Babylauantai

Heräsin supermälsyyteen. Baby tuli elämäämme niin äkkiä, että välillä on pieniä vaikeuksia sopeutua omaan uuteen  äidinrooliin. Myös kolme valvottua viikkoa (tai no okei, olenhan nukkunutkin – max. kahden tunnin pätkiä) saattoi vaikuttaa siihen, että päässä pyöri ajatus ”apua tää elämä on nyt tällaista”.

Joel auttoi asiaa siirtymällä babyn kanssa alakertaan ja antamalla äidille tunnin (korvatulpallista, ah!) lisäuniaikaa. Herätessä odotti kahvi, johon oli ripoteltu kanelia.

Okei ehkä selviän.

Joel kysyi, mitä haluaisin juuri nyt tehdä kaikista maailman asioista. Vastasin: katsoa rästiin jääneet Iholla-jaksot! En ole nähnyt edes sitä-jaksoa-jossa-on-se-synnytys.

Minua on helppo miellyttää. Otin Silvan kengurupussiin ja linnoittauduin sohvannurkkaan.

Iltapäiväkahvit. Löytyi kolme päivää vanha pullakin. Mikrottamalla ihan hyvä. Mmm.

Tikru pääsi haistelemaan kevättä (pesemättömien) ikkunoiden väliin.

Vauvatanssia! Soundtrack ehkä hieman sopimaton (?), ei meillä ihan näin huonosti mene:

 

”Pliis, lopeta”, Silva rukoili.

Päivälliseksi Joel teki soijanakkikeittoa. Sillä aikaa minä nukuin (taas).

Ihan hyvä lauantai.

ps. Tänään olen tuhrinut vain kolme tunikaa rintamaitoon.

 

2
Like

You Might Also Like

 • Roosa
  21.4.2012 at 21:09

  Ihana palsta! Tykkään tosi paljon.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  21.4.2012 at 23:31

  sä oot super!

 • Liisa
  22.4.2012 at 07:25

  Moi! Olipas hauska löytö tämä palstasi. Tein nimittäin noin viikkoa ennen sinua kättärillä suunnilleen saman kuin sinä: synnytin keskosvauvan rv 34+0! Vedet meni loiskis, kortisonia ja antibioottia muutama päivä, synnytys pam. Maailman ihanin poikavauva tuli. Hän on nyt kuukauden ja pari päivää päälle.

  Ihanaa lukea näin ”tuttua” tekstiä. Sait minusta vakiseuraajan, ja piinaan varmasti kommenteilla jatkossakin. Mielessä olisi ainakin sata ”mitenkäs teillä” -kysymystä.

  Kysyn nyt kuitenkin vain, mitkä olivat Silvanne synnyinmitat? Hyvinkö hän kasvaa?

 • Kristaliina
  22.4.2012 at 12:32

  Oi, onpa kiva saada palautetta, kiitos :)

  Liisa, ihan mahtavaa, että kirjoitit – kuulostaa tosiaan ihan samanlaiselta! Nyt tietysti MULLA on mielessä nuo sata ”mitenkäs teillä” -kysymystä, etenkin kun olette meitä ”edellä”.

  Silva oli syntyessään 2505 g ja 47 cm. Paino putosi alussa (normaalisti kai) n. 2300 g:aan, mutta ei meinannut millään lähteä nousemaan, ja siksi kotiuduttiin nenä-mahaletkun kanssa. Silloin Silva oli viikon vanha. Mutta sitten ensimmäisen kotiviikonlopun jälkeisenä maanantaina, kun käytiin kontrollikäynnillä lastenklinikalla, paino olikin jo 2600 g. Sitten aloitettiin ”vierotus” letkusta, ja siitäkin huolimatta paino jatkoi hienosti nousua: 2 viikon iässä Silva painoi n. 2700 g. Nyt huomenna maanantaina tulee nenä-mahaletkuvierotukseen erikoistunut kuntoutushoitaja kotikäynnille ja jännitetään, miten paino on nyt kehittynyt. Vähän kyllä jännittää, onko hän jaksanut imeä rinnalta tarpeeksi…

  Miten teillä?

  Vertaistuki rules! Kiva, jos käyt(te) lueskelemassa täällä jatkossakin! 

 • Liisa
  23.4.2012 at 20:22

  Meidän poika painoi syntyessään 2120 g ja oli 44 cm pitkä. Paino putosi alimmillaan lähelle 2000 g mutta suhteellisesti keskivertoa vähemmän ja lähti nousemaan reippaasti. Bilirubiinit oli korkealla ja UV-valon alla oltiin synnärillä pariin otteeseen, ensin 1,5 vrk ja sitten myöhemmin vielä lyhyt pätkä. Poika pääsi heti synnyttyään juoneen sekä syömisen että hengittämisen suhteen eikä apneoita ollut. Osittain tuo hengitys varmaankin toimi niin hyvin, koska vesien menon jälkeen synnytystä saatiin jarrutettua se muutama päivä jonka aikana ehdin saada molemmat annokset kortisonia. Poika oli 37:lla ensimmäisen yönsä ja pääsi sen jälkeen lapsivuodeosastolle vierihoitoon. Kotiin päästiin kun hän oli 6 pv ikäinen.

  Paino on kotonakin noussut tosi hyvin (vaikka olenkin pääasiassa paniikissa ja pelkään ettei maitoni riitä). Nyt kun ikää on 5 viikkoa, painoa on jo lähes 3500 g. Saatiin neuvolasta vaaka lainaan joten voidaan seurata painon kehitystä tiheästi itse. Olen myös tehnyt hullun lailla syöttöpunnituksia, tosin nyt yritän vieroittaa itseäni niistä ja luottaa meijeriini. :)

 • Kristaliina
  24.4.2012 at 10:37

  Vau, hienosti on noussut paino teillä! Me tullaan perässä melkein yhtä hyvää tahtia: Silva painoi eilen kuntoutushoitajan käynnillä 2870 g – 2,5viikon iässä siis. Tässähän ollaan näillä vauhdeilla ihan ”oikean vauvan” painoissa lasketun ajan aikoihin :)

  Minä meinasin myös hankkia vaakaa jostain, mutta kätilö kielsi :) Eli syöttöpunnituksia en ole päässyt tekemään kertaakaan… Mutta samoin täällä – täytyy vaan yrittää luottaa siihen, että baby saa tarpeeksi rinnalta. Ainakin noista painonnousuista päätellen meijerit toimivat hyvin :)

 • Liisa
  24.4.2012 at 18:35

  Meidän vauvoilla onkin siis vähän enemmän kuin viikko ikäeroa. Mulla on/olisi laskettu aika tämän viikon sunnuntaina, ja painoa vauvalla nyt tosiaan se 3500 g ja rapiat. Meillä ei tosiaankaan asu enää mikään keskosen reppana, vaan poika tuntuu jo tooosi isolta. :D Ollaan jopa siirrytty 44-koon vaatteista (jotka oli aluksi liian isoja!) kokoon 50 (joka on vielä vähän reilu)! Ollaan jo alettu liikkua jonkin verran ihmisten ilmoilla ja jos joku näkee vauvan, saan yleensä kommentin että ”onpas hän pieni”. Se tuntuu hassulta, koska itsestä tuntuu, että iso roikalehan tuo jo on. :D

 • Kristaliina
  27.4.2012 at 22:46

  Tuossapa meillekin tavoitetta, 3500 g laskettuun aikaan mennessä! Eli meillä siihen on vielä tasan kaksi viikkoa ja posket ovat jo lupaavasti pullistuneet :D

  Musta kans tuntuu, että Silva on kasvanut kolmessa viikossa ihan hurjasti – tai luultavasti oon vaan vähän (hyvin vähän) tottuneempi käsittelemään häntä…

 • Hertta
  18.5.2012 at 23:36

  Oi että, suloinen pienokainen sinulla :) Omani syntyi ilmeisesti suht samoilla ajoilla, alle parikiloisena. Ja nyt se on tuollainen kohta nelivuotias tänttähäärä, puoli päätä muita ikäisiään tyttöjä pidempi :) Kivaa viikonloppua teille!