Päivä 13 flunssassa ja…

…olohuone näyttää tältä:

Bongaa leluhurrikaanista pieni räkänokka.

 

Sanoikohan joku nimeltämainitsematon bloggaaja joskus, että meillä on vain maltillinen määrä leluja…? Tilanne on selvästikin muuttunut.

 
Like

You Might Also Like

 • louna
  19.3.2013 at 10:30

  nassikka roikkuu verhoissa :D

   

 • Kristaliina
  19.3.2013 at 10:36

  Joo tuo verho on kukkuu-leikin ihan ykköspaikka – ja noita verhoja kun me mukamas mun äidin kanssa viime keväänä tuntikaupalla aseteltiin… :D Ha ha, Silva sisustaa.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  19.3.2013 at 10:36

  Hahhah, meillä NIIN näyttää tolta joka päivä! :D Tosin nyt yli viikon sairastelun jälkeen lelujen siivoaminen välissä pois on ollu vähän retuperällä..

  -E

 • Liisa
  19.3.2013 at 10:38

  Hyvältä näyttää! Räkänokkakin siellä tarkastaa, että sisustus on kunnossa viimeistä verhonhelmaa myöten. :)

  Mulla on muodostunut perinteeksi, että illalla Ilon nukahtamisen jälkeen kerään lelut pois lattioilta (olohuoneen seinustalle, lastenhuone on vielä vaiheessa eli varastona). On jotenkin ihana käpertyä vielä hetkeksi sohvalle telkkarin ja läppärin eteen iltapalavoileipien kanssa, kun olkkari on suunnilleen siisti. Siinä konkretisoituu se, että taas on yksi päivä ohi, jäljellä on pieni rauhallinen hetki ennen lepoa ja seuraavaa aamua, kun pyörä pyörähtää jälleen täyteen vauhtiin. Ja nyt, päikkäriaikaan aamupäivällä olkkari on taas about saman näköinen kuin teillä tuossa kuvassa. :D

 • Kristaliina
  19.3.2013 at 10:50

  Mäkin just äsken keräsin nuo lelut koriin – meillä siis tosiaankin on lelukori, wohoo :D Heh ja siis mähän kerään ne koriin ne ennen kaikkea siksi, että Silva niin kovasti tykkää möyhentää sitä koria eli ottaa sieltä tavaran toisensa jälkeen ulos, silleen yksi kerrallaan ihastuksesta huohottaen <3 Sitten lattialla lojuessa ne ei olekaan jostain syystä enää niin kiinnostavia :)

  Hei ja jos joku ihmettelee, miksi meillä on vielä tuollainen pikkuvauvojen lelukaarikin tuolla – se on ihan huippu kävelytuki! Tuota Silva kolistelutyöntelee täällä pitkin lattioita päivät pitkät :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  19.3.2013 at 11:04

  Vauvalelujen siivoaminen on lisäksi vielä ihanan helppoa: kaikki samaan koppaan vaan kun ei niiden lajittelussa mitään mieltä ole! Meillä lastenhuoneiden siivous on jo työläämpää: autot omaan koppaansa, nukkekotitavarat omalle paikalleen, pehmolelut omalleen, leikkikeittiö siistiksi jne. Jotenkin nuo isommat eivät enää saa kiksejä siitä, että kaikki on sekaisin yhdessä kopassa. Pikkulegot onkin sitten suosiolla eri huoneessa, jotta ne eivät ole sekaisin kaiken muu kanssa ja voi kipata ne helpommin laatikkoonsa.

 • Pingale (Ei varmistettu)
  19.3.2013 at 12:12

  Ihanat nuo punaiset puiset nukenrattaat! :)

 • Cpop
  19.3.2013 at 22:15

  Aaahahaa:D Meidänkin neiti tykkää mennä verhojen taakse ja kun kysyy ”Missähän siä olet?” (tms)niin naurava naama tulee esiin verhon takaa!

  Meillä muuten näyttää tuolta joka päivä,vaikkei flunssassa ollakkaan.. Ja aina (katselen ympärille)..no melkein aina, tai joskus ainankin keräilen leluja, sukkia, kenkiä, papereita, silmälaseja(miten se aina löytää ne, minäkun en löydä niitä koskaan!!),snäksi ruokaa (esim.rusinoita, näkkäriä, kuolattuja ja imeskeltyjä ”kuiva”luumuja….) yms. muuta monenlaista tavaraa joka paikasta!

  Että odotas vaan kun teidän tirppana lähtee kävelemään ja keksii miten kivaa on kantaa ja piilottaa tavaraa! :D Löysin tytön kengät miehen vaatekomeron alimmaltahyllyltä aikamoisen sukkavuoren alta yksi pvä.

  p.s. Niin ja siis siihen menee 5 min, kun ipana levittää ihan kaiken ja ihan kaikkialle.

 • KattiPii (Ei varmistettu)
  19.3.2013 at 22:32

  Sotkun ja siivon kiertokulku! Mites muuten muilla, onko se aivan väistämätöntä, että tenava toimii niinkuin Cpop ennustaa? Itteäni ottaa päähän tuo tapa sanoa, että ootas vaan, kun muksu on sen ja sen ikäinen. Jonkin verranhan muksut ovat yksilöitä hyvin erilaisista perheistä, eikä kaikille käy samalla tavalla. Onkohan sotkujen levittely kuitenkin yleismaailmallista?

 • Salallaa (Ei varmistettu)
  19.3.2013 at 23:00

  Komppaan edellistä kommentoijaa, sotkun määrä moninkertaistuu kun opitaan kävelemään ja kuljettamaan tavaroita mukanaan huoneesta toiseen.

  Pitkään mekin aina illan päätteksi siivottiin lelut lattioita, toki sitä edelleen tehdään, mutta usein niitä kuitenkin jää vielä lattiallekin lojumaan, vaikka kulkuväylät vapaiksi olisikin raivattu, ihan joka ilta ei vain yksinkertaisesti jaksa tehdä muuta kuin sen mikä on ihan ehdoton pakko…

 • Salallaa (Ei varmistettu)
  19.3.2013 at 23:06

  ..joten KattiPiille sanoisin että valitettavasti näin taitaa olla, vaikka itsekin muistan ajatelleeni, että tuskimpa se kävelytaito kovinkaan paljon voi tilannetta enää pahentaa, niin kyllä sen jälkeen kun jouduin ensimmäisen kerran etsimään kesken leipomisen sähkövatkaimen vatkaimia pitkin huushollia tajusin, että kyllä se vain muuttaa tilannetta, tosin nyt meillä myös ajoittain palauttaa tavaroita paikoilleen, mikä on hauskaa katseltavaa.

 • hannah79 (Ei varmistettu)
  20.3.2013 at 10:55

  Olohuone näyttää sieltä että siellä on oltu – eiks se tuon huoneen tarkoitus olekin? Lapsen opittua kävelemään koko koti näyttää nopsasti tuolta, mutta se oli ainakin meillä lopulta varsin lyhyt aika. Samantien lapset sit oppivat jo leikkimänkin paremmin eikä tavaroiden kanniskelu enää ollut pääasiallista toimintaa. Eikä mennyt kuin vuosi siitä eteenpäin, kun huomasi että järjestysfriikin äidin piirteitä on tarttunut lapsiinkin: he tiesivät varsin tarkasti mille paikoille tavarat (ei pelkästään lelut) kuuluvat ja antoivat palautetta jos jotain jäi lojumaan. Kynätkin piti pistää pöydällä värijärjestykseen ennenkuin voi aloittaa värittämisen – mut se jo ihan toinen juttu ja kuuluu kehitykseen kunhan ei liikaa päälle jää.

 • Kristaliina
  20.3.2013 at 11:01

  Cpop: Meillä sama leikki: ”Missä Silva? Missä Silva? Missä Silva?”, ”TÄÄÄÄLLLÄ Silva!” ja sit virnisteään :)

  Jännä nähdä, miten me sitten koetaan tuo vähän vanhemman naperon tavaranlevittelyinto… Hukassa olevat tavarat ihan vilpittömästi kyllä ärsyttää mua (varsinkin jos on kiire eikä löydä esim. hanskojaan GRAAAH), mutta sotkunsietotoleranssi tässä osoitteessa puolestaan on hurjan kova… Me ollaan molemmat sellaisia, että meillä jää tavarat just siihen paikkaan, mihin ne sattuvat käsistä tipahtamaan. Mutta toisaalta siitä ne sitten nykyhetkellä näppäräsi löytyvätkin – paitsi jos tosiaan Silva alkaa kantelemaan niitä ympäriinsä – jaiks :)

 • Kristaliina
  20.3.2013 at 11:10

  Ai niin, Pingale: oh, me tykätään noista kans nii-ii-iin paljon! Me saatiin nuo puuvaunut ystävältä käytettynä, ei millään ois edes ottanut mitään maksua, mutta kyllä mä vielä sille jonkun vastakorvauksen salaa ujutan :) Ystävä muistaakseni sanoi, että nuo on ostettu joskus vuosia-vuosia sitten Raumalta jostain leluputiikista…

 • Cpop
  20.3.2013 at 22:05

  Kävelyn myötä se tavaran kantaminen on niin uusi ja jännittävä asia, että sitä harrastetaan varmaan siksi, piilottelut meillä aloitettiin jo ennen sitä, mutta harmia ei ollut niin paljon kun tavara kädessä on hankala kontata joten ne piilotettiin lähietäisyydelle. Uskoisin siis että vaikea sitä on välttää, mutta ei se varmaan niin ikäsidonnaista ole(:

 • Miitu (Ei varmistettu)
  20.3.2013 at 23:44

  Enpäs tiedä, olisinko Silvaa kuvasta huomannu ilman kuvatekstiä :D Verholeikit oli/on kyllä niin pop. Tavaroiden uudelleensijoittelun osalta meillä on menny niin, että YLEENSÄ on käytössä jotkin peruspaikat, mihin niitä tavaroita kanniskellaan ja joihin kannattaa ensimmäisenä kurkistaa. Nykyisin muistaa luojan kiitos myös itse, minne on mitäkin kätkeny. Esimerkiksi illalla piilotettu tavara on hyvä käydä itse hakemassa siinä vaiheessa, kun äiti on aamukiireen keskellä juuri menettämäisillään hermonsa. Ja toisaalta joidenkin asioiden vieminen niiden OIKEISIIN paikkoihin ja HETI, on välillä hieman hermoja raastavaakin, kun ite oli ajatellu tehtäväjärjestyksen toisin (ensin potalle, jota kohti juuri oli kauhealla kiireellä juostu, ja sitten vasta roskikseen uusi pussi), ja välissä aika hellyttävää, kun pieni kiikuttaa roskiin olemattoman pieniä langanpätkiä tai nöyhtiä, että saa viedä jotain.

 • hannah79 (Ei varmistettu)
  21.3.2013 at 09:51

  Se on muuten hämmästyttävää, miten hyvin lapsi vähän vanhempana muistaa minne minkäkin tavaran on kiikuttanut, vaikka se paikka olisi ihan hullu! Meillä esikoinen sai 3-vuotiaana lahjaksi rahaa, ja me vanhemmathan ei sitä vieraidenkestityshässäkässä huomattu, ennenkuin vieras lähtiessä kysyi, että toihan se teille ne rahat!?! No ei… Ymmärsiköhän edes että ne on oikeaa rahaa vai onkohan niihin jo piirretty/silputtu saksilla, kävi ihan ekaksi mielessä. Kysyin lapselta missä rahat on eikä kuulemma tiennyt… Vieraiden lähdettyä alkoi iltapuuhat ja vasta aamulla muistin kysellä uudelleen rahojen perään. Kaikki kolme seteliä löytyivät: yksi vaatekaapista t-paitapinon välistä, yksi askartelupapereiden joukosta ja viimeinen maton alta. Mitä lie ajatellut noita kätkiessään?!?

 • Pingale (Ei varmistettu)
  21.3.2013 at 21:50

  Ihana ystävä sulla! Nuo puuvaunut näyttävät juuri siltä, että niitä on vaalittu perheessä monta sukupolvea. Tuo ompelupöytä on myös upea!

  Minä odotan, että tyttären huoneen remontti valmistuu (itsestään) ja saan sinne äitini isän tekemän nukkekodin sekä kuutisenkymmentä vuotta vanhat nukenvaunut! Kröhöm.. siis kuka saa.. heheh!

  Silva on todella suloinen tyttö!