Koomapäivä

Livetorkkuhälyytin: vauva täydessä unessa ja viiden minuutin välein veretseisauttava ÄÄÄÄÄÄ.

Mummi lähti sunnuntaiaamuna takaisin pohjoiseen ja minuun iski aktiiviviikon jälkeinen täyskooma. Päivä on ollut turhaa (ÄÄÄÄÄ) nukkumisyritystä. Enkä ehtinyt edes kastella kukkia ennen kuin alkoi sataa.

Uusi yritys huomenna.

ps. Friikkaan myös meijeriasioita: tissivakoni on ollut pari päivää huomattavan pienenä. Ei se voi loppua, ei voi ei voi ei voi ei voi. Ei voi.

(ÄÄÄÄÄÄÄ)

2
Like

You Might Also Like

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  28.5.2012 at 18:23

  Jos tarjoat vauvalle maitoa hänen niin toivoessaan, syöt ja juot niin ei se lopu.
  Kysynnän ja tarjonnan laki.

  Tässä loistava, mieltä rauhoittava linkki.
  http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&task=v

  Muista myös tiheän imunkaudet (joista ensimmäinen on muuten n. 6vkon iässä) jolloin maitoa voi tulla tarpeisiin verrattuna vähänlaisesti ja lapsonen roikkuu koko ajan takiaisena ja vaatii, mutta se on osa sitä prosessia. Se takiainen tekee tilaustaan niin sanotusti.

  Juo paljon vettä! :)
  Lippu korkealla!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  28.5.2012 at 18:48

  Tuohon imetykseen liittyen, niin maitoa erittyy enemmän jos juo kotikaljaa. On kuulemma vanhan kansan niksi ja kokeiltiinkin tässä joku viikko sitten itsekin ja se auttaa!

  Olen jo jonkin aikaa seurannut palstaasi ja tykkään aivan mahdottomasti. Kirjoitat todella hauskasti ja tuot ehkä parhaiten juuri esiin sen, mitä uusien äitien mielessä liikkuu ja miten epätavallisen tavallista se normaali päivä on.

 • Kristaliina
  28.5.2012 at 19:22

  Vierailija 1: Kiitos linkistä! Ja tuo 6 viikon ”rintatakiaisikäkin” suunnilleen täsmää, joten ehkä siitä on kyse… Täytyy vaan olla tekemättä sitä mokaa, että ei siirry pulloruokintaan ja vähennä sitä maitoa sillä tavalla itseaiheutetusti – vaikka esim. eilen illalla oli kyllä ihan pakko antaa pakasteesta itsepumpattua, kun muuten ei olisi päässyt nukkumaan varmaan olleenkaan…

  Vierailija 2: Hih ai kotikaljaa? :) Yhh, ei ehkä ihan mun makuun, mutta mitäpä sitä ei meijeritoiminnan eteen tekisi. Ehkäpä voisin testata! Ihan kaupan-sellaista varmaan, että ei tarvitse itse alkaa harjoittaa panimotoimintaankin…? :D

  Vanhan kansan niksit on kyllä monesti toimivia, vaikka joskus nykyneuvoja vastaan… Esim. mun äiti (eläkkeellä oleva neuvolantäti) neuvoi ottamaan mun ennenaikaisiin kipeisiin supistuksiin desin siideriä! :D Oikeasti ennen kuulemma käytettiin konjakkia, mutta samaa tavaraahan se siiderikin kai on :) Se kuulemma rentouttaa lihaksia eli samoin myös kohtua, eli niin vähentää supistuksia. Äiti kertoi, että 70-luvulla se oli vielä yleinen neuvola-neuvo. Sitten se kuitenkin kiellettiin – ei siksi, ettei se toimisi vaan siksi että jotkut eivät tyytyneet siihen pikkutilkkaan. Tai jotkut olivat raskausajalla päivittäin ”tilkkasen” nautittuaan ehtineet kehittää alkoholiongelman synnytykseen mennessä…
  Mutta joo – se toimi! Omatunto ei kyllä antanut kovin usein naukkailla, mutta pahimpina supistelupäivinä kuitenkin.

  Kiitti myös kivasta palautteesta! :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  28.5.2012 at 20:11

  Kyllä kotikaljaa, kokeilin sekä ostettua ja teimme myös itsekin muutaman litran. Kummatkin kyllä saman asian ajaa. Myöskin mitä olen kuullut, että ykköskaljallakin ajaa saman asian :)

  Pitää muistaa tuo siideriniksi. Tuossa odotusaikaan itsellä ennenaikaiset supistukset alkoivat jo vk 17 ja kestivät loppuun asti. Loppuajasta varsinkin suhteellisen kivuliasti alkoi olemaan.

  Hauskaa kesää sinulle ja perheellesi :)

 • Kristaliina
  28.5.2012 at 20:42

  Hui, tosi aikaisin alkoivat sulla! Mulla sentään vasta viikolla 29 – ja viikolla 34 sitten vauva syntyikin. Mutta olivat ne kyllä aika tuskaisia viikkoja, kun mitään ei voinut tehdä, eikä paikoillaan oleminen ihan oo mun juttu :)

  Samoin, kivaa kesää sinullekin!
  (tämä onkin mun mielestä vuoden parasta vaihetta, kun koko kesä on vielä ihanasti edessä!)

 • Minuskis (Ei varmistettu)
  28.5.2012 at 22:34

  Ei se lopu, ota rennosti. Tuo tissien pehmenemien / pieneneminen on ihan normaali juttu, kun alun kivikovat hinkit häviävät tissien sopeutuessa tuottamaan sen tarvittavan (vauvan tilaaman) määrän maitoa.

  Juominen on kyllä tosi tärkeää. Itsellä auttoi Bebesistä ostettu imetystee, tein sitä termariin ja litkin pitkin päivää.

  Nauttikaa kesästä kaikki kolme!

 • Mindeka
  29.5.2012 at 09:14

  Rauhoita mielesi, sillä meijerisi ei tyhjene. Kuten edellä mainittiinkin, se on kysynnän ja tarjonnan laki, jota vauva ylläpitää näillä  ”tiheän imun kausilla”, älä siis huoli.

  Siinä vaiheessa, kun vauva alkaa syömään kiinteitä (n.5-7kk), niin hän saattaa hylätä tissin hetkellisesti kokonaan. Jos on itse halukas, imetystä voi siltikin jatkaa. Tuntuuhan se uunolta, kun itse kuvittelee meijerin olevan tyhjä, mutta vauva vaan imee ja imee. Mutta kun tsekkaat tilanteen, niin huomaat että maitoa tulee edelleenkin. 

  Mulla tissivakoa riitti vain ekat kuukaudet, sitten ollaan menty ihan normaleilla ulkoisilla varustuksilla, joista siltikin ravintoa riittää.

  Ei siis se koko, vaan se laatu :D

 • Kristaliina
  29.5.2012 at 22:33

  Kiitos ihanat neuvoista ja lohdutuksesta!
  …ja näin 156,5-senttisenä todellakin pitää uskoa tuohon Mindekan viimeiseen lausahdukseen :D

  Tänään meijeritoiminta onkin ollut taas parempaa – todennäköisesti se oli vaan hetkellinen notkahdus. Ehkä siihen vaikuttaa stressikin, vaikka tietoisesti en tajunnut stressaavani: mutta silloin tosiaan oma äiti oli lähtenyt takaisin pohjoiseen ja Joel töihin, ja olin taas ensimmäistä päivää pitkään aikaan yksin (tai siis Silvan kanssa kaksin) kotona. Ehkä tuollaiset voi vaikuttaa…

 • sari - Vierailija (Ei varmistettu)
  30.5.2012 at 18:32

  ma imetin 2v (=hullu hippiaiti) ja ainakin vikan vuoden tissit oli normaaliin kokoiset (tai jopa pienemmat kuin ennen, yhyy), mutta maitoa riitti oikein hyvin. eli ei se tosiaan ole koosta kiinni!

  mun katilo suositteli muuten ihan tassa taannoin etta harjoitussupistuksiin saa ottaa oluen tai lasin viinta rentouttaakseen kohdun :)