”Kaupunki”juhannus kotipihalla

Ah, onnea on oma piha, aurinko ja kivat ystävät grillaamassa. Puutalobaby viettää ensimmästä keskikesän juhlaansa omalla pihalla, aurinkoista juhannusta!

Tytöt kesämekoissaan toivottavat hyvää juhannusta!

 

3
Like

You Might Also Like

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  23.6.2012 at 21:34

  Pienelle lakki päähän ! Sehän saa viellä korvatulehduksen tuolla menoa.

 • Kristaliina
  23.6.2012 at 21:46

  Lämpöä 26 astetta :)

 • Sandels
  24.6.2012 at 19:32

  Kauniita tyttöjä :) Ei se korvatulehdus lakitta olemisesta tule. Jos on yhden lämpöhalvauksen läpikäynyt, ei varmaan halua toista. Meillä riesana oli itikat ja ötökät, piti siksi vaatettaa ohuesti päästä varpaisiin ja vielä hyttysverkon alle. Sitten piti koko ajan huolehtia onko liian kuuma :)

 • Kristaliina
  24.6.2012 at 19:48

  Kiitos, Sandels :)

  Hih joo tästäkään kuvasta ei näy se, että mammalla oli myös lämpömittari koko ajan mukana tuolla päivänvarjon alla :) Löydettiin tuollainen oikein mukava löhöilyasento: maassa puolivarjoisalla paikalla piknik-huopa, siinä läjä tyynyjä ja sitten vielä tuollainen sateenvarjo auringolta suojaamassa – oikein lokoisaa oli ja Silvakin oli hyväntuulisena koko päivän, olisiko ollut raittiin ulkoilman ansiota <3

 • Terveiset vähän pohjoisempaa (Ei varmistettu)
  25.6.2012 at 19:11

  ”Pienelle lakki päähän ! Sehän saa viellä korvatulehduksen tuolla menoa,” neuvoi ensimmäinen kirjoittaja.

  Kun lähtee opastamaan muita näin tietäväiseen sävyyn, on hyvä ensin tarkastaa faktat. ;-)

  Korvatulehdus on lähes aina seurausta hengitystieinfektiosta, jossa virukset/bakteerit pääsevät leviämään nielusta korvaan. Esimerkiksi Terveyskirjastosta löytyy seuraava tieto: ”Korvatulehdusta edeltää lähes aina limainen hengitystietulehdus. Limakalvojen turvotus ja limaneritys ahtauttavat korvatorvea, jolloin nenänielun bakteereille syntyy otolliset olosuhteet tulehduksen aiheuttamiseksi. Korvatulehdus ei johdu ulkoisista tekijöistä, kuten huonosta korvien suojaamisesta kylmällä ilmalla.”
  http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00432

  Korvatulehdus ei siis todellakaan aiheudu vedosta; eikä etenkään huoneenlämpöisen kesäilman pääsemisestä korvaan. :-D Kylmällä ilmalla lapsen pää ja korvat kannattaa suojata ihan yleisen lämpötalouden takia, ja lämpimällä on puolestaan järkevää käyttää tarpeen mukaan hellehattua suojaksi aurinkoa vastaan. Kuumalla ilmalla varjossa oleillessa on kuitenkin ihan itsestäänselvästi järkevintä olla ilman hattua; silloin vauvallekaan ei tule liian kuuma. Juhannusbabyn asuvalinta vaikuttaa näin ollen vallankin asianmukaiselta. :-)

  Kiva kuulla, että juhannus meni teilläkin mainiosti! Mukavaa kesän jatkoa koko porukalle!

 • hanna.k
  3.7.2012 at 00:20

  Ai että, karmeeta kun oli 1½ viikkoa reissussa ja oli yks kaks ihan pihalla kaikesta = blogikavereitten elämästä. :D Ihania ootte, hatulla tai iliman. :)

 • Kristaliina
  3.7.2012 at 10:50

  Tervetuloa takaisin, Hanna! :) Missäs olit?

  …ai niin, ja KIITOKSET Pohjoisen-tervehtijälle: tieto auttaa turhiin huoliin! Itsekin muistelin juuri noin, että ei korvatulehdusta mistään pelkästä tuulesta tule – hyvä siis saada ihan faktaakin mutu-tuntuman tueksi :)

 • hanna.k
  3.7.2012 at 14:12

  Miun kotiseudulla Itä-Suomessa käytiin jälkikasvun kanssa pyörimässä. Reissussa oli kivaa mut nyt on kyllä ihanaa olla kotona, oma porukka ja kaikki ah-niin-ihanasti-arkea-helpottavat omat kamat. Oma sänky toi hyvät unet molemmille, kävin tänäaamuna puol 11 herättelemässä neitiä… :D