Aivotukos

Eilen illalla katselin sylissäni tuhisevaa Seelaa ja mietin (melkein ääneen), että onpa meillä helppo vauva – tämähän vaan nukkuu ja syö.

Muutama tunti myöhemmin alkoivat vatsavaivat.

*******

Viime yönä valvottiin ja heijattiin vauvaa koko hemmetin yö. Onneksi vuorotellen. Nyt pää on tukossa väsymyksestä, ajatus katkoo ja lauseet pysähtyvät muutaman sanan jälkeen. Tuttu tunne. Deja vu?
(ilman heittomerkkejä, koska en jaksa niitä nyt näppikseltä etsiä)

Nyt mä meen päikkäreille.

Joel saa hakea maitohappobakteereita illalla apteekista.

2

You Might Also Like

  • Linka
    14.4.2014 at 14:49

    Jaksamista, kuulostaa valitettavan tutulta!

  • MinEna
    14.4.2014 at 14:51

    Tsemppiä masuvaivojen kanssa! <3 Toivottavasti ei ole kuin S, sillä maitohappobakteerit vain pahensi vaivaa (lue:huutoa).

  • Ella F.
    14.4.2014 at 14:53

    Maitohappobakteereja JA KuplaStopia :) Loistotuote, äidin yöunien takaaja! Tarpeeksi ahdistuneena ja väsyneenä mä pidin huolta, että toisessa oli maitohappobakteereina niitä lactobacillus bifidusta ja toisessa lactobacillus reuteria tai rhamnosusta, nyt en muista kumpaa. Ja varmaan jossain vaiheessa kaikkia kolmea, varmuuden vuoksi ja yöunien takaamiseksi. 

  • testattu (Ei varmistettu)
    14.4.2014 at 15:07

    Apteekin lisäksi kierros kirjaston kautta: Kirsti Rikala: Koliikkivauva. Joka vauvaperheen perusteos, joka kannattaa lukea, vaikka vauvalla ei masuvaivoja olisikaan!

    • testattu (Ei varmistettu)
      16.4.2014 at 19:51

      Itse asiassa se nimi taisi olla Koliikkiopas. Oma ei just nyt löydy enkä pääse tarkistamaan…

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    14.4.2014 at 15:11

    Meillä nyt reilu 7viikkoinen poika. Kaksi viikkoa söi ja nukkui. Sitten aloitin d-vitamiinit ja alkoi huuto, vaikka lopetin tipat. Käytin kaksi kertaa vyöhyketerapiassa. Auttoi!! Tietenkin itkee vieläkin, kai kaikki vauvat itkee jonku verran? Mutta säännöllinen klo 19-22 itku loppui. Suosittelen! Ja norjalaista suuntausta tämä terapeutti edustaa.

  • Iiiiinnnnnkka (Ei varmistettu)
    14.4.2014 at 15:11

    Yksi sana: Disflatyl! Meillä Cuplaton ei auttanut ollenkaan.

    • Ella F.
      14.4.2014 at 15:26

      KuplaStop on Disflatylin simetikoni+maitohappobakteerit. 2 in 1 :)

  • kolmen mamma (Ei varmistettu)
    14.4.2014 at 15:58

    Minä kans kyllä suosittelen tuota vyöhyketerapiaa, meillä lasten vatsavaivat loppui kahden hoitokerran jälkeen. Ja imettävän äidin käskettiin lopettaa B-vitamiinin syönti, se on kuulemma kaikkein pahinta vauvan vatsalle.

  • Lyydia
    14.4.2014 at 16:29

    En tiedä auttaako tämä konsti tähän vaivaan mutta esikoisen kanssa kun aikanaan haettiin apua vatsavaivoihin niin lääkärisetä neuvoi näin:
    Ota vauva syliisi niin että hän makaa vasemmalla kyljellään selkä sun napaa vasten. Pää on vasemmalla käsivarrella niin, että vauvan vasen käsi roikkuu sun käden alla. Sun oikea käsi sukeltaa vauvan jalkojen välistä. Sitten asettele vauva siinä asennossa 45 asteen kulmaan niin, että pää on ylempänä kuin jalat. Silloin ilma pääsee poistumaan vatsalaukusta ruokatorveen ja röyhtäisy helpottaa oloa. Vatsalaukku sijaitsee vasemman kylkikaaren alla ja voit ihan kevyesti painaa sitä sun oikeella kämmenellä jos tarvii.
    Joo, onpa selkeet ohjeet, kuva kertois enemmän kuin tuhat sanaa :D Mutta meillä tää on toiminu kummallakin ihanasti.

    • Vierailija (Ei varmistettu)
      14.4.2014 at 22:03

      Samoin ruokailun päälle jos laittaa kyljelleen nukkumaan niin kannattaa laittaa nimenomaan sille vasemmalle kyljelle, jotta ilmakuplat ei pääse niin helposti suoleen.

  • Kahden kodin elämää
    14.4.2014 at 16:34

    Meillä alkoivat kanssa vatsavaivat, kun tyttö oli 10 päivää. Siitä asti huudettiin vatsavaivoja lähes joka päivä seuraavat 4 kuukautta. Jonkinlaista helpotusta saatiin vyöhyterapiasta sekä Bioteekin Baby Probiootit (ei maksettu mainos). Lisäksi oma ruokavalio oli täysin maidoton, viljaton sekä sipuliton. Oli varmaan jotain muitakin rajotteita, mutta en nyt muista mitä. Mä kokeilin myös Cuplaton ja Disflatyl -valmisteet, eivät toimineet meillä. Lisäksi annoin pienellä lusikalla keitettyä vettä aina imetyksen jälkeen. Näillä toimenpiteillä päivittäinen huutoaika lyheni selvästi, mutta ei loppunut kokonaan. Mutta oli mukavampi kuunnella 4-5 h yössä huutoa kuin 9 tuntia. Tsemppiä kovasti teidän arkeen. Toivottavasti löydätte ne keinot, mitkä toimivat teillä.

  • Kahvittelija
    14.4.2014 at 17:01

    Voi, jaksamista! Toivottavasti vatsavaivat helpottavat pian. Muistan niin hyvin, millaista tuo aika oli taaperon kanssa ja pelkään, että mitä jos uusi vauvakin kärsii niistä ilmavaivoista yhtä paljon (meillä ei auttanut maitohappobakteerit eikä Cuplatonitkaan). Tällä kierroksella kun pitäisi jaksaa hoitaa myös esikoista. 

    Paljon, paljon voimia yöllisiin heijaamis”tuokioihin”!

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    14.4.2014 at 17:11

    Mites Silva nukkuu kun vauva itkee? Onko Joel isyysvapaalla ja jos on niin onko teillä myös Lauratäti nyt töissä?
    Jaksamista vauva arkeen ja isosiskon huomioimiseen &lt;3

  • Juliet123 (Ei varmistettu)
    14.4.2014 at 17:32

    Koliikkikeinu. Ruma -joo, vie tilaa -joo, kallis -kaikki on suhteellista, toimii -no todellakin. Aivan liian vähän käytetty lastenhoitohärpäke Suomessa. Suosittelen lämpimästi.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    14.4.2014 at 19:06

    Me tehtiin neljä vuotta sitten päätös, että d-vitskut aloitetaan vasta kun vauvan masu on rauhoittunut. Noin puolivuotiaana niitä ruvettiin antamaan. Tämä suositusten vastainen kapina perustui siihen ajatukseen, että jo valmiiksi pieneen ja kipeään masuun ei tule sulloa mitään miuuta kuin äidinmaitoa. Meillä toimi tämä.

    • Lyydia
      14.4.2014 at 19:24

      Mä kans kirosin, että aivanko pakko ja ihanko oikeesti niitä vitskuja pitää alkaa jo pariviikkosena antaa. Kun ihan selkeesti tekee pienen massun kipeäksi.

    • sarias (Ei varmistettu)
      14.4.2014 at 19:27

      Mulle muistaakseni jopa Suomessa apteekissa sanottiin etta jos en anna d-vitamiinia vauvalle voin ottaa sita itse enemman, ja sitten vauva saa sita tissimaidosta (kannattaa soittaa apteekkiin ja kysya se maara kun en yhtaan muista mika se oli).

      Ma synnytin muuten ekan lapsen Kanadassa ja siella suositellaan vauvoille d-vitamiinia ihan alusta asti kuten Suomessakin, mutta taalla Yhdysvalloissa (rajan tuntumassa, eli vain muutamia tunteja etelammassa) ei ”neuvolassa” oltu sellaisesta kuultukaan, eli epailen etta ilmankin kasvaa ekat pari kuukautta jos mahavaivat pysyy siten poissa.

    • Miia. (Ei varmistettu)
      14.4.2014 at 22:41

      Tutkimustulosten mukaan äidin täytyy syödä 150mg niin rintamaidossa riittää vauvalle hyvin eikä tarvitse pienelle syöttää. Mun päähän ei mahtunut, että miten voi olla niin et d-vitamiini on muka ainut mitä ei maidosta saa, niin tuli raskaana ollessa tutkittua asiaa aika paljon ja ihan oma johtopäätös: suomessa suositus annosa on niin mitätön ettei se riitä edes äidin omiin dee tarpeisiin saatikka maitoon. Eli reippaasti enemmän omaan vatsaan niin ei tarvitse pientä huudattaa. :)

  • RM (Ei varmistettu)
    14.4.2014 at 19:58

    Jaksamisia koko perheelle! Meilläkin nuoremman kanssa ollaan taisteltu melkein heti kotiintulon jälkeen tuon tuhisijan masun kanssa (ja vieläkään ei toimi oikein kunnolla..) Muuta ei osanneet sanoa neuvolasta vuosi sitten kuin että cuplatonia ja kun ummetus alkoi niin että oma tekemää luumumehua. Cuplaton auttoi meillä mahakipuihin ja luumu.. ilman sitä emme voisi elää! =) Pikku tuhisija vetelee vieläkin todella tyytyväisesti luumumehua että sosetta! Mutta kannattaa muistaa että jokainen lapsi on yksilö ja mikä on toiminut toisella ei välttämättä toimi omalla pienokaisella.. Neuvolasta osaavat auttaa varmasti jos masukivut vielä jatkuu. (oletko huomannut että onko Seela syönyt jotenkin toisin niin että olisi ilmaa ”hörppinyt” samalla? Sehän vaikuttaa todella paljon…)
    Pahoittelut jos teksti on sekavaa, itse viime yönä yhtään nukkuneena (vanhemmalla tuhisijalla nousi eilen illalla kuume..) alkaa tässä vaiheessa iltaa päässä surista itselläkin..

  • PiritaV (Ei varmistettu)
    14.4.2014 at 20:42

    Täällä menossa unikoulu. Tiedän mitä tarkoitat kuvaamallasi olotilalla.. zöp. zip. höp. ai mitä?

    • MinEna
      14.4.2014 at 20:52

      Huh, unikoulu. Pelkkä sana saa sävähtämään! Meillä käytiin tuo läpi noin kuukausi sitten, emmekä oikeastaan nukkuneet kolmeen viikkoon! Ensimmäiset kaksi valvottiin kun reilu vuoden ikäinen neiti päätti alkaa vaatimaan maitopulloa yöllä parin tunnin välein ja viimeinen viikko, kun päätimme jättää pullon kokonaan pois. Nyt vihdoinkin meillä nukutaan!

      Tsemppiä! :)

  • Piipo79
    14.4.2014 at 20:48

    Uuh, meillä auttoi vyöhyketerapia (Anne Vuotari Vallilassa, hyvä lasten kanssa, varaudu jonoihin!), taisin viedä jotain 5viikkoa vanhana tytön sinne. Kolme kertaa parin viikon sisään ja siihen loppui vatsahuudot. Tokan kerran jälkeen tyttö nukkui varmaan kolme tuntia levollisena. Sillä Annella oli jotkin taikasormet!

    • Piipo79
      14.4.2014 at 20:49

      Ai niin, muistaakseni vauvan piti olla väh 3 viikkoa et voi sinne viedä…

  • Asikaine
    14.4.2014 at 21:23

    Oih voih, toivottavasti masuvaivat helpottavat pian, heti!! : /

    Meillä auttoi vauvan ”jumppailu”. Vauveli selälleen, jaloista kiinni, ”taitetaan jalat” varoen vauvan mahan päälle ja painetaan. Tätä pumppailua jonkun aikaa, niin meillä ainakin helpotti usein. 

     

  • Käpy
    14.4.2014 at 22:24

    Minäkin tungen lusikkani tähän loistavaan vinkkisoppaan: Koala-keinu. Ah, meidän pelastus! Lisäksi jumppapallo, jonka päällä vauvan kanssa hytkyttiin illat pitkät kun mikään muu ei auttanut.Hihi, siinä pomppiessa treenasin lantionpohjaani kondikseen ;D Poikanen itki maidon kautta saamiaan antibiootteja, joita jouduin kiskoa kaksin käsin piiiitkään synnytyksen jälkeen, koliikista ei siis ollut kyse meidän tapauksessa. Tuo antibioottiaika kuitenkin valotti hieman sitäkin todellisuutta, ja toooodella iso virtuaalinen hatunnosto teille kaikille, jotka koliikkivauvaa hoivaavat. 

  • Minttumaaria
    15.4.2014 at 08:43

    Meillä toimii nuo maitohappobakteerit loistavasti, toivottavasti teilläkin.
    Ja niitä mahavaivoja tuli meillä ensin ruokavaliosta (rukiin syömisestä, puurohiutaleistakin löytyi ruista, mutta tämä erehdys tajuttiin pian) Myös imetyksestä, sillä maitoa tuli lian nopealla tahdilla ja imuotekin oli aluksi vähän niin ja näin joten vauva veti sisäänsä ilmaa paljon. Tämä kommentti siis, sillä kun aikaisemmin jossain sivulauseessa mainitsit takkuisesta imetysalusta.

    Kyllä sitä isyysvapaata arvostaa todella paljon erityisesti tuolloin, on toinen syli jatkamassa heijatiheijaata.

  • Anni Kulmala (Ei varmistettu)
    15.4.2014 at 09:57

    Meillä auttoi vyöhyketerapia ja jumppa (joka tuossa aiemmin jo mainittiinkin). D-vitamiinia aloin antaa vasta 2 kk ikäisenä. Vyöhyketerapeutin mukaan meidän poika oli ihan kierossa, masussa oli ilmeisesti ollut ahdasta. Eli itkut johtuivat ehkä enemmän lihaskireydestä kuin vatsavaivoista (tai kireys aiheutti vatsavaivoja, ihan miten vaan).

  • 1 2