Kausikortti Korkeasaareen

Pakko myöntää, että se nauratti, kun aikoinaan kuulin siitä ensimmäistä kertaa: silloisen poikaystäväni ystäväpariskunta oli hankkinut kausikortit Korkeasaareen. 

Kausikortit Korkeasaareen? Tsihihi aivan älytöntä – en edes tiennyt, että se on mahdollista. Siis kuka ostaa kausikortin Korkeasaareen…?

Nooh, enää se ei tunnukaan pöllömmältä ajatukselta. Itse asiassa:

Noku noku me laskettiin, että viides käynti ois sitten jo lähes ilmainen.

 

Eläinbongailullisesti Silvan ensimmäinen Korkeasaari-päivä ei ollut vielä mikään jymymenestys: naperon oli ehkä vähän vaikea huomata kuumalla ilmalla varjossa löhöileviä eläimiä. Mutta muutamia huippujakin oli. Suurimman riemun taisivat aiheuttaa pienet vipeltävät gundit. Saaren vallanneet hanhiperheet olivat tietysti ihan huikean kiinnostavia, samoin vapaina ympäriinsä tallustelevat riikinkukot. Haiseva visentti tuli aivan lähelle, samoin kamelit:

”Katso kulta, tuolla on kameli!”

”Mä tartun mieluummin tähän äidin hattuun!”

”Ei näy kamelia, KUKKUU!”

 

Heh ja mä jaksan aina kertoa tätä tarinaa vuosien-vuosien takaa, vaikka kertomus on niin vanha, että päähenkilökin taitaa olla nykyisin jo täysi-ikäinen:

Kesätyöpaikkani (Kelan puhelinvaihteen) työkaveri oli vienyt silloin noin 4-vuotiaan lapsenlapsensa Korkeasaareen. Oli ihmetelty leijonat, karhut, apinat ja käärmeet – hurjan kiva ja vauhdikas päivä kokonaisuudessaan, ja poika oli ollut innoissaan. Ja kun lapsi oli viety takaisin kotiinsa, oli hänen äitinsä kysynyt:
”No mikä siellä oli kaikkein hienointa?”
Pojan ei ollut tarvinnut miettiä hetkeäkään, vastaus oli ollut selvä:
”MUULAHAISET!”

 
Like

You Might Also Like

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  9.6.2013 at 11:26

  Ihana hattu!
  Toi juttu tarina on niin smanlainen, kun mieheni isä kertoo:
  He olivat olleet koko päivän särkänniemessä ja illalla oli mieheltäni (alle kouluikäinen :))
  kysytty, että mikä oli ollut koko päivässä kivointa. Mieheni vastasi oitis: ”se, kun tultiin takaisin
  mökille ja sai avata itse huussin kannen. :D
  Eipä sitä kummempia tarvita…

  • Kristaliina
   9.6.2013 at 11:29

   Reps IHAN mahtavaa! :D

   Ja kiitos hattukehuista: Joel toi sen mulle tuliaisiksi Firenzestä sen Italian-reissun aikana. Se oli kai pientä korvausta siitä, että Joelilla on ollut tapana hukata meidän hatut aina reissulla :)

 • M-M
  9.6.2013 at 11:40

  Voi että, mieki haluaisin käyä Korkeasaaressa. Ehkä joskus Millan kanssa.

  • Kristaliina
   9.6.2013 at 13:03

   Ehdottomasti! Meilläkin lapsena aina Helsingin-käynnillä olennaisimpana ohjelmassa oli Lintsi ja Korkeasaari :)

   Heh kerran oltiin liikkeellä vuokratun asuntovaunun kanssa. Koko reissulta on jäänyt päällimmäinä mieleen, miten ohittajat näyttivät keskisormea ja heristivät nyrkkiä, kun mun isäpappa körötteli moottoritietä viittäkymppiä :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  9.6.2013 at 11:42

  Mekin ostettiin eilen kausikortit :) tuumattiin että lapsi on vielä kolmevuotiaanakin niin pieni ettei se jaksa keskittyä koko tarhan kiertelyyn niin poljetaan tuonne aina katsomaan eläimiä pieninä annoksina :)

  • Kristaliina
   9.6.2013 at 17:18

   Joo, just tätä mekin ajateltiin! Ja sitä, että useammalla käynnillä eläimet alkavat varmaan vähitellen käymään ”tutuiksi” – eka kerta kun oli vaan ihmettelyä :) Tuntuu kivalta ajatus, että sinne voisi vaan lähteä tyyliin katsomaan, että ”hei mitäköhän apinoille tänään kuuluu?”…

 • EMerituuli
  9.6.2013 at 12:07

  Ihana! 

  Mun mies on töissä Korkeasaaressa, niin päästään usein vauvan kanssa ihailemaan elukoita. Tai siis meitsi ihailee ja vaavi kuolaa. Hyvä investointi toi kausikortti!

  • Kristaliina
   9.6.2013 at 17:19

   Oi, mikä työ! Katseltiin muuten just sellaisia kauniita rakennuksia siellä ja mietittiin, että asuukohan täällä saaren henkilökuntaa… Oi ja sitten siellä Mustikkamaan puolella oli sellainen ihana punainen vanha tupa, jossa selvästi asuu joku. Tahtoo sinne asumaan! :)

 • Marjia
  9.6.2013 at 14:17

  Sun tarinasta tuli mieleen, että mun äiti vei talvella 6-vuotiaan siskontytön viettämään Helsinki-päivää, ravintolaan syömään ja vielä Oopperatalolle balettia katsomaan…. Ja parasta päivässä oli kuulemma ollut Stockan rullaportaat :)))

  • Kristaliina
   9.6.2013 at 17:20

   Hih hii, joo kyllä mäkin entisenä kuusamolaistyttönä muistan, miten hienoa joskus oli päästä Ouluun rullaportaisiin :D

 • Heini P (Ei varmistettu)
  9.6.2013 at 15:35

  Oltiin kans eilen Korkeasaaressa.
  Tyttäreni mielestä parasta oli junamatka sinne ja takaisin :)
  Huoh!

  • Kristaliina
   9.6.2013 at 17:21

   Tsihihi ens kerralla sitten vaan ajelette lähijunalla, tulee halvemmaksikin :D

   • Heini P (Ei varmistettu)
    10.6.2013 at 19:14

    :D

 • LauraEm.
  9.6.2013 at 15:40

  Ihana huomata miten lapsille ihan oikeesti on hauskimpia juttuja monet ihan tavalliset asiat :D :) me oltiin muinoin perheen kanssa euroopan automatkalla, kierrettiin ties mitä paikkoja ja systeemejä. Pitkän aikaa muistettiin kuitenkin vaan se älyttömän hieno juttu, että saksassa oli samanlaisia viemärikaivonkansia kun aku ankassa. Muuta mieleenpainuvaa samalta matkalta: ikkunaan nojaava tosi iso koira ja kirjavaks maalattu auto. Autosta on monta kuvaakin, taustalla näkyy jotain epämääräsiä tuulimyllyjä joita varmaan oli tarkotus katella…

  • Kristaliina
   9.6.2013 at 17:22

   Vau, Aku Ankka -viemärinkannet :D Nyt jäi kyllä kiinnostamaan, että millaiset ne oikein oli… :)

   • LauraEm.
    9.6.2013 at 18:47

    Hehe :D siis ei sellaset pyöreet maassa niinkun täällä, vaan neliönmuotoset joitten ritilä on pystysuorassa rotvallin reunassa.

    • Kristaliina
     9.6.2013 at 19:03

     Aaaa joo, sellaiset! :)

 • Katie
  9.6.2013 at 15:54

  Mun versio samasta tarinasta on, että keltä tahansa alle 10-vuotiaalta vieraaltamme kun kysyy, mikä täällä Lontoossa nyt sitten on ollut parasta, yleensä vastaus ei ole Legoland eikä London Eye eikä edes Hamley’sin lelukauppa vaan naapurin kissa tai jonkin tietyn leikkipuiston tietty karuselli… Matkailu avartaa! :)

  • Kristaliina
   9.6.2013 at 19:00

   Hih, kissojensilittelylomalle Lontooseen! :)

 • poppis
  9.6.2013 at 16:08

  Kävimme myös eilen ex tempore Korkeasaaressa. Lippujonossa oli liioittelematta kolmisensataa ihmistä. Oli VIP-meininkiä kävellä jonon ohi suoraan sisään keltaisia lippuja vilauttamalla. 

  Ostimme piletit vapun jälkeen ja veikkaanpa, että ne ovat maksaneet itsensä takaisin elokuuhun mennessä. Dösä menee sopivasti suoraan ovelta portille.

  • Kristaliina
   9.6.2013 at 17:25

   VIPinä Korkeasaareen, jea! Meidän tullessa (joskus kolmen aikoihin) ei enää ollut jonoa – paitsi se, mikä me aiheutettiin, kun jäätiin täyttämään niitä lappusia :)

   Se bussi menee kyllä siihen hienosti lähelle! Se saattais olla melkein helpompikin kulkutapa kuin oma auto, millä me nyt hurautettiin (10 minuuttia). Mutta ei tarvitsisi etsiä parkkista eikä kävellä sitä pitkää rantatietä vaan pääsisi bussilla ihan siihen ovelle. Täytyypä tsekkaa, mistä se 16 kulkee – että miten siihen pääsisi näppärimmin kyytiin. Ennen se meni muuten mun Punavuoren-kodin edestä, mutta nyt reitti on jotenkin muuttunut…

   Mä veikkaan kans, että kyllä meillä tulee käytyä helposti tuon 5 kertaa – siellä kun on sitten niitä kaikkia syksy- ja talvitapahtumiakin…

 • Milka Rantamo
  9.6.2013 at 18:02

  Olet tosi kaunis tuossa kolmannessa kuvassa :)

  • Kristaliina
   9.6.2013 at 19:05

   Oh, kiitos! Omasta mielestä parhaimmillani tuossa viimeisessä :)

   • Milka Rantamo
    9.6.2013 at 19:10

    The finnish way to take a compliment :D haha!

    • Kristaliina
     9.6.2013 at 19:18

     Hehee, juurikin näin! :D

 • Kanelibasilika
  9.6.2013 at 19:13

  Jaoin muutama kesä sitten postia Korkeasaareen ja merimuseolle, parhaat ikinä koskaan saamani ajo-ohjeet sain myös töissä ollessani ”sitten käännyt siitä tiikerin kohdalta, sitten pupuilta oikealle ja lintujen luota vasemmalle ja visenteiltä sinne ja gundeilta tänne (elämiä en enää muista kyllä oikein..) :D ..jaksaa edelleen (ainakin 6 vuotta myöhemmin) naurattaa!

  • Kristaliina
   9.6.2013 at 23:21

   Mahtavaa :D Niillä on kyllä parhaat naapurit ikinä :)

 • Tilia kirjautumatta (Ei varmistettu)
  9.6.2013 at 22:10

  Mun veli kävi kanssa lapsena Korkeasaaressa ja selitti innoissaan kotona, miten hieno traktori siellä oli ollut! Oman pojan kanssa tehtiin tänä keväänä hieno pyöräretki lintutorniin, ja kun kysyin, mikä oli päivän paras laji, se oli räksä omassa pihassa…

  • Kristaliina
   9.6.2013 at 23:22

   Tää on kyllä ihan huippua – näistä kyllä niin näkee, että lasten kohokohdat voi olla ihan jossain muualla kuin mihin aikuiset ne kuvittelee :) Pitäis aina itsekin muistaa ihailla traktoreita ja räkättirastaita :)

 • Esse (Ei varmistettu)
  9.6.2013 at 23:05

  Minäkin muistan että Korkeasaari oli jännä lapsena, vaikka päällimmäisenä oli kuitenkin se jättiläistikkari jonka sain, en muista eläimistä mitään.
  Minua ei yhtään huvita viedä lastani vastaaviin eläintarhoihin. Kun mikä niiden pointti on; laitetaan eläimet vankeuteen jotta me ihmiset saadaan käydä töllöttämässä niitä. Äh, mun mielestä se on surullista.

  • Kristaliina
   9.6.2013 at 23:30

   Ooo joo SE tikkari – muistan! Ja hei: niitä näkyi siellä edelleen!

   Niin joo huokaus ja tästä eläintarha-asiasta… Itsehän siis yli kymmenen vuotta kokonaan boikotoin eläintarhoja just tuosta syystä. Mutta jostain syystä nykyisin mulla ei ole siitä enää sen kummempaa mielipidettä. Tai siis on: eläimet ei kuulu häkkeihin. Toisaalta on ihana tarjota lapselle ”eläinelämyksiä”. Vaikka mieluiten sen tietysti tekisi niiden aidoissa elinolosuhteissa. Oli huikeaa nähdä leijonat livenä omissa elinolosuhteissaan – ihan eri asia kuin häkeissä. Äh, en tiedä. Surullista tavallaan kyllä – ja sitten taas toisaalta Korkeasaaren eläintenhoitajat on todennäköisesti kyllä vielä keskivertoakin eläinrakkaampia ja varmasti hoitavat elämiä hyvin, se jotenkin huokuu siitä tunnelmasta siellä. Mut joo: vaikea asia. Aivan liian vaikea mun pääkopalle nykyisin :)

   • Tindeka
    10.6.2013 at 12:36

    Mäkin oon tosi eläinrakas ja kyllähän ne sinne luontoon kuuluvat. Mutta mutta, mun kanta eläintarhoihin (hyvin pidettyihin niinkuin esim. Korkeasaarikin varmasti on) on, että on hyvä että ihmisille (niin pienille kuin suurillekin) tarjotaan mahdollisuuksia nähdä näitä upeita eläimiä. Että kun niitä pienestä pitäen on nähnyt niitä söpösiä karhuja, lumileopardeja, tiikereitä sun muita otuksia niin niitä kohtaan on ehkä kasvanut kunnioitusta ja hellyyttä ym. Ehkä sitäkautta ymmärtää paremmin luonnon ja eläinten suojelemisen päälle eikä ole ensimmäisenä tuhoomas metsiä ja tappamas karhuja.

    • Kristaliina
     10.6.2013 at 12:48

     Oi, hyvin sanottu!

 • Evis
  10.6.2013 at 08:04

  Oi vitsit, haluan kanssa korkeasaareen käymään! En ole koskaan päässyt käymään, ehkä tänä kesänä? ;)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  10.6.2013 at 09:28

  Lapsuuden Kolmårdenin reissulta muistan kaksi asiaa: keskellä ajoreittiä pissineen biisonin (sitä lorotusta riitti lapsen ajantajulla ikuisuuden eikä eteenpäin päästy) ja kuinka isäni leijonien ollessa näkyvissä muisti jättäneensä kameran pidemmät objektiivit takaluukkuun ja meni noutamaan niitä. Takaisin autoon päästyään isä vielä avasi ikkunan, kun ”ei ikkunan läpi kunnon kuvia tule”.

  Just tällaisten heikkojen tai olemattomien muistojen vuoksi moni sanoo, että lasten kanssa on ihan turha matkustella kotinurkkia kauemmas. Tohdin kuitenkin olla eri mieltä ja uskon, että niiltä reissuilta jää jotain muuta pääomaa: suvaitsevaisuutta, kärsivällisyyttä, taitoa ymmärtää erilaisuutta, kielitaitoa, itseluottamusta…ja toivottavasti myös taito katsoa hiukan omaa napaa pidemmälle. Toki noita opetellaan kotiympäristössäkin, mutta ei lapset koskaan huonoa ole lämmöstä ja uimisestakaan tykänneet :-)

 • Päivi (Ei varmistettu)
  10.6.2013 at 21:49

  Haha, mun 2-luokkalaisten oppilaiden mielestä parasta Korkeasaaressa olivat puput :D