Lepopäivä

Ulkona paistaa aurinko. Niin se on tehnyt aika monena päivänä tässä viime aikoina. Onneksi mustan silmälapun alta sitä ei niin kovin paljon huomaa.

Silva on ollut kipeänä jo 11 päivää, minä viikon. Alkais jo vähitellen riittää. Omakin kroppa huutaa lepoa, lepoa, lepoa. Hush jo tämä tauti.

Tänään meillä teholevätään.

Joelin kanssa sovittiin, että nyt nukutaan päikkäreitä koko päivä. Vuorotellen. Kun toinen herää niin toinen painuu sänkyyn. Silmälappu toimii päikkäriviestikapulana.

Tällä hetkellä Silva nukkuu eteisessä vaunuissa (”joo joo kato ollaan me ulkona, nuku vaan”) ja Joel yläkerrassa. Pesukone jytisyttää koko puutaloa.

Ulkona paistaa aurinko.

 
Like

You Might Also Like

 • sukkahoususankari
  17.3.2013 at 14:31

  Toivottavasti paranette pian! Pienen lapsen kanssa on niin ikävä sairastaa.. oma flunssa nyt menee vaikka päällään seisten mutta kun pitää katsoa pienen ihmisen tuskaista oloa niin omakin olo tuntuu kurjemmalta. Viime kuussa sairastin viikon verran 3 kk:n ikäisen vauvan kanssa.

  Tsemppiä! Kyllä se elämä pian voittaa :)

 • Salla & J 9kk (Ei varmistettu)
  17.3.2013 at 16:51

  Miten teillä alkoi? Meillä alkoi mun yskällä ja kuumeella. Sitten vauvalle nousi 39 kuume ja sitä ennen yski. Seuraavana päivänä räkä valuu nenästä. Ja edelleen vauvalla koko ajan kuumetta (annetaan neljän tunnin välein särkylääkettä). Mulla alkoi neljäs kuumeinen päivä, vauvalla toinen. Mulla pää aivan tukossa, vauvalla vuotaa nenä.

  Onkohan samasta viruksesta kyse. Masentaa kyllä, jos tämä 11 päivää kestää!

  Taidatte olla kuitenkin jo voiton puolella? Tsemppiä!

 • Kristaliina
  17.3.2013 at 21:20

  Kiitos tsempeistä, sukkahoususankari ja Salla&J! Meillä tämä on nyt kolmas (ja sitkein) flunssa: ensimmäinen jo 6 viikon iässä (niisk), toinen viime jouluna ja siis kolmas nyt. Josko nyt nämä riittäis ensimmäiselle vuodelle :)

  Se on kyllä just noin, että omat flunssat ei ole ennen paljon hetkauttaneet (eikä niitä oikeastaan juuri ollutkaan), mutta nyt on ihan eri fiilikset kun hoitaa tuollaista kipeää murmelia. Mutta toivottavasti tämä tosiaan alkaisi jo olla voitettu – terveyspalveluiden neuvonnasta sanottiin, että jos maanantaina on vielä kuumetta (12. päivä), niin pitäisi kyllä tulla jo katsottavaksi…

  Joo, yskällä ja kuumeella alkoi meilläkin. Mutta Silva oli eka, minä sitten siitä 3 päivän kuluttua. Silvalla tosiaan alkoi niin, että se yski ensin aamulla ja illalla oli sitten kuume yli 38:ssa. Vuolaasti virtaava räkä ja yskä on olleet ne vauvan kurjimmat, ja itselläni on aivan järjetön yskä. Eikä mulla tavallisesti ole yskää ikinä. Kuumekin kävi mulla välillä niin korkeana, ettei sellaista ole ollut varmaan kuin lapsena: vaatteetkin sattuivat ihoon jne. Uhh. Ilmeisesti nämä ”vauvan jalostamat pöpöt” ovatkin sitten vähän rajumpia… Hurja ajatella, miten kipeä tuo napero varmasti on ollut, kun itsekin kävin välillä niin romuna.

  Toivottavasti ei ole Salla teillä sama tai toivottavasti ainakin pääsette vähemmällä! Kovasti paranemisia myös sinne koko teidän perheelle!

 • Devika Rani (Ei varmistettu)
  18.3.2013 at 02:42

  Voi kurjuus. Toivottavasti tervehtyisitte pian ja pääsisitte ulos nauttimaan auringosta!

 • hannah79 (Ei varmistettu)
  18.3.2013 at 11:08

  Kylläpä teitä nyt koetellaan! Kuume ei kai kuitenkaan ole kestänyt 12 pv? Flunssa voi nuhan ja yskän muodossa kestää vaikka useamman viikon, mutta kuume harvemmin muutamaa päivää kauemmin ellei syy löydy esim. korvista tai poskionteloista. Ja toisaalta viikkoja kestävä nuha melko suurella todennäköisyydellä tuo jälkitautina jomman kumman ensin mainituista ja lasten pitkittyvä yskä on usein oire korvatulehduksesta, joka muuten voi olla kivutonkin.

  Tänä vuonna tuo tauti on toki ollut sitkeää ja monessa perheessä ”lastentaudit” ovat kaataneet kotiin vanhemmatkin. Lapsen alle 39 C kuumetta harvemmin tarvitsisi lääkitä, ellei ole taipumusta kuumekouristuksiin. Aika usein vanhemmat vastaanotolla sanovat, etteivät tiedä paljonko lapsella on ollut lämpöä, koska sen laskeminen lääkkeillä on aloitettu heti kun lämpö on vähän ollut koholla ja lääkettä on annettu lisää aina kun lääkkeen vaikutus alkaisi olla loppumassa ja lämpö nousussa. Monessa tapauksessa tauti vain pitkittyy näin, koska korkeampaa ruumiinlämpöä tarvittaisiin taudinaiheuttajan lisääntymisen hidastamiseen ja vasta-ainetuotannon tehostamiseen ja vasta-aineiden aktivointiin.

  Toivottavasti lepopäivä teki tehtävänsä!

 • Kristaliina
  18.3.2013 at 11:13

  Lepopäivä helpotti vanhempia, mutta napero heräsi edelleen tukkoisena ja lämpöäkin Silvalla edelleen on… Onneksi vähän, mutta joka päivä vähän yli 37 kuitenkin (kuumelääkettä ei ole annettu kuin alussa korkeammalla kuumeella)

  Niinpä tästä juuri lääkärille suunnistetaan korvat tsekkauttamaan – kuulemma jo kannattaa tulla, kun on näin pitkään venynyt tämä tauti…

 • hannah79 (Ei varmistettu)
  19.3.2013 at 09:08

  Löytyikö venyneelle flunssalle syytä? En tiedä vastustatteko antibiootteja henkeen ja vereen, mutta joskus kuuri on ihan paikoillaan, jotta taudista pääsee. Pienillä kun pitkittyneellä sairastamisella vaikutuksia voi tullaa kuuloon ja puheenkin kehitykseen sitä kautta.

 • Kristaliina
  19.3.2013 at 10:56

  Me tykätään lääkkeistä silloin, kun ne tekevät terveeksi :)

  Luultavasti kyseessä on vain sitkeä pöpö: mitään hälyttävää lääkäri ei löytänyt. Korvat vähän punoittivat mutta ei niin paljon, että antibiootteja kuulemma kannattaisi määrätä. Jos kuumeilua jatkuu vielä perjantaihin (tai jos oireet pahenevat), niin sitten pitäisi mennä uudelleen näytille…

 • hannah79 (Ei varmistettu)
  19.3.2013 at 10:59

  Se on hyvä asenne. Välillä vastaanotolla tuntuu olevan kahta ääripäätä: niitä jotka kerjäisivät antibioottikuurin tautiin kuin tautiin ja toisaalta niitä, jotka haluavat aina kahden lääkärin mielipiteen ennenkuin syövät määrättyä kuuria. Toivottavasti tuo teillä jo laantuu!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  20.3.2013 at 11:53

  Ihana blogi. Miksi? Rehellistä ja avointa, siksi tykkään. Ja bloggaat usein ja eikä sinulla ole sellaista teflon-läpäisemätöntä kalvoa kaiken yllä. :) Rentouttavaa ja inhimillistä. Täydellisen sliipattuja en pysty lukemaan päivittäin, siksi kai , koska olen itse niin rönsy. :) Tuli mieleen, et onko teillä muuten d3-vitamiinit käytössä? Meillä ovat auttaneet. En sitä varten kyselly, et pitää mulle tilittää tai maailmalle, mutta kun ite yllättynyt niin tulee mieleen levittää ilosanomaa. Lisäksi pienet sairastaa eniten just ensimmäisenä vuonna, ainakin meillä näin. Minulla on 4 lasta, sillä pienellä omalla kokemuksella olen todennut. Kuulemma parempi sairastaa taudit, kun lääkitä, jos vain mahdolllista, kun vahvistaa immuunipuolustusta ja aktivoi lapsen oman puolustusjärjestelmän.

 • Kristaliina
  20.3.2013 at 12:21

  Oi, kiitos ihanasta palautteesta! Musta ei olisikaan yhtään sellaista teflonpintakaunista blogia kirjoitamaan, se ei olisi… mua. Silloin kun tekee oman näköistä ja on omana itsenään, on kirjoittaminenkin helppoa ja jotenkin mutkatonta.

  Silva saa d-tippoja aamuisin. Hitsi itse oon ollut taas vähän laiska noita syömään, vaikka purkit on tässä keittiön pöydällä. Just nappasin pari puru-d:tä suuhun, pitäisi muistaa kyllä päivittäin!