Jotkut ne osaa. Nukkua.

Silva pyörii sängyssä vähän levottomana tänään, on oksennellut illalla. Selvittelen takkutukkasotkujani ja katselen arviolta kolmen sekunnin (joo aika tarkka arvio) ajan muualle. Sillä aikaa vauva on taas tapansa mukaan vetänyt kudotun peiton päänsä yli ja kääntynyt sängyssä lähes poikittain. Joel makaa vieressä täysissä vaatteissa ja pitää vauvaa kädestä.

”Mulla on vielä vähän nälkä, käyn alakerrassa.”

(ei vastausta)

”Hei eihän me näin voida nukkua…”

(ei vastausta)

”Ai sä nukahdit jo…” (hiljaisella äänellä itsekseen)

”MITÄ, MITÄ, en mä nuku, ihan kohta tässä alan vasta nukkumaan.”

”Heh ai no miks sä et sitten vastannut mulle mitään?”

”Ai, puhuitsä, en mä kuullut mitään.”

No et kai kun sä NUKUIT.

 

(kadehdin)

1
Like

You Might Also Like

 • Rosanna
  4.10.2012 at 22:25

  Ymmärrän NIIN hyvin!

  Terveisin, uneton yökyöpeli.

 • Kristaliina
  4.10.2012 at 22:28

  Joo, mä kans oon aina ollut ns. huono nukkuja. Heh se neuvo, että jos ei tule puolessa tunnissa unta, pitäis nousta ylös sängystä… Jos mä sitä noudattaisin, en nukkuisi ikinä.

 • Rosanna
  4.10.2012 at 22:30

  Kuulostaa tutulta. Silmänräpäyksessä nukahtava mieheni antaa minulle aina niin kullanarvoisen neuvon kun valitan unettomuuttani: ”Sun täytyy vaan laittaa silmät kiinni ja nukkua”. Vitsit, en olisi itse keksinyt -murr! ;)

 • Liisa
  4.10.2012 at 22:43

  Hah Rosanna, oma hyväuninen mieheni antoi minulle kerran vastaavan neuvon, joka kuului näin: ”Laitat vaan silmät kiinni ja menet tajuttomaksi.” Selevä.

  Kävin juuri vilkaisemassa jo yöunille uupunutta vauvaa. Siellä se nukkuu yksin keskellä parisänkyä äksänä selällään. :D Lutunen.

 • Amma (Ei varmistettu)
  4.10.2012 at 23:53

  Niin se vaan menee, silmt kii ja lopetat ajattelun. Meillä mies kadehtii mun nukkumiskykyä. Itte tässä oottelen että ukkeli malttaa antaa unelle periksi ja nukahtaa kunnolla. Ittellä kun olis vielä tsiljoona asiaa hoidettavana..

 • Melli (Ei varmistettu)
  5.10.2012 at 01:05

  Mä ja kumppani ollaan molemmat aika hyväunisia, jopa siinä määrin että ollaan joskus käyty kokonaisia keskusteluja kun toinen on nukkunut ja puhunut unissaan sattumalta jotain osuvia vastauksia :D Viimeks vielä olin että ”kohta sä nukahat ja mä vaan höpisen”, ja kas, niinhän se nukkuikin vaikka jotain muminaa tulikin aina vastaukseksi :D

 • Adiina
  5.10.2012 at 14:33

  Ilmoittaudun myös uni-kadehtijaksi. :) Olen varmaan kymmeniä kertoja äiti-urani aikana kuullut, että muista nukkua myös päivisin silloin kun vauvakin nukkuu. Yeah right!

 • Kristaliina
  5.10.2012 at 15:04

  Joo, mäkään en ymmärrä tota – millä ajalla sitä sitten roikkuisi täällä koneella…?

  (Silva juuri nukahti ja minä viihdyin vieressä peiton alla viitisen minuuttia – sitten totesin, että taidanpa kuitenkin juoda lisää kahvia)