En ole mikään ruokabloggari, mutta…

…Maailman Parhaat Mökkiruoat ovat:

Kristan herkkuperunanyytit ja…

…Joelin uunifeta.

Kuvat ennen uunia – valmiit ruoat ahmitaan niin, ettei niitä kuitenkaan ehdi kuvata.

2

You Might Also Like

  • AuriElina
    7.7.2012 at 15:29

    Nää on vaarallista luettavaa nälkäiselle… Taidanpa soittaa ukolle, kun kerran just suuntasi kauppaan :D

  • phocahispida
    7.7.2012 at 15:41

    Minunkin piti tiistain ruokakuvata kokeellista punaherukka-kookospiirakkaani, mutta sille kävi hassusti ennen kuin muistin kuvata. Hups.

  • Kristaliina
    7.7.2012 at 19:00

    Mmmm, hyvää oli!

    (perunat uunissa 2 h – ei mikään nälkäisen resepti)

  • annemi
    7.7.2012 at 19:03

    Ahhhhh, uunifeta <3 täytyypä kokeilla tuota Joelin versiota tuoreilla tomaateilla.

    (onneksi ostin juuri paketin fetaa jääkaappiin, se taitaa mennä tänään uuniin)

    Mitä kivaa noihin sun herkkuperunanyytteihin tulee?

  • Kristaliina
    7.7.2012 at 19:32

    Perunanyyttien sisältö on yhtä yksinkertainen kuin tämän kokin keittiötaidotkin :)

    Eli foliot voidellaan reippaasti Ingmariinilla, siihen viipaloidut perunat, päälle kermaviilikastike (mausteina mitä-nyt-sattuu-kaapista-löytymään, tavallisesti ihan perus-valkosipuli-mustapippuri, tai sitten valmis dippikastikemiksaus), ja päälle valkosipulia & mustapippuria. Ja uuniin pariksi tunniksi! Kantsii laittaa tuplakerros foliota, kun valuttavat sen verran heposti.

    Uunifetassa me muuten fanitetaan Dodonia – siitä tulee mehevin mössö :) Mitään erikoisfetoja ei tosin olla testattu, mutta Kirkkonummen Prisman valikoima kyllä laidasta laitaan. Sitä fetaakin me muuten pidetään uunissa ainakin tunti.

    Siitä puheen ollen: aika laittaa päivän toiset perunanyytit uuniin. Ei täällä mökillä oikein muuta ehdikään! :D

  • annemi
    7.7.2012 at 20:18

    NAM!:P

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    13.8.2012 at 22:28

    Saisko ton uunifetan reseptin? Se on niiiiin herkullisen näköistä.

  • Kristaliina
    14.8.2012 at 12:37

    Se ON niiii-iiin hyvää! Bongattiin tämä jokin vuosi Kreikan saaristohyppelyltä ja meidän helponhelppo resepti menee jotenkin näin:

    Paketillinen fetaa (Dodoni toimii ehdottomasti parhaiten!) ja siihen päälle kirsikkatomaattilohkoja ja rutkasti mustapippuria (meidän reseptissä ne tärkeimmät). Sitten voi sooloilla vaihtelu virkistää -mentaliteetilla ja laittaa lisäksi esim. kevätsipulia (kuten tässä) ja joitain yrttejä, jos kaapista löytyy.

    Sitten kääräistään koko komeus folioon, kaksi kerrosta niin ei valu. Ja uuniin jopa n. 1,5 tunniksi.

    Muiden resepteissä on ollut uunissa huomattavasti vähemmän aikaa, mutta me ollaan tosiaan pidetty toooooosi-tosi pitkään, niin tulee ihanan mehevä.

    Pari erilaista (enemmän keittiö-pro-ihmisten) versiota tästä samasta herkusta löytyy myös:
    http://www.lily.fi/juttu/uunifeta ja
    http://www.lily.fi/juttu/fetan-ihanuus

    Muut bloggarit ovat nauttineet salaatin kanssa – meidän ”reseptissä” tämä syödään Ehdottomasti noiden herkkuperunoiden kanssa :)

     

  • Susca
    14.9.2012 at 00:17

    omnom. näyttää hyvältä, täytynee kokeilla joskus… *suu kii ja pyyhi kuola ynnä hae jääkaapista iltapalaa…* :P