Jumppapallona luokses pompin taas

Lähes kaikilla vanhemmilla on Maailman Paras Kitinänvaimennusniksi: jotkut vannovat kantoliinan nimeen, toiset ajelevat keskellä yötä autolla Lohjan ABC:lle vaippoja vaihtamaan.

Meilläkin on oma Maailman Paras Kitinänvaimennuskeino. Ja luonnollisesti juuri SE on se Maailman Paras.

Jumppapallo!

Pro-pomputtelija yhdistää pomppimisen, vauvan, kirjan ja lorut.

Itse asiassa meille hankittiin jumppapallo jo kauan ennen vauvaa: Joel totesi, että se on myös Maailman Paras Työtuoli. Normaalilla tuolilla meillä ei koneen äärellä istuta juuri koskaan – tätäkin kirjoittaessa pomp pomp pomp pomputtelen pallolla.

Myöhemmin työtuoli-jumppapallo nousi uuteen arvoonsa, kun pomputtelin sillä ennenaikaisia supistuksia lievittäen. Ai niin, ja tietysti Kätilöopistolla! Jumppapallo sai jopa 16 tunnin synnytyksen sujumaan siedettävästi (okei, ja ennen kaikkea tuo maanisesti imppaamani ajantajun vievä ilokaasu)…

Pomp pomp pomp NIIIIIIISK.

Synnytyksen jälkeen luulin, että no NYT tuo jumppapallo on näyttänyt sen kaikkein toimivimman puolensa – mutta ei, sitten alkoivat vauvan vatsavaivat. Ja pomp pomp pomp kuinkakohan monta tuntia Silva on jo viettänyt äidin tai isin sylissä pallolla pomputellen…?

Pallolla kitisevä vauva rauhoittuu välittömästi. Meillä on myös keinutuoli, mutta pallon pomp pomp pomp pomppiva liike on ilmeisesti jotain ihan muuta.

Eikä tämä pallonylistyslaulu vielä tähän lopu: sain juuri eilen ystävältä Leikitä vauvaa – liikuntaleikkejä 1-12 kuukauden ikäisille -kirjan.

Ja mikäs sieltä löytyikään – jee jee jumppapallo!

Kuva kirjasta: Leikitä vauvaa (Mette Vainer Wegloop, Lone Spliid)

Ps. Ensiselailulla kirja vaikuttaa muutenkin lupaavalta – Silva onkin tosi-tosi tykästynyt vauvajumppailuun. Leikitystestailun tuloksia tulossa siis todennäköisesti tulevaisuudessa!

1
Like

You Might Also Like

 • Kristaliina
  13.9.2012 at 12:32

  ps. iih ai niin ja suosittelen aikuisille myös jumppapallokuperkeikkoja – wheeeee! :D

 • Kallen äiti (Ei varmistettu)
  13.9.2012 at 12:50

  Hahaa! Taas samiksia :) Jumppapallo työtuolina, jumppapallo synnytyksessä, jumppapallo vauvajumpassa, sekä tuo samainen jumppakirja; palautettiin kirjastoon pari viikkoa sitten runsaiden sakkomaksujen kera, vauva ehti 8kk ikään ennenkuin maltettiin kirjasta luopua.. Jumppallo oli myös hyvä ja lähes ainoa paikka jossa pystyin istumaan heti synnytyksen jälkeen :)

 • Kristaliina
  13.9.2012 at 12:57

  Hihii! No hei sitten haastan sut testaamaan myös tuota kuperkeikkaa!
  (tää on niitä sirkustreeneissä opittuja liikkeitä)

  Eli näin:
  Mene pallon taakse, polvet vähän joustaen koukussa ja laita molemmat kädet pallolle. Liu’u pallon päälle vatsalleen niin, että pallo on alavatsan kohdalla ja ota käsillä kiinni maasta (kädet suorassa). Sitten siitä pää varovasti maahan ja – whee – kuperkeikka!

  Seuraavilla yrityksillä voi napata kuperkeikkaa tehdessä pallon mukaan ”syliin” niin, että keikauksen jälkeen päätyy lattialle istumaan pallo sylissä. Ja jos tilaa olisi enemmän, siitä voisi jatkaa keikauksen vauhdilla nousten ja jatkaa suoraan seuraavaan kuperkeikkaan, whee whee whee!

  (kantsii kokeilla ensin patjalla tai pehmeällä matolla – ja varata tietty tarpeeksi tilaa, ettei kolauta itseään mihinkään)

  Pallolla voi tehdä muuten paljon muitakin sirkusteluliikkeitä,
  pallo = parasta!

 • Kristaliina
  13.9.2012 at 13:03

  Hei Kallen äiti, vinkkaapas ihmeessä suosikkinne tuosta kirjasta, niin mekin vaikka aloitellaan testaus niistä! :)

 • Papyli
  13.9.2012 at 14:53

  Mä oon kanssa miettiny ostavani jumppapallon, että sen päällä voi pomppia jos helpottaisi edes hieman supistusten aikana. Myöhemmin ajattelin käyttää sitä ihan treenaamiseen :) mutta hyvä tietää että sehän käy vaikka mihin!

 • Kallen äiti (Ei varmistettu)
  13.9.2012 at 15:00

  Otan kuperkeikkahaasteen vastaan, mutta kokeilen vasta kun muitakin aikuisia on kotona, kaiken varalta !!

  Jumppasuosikit vaihteli iästä riippuen, enkä ole varma meneekö nämä leikkien nimet oikein, mutta pikkumakkara, sekä maailmanympäri (eli jumppapallon päällä eri tavoin eri iässä) peilien edessä! Viimeisimmät suosikit ovat kuperkeikka ja vauvatanssi ja muuta pyörähtelyt ”vanhemman vartalolla”.

  Ite sain paljon rohkeutta vauvan käsittelyyn kun kokeiltiin erilaisia leikkejä: ”ai noinki voi tehdä, ai se tykkää tästä ” -> sitä kautta oppi keksimään ja kehittelemään iteki jotai hömpöttelyjä :)

 • Maitomamma (Ei varmistettu)
  13.9.2012 at 17:26

  Meillä tuo pomppiva liike vauva sylissä, pää tuettuna, auttoi ensimmäisten kuukausien refluksi- ja vatsavaivoihin. Ilman palloa kylläkin… Mies sen kehitti, tietyn rytmin, jolla sitten käveltiin sairaalahuonetta eestaas kun itku ei loppunut sitten millään. (oltiiin siis seurannassa) No ei sekään kauaa auttanut, mutta edes muutaman päivän! Sekin on aina edistystä, taas muutama päivä selvitty sekoamatta huudosta!

  T. 1-vuotiaan ilopilleripojan mamma (me selvittiin, jejj!!!:)

 • SiniJnsn
  14.9.2012 at 09:44

  …Mutta miksi tuossa kuvassa on Michael Schumacher lämpökerrastossa? :D 

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  14.9.2012 at 09:52

  Mun mielestä ei näytä Schumilta

 • Kristaliina
  14.9.2012 at 10:06

  Hmm, ehkä, ehkä? Jos ne on jotkut sponsorikalsarit…?

  ms-2010-bahrain-portrait-wide-430px.jpg

  kuva: http://www.mschumacher.com

   

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  15.9.2012 at 08:39

  Meilläkin oli toi jumppapallo eläämääkin isompi asia, kun koliikkihuudot jatku melkein yks vuotiaaseen. Jumppapallo kulki mukana jopa viikon ulkomaanreissulle:D Siinä kun 8 kilosta vauvaa nukuttelit syliin, niin ei ollu edes hartiat niin jumissa, kun jos teit saman ilman palloa (meillä nukutus kesti siis 2-4tuntia). Nyt on neiti jo päälle 2 vuotias, mutta kun seuraava tulossa niin eihän siitä pallosta raski luopua;)..

 • Vierailija19 (Ei varmistettu)
  15.9.2012 at 09:12

  Kiitos jumppapallovinkistä!! :)