Mihin hävisi huhtikuu?

Oho. Viime viikkoina olen keskittynyt niin kovasti babyn pusertamiseen maailmaan, että olen näköjään hukannut kokonaisen kuukauden. Viimeksi, kun muistan, oli huhtikuun ensimmäinen päivä, aprillipäivä, ambulanssi vei minut Kätilöopistolle ja satoi lautasen (okei, ehkä sellaisen vanhanaikaisen kahvilautasen) kokoisia lumihiutaleita.

Että miten nyt voi muka olla jo vappu? Mihin hävisi huhtikuu?

Elämä todellakin ON muuttunut. Tämänvuotisen vappuaaton kunniaksi veimme ensimmäistä kertaa ne oranssi-ruskeat Bugaboot ulkoilemaan. Niin, ja babyn myös.

Vaunuilimme ensin Vekarakirppikselle. Joka oli kiinni. Sitten vaunuilimme Arabian kauppakeskukseen. Joka oli niin täynnä väkeä, että emme jaksaneet mennä kauppaan. Sitten vaunuilimme takaisin kotiin. Oikein onnistunut lenkki siis.

Mutta hei, ihmisten ilmoilla! Minä siellä, ulkona – ihan niin kuin oikeat ihmiset!

Kumpulan Kapusiini-kahvilan edessä näin kahden lapsen kanssa ulkoilevan äidin, jolla oli päällään NÄTIT vaatteet. Hame ja vihreät mokkakengät. Ihmeellistä.

Itse olen näköjään käyttänyt samoja vaatteita jo – hmm – no sen kadonneen kuukauden ajan, ainakin. Vappukävelylle meinasin lähteä samassa turkoosissa talvitakissa, jonka teetin tammikuun Vietnamin-matkalla raskausajan talvitakiksi. Pakkasille. Joel sai minut vaihtamaan kevättakkiin, mutta salaa nappasin nahkahanskat laukkuun. Ettei tule kylmä.

Tää oli tosi ihana. Raskaana ja pakkasilla. Onko pakko jo luopua?

Farkkujen alle olin vielä jättänyt pitkät kalsarit. Joelin pitkät kalsarit. Koska en ole vielä tottunut ajatukseen, että mahtuisin omiini.

Hauskaa vappua!

ps. On meillä ohjelmaa vappupäiväksikin! Tarkoitus on vaunuilla Joelin vanhempien luo Kumpulaan, antaa Silva hetkeksi mummin syliin ja nukkua ainakin kahden tunnin päiväunet. Hurraa!

Puutalon piha heräilee kevääseen. Ai mitkä pihatyöt? Nääh, palataan asiaan ensi kesänä.

2
Like

You Might Also Like

 • Neene (Ei varmistettu)
  1.5.2012 at 15:51

  Ihana blogi! Ja oikein tutun kuuloistakin. Olen myös Kuusamosta ja vauvani näki päivän(salin)valon rv33. Lisäksi eteisessä komeilevat paul frank-kuosiset bugaboot. Erojakin toki löytyy: minä selvisin raskaus/synnytystakusta ilman saksia;)

 • Kristaliina
  2.5.2012 at 13:08

  Kiitos! :)

  Teilläkin varmaan kaikki meni kivasti, vaikka vauveli niin etuajassa tulikin? Ihanaa kyllä asua tällaisessa maassa (ja ajassa), jossa terveydenhoito on näin toimivaa! Asutko edelleen Kuusamossa? Sieltähän mennään kuulemma nykyisin Ouluun asti synnyttämään, huh sentään…

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  7.5.2012 at 10:11

  Vauva ehti saaha kortisonit ja sen ansiosta vain eka vrk meni hengitystuessa teholla. Sittemmin hänestä on kasvanut 6-kiloinen möntti:D Muutin Helsinkiin v.2005 ja Kuusamossa tulee käytyä pari kertaa vuodessa. Joo Ouluun/Rovaniemelle(Kajaaniin mennään. Aikas karmia ajatus siinä tilassa lähteä ambulanssilla niin pitkälle matkalle. Nopiet tulijat syntyy sitten Kmon terveyskeskuksessa. Ompas taas ihana ilma! Täytyykin lähteä vaunuilee:)

 • Kristaliina
  7.5.2012 at 12:19

  Oi, aina ihana kuulla, kun keskosetkin kasvavat ”ihan oikeiksi vauvoiksi” (niin kuin minä Silvaa olen alkanut kutsua). Meilläkin siis aletaan olla jo ”ihan oikean vauvan” painossa, 3420g oli paino 1 kk iässä. Viikon päästä on laskettu aika, joten tavallaan ihan mallikelpoisestihan tuota painoa kertyy meilläkin :)

  Itselläni tulee käytyä Kuusamossa vielä tuotakin harvemmin, ehkä kerran parissa vuodessa… Käynnit kovasti harvenivat, kun äitinikin muutti sieltä pois. Mutta esim. viime kesänä kävin siellä esittelemässä Joelille lapsuuden leikkipaikkoja. Kovasti oli pikkukaupunki (no, kylä se oli vielä silloin, kun minä sieltä pois muutin) muuttunut, mutta löytyi tietysti tuttujakin paikkoja ja lapsuusnostalgiaa :)

 • Vierailija, Joelin frendi Inki (Ei varmistettu)
  26.10.2012 at 13:38

  Hei, lueskelin joitakin näitä vanhempia postauksiasi ja voin raportoida, että yllä kerrotun perusteella Silva oli suhteellisesti ottaen siroon äitiinsä nähden oikein hyvän kokoinen tyttö: meillä 41+5 (ei ollut keskonen, ei) tyttö oli syntyessään 3380 ja puolimetriä. Ja minulla vartta kuitenkin 169, eli kaikki yliaikaiset eivät suinkaan ole yli nelikiloisia (vaikka niin mua uhkailtiin koko ajan ne vikat viikot, mikä sinänsä oli jokseenkin kohtuutonta, kun muutenkin oli aika kirkas mielipide, että odottaminen pissaisi jo hyvinkin). Että ihan hyvän kokoinen oli teidän Silva, vaikka vähän hätähousu :)

 • kao kao
  27.7.2013 at 10:56

  Kristaa.. vitsit kun laitoit sen ihan ekan kirjoituksen tän päivän postaukseen.. täällä mä luen näitä vanhoja uudestaan läpi :D Katotaan milloin pääsen takas nykypäivään :D :D :D

  • Kristaliina
   27.7.2013 at 12:01

   Hihii paluu menneisyyteen :D