Leikkipuistotaide

Pakko myöntää, että meillä vähän (paljon) pyöriteltiin silmiä, kun seurattiin tällaisen… ööö… taide….aukion (?) valmistumista Arabianrantaan. Anteeks nyt vaan, mutta mitäv*ua, terveisin taidebarbaarit. Ennakkoasenne siis kohdallaan.

Myöhemmin vähän huvitti, kun bongasimme ystäväperheen samaiselta… ööö… taide… aukiolta (?) kaksivuotiaansa kanssa. Leikkimästä. Ai noinkin voi tehdä?
”Joo, jostain syystä ipana haluaa tulla usein just tänne”, ystävä kertoi.

Ja lopuksi ihan nauratti. Ystäväperheen kaksivuotias hoksasi alkaa tiputella… ööö… taide…aukion (?) kiviä viemäriin.
”Kulta, ei laiteta niitä sinne viemäriin – sä et voi edes kuvitella, kuinka paljon äidin ja isin verorahoja nuo kivet ovat maksaneet”, lapsen äiti selitti.

Kaksivuotias taideanarkisti – mahtavaa!

*******

No, pitihän se sitten kokeilla. Eräs aurinkoinen ilta ei mentykään leikkipuistoon vaan testaamaan tämän… öööh… taide… aukion (?) leikkimahdollisuuksia. Ja olihan niitä:

Hevosratsastusta!

Piiloleikkejä ja hippaa!

Karuselli!

Lamppu! (oooh, Silvan lemppariesine lamppu)

Ööööö halkopino?
”Kulta, jos sä haluat leikkiä halkopinossa, niin voit tehdä sitä kyllä ihan kotipihallakin….”

Ja taiteessa voi näköjään myös riehua:

”Wheeee!”

…ja pinkoa karkuun!

 

Okei, tykkäsimme. Jollain kummallisella tavalla tykkäsimme. Käyttötaidetta meidän makuun.

 
Like

You Might Also Like

 • MosterMari (Ei varmistettu)
  17.7.2013 at 11:49

  Meilläkin 3vuotias haluaa useasti tuonne ratsastelemaan hepalla!
  Oletko muuten huomannut että se ”kaivo” kuiskailee…

  • Kristaliina
   17.7.2013 at 12:04

   Joo! Myös kurkattiin sinne, ja sinne oli tainnut pari muutakin tiputella niitä kiviä – ehkä se kuuluukin siihen taiteeseen :)

 • Laura P...
  17.7.2013 at 11:53

  Hei mahtavaa! Taidekasvatusta :D

 • Äitikkä (Ei varmistettu)
  17.7.2013 at 11:58

  On se hauskaa,kun meillä kotona on pino puita pihassa,niin se on ihan arkipäivää..Sitten kun se siirretään keskelle Helsinkiä,niin siitä tuleekin taidetta ;)

  • Kristaliina
   17.7.2013 at 12:03

   No niinpä! Ja ajattele, miten kalliita halkoja nuo varmaan on – meidän omalla pihalla parin sadan metrin päässä on ihan vastaavia ja paaaaaljon halvempia :D

 • Lennu (Ei varmistettu)
  17.7.2013 at 14:27

  Ei nyt suoranaisesti liity tähän taideleikkipuistoon (vai oliko se leikkitaidepuisto…?), mutta tavallaan taiteesta kyse, niin olkoon – Eikös teidän pitäisi kohta päivittää yläbannerin perhekuva, kun Tirppakin jo kävelee? :)

  • Kristaliina
   17.7.2013 at 16:54

   Nääh, ei kai tässä mitään kiirettä… :) Tuo perhekuva on Joelin piirtämä – sai sen itse asiassa valmiiksi noin neljä tuntia ennen kuin lapsivedet tulivat, eli kuva on ollut ajantasainen ikinä vain muutaman tunnin ajan :D En ole viitsinyt Joelia hoputtaa uutta piirtämään, kun sillä tuota projektia muutenkin on niin paljon päällä – itsehän en osaa yhtään piirtää. Ehkä joskus se vaihtuu :)

   …siihen asti voidaan vaikka ajatella, että mulle on jäänyt pienoinen pömppämaha :D

 • Arabian osasto (Ei varmistettu)
  18.7.2013 at 14:59

  Ei se ole viemäri, se on ”kaivo”. :D Sen idea on itse asiassa ihan makea: kaivon tarkoitus on peilata Arabian tehtaan vanhaa piippua, joka näkyy puistoon. Kaivon ympärysmitta on sama kuin tehtaan piipun, ja suunta luonnollisesti eri. :) Kuiskuttelu kaivon pohjalla on pienen pojan ääni, joka lukee Wirkkalan tekstejä taiteesta. (Sen efekti on kyllä minusta vähän creepy.)

  …mutta hirveällä tavalla hukkaan se kaivoon paiskottu kallis erikoissora kyllä menee joka tapauksessa. :D

  Hauska juttu, että Silva tykkäsi puistosta! Tosi monet lapset – jännä kyllä – tuntuvat olevan siellä leikkimisestä aivan innoissaan. Meillä pyörivät kivet ja piiloleikkipaadet ovat aina puiston suurimmat hitit.