Kakkaikävä

Tämän jutun otsikossa on kakka ihan tarkoituksella. Että ehkä ne ”voi-v*u-miten-yököttäviä-nuo-äitien-jatkuvat-kakkapuheet-on” -koulukunnan edustajat saattaisivat sen myötä jättää jutun kokonaan lukematta. Tai sitten he juuri klikkaavat tänne kauhistelemaan. Jaiks. Saa nähdä, miten käy.

Mutta kakka on hyvä. Hyvä kakka, hyvä kakka.

(oiskohan ne jo poistuneet…?)

******

Huokaus, eilen me käytiin Viikin Prismassa ja ostettiin perunaa. Me itse emme syö perunaa juuri ollenkaan. Ehkä arvaatte, mitä tämä tarkoittaa: tänä viikonloppuna Silva saa suuhunsa ensimmäistä kertaa jotain kiinteää.

Silva täyttää siis ensi viikolla puoli vuotta, ja tähän asti on menty täysimetyksellä, vain yhden kerran on korviketta maisteltu parinkymmenen millilitran verran. Jos minusta olisi kiinni, voisin täysimettää tuota mukeloa vaikka kouluikään asti – ajatus lapsenruokavalmistusrumban kytkemisestä tähän arkeen ei jostain syystä (laiskuus?) oikein nappaa…

Ai niin, se kakkajuttu!

Mikä on siis päällimmäisenä äidin mielessä kiinteiden aloituksen kynnyksellä? No tietysti se kakka. Kiinteiden myötä kakan koostumus (näin minulle ainakin on kerrottu) muuttuu tavalliseksi yök-yök-haisukakaksi. Ja voi, miten ikävä minulle tulee tuota ihanaa maitokakkaa!

Oi se ihana makealta tuoksuva (meillä melkein nestelmäinen) vaippaan vauhdilla äänitunnisteiden kera plörähtävä maitokakka, jonka aromia iity- ohimennen kuvasi hajuvedeksi. Ja jopa se selkäkakka, se aina Ruskovillan bodylle ryöpsähtävä selkäkakkaOh!

Joudumme ehkä tekemään lisää vauvoja saadaksemme maitokakan tuoksun takaisin tähän taloon.

 

1
Like

You Might Also Like

 • Miitu (Ei varmistettu)
  29.9.2012 at 11:38

  Alkoipas naurattaa :D Meillä päästiin rautakuurin vuoksi sen verta vähän ihastelemaan (jos ollenkaan) maitokakkaa, ja kiinteät aloitettiin jo 4kk (korjattua about 1,5kk…), että en täysin kykene samaistumaan, ku meillä on haiskahdeltu alusta asti. Mun mielestä pesuoperaatiot jopa helpottui kiinteämpien tuotosten saavuttua peliin mukaan, ku sitä maitokakkaa tai sen tapasta sai metsästää niin tuhottomasti joka mutkasta ja huomattavasti laajemmalta alueelta. (Itse asias meillä on nyt meneillään tietyntapanen paluu alkuaikoihin, kun maha on löysällä tavan maitoon siirtymisen vuoksi…)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  29.9.2012 at 13:09

  Kakan koostumuksen lisäksi varautukaa henkisesti huononeviin yöuniin, kun se peruna yms. kiertää pikku masussa. Ja sitten jos unet ei muutukaan, niin ei kun juhlat pystyyn! :)

 • Liisa
  29.9.2012 at 13:39

  Hyh, en kyllä voi sanoa tykkääväni maitokakan hajusta. Tai koostumuksesta. Meillä on nyt pari viikkoa maisteltu kiinteitä (miksi niitä löysiä mössöjä muuten sanotaan kiinteiksi?) ja kakka alkaa pikkuhiljaa muuttua. Nyt se on semmoista vähän tummempaa ja sitkeämpää liisteriä.

  Me muuten aloitettiin bataatilla. Kuulin kylillä huhuja, että se olisi vatsalle perunaa ystävällisempi. Eikä pojalle isoja vatsavaivoja tullutkaan.

  Nyt on maisteltu jo vähän sitä ja tätä, hyvin pieniä määriä edelleen tosin mutta ihan hyvällä menestyksellä. Pakastimeen olen jäädyttänyt valmiina annosnokareina erinäisiä vihanneksia ja myös possuressua. Ja eilen tilasin Lähiömutsin suositteleman vauvanruokakirjan. :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  29.9.2012 at 14:42

  Kiinteiden aloituksen jälkeen kakkavaippojen vaihto on ollut ”ilo”, ainakin meillä. Ja ei, se ei haise.. Meillä joutuu kirjaimellisesti työntämään nenän Vauvan takamukseen kiinni, että saa vihiä onko kakka pöksyssä vai ei!!! Ja se pyllyn siivoaminen on niiiiiiin paljon helpompaa, kun kakka on kiinteää, eikä sitä velliä!!! :) Näin meillä! :)

 • Mama rv 40+5 (Ei varmistettu)
  29.9.2012 at 14:48

  Esikoisen ekat kiinteät oli parsakaali ja bataatti, koska meilläkään ei syöty perunaa. Taisi ekan kerran syödä perunaa sitten päivähoidossa. Samoin ajattelin menetellä tulokkaan kanssa. Tein itse soseet, helppoa kun teki kerralla ison määrän erilaisia sekoituksia ja pakasti jääpalamuotteihin. Aika aikaisin lisäsin myös mausteeksi mm valkosipulia, se olikin hubaa kun vauvan hengitys tuoksahti ;) Sulla on kiva blogi!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  29.9.2012 at 18:19

  Tämä tulee nyt tosi ajoissa, mutta pistä korvan taakke: kana on tosi stydiä kamaa lapsen vatsalle. Meillä aloitettiin kiinteet 5kk ja liha otettiin mukaan ihan pyöreesti (varmaan muistan väärinkin) joskus 9-10kk ja edelleen meidän 1,5v tytöllä menee vatsa ihan jumiin kanasta. Minä ite olisin kuvitellu että kanalla on hyvä aloittaa lihat, että se olis jotenkin mieto. Onneks on isomummo, joka on entinen neuvolamamma ja lastenhoitaja!

  Mä myös kuten aijemmat kommentoivat diggailen tota peruskakkaa enemmän. Välillä se haisee, mutta kun se haisee jotenkin ”omalle”, tutulle. Ei oman lapsen kakka haise samalla tapaa kuin muiden,- ja sen tunnistaakin aina. Me kavereiden kesken aina nuuhkitaan ja oikein menee aina arvaus, kenen lapsi on kakannut :)

 • Kristaliina
  29.9.2012 at 20:48

  Hmm, ehkä meillä kuitenkin on siis uusi ihana kakkavaihe tulossa :D

  Ei niitä selkäkakkoja tietysti alussa ajatellut ikinä ikävöivänsä, mutta jotenkin kaikki nämä muutokset ovat merkkejä siitä, että minibeibi se vaan kasvaa ja kasvaa… Niin kuin vaippakoon muuttaminen isoksi – niisk, nyt mennään jo kolmoskoon Muumeissa, kun alussa oli keskosvaippaa…

  Hauska nähdä (tai siis haistaa), että haistaakohan sen oman vauvan kakan todellakin… En yhtään ihmettelisi, vaikka haistaisikin. Rohkeasti siis kohti uusia kakkavaiheita! :D

  Kiitos myös noista ruokavinkeistä! Hih mäkin kirjoittaessa mietin, että just joo kiinteät, onpas kuvaava nimi, kun mössöä se kuitenkin on…

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  29.9.2012 at 21:32

  Ainakin meilllä kiinteät toi mukavamman kakan, kiinteämpi juttu on helppo kipata pönttöön ja pyllypesu on niin paljon helpompaa kuin maitokakan aikoihin. Hajusta sen verran että musta vauvan kakka ei pahemmin haiskahda vielä, kun se on kasvissyöjä ;) Muutosta lienee odotettavissa lihan tultua kuvioihin…Niin ja kamalinta kakkaa ikinä on rotavirusrokotteen tuottama vihreä pahanhajuinen liisteri, jota todellakin piti kuurata että sai pepusta irti (tätä tuli 4 viikkoa ekan rokotteen jälkeen ja kaksi viikkoa tokan jälkeen, plaah).

 • kakkahaisuli (Ei varmistettu)
  29.9.2012 at 22:20

  Meidän vauvan kakka oli mun mielestä ihanaa! Haistelin vaippoja varmaan 5 min. jokaisen vaipanvaihdon jälkeen.. Olin vähän hormoneissa…

 • Sandels
  29.9.2012 at 22:20

  Hahhahhaa! Ilo on lukea sun kakka-postauksia muiden kommentteineen. Pistänpä nyt näppini tähän kakkakeskusteluun ja totean että mielestäni peruna täyttää vähän liiankin tehokkaasti, ainakin ensieväänä maidon jälkeen. Joku kasvis voisi ollakin mielekkäänpi vaihtoehto, ettei kakkaikävä ennätä kasvaa liian kovaksi ja kipeäksi kaipuuksi. Sama juttu kävi riisihiutalepuuron kanssa, kun kokeilin saostaa maidosta vähän tukevampaa iltaevästä. Luumusose oli onneksi hyvä apu. Toimii edelleen koko perheen kuitubuusterina :D

 • Lallu
  29.9.2012 at 22:43

  Me aloitettiin porkkanalla ja kukkakaalilla ikä 6kk. Nyt on kuukausi mennyt ja voin toteta, että eniten on mennyt luumusosetta, vähintään purkki päivässä ja silti on masu ihan jumissa jos olen luumun sekoittanut kaurapuuroon. Yhtenä päivänä kun poitsu ähelsi kamalasti, eikä mitään tuotoksia tullut istutin hänet potalle ja niin se kakka tulikin pottaan. Istualtaan oli kai mukavampi ja helpompi ponnistella kuin maaten. Jäädään odottamaan uusia kakkapostauksia, miten teillä sujuu kiinteiten kanssa. :)

 • Miitu (Ei varmistettu)
  29.9.2012 at 23:46

  Tulipahan vielä mieleen, että tämä on kyllä varsinainen 2/3 perusasioiden ääressä -keskustelu: ruokaa ja kakkaa. Mahdollisesti saadaan vielä uni mukaan, niin koko kova kolmikko on koossa. Toimii vauvojen lisäksi myös muulla väestöllä, vaikkei muiden kuin pikkulasten vanhemmat ehkä jaksa niin uppoutua aiheeseen :P

 • HelloAochi
  30.9.2012 at 10:14

  Me aloitettiin kukkakaalilla ja se on ehkä juuri siksi edelleen pojan ykkösherkku! Nykyään kyllä menee kaikki muukin, juuri tuota perunaa en ole uskaltanut antaa, olen ollut ihan liian varovainen ilmeisesti (ei yhden lapsen äiti voi tällaisia juttuja tietää!).

   

  Täällä kirjoittelee muuten Tessa (ja Kain) – me muutetaan huomenna uuteen (omaan) kotiin, ja sen kunniaksi uusi blogi ja uusi nimimerkki. Meidän juttuja voi huomisesta alkaen seurata myös Lilystä. Jee.

 • Liisa
  30.9.2012 at 20:08

  Pakko palata aiheeseen vielä. Meidän Ilon pylly sinertää! :D Eilen oli ruokalistalla mustikkaa.

 • Kristaliina
  30.9.2012 at 20:10

  Perusasioiden äärellä – todellakin :D

  Mä oon onnistunut nyt tän viikonlopun aikana saamaan ihan mega-ahdistus-kiinteidenvalmistustilan päälle, eli ruokailusta todennäköisesti lähiaikoina lisää tulossa. Perunat ovat siis edelleen keittämättä. Musta ei ole sellaiseksi ”meidän-lapsi-ei-purkkiruokia-syö” soseuttajaäidiksi, ei vaan ole, uhh mega-ahdistus, ampukaa mut ja polttakaa ruumis roviolla, mutta mä kyllä annan lapselleni purkkiruokaa, aaaaaaaaaaaaargh.  Uhh okei eli lisää siis myöhemmin – ahdistus näköjään meinaa spontaanisti purkautua jo ennakkoon :D

  Jee, tervetuloa bloggaajaksi, Tessa!

 • Kristaliina
  30.9.2012 at 20:11

  Liisa: :D !!!!!
  (kiitos – sait just mun mega-ahdistuksen vaihtumaan meganaurunpyrskähdykseen :D )

 • HelloAochi
  30.9.2012 at 21:30

  Kain on Piltillä ja muksulla hyvin kasvanut myöskin! Välillä olen kasviksia aja hedelmiä soseuttanut, mutta nuo kala ja liha on tällaiselle viimeiset 20 vuotta kasvisruokavaliolla eläneelle äidille erittäin vaikeita, eli Kain saa kyllä lihansa syödä pilttipurkista kolmevuotiaaksi asti.