Hammaspaini

Joko nyt, joko nyt, joko nyt?

 

Puutalobabylandiassa odotellaan hampaita. Tai siis on odoteltu jo elokuusta alkaen, jolloin ensimmäiset ihan selvät oireet ilmestyivät. Kuolaamista, ärtyisyyttä, alahuulen imemistä sisäänpäin. Ja purulelut saavat kyytiä.

Mutta ei, ei hampaita.

 

Montakohan kertaa olen sivulauseessa maininnut, että ”…kun meille on just noita hampaita tulossa”. (ja miten niin ”meille”, Silva ne hampaat saa) Jos nuo kerrat laskettaisiin yhteen, niin vauvelin suussa pitäisi olla jo suht täydellinen purukalusto viisaudenhampaineen.

Mutta ei, ei hampaita.

 

Siskon pojalla ei 1-vuotiaana ollut vielä yhtään hammasta suussa. Äitini lohdutteli, että ei ole koskaan kuullut hampaattomasta 10-vuotiaasta. Kyllä ne sieltä tulevat, ihan varmasti.

Niitä odotellessa purulelut saavat siis kyytiä. Ja kaikki muutkin lelut. Ja kaikki muutkin. Kaikki.

Mutta ei, ei hampaita.

 

Eilen illalla oltiin jo ihan varmoja, että nyt niitä hampaita tulee ja rutinalla. (tai hui, mieluummin ilman mitään luiden rutinaa…) Yöllä näin unta, että Silvalla oli aamulla kaikki hampaat suussa. Se oli painajainen: ”siis MITEN tää nyt merkataan vauvakirjaan”, muistan ajatelleeni hätääntyneenä.

Aamulla ei ollut hampaita. Silvan huulessa oli flunssan jälkitautina mojova huuliherpes. APUA!

(minulta tarttunut – vaikka olin niiii-iiin tarkka, yhyy)

 

 

Mutta ei, ei hampaita.

 

 
Like

You Might Also Like

 • Silkkitassu
  3.1.2013 at 11:59

  Rokkibeibi, tuo lelu!

 • Silkkitassu
  3.1.2013 at 12:02

  Ja vielä varmistus sieltä sivulta lelun nimi on:

  BABYONO PURULELU PERHONEN

 • Kristaliina
  3.1.2013 at 12:08

  Jee, se oli nopea! Heitäpäs mulle meiliä ja postiosoitteesi, niin sieltä Rokkibeibistä laitetaan postia tulemaan.

  Saat varmaankin valita noista peruspuruleluista, mutta suosittelen kyllä lämpimästi tuota perhosta! On nimittäin ihan ehdottomasti ykkönen meidän puruleluista, kun siinä on niin monta erilaista pintaa ja siitä on hyvä pitää kiinni. Saa ihan hurjaa kyytiä tuo lelu kyllä :) Tai no tuo sudenkorento näyttää tietty olevan tosi paljon samantyyppinen…

  Mut joo laita meiliä niin viestitetään ja sovitaan tarkemmin! :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  3.1.2013 at 12:18

  Meillä eletään jo tuon maitohammasjatkumon toista päätä: 5v:n kavereilta on alkanut syksyn aikaan hampaita lähteä tasaiseen tahtiin. Ihmettelin, että ei kai nyt vielä, eikös 1-2 -luokkien luokkakuvissa yleensä lapset ole etuhampaattomia. Vaan toisin kävi: joulun jälkeen huomasin lapsen hampaita pestessä, että toinen alaetuhampaasihan heiluu. Tyttö sitä kitkutteli pari päivää ja eilen yllättäen totesi: oho, nythän se irtos. Ja kuinka ollakaan, ikenessä kuopan pohjalla tuntuu jo uusi hammas vaikkei vielä näykään. Myös toinen alaetuhammas jo hivenen liikkuu. Milloin mun pienestä 8kk ensi hampaansa saaneesta tuli noin iso?!?

 • silmukansaalistaja (Ei varmistettu)
  3.1.2013 at 12:34

  Täällä on tuoreessa muistissa tuo ensimmäisen hampaan odotus. Voi kun se aika tuntui pitkältä ja kun juuri nuo samat merkit oli ilmassa ja silti: ei hammasta. No, sitten kun ensimmäinen hammas tuli, niin sittenhän niitä alkoi tulemaan urakalla :D Nyt 1v5kk poikamme on saanut jo kaikki 8 etuhammasta nyt tehdään poskihampaita urakalla. Viime yönä oli taas kovat itkut hammaskivun takia, mutta heti kun poika näki särkylääkepullon hän rauhoittui :) Että kyllä niitä hampaita vielä ”teillekkin” tulee ;D Sympatiat täältä! :)

 • phocahispida
  3.1.2013 at 12:35

  Meillä on hampaita kaksi alhaalla, neljä ylhäällä.

  Juuri kun edelliset kuolakaaoksen aiheuttavat, yöunet vievät ja päivisin kitisyttävät pahuksen kirsakkeet olivat pistäneet päänsä esiin…

  Alas taitaa olla tulossa taas kaksi. Apua.

 • Maami (Ei varmistettu)
  3.1.2013 at 12:48

  Kääk, älä nyt liikaa toivo hampaita!:D meidän tyttö sai ekan 5kk iässä ja imettäminen ei ollut sen jälkeen mitään herkkua! Kumeilla se ei meillä onnistunut lainkaan…juu, siis MEILLÄ.
  Nyt tyttö on 1v 2kk ja hampaita on alhaalla 3 ja ylhäällä 6 ja 3 viimeisintä hammasta on puhenneet kaikki kuluneen viikon sisään…voi sitä yökitinää :(

 • phocahispida
  3.1.2013 at 12:58

  PS. Sikäli siis onni, että meillä on aina imetetty rintakumin kanssa.

 • Amma
  3.1.2013 at 12:59

  täällä odotellaan myös, kuolaa on valunut litratolkulla kohta kaks kuukautta. Hirveen kiva jos pitää oottaa vielä tuplasti tuo.. No mutta, olen kyllä itsekin todennut, että helpompaahan tää imetys ny on.

 • Tilia
  3.1.2013 at 13:06

  Hampaiden syyksi laitettiin meilläkin monta kuukautta kaikki kitinät. Lopulta eka hammas ilmeistyi esikoiselle 9,5 kk iässä, kuopukselle lähempänä vuotta. Voitte nauttia vielä ajasta, kun hampaita ei tarvitse harjata! :)

 • Torey
  3.1.2013 at 13:12

  Meiän tytön enat hampaat tuli noin 8 kuukauden iässä. Nyt 1v4kk ja hamapaita 12. On myös keksinyt sen kuinka kivaa on purra. Että ei niillä hampailla kiire ole. 

   

  T: pikku vampyyrin äiti :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  3.1.2013 at 13:38

  mä oon kans kesästä asti kuitannu kaiken kiukuttelun, järsimisen ja kuolaamisen sillä ”ku just on tulossa hampaita”. nyt jouluaattona 7,5kk iässä vihdoinki tuli se eka, ja 4 päivää myöhemmin toinen. :) eikä meillä edes oltu mitenkään kiukkusia, paljon herkkäunisempia kyllä.

  meillä varma vihje siihen et nyt se hammas on ihan oikeesti tulossa oli se et pari päivää aikasemmin se ien oli siitä hampaan kohdasta pitkään ihan punanen, ja siis siitä edestä, ei siitä mistä se puskee läpi.
  eli kannattaa tarkkailla ikeniä! :)

  -E

 • Pulina (Ei varmistettu)
  3.1.2013 at 13:47

  Minäkin sain huuliherpeksen äidiltäni vauvana, veljeni sen välttivät. En ole kenellekään sitä onnistunut tähän mennessä tartuttamaan, toivottavasti myös omat (vielä syntymättömät) lapseni pysyvät siltä turvassa, varsinainen maanvaiva, ja yleensä sen huomaa nousevan juuri silloin, kun ei yhtään olisi varaa esiintyä mojova rakkula huulessa tai minun tapauksessani jopa nenässä.

 • HelloAochi
  3.1.2013 at 13:49

  Kainilla on jo 6 hammasta ja seuraavat kaksi tuntuvat jo ikenen läpi, eikä se KERTAAKAAN ole minua tissistä puraissut. Eli siis vahingossa, halutessaan hän osaa kyllä purra, varpaani sen tietävät. En kyllä olisi osannut kuvitellakaan, että vauva vahingossa puraisisi imiessään :S

 • Annuskainen (Ei varmistettu)
  3.1.2013 at 13:50

  Joo, älä turhaan toivo niitä hampaita, niillä purraan sit sitä tissiä ja kovaa, ja tässä vaiheessa (1v10kk) jo kaikkea muutakin, kuten äidin kättä, käsivartta, olkapäätä, jalkaa… Yleensä iltapesun ja pukemisen yhteydessä, kun olis just se ”nyt ei ole aikaa kulta” -hetki. Kiellot ei auta. Suukapula sille pitäis laittaa. Mutta joo, muistan myös miten niitä ekoja hampaita odotettiin… ja odotettiin… ja odotettiin… Meillä ei pahemmin kitinää koskaan, mutta voi sitä kuolan määrää.

 • phocahispida
  3.1.2013 at 13:51

  Meidän äiti lopetti toisen veljeni imettämisen lopulta siihen, kun tämä puri 10kk iässä ihan jokaisella syöttöyrityksellä, paitsi yöllä puoliunissaa, niin että veri tirskui. Yäk.
   

 • HelloAochi
  3.1.2013 at 13:53

  P.S. Minäkin sain lapsena äidiltäni huuliherpeksen, ärtinpurrin. Kainiin en ole vielä tainnut sitä tartuttaa.

 • HelloAochi
  3.1.2013 at 14:03

  Oho. Ei tuo vaan pure.

 • Nonariina
  3.1.2013 at 14:59

  Filipalle puhkes eka hammas eilen illalla!!!!!!!

 • Liisa
  3.1.2013 at 15:52

  Ei sitä hampaattomuutta tosiaankaan ainakaan surra kannata, koska mm. imettäminen on huomattavasti kivempaa ilman puraisuja. Ilo tosin tykkäsi ”purra” jo pelkillä ikenilläkin sekä rintaa että esim. meidän käsiä. Sillä tavalla huomasin ensimmäisten hampaidenkin puhjenneen, että siellä tuntui jotain terävää kun hän jäyti sormeani.

 • 1 2