Itkusurkuparku

Kysymys: Millä tavalla flunssa häviäisi maailmankartalta?

Vastaus: Niin, että kipeät ihmiset pysyisivät sairastamassa kotonaaaaaaaaaaaaargh.

 
Like

You Might Also Like

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  9.3.2013 at 19:09

  NO NIINPÄ! *vinkvink*

 • Kristaliina
  9.3.2013 at 22:49

  Niinpä. Kuumeisen lohduttomasti itkevän räkäisen viiden minuutin pätkissä rohinanukkuvan puutalobabyn äiti pyytää: älä lähde kipeänä julkiselle paikalle jos ei ole IHAN pakko.

 • Dimmi (Ei varmistettu)
  9.3.2013 at 23:06

  Mikä siinä onkin, että varsinkin työpaikalle pitää änkeä sen ”ei-mulla-aamulla-enää-niin-paljon-kuumetta-ollut” lauseen kera? Ja silloin kun oli raskaana, eikä ollut vielä kertonut töissä, eniten ärsytti työkaveri, joka ei viitsinyt jäädä oksennustaudissa kotiin.. Milloin ihmiset oppivat etteivät ole niin korvaamattomia etteivät voisi muutamaa päivää sairastaa kotona?

 • Kristaliina
  9.3.2013 at 23:36

  Just tästä puhuttiin Joelin kanssa… Mietittiin ”sairastamisen moraalisia käsityksiä”. Tuntuu, että päällimmäisin on just tuo: ”jatka tekemisiäsi ja toimiasi ihan niin kuin et olisikaan kipeä”. Eli sairaana mennään töihin, vähätellään omia oireita jne.

  Vaikka siis ainoa sairastamisen ”oikea” moraalinen periaate pitäisi olla: älä tartuta muita. Älä tee muille ikävästi. Sitä jos noudattaisi, jäisi heti taudin ensioireista lepäämään ja sairastaisi niin kauan kuin tautia kestää. Se olisi se moraalinen teko, mun mielestä.

  Ja just tuo – miksi ”työn sankariutta” on mukamas se, että mennään töihin pää kainalossa…? Eikö pitäisi mieluummin ajatella, että hyvä työntekijä nimenomaan ei mene sinne työpaikalle muita tartuttamaan. Sehän olisi työnantajankin etu: mieluummin yksi sairas työntekijä kuin koko office.

 • Dalmi
  9.3.2013 at 23:45

  ”Ainiin meillä on ollu nyt kaks viikkoo toi flunssa” on kiva kuulla siinä vaiheessa kun lapset ovat jo imeskelleet samoja leluja. Hei kiitti! Nää tyypit voisivat ajatella sitäkin, että joillekkin (lapsille) se ihan tavallinen flunssa tai vatsatauti voi olla tositosi vaarallinen/rankka/sairaalahoitoa vaativa..

 • Kristaliina
  9.3.2013 at 23:49

  …ja mä jatkan tätä vaahtoamista vielä (nyt kun Silva poikkeuksellisesti on nukkunut jo ainakin 15 min putkeen itkemättä): miksi meillä on näitä flunssa/ influenssaepidemioita? Juuri siksi, että ihmiset ovat niin välinpitämättömiä, että eivät huolehdi siitä, että eivät tartuta niitä eteenpäin. Tuntuu, että niistä pandemiavaarahysteriaepisodeista ei ole opittu mitään. Luulisi, että niistä skenaarioista olisi jotkut kellot alkaneet raksuttaa ihmisten päässä ja yleisissä mielipiteissä… Ei näiden tavallisten pöpöjen tarvitse levitä näin. Se leviäminen olisi hyvin yksinkertaista rajoittaa. Pysykää kotona kipeinä, hyvät ihmiset! :)

  Tekisi mieli nähdä, miten tämä vaikuttaa ihan kansantalouteen, lähinnä sairauspoissaoloina… Puhumattakaan siitä, että influenssat voivat olla oikeasti vaarallisia aivan pienille ja vanhuksille. Ikäviä ne joka tapauksessa ovat kaikille sairastaville. Mieluummin terve kuin sairas.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  9.3.2013 at 23:49

  Jep: voisko ne ”päivääkään en ole ollut poissa töistä flunssan takia” -tyypit ihan vähän miettiä homman pidemmälle kuin sen että pääsevät kehumaan että ”päivääkään en ole ollut poissa töistä flunssan takia”. Ja ihmettelevät missä kaikki muut työkaverit ovat (kun ”päivääkään en ole ollut poissa flunssan takia”). KRMPH.

  Pikaista paranemista Puutaloon!

 • Kristaliina
  9.3.2013 at 23:55

  Dalmi: just näin! Ja vaikka itse ajattelisikin, että ”no muahan ei sairastamiset haittaa” (mikä muutenkin mun mielestä on outo ajatus – eikö jotakuta oikeasti haittaa olla kipeä/että lapsi on kipeä) ja että ”ei siihen kuole”, niin ehkä voisi ajatella myös muita…

  JA jollekin se voi tosiaan olla myös vaarallista: ei ehkä just sille sairastajalle itselleen eikä sille, kenet se tartuttaa – mutta ehkä se tartuttaa jonkun, joka tartuttaa jonkun…

  …joka onkin sitten juuri se pöpö, joka tarttuu myös siihen keskosvauvaan tai vanhukseen.

  (vaahtoaminen, sori)

 • Kristaliina
  9.3.2013 at 23:58

  Kiitos, Vierailija! Toivottavasi huomenna ois jo vähän parempi päivä, tämä alkoi siis torstaina… Silva on ihan superkurjana; tää on sen elämän kolmas ja ylivoimaisesti kurjin flunssa. Me Joelin kanssa ollaan ainakin toistaiseksi pysytty ihan terveitä – vaikkakin Joel joka kerta, kun Silva saa räkäitkukohtauksen, vääntää itkua itsekin. On ihan hurjan kurjaa nähdä pikkuinen noin surkeana.

 • Ella F.
  10.3.2013 at 00:01

  Niinpä. Eikä ketään ei enää haudan levossa kiitellä työn sankaruudesta.

  Mutta. Mä olen tullut työterveydestä pariksi tunniksi vielä töihin valmistelemaan tunteja sijaiselle, koska se oli ainoa vaihtoehto hoitaa hommat. Mulle on sairaslomalla soiteltu kotiin useita kertoja päivässä ja kysytty että ”no mitäs nyt tehdään, voitko pistää tuntisuunnitelmat s-postilla”. Eli käytännössä tehdä siis työt sijaisen puolesta. 

  Jollei opettaja todella ole kuolemassa, on hänen sata kertaa yksinkertaisempaa mennä töihin räkimään kuin jäädä kotiin ja tehdä asiat vaikeaksi. Eihän sen näin pitäisi olla, mutta näin se vaan usein on.

  Ja taudit senkun leviää…

 • Ella F.
  10.3.2013 at 00:05

  Kai te muuten olette jo kokeilleet ”höyryttää” lasta? Kylppärissä kuuma vesi juoksemaan ja sinne sumuun sitten viihtymään. Sillä on ollut ainakin täällä ihan positiivisia vaikutuksia rään poistumiseen. Ja se on ollut sitten kun räkä lähtee liikkeelle niin ihan vitsikästäkin, ainakin lapsesta. 

 • Dalmi
  10.3.2013 at 00:09

  Jep, ei ole kiva tunkea puolimetristä imukatetria pienen ihmisen nieluun vain siksi, että joku aivasti käteensä ja jätti sen pesemättä.

  Mutta paljon paranemisia sinne! Paljon myös pyykkiä kuivumaan makkariin ja sipulia sänkyyn. Keittosuolaa(tai äidinmaitoa suoraan rinnasta, jos keittistä ei ole) nenään ja muuta perinteistä kotivinkkiä ylläolevan suihkun lisäksi. 

 • Kristaliina
  10.3.2013 at 00:09

  Hurjaa kuultavaa, etenkin kun opettajat/päiväkodeissa työskentelevät ovat juuri niitä, joiden ei soisi olevan kipeinä – juuri siksi, että sieltä se leviää niin moniin koteihin ja työpaikoille ja niin edelleen…

  Mutta tuo on niin totta! Joskus tuntuu, että yksinkertaisempaa on tosiaan mennä kipeänä töihin – myös silloin, jos tietää että sijaista ei palkata ja sairastaessa työt vain kertyvät ja kertyvät ja kertyvät. Mutta sen pitäisi kyllä mun mielestä olla työnantajan ihan ykkösintresseissä varmistaa, että kukaan ei tulisi kipeänä töihin!

 • Kristaliina
  10.3.2013 at 00:14

  Kommentit menevät vähän ristiin – mutta iso kiitos vinkeistä! Sipuli ja suolavesisuihke käytössä, samoin supot :) Höyrytystä ei olla vielä kokeiltu ja itse asiassa meillä olisi tuollainen ilmankostutinkin (oli pakko hankkia sellainen raskausaikana, kun mulla oli nenä nii-iii-iiin kuivana öisin), mutta tällä hetkellä se rään määrä on isompi ongelma kuin se tukkoisuus… Eli sitä räkää virtaa ja virtaa ja virtaa ja virtaaaaaa….

 • minä-tässä-hei
  10.3.2013 at 00:37

  Nenäfrida auttaa!

 • Kuuris (Ei varmistettu)
  10.3.2013 at 01:14

  Siitä sitten nenäimuroimaan!

  Pikaista paranemista Silvalle. :)

 • Salla & J 8kk (Ei varmistettu)
  10.3.2013 at 06:51

  Nenäfridalla auttaa ihan oikeasti! :)

 • Liv
  10.3.2013 at 08:17

  No mutta sehän on hyvä että virtaa, virtaa ja virtaa (sitä räkää ;). 

  Ihan piti tulla puolustautumaan, että silloin Karoliinalla minä en muuten ollut kipeä (ei kai sitä tukkoisuutta voinu olla huomaamatta? :D), vaan allerginen kissoille ja koiralle! :D Fiksuna likkana jätin allergialääkkeet kotia. 

  Tää nyt menee vähän ohi tuon ”ole kipeenä kotona” -jutun, mutta olis hauska jos ihmiset ottaisi huomioon tämänkin: lapsellahan saattaa nenä vuotaa ihan vaikkei se olisikaan varsinaisesti kipeä. Esim. meidän tytöllä kun se tekee hampaita. Kaverin poika taas reagoi päiväkotiin menoon niiskuttamalla koko ensimmäisen vuoden. Selvähän se on, ettei toinen kipeä ollut ja pakkohan sinne päiväkotiin oli mennä (vaikka kaveri pitkään luuli lapsensa olevan kipeä, kunnes ne päiväkodista käskivät tuoda terveen lapsen vaan hoitoon, että toiset nyt vaan reagoi uusiin bakteereihin niin). 

  Nojoo, paranemisia sinne. Itse vannoin tuon ikäisen kanssa Nenäfridan, sipulin ja märkien pyykkien nimeen (ja tietty sängyn päädyn korotus / tyyny lapsen yläkropan alle jos nukkui vieressä). :)  

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  10.3.2013 at 08:33

  Voi kun se aina olisikin noin yksinkertaista! :D Oon ihan tosi tarkka ku oon kipeenä just siitä etten tartuttais muita. Tietysti se pakollinen kanssakäyminen lähimpien ihmisten kanssa. Mutta sitten vasta ihmisten ilmoille kun ei oo enää kuumetta ja melko varmasti mitään ei enää tartu. Niin siis itse oon tästä tosi tarkka.

  Kuitenkin yks hyvä esimerkki siitä miksi tää ei toimi (vaikka haluaisin) on se että yksi kesä sain ihan hirveän flunssan kun olin töissä huoltoasemalla asiakaspalvelijana. Käsittelin siis jatkuvasti ruokaa ja kohtasin koko ajan ihmisiä. Kävin tietysti heti hakemassa saikkua (ajoin autolla kipeänä viereiseen kaupunkiin, se oli hienoa….) ja sitä sain muutamaksi päiväksi ihan hyvin. Olo oli kuitenkin tosi kipeä vielä hoitajan antaman saikun jälkeen ja piti mennä lääkärille. Se oli ihan hirveää rumbaa kun koitin kipeänä päästä samana päivänä lääkäriin, ettei tarvitse mennä töihin levittämään sitä tautia. Loppujen lopuksi päivän taistelun jälkeen pääsin lääkäriin ja siellä mua syytettiin lähinnä saikun kerjäämisestä ja siitä että en oikeesti oo kipeä ja että töihin vaan! Lopun päivää en voinu muuta kun itkeä kun olin niin väsynyt kaikesta ramppaamisesta ja ajatuksesta että pitäisi seistä 8 tuntia seuraavana päivänä ja palvella asiakkaita ilman ääntä ja räkä valuen. Hoitaja oli kyllä todennut mut kipeeks, mutta lääkärin sana painoi enemmän ja pakko oli mennä töihin.

 • HelloAochi
  10.3.2013 at 09:15

  Mä nyt otin tän tietysti henk. koht. hyökkäyksenä, mut me ei ihan oikeesti oltu enää silloin kipeenä.

 • 1 2 3