Äidin hyvinvointitutkimus

Vastasin tänään erääseen tutkimukseen liittyvään 308-osaisen (!!!!!) kyselyyn kaksivuotiaan lapsen äidin hyvinvoinnista.

KOLMESATAA JA KAHDEKSAN. 

Tutkijoille vinkiksi: saman asian voi selvittää näppärästi neljän kysymyksen avulla:

1. Mikä viikonpäivä on? Maanantai.

2. Kuinka monta kuppia kahvia olet ehtinyt juoda? Yhden.

3. Kuinka monta tuntia olet nukkunut viime yönä? Neljä.

4. Onko lapsesi kipeä? On.

Eipä tuohon sit varmaan juuri muuta tarvitakaan. Voi unohtaa ne loput 299 kysymystä.

20161031_110213

Paitsi että Joel halusi lisätä tähän vielä pari bonarikysymystä:

5. Tekeekö puolisosi jotain typerää?

6. Tekeekö puolisosi jotain järkevää, mutta typerällä tavalla

En yhtään tiedä, mistä se puhuu ja mitä tarkoitaa, joten pidätän oikeuden olla vastaamatta kahteen viimeiseen.

id_keskiverto

Puolisona saisin just nyt ehkä arvosanan kuus puoli. Pikkasen ollut pinna kireällä ha ha.

33

You Might Also Like

  • Vyyhti
    31.10.2016 at 15:08

    Täälläkin herättiin kuumeisen lapsen kanssa, mutta onneksi sentään muutto jo onnellisesti takanapäin ja sen aikaan minä olin ainoa joka oli kipeä. Ihan kohta teilläkin muuttourakka on vain muisto, josta voitte sanoa ”yhdessä selvittiin!”

    Siihen saakka: tsemppiä koko poppoolle!

    Terkuin Englannin-vuotta viettävä Vyyhti

    • krista
      31.10.2016 at 18:02

      Terkut Englantiin! Hitsi ylihuomenna tähän aikaan mekin ollan PERILLÄ. Aika huikeaa.

  • Lilah
    1.11.2016 at 00:04

    Hommat vissiin hyvällä mallilla kun on aikaa vastata moisiin tutkimuksiin 😊

    • krista
      1.11.2016 at 12:56

      Hahaa pikemminkin niin, että ylikierroksilla yrittää rääppiä sieltä täältä hommat valmiiksi ja pää vaan surisee :D

  • Anneli
    1.11.2016 at 10:51

    Onpas karmivasti muotoiltu tuo viimeisen kuvan kysymys. Minä jo ajattelin esikatseluun välähtäneen kuvan perusteella että postaus käsittelee omaa vanhemmuutta. Kommentini on aika off topic siis, mutta onpa kyselyssä ärsyttävästi muotoiltu että jos kokee olevansa (erittäin) hyvä vanhempi (kohta 1, kuten esimerkiksi itse koen), se on jotenkin rinnasteinen sille että kokee olevansa myös muita parempi vanhempi (kohta 2, en todellakaan koe näin). Tällaiset asetelmat jos jotkut syövät vanhempien hyvinvointia, että terkkuja vaan kyselyn laatijoille. Ja hyvää matkaa puutalon väelle!

    • krista
      1.11.2016 at 12:55

      Joo eikä valitettavasti ollut ainoa kysymys tän tutkimuksen aikana, mikä on vähän tökkinyt… En mä ainakaan itse voinut tuohon vastata oikein muuta kuin keskinkertainen. Jos olisi ollut vaikka asteikko 1-5, että kuinka hyvänä vanhempana itseään pitää (vertaamatta muihin) olisin saattanut nelosen laittaakin. Hyvä esimerkki siitä, miten kysymyksenasettelu vaikuttaa siihen, mitä saa tulokseksi!

      Oon laittanutkin (muista asioista; tuolla on ollut muutakin tosi paljon häiritsevää) palautetta ja jossain vaiheessa meinasin epätoivoisena lopettaa koko osallistumisen – oon nyt sit kuitenkin vaan kiltisti yrittänyt vastailla, kun kerran lähdin mukaan…

    • paula
      1.11.2016 at 13:02

      Eihän tossa välttämättä tartte verrata muihin, muotoilu on vähän huono mut periaatteessahan se meinaa että oma vanhemmuuteni on keskinkertaista vanhemmuutta parempaa. Toki keskinkertainen/keskitaso jne. aina pohjimmiltaan viittaa siihen, että osa ihmisistä on sen alapuolella ja osa yläpuolella. Mä kyl valkkaisin ihan suoraan ykkösvaihtoehdon (ja toivoisin et kaikki ”normaalit” vanhemmat valkkais).

    • Anneli
      1.11.2016 at 13:20

      Joo, tuo kakkoskohdan muotoilu minua tuossa nimenomaan häiritsi, kyllähän minä nyt sinällään ymmärrän mitä tuossa kysymyksessä ajetaan takaa. Ja siihenhän tuo keskinkertainen/parempi määrittely viheellisesti viittaa että hyvä vanhemmuus on nollasummapeliä, että minä voisin olla hyvä äiti, naapurin on oltava minua huonompi. Etenkin tieteellistä (?) tutkimusta tehdessä tuollaiseen pilkunviilaukseen pitäisi kiinnittää huomiota

  • LauraEm
    1.11.2016 at 11:26

    Siis hetkinen, jos 308 kysymystä kuittaa neljällä, niin kuinka siinä on 299 ylimääräistä? Joelin bonareillakin jäis vielä 302?

    Näin niinkun olennaiseen liittyen :D mäkin hei vastasin joskus sellaseen terveyskyselyyn jossa oli useampi A4 täynnä kysymysrivejä, kanssa joku 400 kysymystä jotka piti rastittaa. Vähän siistiä, missä noihin pääsis osallistuun?!

    • krista
      1.11.2016 at 12:35

      Toi on sellaista hyvin erityistä väsyneen äidin matematiikkaa :D :D :D

      Joo tuo on ollut kaksi vuotta kestänyt tutkimus (synnärillä annettiin suostumus lähteä mukaan) ja kaikenlaisia kyselylomakkk… kirjoja on tullut ihan jär-jet-tö-mät määrät. Välillä viisi tuollaista isoa kirjaa. Suhtaudun tosi positiivisesti kaikenlaisiin tutkimuksiin, mutta tän kanssa on kyllä meinannut usko loppua moneenkin kertaan. Onneksi tää taisi olla viimeinen tähän tutkimukseen liittyvä, TOIVOTTAVASTI.

  • ElinaBeE
    1.11.2016 at 18:28

    Haha meillekin tulee näitä!! Luulin, että ne on kaikille pakollisia… Anyways mäkin aina vastaan, että olen keskinkertainen vanhempi, koska enhän mä nyt voi itseäni muihin vanhempiin vertailla ja keskiverto on aika turvallinen valinta siinäkin mielessä, että mikä nyt sitten on hyvää vanhemmuutta… En minä vaan tiedä. Mun mielestä se on sellaista, että tukee lasta ja antaa hänelle tilaa ja rohkaisua olla oma itsensä ja toimii luotettavana ja turvallisena kanssakulkijana, mutta ehkä mun käsitys hyvästä vanhemmuudetsta on ihan hanurista noiden tutkijoiden mielestä. Mistäs minä tiedän.