Onnen hetkiä

Olen kertonut väsymyksestä, vatsavaivoista ja unohtelusta. Mutta olenko varmasti muistanut kertoa, kuinka ihanaa äitiyslomalla olo on…?

Olenko kertonut, kuinka istumme viltillä omalla pihalla: minä virkkaan vihreää nimiäismekkoa ja Silva jokeltelee aurinkovarjon alla?

Entä siitä, kuinka isi tulee töistä kotiin ja lähdemme koko perheen voimin M-kauppaan ostamaan tofujäätelöä?

Tai siitä, kuinka nyt on aikaa nähdä ystäviä keskellä päivää ja hengailla yhdessä lasten ehdoilla, välillä kaaokselle nauraen?

Tämä vai normipäivä toimistolla – hmm, vaikea valinta…

 

Ex-työkaverin siirtolapuutarhapalsta Kumpulassa on maanpäällinen paratiisi – sinne kutsuin itse itseni yllärivierailulle, viettämään ihanaa iltaa entisten työkavereiden kanssa.

”Uskomatonta! Vasta sä kipitit vauhdilla korkkareissasi siellä toimiston käytävillä. Ja yhtä äkkiä sulla on sylissä tuollainen vauva ja olet siinä ihan luontevasti äitinä”, Sanna ihmetteli.

No, luontevuudesta olen ehkä eri mieltä – mutta ihmeellistä tämä minunkin mielestäni on.

Ihania ihmisiä, keskikesän aurinko, siirtolapuutarhaparatiisi, valtava pionipaljous, kivoja juttuja ja yhteisiä muistoja, kikatusta, naurua – ja äidillekin kaksi lasia skumppaa.

Johtuuko se edelleen hormoneista, vai ovatko nykyiset onnen hetket vielä entistäkin onnellisempia?

Osasin varautua raskausajan vaivoihin, yövalvomisiin ja vauvaperheen kaaokseen. Mutta miksi kukaan ei koskaan kertonut, miten ihanaa äitiyslomalla on? Tai jos kertoi – miksi minä en kuunnellut?

3
Like

You Might Also Like

 • Sara-täti (Ei varmistettu)
  6.7.2012 at 13:49

  Voi että, kuulostaa ja näyttää ihanalta! Nyt äkkiä jotain hirveitä eritepostauksia tai joudun ihan sietämättömän vauvakuumeen kouriin!

 • Kristaliina
  6.7.2012 at 14:00

  Kakka! Pissa! Puklu! :D

 • Tessa (ja Kain) (Ei varmistettu)
  6.7.2012 at 15:35

  Tessa ja Kain ovat aivan samaa mieltä, ja kirjoittelevat tätä Kreikan Akrata-biitsillä, kylmää kahvia välillä hörppien (Tessa hörppii, Kain hörppii lähinnä tissimaitoa ja välillä vettä). Ah kesä, ah loma, ah ylipitkä vauvaloma!

  Tofujätskistä: oletko vegaani vai muuten vaan tofujäätelön ystävä?

 • Liisa
  6.7.2012 at 16:37

  Oi, samaa mieltä! En ole kaivannut töihin sekuntiakaan.

  Nytkin istuskelen leppoisasti pihalla varjossa Ilon nukkuessa vaunuissa vieressä. Muuten saattaisin olla iltavuorossa naputtamassa näppäimistöä hulluna. Ah.

 • Liisa
  6.7.2012 at 16:38

  Mielettömiä pioneja muuten.

 • Kristaliina
  6.7.2012 at 17:12

  Liisa: Eikä – onko teidän pojan nimi Ilo!? Meidän vauvasta olisi tullut Ilo, jos se olisi ollut poika! :D Hihihi aivan uskomattomia samanlaisuuksia meillä kyllä!

  Tessa & Kain: Oi nyt heräsi kateus! Mekin ollaan reissattu paljon Kreikassa, olen siellä kolmesti saarihypellyt ympäriinsä: Naxos, Paros, Antiparos, Iraklia, Koufonisia, Schinoussa, Kos, Kalymnos, Astypalea, Samos, Ikaros ja Pathmos kahdesti, kun saaret menivät jo päässä sekaisin enkä yhtään muistanut, että olin siellä jo käynyt… :D

  Sinne ollaan kyllä ajateltu lähteä vauvan kanssakin! Minkäs ikäinen Kain nyt onkaan ensireissullaan? Miten pärjäättä kuumuuden kanssa?

  Oi uunifetaa, fetasalaattia, fetaa, fetaa, fetaa, mmmm!

 • Kristaliina
  6.7.2012 at 17:13

  ps. Pionit siis Riitan ihanassa siirtolapuutarhassa – itselläni on vain muutamia eikä LÄHESKÄÄN noin hehkeitä :)

 • Kristaliina
  6.7.2012 at 17:17

  Pätkii, pätkii – siksi vastauksetkin tulevat tänään pätkissä :D

  Tofuasiaan siis vielä: Olen siis ihan ”tavallinen” kasvissyöjä, mutta Silvan vatsavaivojen takia lääkäri ehdotti maidottoman kokeilemista. Silvan vatsaan se ei auttanut, mutta minun omaan vatsaani auttoi! Niinpä olen edelleen maidoton silloin, kun se on suht helppoa (kahvimaito, jätski, jugurtti ym.), mutta syön kyllä esim. ykkösherkkuani fetaa niin kuin tuosta aiemmasta kommentista saattaa ehkä arvatakin :)

 • Enni
  6.7.2012 at 18:05

  Valtavan hienoa, että osaat huomata ne ihanat onnen hetket joita äitiys (ja äitiysloma) ovat tuoneet mukanaan. Ja se miten kirjoitat onnen hetkistäsi, oih, minä ihan herkistyin. Rehellisyyden nimissä minun on todettava, että ethän sinä mielestäni mitään niiiin kovin erikoista ole tehnyt; ystävien tapaamista, vähän skumppaa, kauniiden kukkien ihastelua jne, mutta siinä se idea onkin! Elämä ja äitiysloma on täynnä ihania pieniä ja varsin arkisia asioita, ne vain pitää osata huomata ja löytää puklun, selkäkakkojen, mikroaterioiden, valvottujen öiden ja kaiken kaaoksen keskeltä.
  Ihania kesäpäiviä teille!
  ps. kuvia nimiäismekosta odotellaan
  pss. ehkä ihan pakko lähteä ostamaan fetaa…

 • Tessa (ja Kain) (Ei varmistettu)
  6.7.2012 at 19:32

  Hei! Kain on nyt vajaa 5 kuukautta nuori, matkustaessaan tänne hän oli neljän kuukauden ja neljän päivän ikäinen! Me tultiin kyllä aikalailla tuttuun paikkaan, mun isä on kreikkalainen ja asuu Ateenassa. Mutta kyllähän tuo kuulostaa siltä, että teillekin on paikka tuttu joo. Oi, saaret ovat ihania! Me ei olla saarella tällä kertaa, ollaan Peloponnisoksella Korinttin kanavan rannalla, ihanaa on kyllä täälläkin.

  Kuumuus on tainnut haitata äitiä enemmän kuin vauvaa, Kain nauttii oikein kuumuudesta ja pelkässä vaipassa löhöilystä. Ja onhan hän uskaltautunut jo mereenkin, tänäänkin ihan sukelteli! Minä kyllä pidin koko ajan kiinni, ei olla vielä vauvauintiin ehditty niin en viitsinyt aloittaa uintiopetusta Välimeressä, rantakin on aika syvä. Ensimmäisenä yönä kun tultiin tänne rannalle niin Kainille ilmestyi valtava määrä näppyjä, menin ihan paniikkiin ja poika aamulla päivystykseen, mutta sen kimppuun olikin käynyt joku öttiäinen, todennäköisesti verenhimoinen hyttynen. Ilkimys! Sen enempää draamaa ei ole ollut, hyttysverkko hankittiin heti seuraavana päivänä ja nyt on kaikki hyvin. Eikä talossa ole edes ilmastointia ja silti pärjätään. Musta oikeasti tuntuu, että Kain viihtyy täällä lämpimässä paremmin kuin Vantaalla.

  Mutta joo, täällä on I H A N A A. Suosittelen lämpimästi, pienen vauvan kanssa pärjää tosi hyvin, kun ruoat kulkee mukana ja vaatteista ei pahemmin tarvitse kantaa huolta. Asunto kannattaa varmaan olla (mä olen yleensä Kreikassa telttaillut, nyt tultiin tänne Akrataan kun mun vanhemmilla on täällä ranta-asunto), mutta niitähän voi varata etukäteen mistä vaan.

 • Tessa (ja Kain) (Ei varmistettu)
  6.7.2012 at 19:39

  Ensi kesänä saadaan toivottavasti Kainin isikin mukaan, ei nyt saanut lomaa uudesta työpaikasta. Eli jos mä pärjään kahdestaan Kainin kanssa, niin etteköhän tekin jos koko perheen voimin lähdette.

  P.S. Ehkä mä pidän Vantaalla kaikille sun blogin lukijoille kreikkalaisen ruoan bileet.

 • Kristaliina
  6.7.2012 at 21:39

  Enni: Olet niii-iii-iiin oikeassa, onnentunteet tulevat tosiaan Ihan Tavallisista Asioista. Ei tarvita tämän enempää extremeä :) …mikä on tällaiselle hyppään-laskuvarjolla-matkustan-maailman-ääriin -ihmistyypille ihan uusi asia. Jos nämä onnentunteet johtuvat edelleen äitiyden tuottamista hormoneista, niin sitä mulle jatkossakin pliis! :)

  Tessa & Kain: Oi, lomanne kuulostaa IHANALTA! Voin vaan kuvitella, miten pikkuinen nauttii siitä polskimisesta, kun meidän Silvakin on jo kodin pikkuammeessa ihan innoissaan :)

  Manner-Kreikan puolella (okei no Ateenaa lukuun ottamatta) en olekaan koskaan käynyt – asia, mikä täytyy varmasti korjata joskus, näkemistä on varmasti hurjasti sielläkin!

  Fetabileet, fetabileet, fetabileet – mä oon niii-iii-iin mukana! :D

 • Sandels
  6.7.2012 at 23:32

  Ah! Oh! Huoh!…

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  7.7.2012 at 00:24

  Tultiin just saarihyppelyltä Kreikasta, tällä kertaa Naxos, Amorgos, Syros. Kaksi jälkimmäistä aivan superpaikkoja. Amorgos on täydellinen sukeltamiseen, nyt vaan tuuli liikaa. Sillon kun imettää voi vauvan kanssa mennä minne vaan (nyt on jo vauvat isoja, mutta aikanaan sujui hyvin, nyt nuo mukana kulkeneet vauvat kulkevat omia teitään ja sopeutuvat vaikka mihin).

 • Kristaliina
  13.7.2012 at 17:58

  Oi, noissa kahdessa viimeisessä en ole (vielä) käynytkään – sukeltamaan, oooo…  Kreikka-kuume iskee!