”Jos ei jouluna ole flunssa, voiko joulupukki tullakaan…?”

Hei onkohan muuten olemaassa yhtään joululaulua jouluflunssasta…?

”Räkää tulvillaan, on vauvan pieni pää”

”Kun rääs on nokka,

ja järki jäässä…”

”Nyt vanhakin jo nuortuu kuin lapsi leikkimään,

ja flunssanenä suortuu,

kun juo Finrexiniä vaikka ei imettäessä ilmeisesti saisikaan perhana vie”

Pitäisi kyllä olla. Sattuneista syistä olen nimittäin muistanut nyt erään jouluperinteen, jota kuuliaisesti noudatettiin aina niinä aikoina, kun vielä jouluja Suomessa vietin: joku oli aina kipeänä. Tavallisesti minä.

*******

Harmittaa ihan älyttömästi tämä flunssa. Siksi tietysti, että hartaasti odotettu joululoma on nyt tätä. Mutta ennen kaikkea siksi, että mulla on sellainen olo, että tämä olisi voinut olla vältettävissä. Minä mokasin.

Keskosvanhempisyndrooman jälkioireina me ollaan oltu koko syksy tosi-tosi tarkkoina pöpöjen kanssa. Pesty kädet aina kotiin tullessa, yritetty vältellä kröhiviä ihmisiä (on muuten suht vaikeaa) ja niin edelleen. Silvalla on ollutkin vain yksi flunssa, silloin ihan alkuaikoina. Koko syksy on oltu terveitä.

Mutta nyt, hemmetti vie. Lapsiperhehengailimme viime torstaina ystävän luona, ja aika pian huomattiin, että oi voi pientä parkaa: perheen pienemmällä on alkanut nenä valua. Pikkupoika on ollut juuri päivähoitoharjoittelussa – sieltähän niitä pöpöjä tulee… ”Apua, tuo varmaan nyt tarttuu meihinkin”, ehdin kyllä ajatella, mutta en reagoinut mitenkään. Oi miksi miksi miksi mä en pikapikaa kerännyt tavaroita ja kääntynyt saman tien kotia kohti. Se olisi tuntunut jotenkin ylineuroottiselta, mutta… niin: nyt me ollaan kipeitä ja kurjia sitten koko perhe, koko joulu, niisk ja kröh.

Paskaäiti.

Ja se Joelin palkatonvapaajoululoma, mikä järjestettiin, että saataisiin lisää yhteistä perheaikaa.

Paskavaimo siis myös.

*******

Silva-kulta on niin urhea, että ihan sydämeen sattuu. Yöt ovat olleet megakurjia, mutta silloinkin akuuteimman itkukohtauksen jälkeen kasvoille tulee räkäinen ja nuutunut vauvanhymy. Voi kultarakas.

Ai niin, oon mäkin kipeä. Mutta ei sillä nyt niin väliä.

 
Like

You Might Also Like

 • Iksu
  27.12.2012 at 23:29

  Pikaista paranemista! On ikävää kun lapsi on kipeänä. Meillä siitä onkin kokemusta, melkein kaksi kuukautta meillä pyöri on-off-flunssa. Ei kuumetta, mutta räkää ja yskää, ja lopulta minun ensimmäinen poskiontelontulehdukseni ja Maisan eka (toiv. vika) korvatulehdus. In-hot-ta-vaa! Ja on myös rankkaa hoitaa vähän kipeää lasta kun on itse vähän kipeänä. Muutama päivä vielä menee, mutta kun oma flunssa ei hellittänyt moneen viikkoon niin alkoi jo kaatua seinät päälle… Mutta nyt näyttäisi olevan äiti ja lapsi terveitä. Ensin isyyskuukaudelle jäänyt isi hoiti viikonloppuna ja joulu vietettiin anopin täysihoidossa. Joululoma, ihanaa :)

 • Iksu
  27.12.2012 at 23:31

  Niin ja piti vielä sanoa että Maisan uusin harrastus on kengänpohjien nuoleminen. Hampaita tulossa, liittyy ehkä siihen. Eli pöpöiltä ei ainakaan säästytä tässä perheessä!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  15.2.2015 at 23:45

  1) flunssa/nuha on viruksen aiheuttama
  2) käsidesi teilaa bakteereja

  1+2=???

 • 1 2