Nimeä juhlimassa

Ai niin, ai miten juhlat menivät? Aamulla satoi vettä, päivänsankari itkikitisi ja äidin hermot olivat… niitä ei ollut.

Mutta yhden aikaan koko Toukolan yli kiiri meidän pihalta mummin riemunkiljaisu: ”No NYT alkoi paistaa aurinko!”. Siitä ne julhat sitten alkoivat käynnistyä: äitikin ehti laittaa juhlamekon päälle, ja vieraat alkoivat saapua ja täyttää sateen jäljiltä kuivuvaa pihamaata.

Päivänsankari oli pirteänä ja nättinä mekossaan, vieraat olivat hyväntuulisia, ”julhallisuudet” sujuivat rennosti, tarjoilut olivat huippuherkullisia (kiitos isovanhemmat & Sara-täti!) ja Silvan ensimmäiset lahjat aivan mielettömän ihania ja ajatuksella valittuja (kiitos kaikki ihanat!).

Eikä selkäkakkakaan tullut ennen kuin illalla, kun juhlamekko oli jo vaihdettu arkisempaan.

(miksi aina sille Ruskovillan bodylle, oi miksi miksi?)

Ja äiti unohti kokonaan kuvien ottamisen, joten toivotaan saavamme pian vierailta kuvia sähköpostiin…

Mutta ei täällä vielä lepäillä – ”pois nyt se tietokone”, pohjoisen-mummi paheksuu. Tänään lupasin viedä juhlissa pitkästyneen siskontytön tyttöjenpäivään: aamupäivällä koulureppushoppailemaan (mistä HEMMETISTÄ ostetaan koulureppuja?), iltapäivällä viedään Kuusamon-vaari lentokentälle ja illaksi mennään Linnanmäelle kieppumaan iltarannekkeilla. Kaikkiin laitteisiin, jee!

To be continued siis, ”nyt se kone kiinni”, sanoo mummi!

2
Like

You Might Also Like

 • Liisa
  5.8.2012 at 13:21

  Ihana kuulla, että juhlat sujuivat hyvin. Ja mekostakin tuli tosi kaunis! Saiko Silva toista/toisia nimiä?

  P.S Sullakin tosi nätti mekko!

 • MirvaK
  5.8.2012 at 18:11

  Hienoa kun juhlat sujuivat hyvin. Sankarikin on niin kaunis. Voisitko vielä laittaa tuosta puvusta erikseen kuvan?

  Reppuja. Me ostettiin esikoiselle uusi reppi JesperJuniorista, koska poika ehdottomasti halusi Ninjago-repun. Mun mielestä 80e reppuun oli liian paljon, mutta kummi rahoitti tuosta 50e eli meille jäi 30e maksettavaa, joka mielestäni oli ok . Toki onhan noi LEGOn reput kestäviä, joten jospa siis kestäisi parikin vuotta.

  Viime vuonna reppu ostettiin Turkista (vaari osti), mutta se ei kestänyt kuin puoli vuotta. Uusi ostettiin Robinhoodista. Muuten nyt katselin reppuja ihan Prisma-Cittari-Anttila akselilta.

 • Peanut
  6.8.2012 at 10:02

  Ihana Silva upeassa nimiäismekossaan ja äitikin on kyllä mielettömän hehkeänä, ihana mekko sullakin. :) Kiva kuulla, että juhlat menivät hyvin ja sääkin suosi!

 • Kristaliina
  6.8.2012 at 16:57

  Kiitos, ihanat!

  Äidin juhlamekko muuten teetettiin viime talvena Vietnamissa – raskaana ollessa, joten mahtuu sopivasti nyt tähän nykykroppaankin :D Ja mainitaan nyt tietysti isin juhlavaatteistakin: puuvillapaita Kamputseasta ja pellavapuvun housut niiltä samoilta Hoi Anin kaupungin räätäleiltä Vietnamista kuin äidin mekkokin :)

  Silvan koko nimi on siis Silva Tarina Sammallahti – aika ihana, eikös? <3

  Kiitos, MirvaK myös reppuvinkeistä! Sellainenkin nyt löytyi. Tulevan kuudesluokkalaisen äiti on laittanut jo Hello Kittyt ostoboikottiin, mutta toivottavasti kielto ei kosketa kummitätiä – kaupat nimittäin olivat iha Hello Kittyä pullollaan. Jumbon BR-leluista löytyi kuitenkin sellainen sopiva ”rokkihenkinen” musta Hello Kitty -reppu, joka oli kuulemma Pähein Reppu Ikinä – eli pakkohan se oli sitten ostaa!

  Ja joo, teen tässä lähiaikoina uuden mekkobloggauksen! :)

 • Kristaliina
  6.8.2012 at 21:28

  ps. Liisa, en pysty vastaamaan muuten noihin ”shoutbox”-viesteihin, joten vastaan tänne: niin meilläkin! :D

  …eli Silva kierähti selältään vatsalleen eka kerran nimiäisjuhlan aattona eli perjantaina, paria päivää vaille 4 kk ikäisenä :)

  (ja siis 2 päivää myöhemmin kuin Liisa teillä – niin kuin melko tarkasti ennustitkin :D)

  Ai niin, ja toinenkin ”privaattiasia” mulla on ollut sulle: hieno nimi teidän pojalla! Ja sattumalta nuokin nimet ovat meille tuttuja: eka nimi on Joelin isän toinen nimi, toka nimi on Joelin pikkuveljen etunimi ja kolmas nimi on Joelin isoveljen etunimi :)

 • Caelia
  6.8.2012 at 22:52

  Ihanaiset, sekä tytär että äiti <3

  Kaunis nimi kokonaisuudessaan!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  30.9.2012 at 21:58

  Ekakskin, pakko sanoa ihan vaan se, että tuo mekko on aivan ihana! Ja tokakskin. En tiiä onko se yleensä niin että vauvablogeja lukee tuoreet tai odottavat äidit, semmonen mielikuva mulla ainakin on. Noh, ite oon sen ikänen, vauva ei tosiaan oo suunnitelmissa vähään (okei PITKÄÄN) aikaan, eikä semmosta osaa edes ajatella. Ja siks ärsyttää se, jos jollekkin sanon että hei luen tämmöstä hyvää (vauva)blogia, niin heti kysytään että MIKS, OOTKO RASKAANA??. Ei, en oo, kun tykkään lukee hyvinkirjotettuja juttuja mielenkiintosista aiheista, siinä se :) Tottakai kattelen että ”voi kamala kun se on söpö ja minäkin haluan vauvan!” Mutta, ei ei ei, jos sitä ensin ite ees aikuistuis, ees vähän. Pointtihan tässä kommentissa oli (jos sitä on ollenkaan), että oot ihana, ja on mahtavaa että joku kirjottaa noin rehellisesti, persoonallisesti ja laittaa itsensä likoon. Sillein, että mekin, joille asia ei oo niinkää ajankohtainen, jaksetaan ja halutaan lukea! :) Vähän aikaa sitten oikeestaan vasta aloin sun blogia lukea, ja oli pakko lukea ihan ekasta jutusta alkaen kaikki. Tänää saavuin ”nykyaikaan”, toivottavasti pian tulee uusia postauksia, että riittää lukemista vielä ! :)