Koomaäidin Niksi-Pirkka

Kun tässä innovoinnin makuun on päästy… Ja niksien. Olkaa hyvä, viime yönä klo 04.51 innovoitu koomaäidin Niksi-Pirkk… eiku Niksi-Krista:

”KOOMAÄITI, imetätkö kahdeksatta kertaa yössä ja unohdat koko ajan, kumpaa rintaa olet viimeksi käyttänyt….? Ei hätää, auta muistiasi imetysrintaliivien avulla.

Jätä  vaan aina viimeksi käytetyn rinnan kohdalta rintsikan klipsu auki ja – tadaa – seuraavalla kerralla (puolen tunnin kuluttua) näet heti, kumpaa rintaa olet viimeksi käyttänyt. Helppoa ja toimivaa!”

(paitsi että aamulla saatat herätä molemmat ”luukut” apposen ammollaan)

 

Tänään taas ehkä vähän väsyttää. Uhh.

 

PS. Ihanaa ystävänpäivää kaikille! Iik mun blogipostitempauksen paketti ei vieläkään ole tullut – tulisikohan tänään…? Tai sit sieltä tuleekin vaan risuja. Apua voiko ystävänpäivänäkin saada risuja?

 
Like

You Might Also Like

 • Huiskis
  14.2.2013 at 14:47

  *nauraa vedet silmissä* kooma-äidille :D Heräsin taas nimittäin ”luukut auki” aamusella, että sitä on liikkeellä täälläkin päin! Ja liivinsuojat tyynyn alla… Taustatietona voin kertoa olevani neljän lapsen äiti ja että mistä tissistä on viimeksi syöty, on täysin yhden tekevää, kyllä se siinä syötön yhteydessä selviää kummasta tulee enemmän :D Vauva on 4kk ja kasvanut yli 9 kiloiseksi pelkällä rintamaidolla, että välillä on oltu sillä oikealla tissillä :)

  Ja vink-vink, puoli vuotiaana on oman kokemukseni mukaan, ollut helpoin aika siirtää lapsukaiset omaan sänkyyn ja omaan huoneeseen (tiedän, kuulostaa sadistiselta, mutta toimii…) koska mitä lähemmäksi mennään yhden vuoden ikää alkaa se kuuluisa oma-tahto olla jo aika kova lapsukaisilla, niin mikään ei onnistukaan aivan helposti. Koko yötähän ei tartte siellä omassa pedissä olla, mutta omaa väsymystä on aina kovasti helpottanut, kun on saanut edes puoli yötä nukkua rauhas. Tällä hetkellä vauva nukkuu joskus alkuyön omassa söngyssö, mutta aika usein vielä nukahtaa illalla viereen rinnalle.

  Ja kannanotto vielä tuohon unikouluun, mitä meillä meillä kokeiltiin herra numero kolmosella: ja ei toiminut. Legendaarinen tassuttelu oli käytössä koska poika oli yhden vanha eikä nukkumisesta omassa sängyssä tullut mitään, varsinkaan siitä nukahtamisesta. Pari viikkoa kokeiltiin ja ei toimi, ja syykin selvisi lopulta -lapsi kun ei halunnut että häneen kosketaan kun alkaa nukkumaan. Ilmeisesti nuori herra koki käden selän päällä pitämisen kerta kaikkiaan raivostuttavana! Kokeiltiin sitten ihan vaan sellaista että kun iltarutiinit oli hoidettu, niin jompi kumpi vanhemmista jäi huoneeseen istumaan ja yksinkertaisesti toisti (ekana iltana n 300 000 kertaa tai siltä se tuntui) lauseen ”hyvää yötä, pää tyynyyn nyt nukutaan”… Ja viisi päivää oli mennyt niin riitti kun ovelta sanoit lauseen pari kertaa ;)

 • MariaS (Ei varmistettu)
  14.2.2013 at 17:16

  Toissayönä oli jäänyt ”luukku auki” ja heräsin 6.30 siihen että tyttö 5kk omatoimisesti otti vähän aamupalaa… :)

 • S-S
  14.2.2013 at 19:30

  Hehe, mulla ei ole tätä kyseistä koomaongelmaa (muita toki kylläkin), sillä Nipsu on jo monta kuukautta suostunut syömään vain oikeasta rinnasta. Vasurille alkoi tulla niiin kammottavia rintaraivareita, etten hennonnut huudattaa pientä turhaan. Oikean rinnan maito on kiinteiden ohella riittänyt mainiosti, vasen on luultavasti jomeijeritoiminnan lopettanut.

  Preferenssiin saattoi vaikuttaa se, että itse oikeassa laidassa nukkujana helposti imetin vauvaa enemmän juuri oikealta ja siitä muodostui hänelle rutiini – mene ja tiedä. Nytemme enää (nyyyyyyyyyyh!) ole pariin kuukauteen nukkuneet perhepedissä Nipsun levottomuuden vuoksi. Hänen pinniksensä on kiinni meidän sängyssämme ja parin yösyötön yhteydessä hän saattaa nukkua puolet yöstä kainalossa – kunnes taas aloittaa hervottoman kiemurtelun, potkimisen ja huitomisen. Ihme kyllä tämä kaikki rauhoittuu kun hänet nostaa pinnikseen…

  huitomisesta muuten vielä: la-su -yönä pieni herra tökkäsi minua silmään sillä seurauksella että sarveiskalvo repesi. Tekee muuten kuulkaa aika pirskatin kipeää! Erinäisten lääkärikäyntien jälkeen erikoislääkäri sanoi, että vastaavissa tapauksissa silmään olisi AINA laitettava lappu, jotta se paranee kunnolla. Tiedoksi siis, jos jollekulle vastaavaa joskus sattuu. Toivon sydämestäni, ettei niin käy. Jatkossa yritän itse pitää makuuhuoneessa sen verran verhoa raollaan että näen pienet huitovat kädet – tai vaihtoehtoisesti silmät kokoajan kiinni ;)

  Meillä on muuten jonkinlainen unikoulu pian edessä myös. Ongelmana eivät niinkään ole tiheät syötöt, vaan erittäin tiuhaan toistuvat tuttikriisit. Huoh.

 • Kristaliina
  14.2.2013 at 20:42

  Tsihihi meitä ”luukut auki” nukkujia :D

  S-S: Apua. Ai noinkin voi käydä – meilläkin Silva on sohaissut mua monesti kipeästi suoraan silmään, mutta huh, ei sentään ole alkanut silmät repeämään, auh.

  Joo, -mimmun-:n kysymykseen, eli meillä tosiaan ”tavoite” ois se yösyöttöjen lopetus. Mutta toisaalta tuossa just mun tämä eläkeläis-neuvolantätiäiti esitti kysymyksen, että kannattaako sitä yösyöttöä nyt lopettaa, kun se kasvukin on hidastunut. Että voisiko sitten kuitenkin vielä mennä näin… Mun äiti ehdotti, että jos menisi näin 1-vuotiaaksi asti. Hmm. Mmmh. Mutta nykyopin mukaanhan ollaan kyllä sitä mieltä, että ei ne yösyötöt enää sen ravitsemuksen kannalta enää merkitse. Eikä varmasti merkitsekään. Meillähän Silva syö todella hyvin päivällä, eli meillä ne yösyönnit eivät ole kiinteiden menekkiin vaikuttaneet. Enemmän kyse on varmaan just siitä tottumuksesta ja äitiläheisyyden tankkaamisesta.

  Tuota tuttijuttua pitää kyllä kans miettiä. Jännä kuulla, että joskus syynä voi olla myös se. Meillä Silva aina nukahtaa sillä, mutta se tipahtaa usein pois nukkuessa. Sitten sitä tarpeen mukaan sohitaan takaisin suuhun :)

  Eääääh, vaikeita päätöksiä. Etenkin siksi, että haluan sitten (kun se tehdään) toimia johdonmukaisesti ja välttää just sellaisia ”no kokeillaan ja itketetään vähän ja sitten taas taivutaan”  turhia juttuja. Että pystyisi olemaan siitä omasta päätöksestään sitten niin varma, että johdonmukaisesti toimii sen mukaan eikä ala sekoilla jotain ihan omia systeemejä :)
  (niin kuin mulle hyvin väsyneenä saattaisi tapahtua) :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  14.2.2013 at 22:10

  No ei kai nyt enään noin vanha lapsi tarvii ravinnon takia syödä öisin?? :O Kyllä pitäs vallan hyvin pärjätä jo 8h yöunet ilman tissiä..

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  14.2.2013 at 22:15

  Saahan sitä läheisyyttä ilman imetystäkin, ois varmaan sekä sun että lapsenkin kannalta parempi nukkua pidempään ja heräilemättä öisin! Siis tarkoitan että kyllä huonosti nukuttu yö vaikuttaa lapseenkin..

 • Kippuralla
  14.2.2013 at 23:04

  Minä pistän parhaan sillä nukuin liiveittä ja paidatta ;) mutta saanko ihmetellä mitä väliä on sillä kummasta rinnasta imettää yöllä? Kun siis lapsi on jo noinkin iso, luulisi että ilmoittaa jos kolmatta kertaa samasta ruokailisi ja vain tippoja tulisi.
  Minä vieroittaessa nukuin liivit+normi paita päällä, jotta koomassa ei vahingossa imettäisi. Ja perhepedistä ei luovuttu, vaan vauva siirtyi keskipaikalta isin kainaloon kunnes nukkui iisisti.
  Tänä aikana en myöskään kylvetellyt vauvaa tms, pysyin paita visusti päällä.
  Tosin tästä on nyt vuosi aikaa ja edelleen taapero kurkkii paidan kaula-aukosta sisään tai tunkee kätensä :D

 • Ameriikan Raitilla
  15.2.2013 at 02:58

  Ihana idea ja niin YKSINKERTAINEN!! HAH! Miksen itse tajunnut aikoinaan??? Meilla kylla meni kaikki niin helposti etta ihan havettaa: mm. 13 vuoden aikana kahden lapsen kanssa 2 korvatulehdusta!! oma terveys onkin sitten sita ja tata kuten tuorein juttuni kertoo!) Toki sita ekat viikot oli koomassa kun yllattaen joutui 3tunnin valein heraamaan:)

 • Ella F.
  15.2.2013 at 10:02

  Jee! Hyvä Ruusu! 

  Ja kyllä saldoksi lopulta varmasti jää useampi hyvä kuin huono yö :)

 • Salla & J 8kk (Ei varmistettu)
  15.2.2013 at 13:31

  J nukahti ilman tuttia tosta vaan ja posotti täydessä unessa perhepedissä 6,5h. Sitten kyllä oli 1,5h hereillä :/ Ja lopulta nukahti tutin kanssa ja heräsi 06 aamuun… No vasta toinen yö ilman imetystä menossa, että ehkä tää on alkutakkuilua vasta. Eikä onneksi huutanut juurikaan.

 • Kristaliina
  15.2.2013 at 19:02

  Mä oon nyt lukenut sana sanalta, uudestaan ja uudestaan, hiljaa ja ääneen Joelille näitä kaikkia kokemuksia – kiitos kaikille vinkeistä ja kokemuksista! Ihan mahtava kuulla, miten eri perheissä on yritetty ja onnistuttukin.

  Ensi yönä nyt sitten meilläkin yritetään, pitäkää peukkuja!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  16.2.2013 at 07:19

  Meillä on tissiposki kohta 10 kk. Nyt päätettiin että yösyöminen loppuu, koska syö koko yön ja päivällä ei ruoka maistu. Nukutaan perhepedissä ja söin koko eilisen päivän herkkuja kun jännitti niin :) Mutta yö meni paremmin kun olisin ikinä arvannut! Kolme kertaa poika heräsi itkemään,mutta rauhoittu äkkiä äitin syliin eikä edes hamunnu paidan läpi. Uuh,olen niin ylpeä pojasta ja itestäni! Ihan varmasti heräillään vielä monta yötä, mutta perhepedistä ei tarvitse luopua, jee!!! Äidin unista viime yönä on sit turha edes puhua…

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  16.2.2013 at 07:18

  Meillä on tissiposki kohta 10 kk. Nyt päätettiin että yösyöminen loppuu, koska syö koko yön ja päivällä ei ruoka maistu. Nukutaan perhepedissä ja söin koko eilisen päivän herkkuja kun jännitti niin :) Mutta yö meni paremmin kun olisin ikinä arvannut! Kolme kertaa poika heräsi itkemään,mutta rauhoittu äkkiä äitin syliin eikä edes hamunnu paidan läpi. Uuh,olen niin ylpeä pojasta ja itestäni! Ihan varmasti heräillään vielä monta yötä, mutta perhepedistä ei tarvitse luopua, jee!!! Äidin unista viime yönä on sit turha edes puhua…

 • 1 2