Nössöäiti ja varovainen sirkusvauva

Niin joo, oonkohan mä epähuomiossa antanut olettaa olevani jotenkin hurjapää, rämäpää ja muutenkin vähän tättärää…? Otan kaiken takaisin.

Tai siis niin mäkin luulin olevani.

Ennen ei ole tehnyt tiukkaa hypätä lentokoneesta, trapetsilta tai benji-köyden varaan. Tai sukeltaa 18 metrin syvyydessä olevaan hylkyyn, vaikka ei osaa kunnolla uida. (sukeltaessahan sitä joka tapauksessa on jo valmiiksi veden alla, joten ei kai nyt siinä tarvitse osata pysyä pinnalla)

Mutta ei herttileijaa nyt vauvan myötä. Hyvä että uskallan suojatien yli kävellä. Ratikassakin joskus pelottaa.

Niinpä myös vauvasirkusharrastuksemme on alkanut… no, nössösti. Siinä, missä muut kieputtelevat reippain ottein vauvojaan ja naperot kikattelevat innoissaan, minä vilkuilen vaivihkaa ympärilleni: ”mitä jos jättäisin tämän tekemättä? ja tämänKIN? no tuota voin ehkä vähän testata, mutta en kovin hurjasti…. eihän kukaan näe, miten me nössöillään…?”

Ja vaikka ohjaajat muistuttavat, että kaikkea ei tarvitse tehdä, silti koko ajan vähän… no: nolottaa.

Nämä pallojenhipelöintihommat ovat meille jännitystasoltaan kaikkein sopivimpia.

 

Silva on varovainen vauva. Kylpyammeessa se pitää tiukasti reunoista kiinni, samoin uudella potalla. Sopivankokoiset heijaamiset ovat selvästikin jee-jee, samoin yleinen riehuminen – mutta jos mennään yhtään ”mukavuusalueen” ulkopuolelle, silmiin saattaa vaihtua nopeasti kauhu.

Vai onkohan se sittenkin äidin silmistä heijastuvaa kauhua, hmm…? No joka tapauksessa: meille pää alaspäin meneminen on ehdoton hui-hui – niin äidille kuin vauvallekin. Eikä nössöilyä ainakaan vaimenna se, että isikin meitä vähän väliä muistuttaa, että ”ette tee sitten mitään liian hurjaa siellä!”.

En ehkä uskalla kutsua Joelia sirkustelun loppunäytökseen: se luultavasti pomppaisi ylös yleisöstä ja hakisi vauvansa pikapikaa pois. :D

”Joo jos mä keskityn nyt vaan näihin huiveihin.”

 

No, sirkustelu on kivaa joka tapauksessa – jos siis pääsee yli tästä nössöysnolostelusta. Ja meidän vauvasirkusteluamme pystyi muuten eilen näkemään ihan telkkaristakin! Tshihii, sirkusvauvan ensimmäinen tv-esiintyminen!

Pari viikkoa sitten Yle Fem-kanavan kuvausporukka oli nimittäin tekemässä Närbild-ohjelmaan juttua Sirkus Magentan sosiaalisesta sirkuksesta, ja meidän sirkusryhmämme toimi jutun kuvitusaineistona.

Jos siis kiinnostaa bongata ihanien hurjapäävauvojen (ja äitien) joukosta eräs tietty nössöäiti ja varovainen sirkusvauva, klippi löytyy jouluun asti Yle Areenalta täältä (sirkusosuus ohjelman loppupuolella, noin kohdasta 23:00 alkaen).

Ja loppuun vielä pyramidillinen suloisia vauvoja, olkaa hyvä:

Wheee!

1
Like

You Might Also Like

 • Eerika
  26.11.2012 at 11:48

  Ihana tuo Närbildin juttu vauvasirkuksesta, näytti olevan superkivaa! Kivaa nössösirkustelua teille :)

 • Minnuliini
  26.11.2012 at 11:55

  Voiettä ! Ihana kyllä tosiaan tuo videopätkä :) Näki ihan Silvankin videolta ! Sinäkö tuossa yhdessä kohdassa lauloit? :)

  Silva on muuten kasvanut paljon ! Tukkaakin tullut :)

 • Kristaliina
  26.11.2012 at 12:03

  Jos se oli se ruotsiksi laulettu kohta, niin mä kyllä varmaan vaan auoin suutani :D Normaalisti kun siellä lauleskellaan tietysti ihan suomeksi, niin mulla tais olla vähän sanat sekaisin :)

 • Silkkitassu
  26.11.2012 at 12:29

  Hehe. Tosi huipun näköstä! :)

  En tiedä aistiiko vauva äidistä, jos äiti ei ole ihan varma uskaltaako tehdä jotain et sit vauvakin aristelee tehdä sitä..Mut toisaalta ei kaikki temput olekaan mukavia, esmes pää alaspäin on ihan hirveää itsestäkin.. :D

 • iitu -
  26.11.2012 at 12:42

  Voi katoin tuon ohjelman ja vauvasirkus näytti niiiin kivalta!

 • M-M
  26.11.2012 at 12:51

  Onpa harmi, ettei täällä meillä päin ole vauvasirkusta. Meidän hurjapää varmaan nauttia tuommosesta(kunhan vain pallot pysyis kaukana, ne on pelottavia). Täällä ei ole edes vauvajumppaa:(

  Kivalta näyttää touhu. Täytyy käydä koneella ollessa katsomassa video.

 • A-Sofia
  26.11.2012 at 14:08

  Bongattu on ja hihittelin tolle teiän hienolle pyramidille :-) Miten muuten toi sirkus onnistuu vauvan nukkumisaikataulun kannalta?

 • Celia
  26.11.2012 at 15:44

  Heh, vauvat on vaan niin erilaisia! Ja äiditkin toki ;)

  (Silvan sirkuskaveri) Ellen on aina tykännyt vähän villimmästä menosta ja ollut toisaalta jo tosi pienenä niin jäntevä, että aika pian sitä itse huomasi, ettei vauva menekään rikki jos vähän heilauttelee. Toi sirkus onkin ehkä tuonut vähän lisää varmuutta temppuiluun. Enkä mä oo kertakaan ajatellut, että olisitte nössöjä, vaan Silva vaikuttaa vain kovin rauhalliselta tapaukselta!

  Mutta voi että kun on hieno toi meidän pyramidimme! :D

 • Hannah90 (Ei varmistettu)
  26.11.2012 at 17:31

  Ihana se yhden vauvan keltainen hamonen!

 • Miitu (Ei varmistettu)
  26.11.2012 at 19:19

  Ihana äiti oot, kun osaat mennä lapsen ehdoilla. Ei tosiaankaan kaikki tykkää samoista jutuista. Esimerkiksi kerran seurasin, kun yksi muutaman kuukauden ikäinen vauva oli aivan onnessaan, kun äiti kevyesti löyhytteli harsoa yläpuolella – meidän naperolle saman ikäisenä vastaava ei olisi piisannut lähellekään, vaan suurinta huvia oli, kun fleecepeitto heitettiin päälle ja hän sai sieltä alta tulla esiin piilosta. ”Temppu” on kuulunut meidän sanavarastoon jo useamman kuukauden, ja mitä hurjempi kieputus sitä parempi. Saa sitten nähdä, miten nopeasti osaan sopeutua vähemmän stimulointia kaipaavan lapsen tyyliin, jos joskus saadaan lapsi, joka tuleekin minuun… Toivottavasti nopeasti, ettei lapsiparka menetä luottamustaan äidin kykyyn hoitaa liian riehakkaan käsittelyn vuoksi.

 • Miitu (Ei varmistettu)
  26.11.2012 at 21:53

  Pakko vielä kommentoida: Siis Silvalla on tossa kuvassa pinkit pökät…!?!

 • Kristaliina
  26.11.2012 at 23:00

  Joo, tuo aniliininpunainenhan on oikein hieno väri ja on Silvalla paljon sellaista ”hennompaakin” vaaleanpunaista kyllä – ja ihan äidin ostamanakin :) Itsehän ajattelen jotenkin niin, että väri kuin väri voi olla ihan yhtä hyvä, kunhan sitä ei ole valittu ”tytöllä on pakko olla vaaleanpunaista” -tyyliin vaan ihan siksi, että se väri sattuu näyttämään hyvältä :)

  Hannah90: Samaa mieltä! Mä kans ihailin sitä hamosta jo silloin livenä, ihana-ihana!

  Meidän päikkäriaikataulujen (jotka muuten ovat olleet aika päin p*settä viime päivät…) mukaan sirkustelut menevät itse asiassa aika kivasti: Silva nukahtaa vähän ennen sinne lähtöä ja herää tavallisesti perillä. Sitten sirkustellaan ja takaisin vaunuun, jossa Silva vetäisee taas parin tunnin unet – ja sitten ollaankin jo vauvajumpassa :) No okei kaksi vauvaharrastusta päivässä on kyllä liikaa, mieluummin oisin ottanut ne eri päiville, mutta yllättävän hyvin on jaksanut niin vauva kuin äitikin :) Ruokailuiden ja vaipanvaihtojen suhteen on vähän haastetta ollut kyllä.

  Joo, mä veikkaan, että vauvakin tosiaan aistii, jos äiti ei ole ihan varmoin ottein liikkeellä. Enkä mä siis ole :) Mutta hitaasti, hitaasti :)

  Celia: Ellen on kyllä nii-iiin sirkusprinsessa, se huippuposeerausilme oli mahtavasti tallentunut tuohon videonpätkäänkin. Ihana! Laitoin nuo kuvat viime viikolla ohjaajalle, varmaan lähettää meilissä sen koko porukalle!

 • Lumikettu (Ei varmistettu)
  27.11.2012 at 12:29

  Ihanan näköistä sirkustelua! Me bongattiin viime neuvolakäynnillä seinältä isä-vauvasirkusilmoitus. Kommentoin heti, että puutalobabykin käy sirkuksessa, ja meidän isi saattoi (omalla tyynellä tavallaan) innostuakin asiasta. Ehkä ne menee meidän pikku akrobaatin kanssa sitten sinne, kunhan nyt saadaan se lapsi ensin tänne ulkomaailmaan :D

  Mietin kyllä heti, että minäkin haluan vauvan kanssa sirkukseen, mutta luulen, että saan sirkustella ihan sydämeni kyllyydestä täällä kotiareenoilla. Minä kun varmaan pidän suurimman osan vanhempainvapaasta (siis siitä isän ja äidin jakamasta – vielä menee termit vähän sekaisin…)

 • Miitu (Ei varmistettu)
  27.11.2012 at 15:56

  Vilkuilin myös ohjelmapätkän, ja mukavalta näytti! En tosin sitten tiedä, onko meidän äiti-lapsi -jumppa jotenkin sirkushenkinen vai onko tää ihan yleistä, mutta hyvin samoja juttuja ollaan tehty myös siellä (pyramidi lähes ainoita, joita EI olla tehty). Ei siis tarvi lähteä tutkimaan, löytyykö tältä alueelta vielä vauva/taaperosirkusta :D

 • M-M
  27.11.2012 at 17:24

  Täällä muuten on perhepäivähoitajia sirkuskoulutuksessa. Heidän tuomiosta riippuu tuleeko kyseistä touhua aikanaan Kittilään. Sisko sattuu olemaan just yks näistä pph:sta. Käskin sen sanoa, että ilman muuta tänne semmonenkin =) Pidetään nyt sitte peukkuja.

 • Anni G
  27.11.2012 at 19:28

  Mulle iski vauvakuume ihan vaan jo siitä ilosta että pääsisi vauvasirkusta harrastamaan :) Ihana pätkä, ja ihana idea koko sirkusjuttu, oli se nössöversiota tahi villimpää :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  21.4.2013 at 13:56

  Oi ei! Tää teksti oli kuin meidän sirkuskokemuksia ja sille naureskellen luin mielenkiinnolla! (googlasin ”vauvarkus temput” löytäen tieni tänne). Meillä on nyt 3 kertaa kuudesta takana ja muuten kyllä hauskaa, mutta hurjimmat temput jänskättää ja sittuo neitikin vetää itsensä jäykäksi/suoraksi, niin yritäpä siinä sitten jotain kuperkeikkaa tai maailmanpyörää tehdä, jälkimmäistä ei osatakaan kun tämä mami ei tajua liikettä tai ei uskalla. Sit tulee nolo tunne kun ohjaajan kysyessä kaikki muut nyökyttää onnistuneensa… Vaikka juuri painotetaankin vauvantahtista temppuilua. Olen luullut että lapseni on hurjapää, kotona kovempi meno kyllä maistuu. Isi oli viime kerralla mukana ja alkoi kysellä multa että onko ne kaikki temput varmasti vauvoille hyväksi :D