Koomaäidin aamupala

On niitä näitäkin päiviä. Hetkiä, jolloin on niin väsynyt, että tuntuu että sisäelimet räjähtävät. Yksi kerrallaan, poks, poks, poks, gaBUM! (tuo viimeinen oli joku iso)

Silloin auttaa, jos jääkaapista löytyy jääkylmä alkoholiton siideri.

Pliis Kopparberg, kuljeta minut nopeasti kello neljään.

Parempi kuin kahvi. Nyt vaan tätä hörppien kuvittelen, että olen chilli, rento ja raukea (enkä siis kitinänkuuntelukoomassa) ja odotan, että:

1. vauva nukahtaisi änisemättä edes 15 minuutiksi, jolloin ehtisin saada silmäyksen unta tai

2. isi tulee töistä, toivottavasti juhannuksen kunniaksi normaalia aikaisemmin

Ostin näitä siis juhannukseksi. Eivät taida riittää.

ps. Niisk, Silva-pienen vatsavaivat jatkuvat. Nykyisin on menty monta yötä niin, että yösyötön jälkeen (klo 3) ei enää nukuta koko yönä. Graah.

 

1
Like

You Might Also Like

 • Sandels
  21.6.2012 at 12:17

  En edes yritä arvailla mikä vauvan masuvaivoihin auttaisi. Uskon että teet sen eteen jo kaikkesi. Totean vain että ei se loputtomiin kestä. Hyvä että löytyy edes jotain koomaäidin virkistäjää :) Voimia ja ihanaa juhannusta! (Lisää sidukkaa kaupasta!)

 • phocahispida
  21.6.2012 at 13:27

  Noita minunkin on PAKKO saada mukaan mökille juhannukseksi. Aivan törkeän hyviä, parempia kuin alkoholilliset sisarensa (IMO).

  Toivotaan, että vatsanväänteet helpottaisivat, kun pötköön saadaan liikettä enemmän. Silloin monella alkaa ruokakin liikkua. Jo ryömimisharjoitukset riittävät useilla, tuleehan siinä vatkattua itseään hurjasti edestakaisin vatsan varassa.

  Ja tsemppiä sinne, meidän pojukin kärsii vatsavaivoista, mutta onneksi vain päivisin. Päiväunet ovat maks. 15 min ja sitten herätään kirkumaan ja vääntelehtimään. Ja muuten pitää koko ajan vatkata poikittain polvien päällä, olkapäällä, pystyssä rintaa vasten, turvakaukalossa (kun sormista lähtee jo tunto) – you name it. Meillä on ajoittaiseen yökipuiluun auttanut pystymmässä nukuttaminen; yhtenä tosi huonona yönä kaveri nukkui pari tuntia turvakaukalossakin.

  Toivotaan, että saisitte pian yörauhaa.

 • Jossu (Ei varmistettu)
  21.6.2012 at 15:17

  Tuttu tunne tuo väsymys, meillä valvottiin monta viikkoa kun neiti valvoi 15 tuntia putkeen vatsavaivojen takia.

  Meillä noihin vatsaväänteisiin auttoi käynti vyöhyketerapeutilla, jo ensimmäisen kerran jälkeen neiti nukkui useamman tunnin pidempään ja oli muutenkin paremmalla mielellä, jätimme myös rela tipat pois koska aiheuttivat enemmän haittaa kuin hyötyä.
  Kannattaa kokeilla sitä vyöhyketerapiaa, on hintansa väärti.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  21.6.2012 at 22:06

  Onko koliikkituttipullo jo hankittu? Saattaisi auttaa.

 • Peanut
  21.6.2012 at 22:42

  Mä olen kanssa kuullut hyvää palautetta vyöhyketerapiasta, omakohtaista kokemusta ei tosin (ainakaan vielä) ole.

  Meillä vatsa kipristelee kanssa, mutta aika pienesti vielä mun mielestä. Rela-tipat otettiin käyttöön kun synnärillä suosittelivat, nyt kiinnostaiskin tietää, että mitä haittaa Jossu on niissä havinnut?

 • Miitu (Ei varmistettu)
  21.6.2012 at 22:56

  Voih, ei kyllä käy kateeks. Tulee kyllä niin elävästi mieleen ne päivät ja yöt, ku läpeensä sai kanniskella mahallaan käsivarrella (ei ollu se optimaalisin tyyli oman torkahtamisen suhteen…), joka tuntui meidän tytöllä auttavan parhaiten. Nyt tuntu, että jo tuon yhden kuumeisen levottoman yön jälkeen oli iteki riittävän poikki, joten jaksaa ihmetyttää, miten ne alun valvomiset jaksoikin edes jotenki viedä läpi.

  Komppaan Sandelsia, että onneks nuo mahavaivat ei loppuelämää kestä. Meillä alko helpottaa siinä kohin, ku alettiin antaa kiinteitä pari-kolme kertaa päivässä, mutta toki tuo on hirmu yksilöllistä. Rohkeasti sitten vaan apua hakemaan, jos tuntuu, että Silva – ja siinä sivussa vanhempansa – kovasti kärsii.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  22.6.2012 at 00:34

  Toivottavasti lapsen isä antaa sinun nukkua :) voimaa kovasti kuitenkin niin ihanaan vauva-aikaan. Toisilla se on helpompi ja toisiilla raskaampi. Itselläni oli helppo vauva (jos jaksoi kärrytellä horror lumisateessa 40 cm lumessa vetäen vaunuja kinoksien yli ja nukuttaa vauvaa). No se oli suht helppoa mielestäni tähän uhmaan kun lapsi huutaa täyttä päätä, että äiti on tyhmä :/

 • Kristaliina
  22.6.2012 at 09:48

  Kiitos taas vertaistuesta, ihanat! Eilisillan päikkäreiden ja vähän paremman yön (Joel hoisi valvomiset) jälkeen täällä aletaan taas vähitellen olla elävien kirjoissa :)

  Niin kuin Sandelskin tuolla arvaa: melkein kaikki keinot ovat jo käytössä/testattu (tällä hetkellä käytössä edelleen Cuplaton ja minulla maidoton ruokavalio), nyt odotellaan enää sitä ajan parantavaa vaikutusta… Kahden viikon päästä Silvalla on ikää 3 kk, siinä vaiheessa kuulemma monella on jo helpottanut – sitä odotellessa! Välillä vatsa onkin ollut jo paljon parempi, mutta nyt taas puklaillaan ja paljon…

  Phocahispida: Joo, noi on kans ihan mun lemppareita! Ja kun on alkoholitonta, ei tarvitse miettiä, että juoko yhden vai kaksi vai kolme :) Ja mun mielestä se rentouttava vaikutus on ihan sama kuin yhden alkoholillisen juomisessakin – se on se AJATUS, mikä rentouttaa :)

  Heh ja nuo täsmälleen samat asennot on käytössä meilläkin, kuulosta nii-ii-iin tutulta. Kiva kuulla, että teillä sentään yöt nukutaan – uni on kyllä ihan supertärkeää, huh huh. Ai ryömimisharjoittelukin voisi auttaa? Kiva! Silva näyttää vatsallaan jo siltä, että kohta alkaa kovakin treeni. Itse olen lähtenyt jo 3 kk iässä kovalla vauhdilla möngertelemään :)

  Jossu & Peanut: No itse asiassa tuo vyöhyketerapia on edelleen ainoa keino, jota ei olla testattu. En oikein edes tiedä, miksi. Jotenkin ei kai ole vaan saatu aikaiseksi. Mäkin olen kuullut siitä paljon hyvää – Joel sanoo, että se on huuhaata, mutta onneksi aina en kysy sen mielipidettä :) Tai siis itse asiassa kysyn, mutta välttämättä en kuuntele :) Jos ei nyt ala lähiaikoina helpottaa, niin testataan varmaan sitäkin!

  Rela-tipoista olen minäkin kuullut, että jollekin ne saattavat pahentaa asiaa. Tai itse asiassa se taitaa olla se D-vitamiini, joka niin tekee. Oliko Jossu teilläkin siis tuollaiset kokemukset? No mulla on tällä hetkellä laho pää, että tipat suurimmaksi osaksi unohtuvat ottamatta, vaikka just (taas) vannoin, että teen asiaan parannuksen…

  Vierailija (22.06): Koliikkituttipullosta en ole kuullutkaan… Täytyypä googlailla! Meillä syödään kyllä rinnasta – onkohan tarkoitus, että se ensin pumpattaisiin pulloon…? No, selvittelen asiaa ja kerro ihmeessä enemmänkin!

  Varsinaista koliikkia meillä ei kyllä ONNEKSI ole. Silva ei siis onneksi itke yhtäjaksoisesti, karjahtelee vaan ja kipristää ja ähisee – ja puklailee ja oksentelee.

  Miitu & Vierailija (00:34): Joo, tuota jaksamista sitä välillä kyllä ihmettelee itsekin. Ei sitä minkään muun syyn takia varmasti jaksaisikaan, ehkä tässä vielä hormonitkin antavat jotain ihmevoimia :) Onneksi tosiaan tuo Joel tekee kaikkensa, minkä vaan voi: ottaa valvomisvuoroja ja minä saan välillä korvatulpallisia unipätkiä, ah.

  Se ajatus kyllä aina lohduttaa, että tämä on vain ohimenevä vaihe. No, sitten seuraavaksi tulevatkin sitten kai ne hampaidentuloitkut ja uhmaiät ja kaikki muut vaiheet :) No, onneksi siellä on aina ihania vaiheita välissä! :)

   

 • Jossu (Ei varmistettu)
  22.6.2012 at 12:23

  Meillä tosiaan Rela-tipat ja Cuplaton tuntuivat vain pahentavan tilannetta, kaikkea kun kokeiltiin. Neiti oli muutaman päivän ilman mitään ylimääräisiä tippoja (d-vitamiini kyllä annettiin) niin röyhtäisyt tulivat helpommin ja nopeammin ja neiti sai jopa vähän nukuttua.

  Ilmeisesti Rela-tipat kierättivät ilmaa vatsassa vielä enemmän kuin normaalisti.

  Meilläkin oli mies sitä mieltä että vyöhyketerapia on huuhaata mutta muutti sitten mielensä kun neiti nukkui heti paljon paremmin.

  Vyöhyketerapiassa myös näytettiin erillaisia asentoja missä lapsen vatsa ilmeisesti toimii paremmin.
  Eli jalat ristiin rinnanpäälle (on ensimmäisen kerran kamalaa katottavaa kun tuntuu että lapsi on kahdessa osassa mutta meidän neiti ainakin asennossa viihtyi)

  Jaksamisia ja hyvää Juhannusta

 • Peanut
  22.6.2012 at 15:07

  Todettiin itse asiassa tänään, että Rela-tipat on todennäköisesti aiheuttaneet meilläkin kitinää aiempaa enemmän. Eli jätetään ne nyt pois ja katsellaan, josko tilanne muuttuu. Joten kiitos vinkistä, en olis ehkä osannut yhdistää viivoja itse.

  Mua kiinnostais tuo vyöhyketerapia muun muassa just noiden asentojen takia, kun nyt on jo selvästi huomannut, että silläkin on iso merkitys. Niin ja sitten vielä mummin vinkki, jalkapohjien hierominen. Meillä ainakin loppuu kitinä heti. Käsittääkseni vyöhyketerapiassakin hoidetaan just jalkapohjien kautta, joten jotain taikaa siinä vissiin on.

 • Kiki (Ei varmistettu)
  22.6.2012 at 22:37

  En jaksanu lukee kaikkia juttuja mutta silmäilin läpi… Siskoni lapsella oli hirveet ongelmat koskien vatsaa ja oireina mm. pulauttelua, huutoa, jatkuvaa itkua, vauva nieli melkein koko ajan ja äityipä siihen malliin että ei suostunut kunnolla syömään. Google rakas ystävämme auttoi lopulta ja lääkäri totesi oireista etttä kyseessä refluksitauti… Laitan sinulle tähän artikkelin vauva lehdestä, jos kiinnostaa. Toivottavasti apua löytyy helpottamaan elämään.
  Tässä vielä linkki sinulle: http://www.vauva.fi/artikkeli/kesa_2009/666/pulauttelu_ja_refluksitauti

 • Neenee (Ei varmistettu)
  23.6.2012 at 12:29

  Meijän neitillä vaivasi em. refluksi. Lääkärin mukaan lähes kaikilla imeväisikäisillä on jossain määrin refluksioireita, toisilla ne käy häiritseviksi, jolloin apua on saatavana mm. sängynpääty koholle, lääkkeellinen tai erityiskorvikkeeet yms. Itse vietin sumussa vauvan ollessa 2-3 kk (valvo aamuyölle, vaati jatkuvaa lkanniskelua, maha vaivasi, refluksi). Valo näkyi tunnelin päässä refluksilääkkeen ja kiinteiden myötä. Nyt meillä nukutaan vähintään 9h putkeen, yleensä 12h.. Siinä sumussa nukahtelin usein lapsi mahan päällä, ku en enää jaksanu ottaa askeltakaan. Eli toivoa on! Toivottavasti Silvan masujutut on meidän tapaan ohimeneviä, niin saatte kunnon unet niin äiti ku vauvaki:) p.s. Kuusamossa on vähän lämmintä ja vastapainoksi paljon sääskiä.

 • Kristaliina
  23.6.2012 at 13:13

  Iso kiitos linkistä, Kiki! Osa noista oireista pätee kyllä ihan sataprosenttisesti, esim: ”Refluksitaudin oireista kärsivät vauvat yrittävät vääntäytyä pystyyn ja vetävät selkäänsä ja niskaansa ylijännittyneiksi estääkseen happaman sisällön nousemista ylös ruokatorveen. Vauva ei ehkä viihdy vatsallaan ja hänen hengityksensä saattaa kuulostaa rohisevalta ja limaiselta.”

  Meillekin on sanottu niin kuin Neenee teillekin: että lähes kaikilla on jossain määrin refluksioireita. Viime käynnillä neuvolassa kuitenkin aiottiin laittaa lähete eteenpäin ja nyt tipahtikin postiluukusta tieto lääkärinajasta Kätilöopistolla – ilmeisesti juuri tähän liittyen. (lapussa ei sanottu sen tarkemmin, mistä on kyse; joko siis tästä tai siitä tajuttomuuskohtauksesta varmaan…) Katsotaan, josko lääkäri tulkitsisi refluksivaivoiksi meilläkin.

  Ihana taas kuulla muidenkin kokemuksia ja saada taas muistutus, että kyllä nämä vaivat helpottavat – vertaistuki rules edelleen :)

  Jossu & Peanut: Joo, kyllä tosiaan esim. tuollaiset asennot kiinnostaisivat. Jalkapohjien hierominen meillä myös on käytössä, erityisesti pieruapuna :) Plus että se on oikein mukavaa hellittelyä – muistan itsekin lapsuudesta, kun äiti aina hieroi jalkapohjiani iltaisin <3

   

 • PilviF
  24.6.2012 at 00:53

  Olen päässyt aikas helpolla meitin muksujen kanssa, mutta meillä hyväksi todettuja ns. vinkkejä ovat olleet:

  Ekalla Cuplatonit lisäsivät vain kuplien määrää.. ja eipä ne relatkaan kauhiasti auttaneet. Pojan 1kk neuvolassa kauhistelivat, kun kerroin nukuttavani häntä vatsallaan (Siis mitä!??!! Tukehtumisvaara!)..Mutku mutku, sillä lailla se nukkuu..jopa enemmän kuin yhden tunnin… ja niin meillä nukuttiin. Tytön kanssa en siis miettinyt sen kummemmin vaan aika nopsasti meillä nukahdettiin masu alaspäin.

  Toinen loistava vinkki on tullut isäni vaimolta eli maamalta, eli roikotusasento. Käsi käden (kainalon) alta, toinen haaroista..Lapsi roikkuu käsivarsilla. Tässä asennossa ei kauaa tarvitse kanniskella, kun jo tuhistetaan :)

  Toivottavasti helpottaa pian! Mukavaa juhannuksen jatkoa! :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  24.6.2012 at 13:04

  Ja ärsyttävää on yrittää koko ajan miettiä mikä siinä mitä itse on syönyt aiheuttaisi tällä kertaa vauvalle oireita. Tiedäthän varmaan, että myös hiilihapolliset juomat, sipuli, kahvi jne… Eli itse en ainakaan voinut hyvällä omallatunnolla edes niitä alkoholittomia siidereitä juoda, argh!
  Mutta tosiaan, tunnelin päässä on valoa! Väsymys vaivaa edelleen, mutta vauvan ollessa melkein viisi kuukautta, on masuvaivat lähes loppuneet, kunnes alkavat taas nyt vähän uudella tavalla, kun kiinteitä on alettu maistelemaan…

 • Sandels
  24.6.2012 at 19:25

  Kerro sitten mitä lääkäri totesi teille refluksi-asiasta! Minä epäilen että meillä on sama ongelma (3kk tosi tosi itkuinen ja pulautteleva, 4kk eteenpäin alkoi hurja maidon oksentaminen). Meidän tyttö nyt 5kk ja neuvolan täti totesi että kiinteät niin hyvällä mallilla että auttaa jo sinänsä, mutta tehokasta lääkeapuakin olisi. Jäimme vielä seuraamaan tilannetta..

 • sari- Vierailija (Ei varmistettu)
  24.6.2012 at 20:24

  ma sain aikoinaan paljon hyvia vinkkeja oman koliikki/mahavaivaisen vauvan imettamiseen taalta:

  http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&amp;task=v

  nailla ohjeilla mahavaivat havisi muutamassa paivassa eivatka palanneet!
  oma lapseni ei siis kestanyt lehmanmaitoproteiinia, eli jatin ihan kaikki maitotuotteet pois omasta ruokavaliosta, ja johan mahavaivat parani (myoskin vauvan kakan laatu parani heti, kiinnostaa kaikkia).

  asuin silloin kanadassa, ja oli janna miten siella otin jugurtin ja juuston aika pian takaisin ruokavalioon ilman ongelmia, mutta suomenreissulla en voinut syoda _mitaan_ maitotuotteita ilman vauvalle aiheutuvia mahavaivoja. en sitten tieda mika on se ero maidon kasittelyssa vai missa maiden valilla.

 • sari - Vierailija (Ei varmistettu)
  24.6.2012 at 20:25

  linkki ei toimi, tassa se kahdessa osassa:

  http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&amp;task=

  view&amp;id=61&amp;Itemid=167

 • Kristaliina
  25.6.2012 at 14:50

  PilviF: Tuo roikotusasento käytössä meilläkin :) Mahallaan ollessaan Silva saa aika pian hepulin, mutta keksin käyttää sellaista kuunsirpin muotoista imetystyynyä päikkäreihin, vauva siis roikkuu ikään kuin mahallaan sen päällä. Friikkaan itse vähän tuota vatsallaanoloasentoa (vaikka eläkeläiskätilöäitini mukaan joskus se oli ensisijainen suositeltu vauvan nukutusasento), mutta päikkäreiden aikaan oleilen itse siinä lähistöllä ja pystyn varmistamaan, että vauva ei ole ihanS nenä kiinni tyynyssä…

  Meillä tuo Cuplaton toimii – tai siis yritettiin jättää se pois, ja vatsavaivat pahenivat heti. Ilmeisesti tuo on vähän tapauskohtaista, joillain toimii ja joillain ei. No, ei se tosiaan meilläkään vatsavaivoja kokonaan ole poistanut.

  Vierailija: Joo, ja noita vältettäviä ruoka-aineita on vieläpä niin paljon, että aina on syönyt jotain ”kiellettyä”, teki mitä teki. Huokaus. Ja kun pakko saada jotain syödäkseenkin, etenkin kun mä oon kasvissyöjä ja tätä ennen saanut proteiinini just kielletyistä aineista, esim. pavuista. Ikuista arvailua se, että mikäköhän tuon nyt TÄNÄÄN aiheuttaa :) Äh joo tietty tuo kupliva limusiiderikin saattaa aiheuttaa vaivoja, en tullut ajatelleeksikaan… No, mutta eipä niitä tulekaan kyllä niin usein lipitettyä, kun juhannuskin meni jo :)

  Sari: Iso kiitos linkistä! Pitääkin lukea ihan ajatuksen kanssa… Tuo Imetystukilista onkin tuttu nettisivusto entuudestaan, mutta tuota sivua en ollut aikaisemmin bongannut.

  Minäkin olen ollut maidottomalla jo… oho, kohta pari kuukautta! Meillä siitä ei välttämättä ollut niin paljon Silvalle apua, mutta huomasin, että oma vatsani muuttui paremmaksi :) Ja maidottomuus on yllättävän helppoa: soijasta/riisistä/kaurasta löytyy kaikki maidot, jugurtit, vanukkaat, juustot ja jätskit. Musta tuli siis ihan vahingossa vegaani!

 • Kristaliina
  25.6.2012 at 14:54

  …ja joo, Sandels, kerron sit keskiviikon jälkeen, mitä lääkäri totesi! Meillä kans vatsavaivat oli ensin pierukipua/pulauttelua ja nyt myöhemmin muuttuneet pulauttelu/oksenteluksi… Eikä siis aina mitään pikkupukluja, vaan välillä läiskähtää ihan mahdottomat laattalammikot – yleisimmin olohuoneen mattoon tai äidin niskaan :)

  niisk voi nää vauvaparat, tuollaisia kurjia kipuja pienillä ihmisillä <3

 • 1 2