Päivä Punavuoressa

Sankarimatkailija (now with a baby) huristeli tänään sporalla vanhoille kotikulmille Punavuoreen. Näytin Silvalle tuttuja maisemia – ja Silva näki unta tisseistä.

Kaksi kysymystä:

1. Ovatko ihmiset aina yskineet noin paljon julkisissa kulkuneuvoissa? Hush siitä kotiinne röhimään, ettekö huomaa, että mulla on täällä VAUVA!

2. Onko Punavuoressa aina ollut noin paljon lastenputiikkeja? Miten en ole koskaan ennen nähnyt niitä, vaikka asuin siellä vuosikausia?

Pujahdin pieneen kauniin näköiseen putiikkiin Fredrikintorin kulmalla ja hypistelin varmaan liikkeen jokaista tavaraa. Pakko-saada-jotain -mielihalun ansiosta mukaan lähtivät pieni pöllölelu ja pehmoinen häntäkirja.

”Oi, sulla on vaan aikaa pyöriä täällä kaupungilla”, ihasteli putiikin myyjä.

Totta. Oi!

…ja kuinka pitkään olin ajatellut käyntiä Perobassa. Sinne! Kotiin sieltä kanssani lähti vessapaperiteline ja naulakko.

Samat plus yksi ruokaa haluava närkästynyt tiikeri:

Lounasta syötiin Vanessan kanssa Delicatossa. Testattiin ravintolan seinien vauvanhuutokaikuvuutta (oikein napakasti kantava) ja monsterikakkavaipanvaihtomahdollisuuksia (ei ole). Onneksi Vanessa asuu lähellä ja otti kylään kakkavaippaisen vauvan äiteineen.

Silva jo hienosti osasi katsella uutta leluaan.

Ihana päivä!

Oi, kesäinen Helsinki!

Oi elämä, tykkään susta!

2
Like

You Might Also Like

 • Neenee (Ei varmistettu)
  13.6.2012 at 20:06

  Ihanan kuuloinen päivä kakkoineen kaikkineen:) Me oltiin piknikillä lähipuistossa herkkueväiden kera. Siinä huovalla makoillessamme kaverini totesi: ”Ihanaa, ku on vaan aikaa maata.” Juurikin niin! Kohta tämä äiskäri on ohi ja se ”oikea” arki alkaa. Nauttikaamme siis kohinalla kasvavista vauvoista ja ihanasta kesä-Helsingistä. Meillä muuten kovimmassa käytössä ovat olleet rapisevat pehmokirjat:)

 • Neenee (Ei varmistettu)
  13.6.2012 at 20:13

  En siis toki tarkottanu, et tää ois pelkkää lomailua ollu:D

 • Kristaliina
  13.6.2012 at 20:24

  Joo ”ihanaa velttoilua” vai miten se nyt siinä Hesarin mielipidekirjoituksessa menikään… :D

  No mutta onhan töissäkin usein kivaa, ja silti se on työtä :)

 • Liisa (en jaksa kirjautua) (Ei varmistettu)
  13.6.2012 at 23:32

  Oliko tämä nyt eka kerta kaupungilla? Ilmeisesti hyvin meni ja oli kiva päivä. Se on kiva kuulla. :)

  Me taitettiin eilen autolla n. 700 km. Neljän pysähdyksen taktiikalla mentiin. Välit poika enimmäkseen nukkui, heräsi vaan syömään välillä ja lopuksi raivosi vähän. Ei kuitenkaan hirvitä lähteä paluumatkalle myöhemmin.

 • Kristaliina
  14.6.2012 at 18:24

  Joo, nyt oltiin eka kertaa Silvan kaa kokopäivähengailemassa ihan kaksistaan ja sporakyydillä – hyvä me! Ja edellisenä päivänä hengailua jo harjoteltiin vähän lähempänä Kalliossa :)

  Vau, pitkä matka teillä takana ja hienosti meni! Oliko poika takapenkillä? Mulla kans alkaa taas rohkeus autoilua kohtaankin kasvaa, en siis ole lopettanut autoilua siihen tajuttomuusvälikohtaukseen. Oon pitänyt Silvaa viime aikoina ihan etupenkillä (airbag pois päältä), ja koko perheen autoillessa Joel & Silva ovat olleet yhdessä takapenkillä. Kesälomareissulle (n. 600 km) yritetään luultavasti lähteä sitten jälkimmäisellä tavalla eli isi ja vauva takapenkillä – riippuen siitä, saadaanko Bugikset mahtumaan pikkuauton miniperäkonttiin…

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  14.6.2012 at 21:37

  Juu, olin pojan kanssa takapenkillä ja mies ajoi. Oli aika rento lapsenvahtivuoro kun kaveri veteli sikeitä tunnista toiseen. Mutta katseli hän välillä ikkunastakin kuin matkustaja ainakin. :)

 • Liisa kirjautumatta (Ei varmistettu)
  14.6.2012 at 21:39

  Edellinen siis Liisa.