Aaaa aaaaa (ah päikkärit)

”Silva menee aaaaa aaaaa!”

Koska syksymmällä tuleva Thaimaan-matkamme todennäköisesti tuhoaa taivaallisenihanan päikkärirytmimme, halusin sitä ennen ikuistaa nämä hetket. Että voi sitten haikeudella muistella kiukkuista tirppaa hoivatessa :)

Meillä siis mennään päikkäreille näin:

Vä-syt-tää.

Tirppa ilmaisee päikkäriväsymyksensä niin selvästi, että se ei voi jäädä huomaamatta. Se on yksi syy, miksi emme ole siirtyneet vielä kaksista päiväunista yksiin. Joskus, jos unitiikeri ja tutti ovat jääneet jonnekin tirpantasolle, Silva saattaa käydä hakemassa ne itse.

Ja jos toteaa:
”Silvaa väsyttää”, tirppa vastaa:
”Aaaaa aaaaa”.

Vaippahommat. 

Sitten potalle ennen unia. Koska en halua julkaista lapsestani pottakuvia, näytetään sitten pukemista. Tirpalla pukemislukemistona tällä kertaa jostain kirjahyllyn uumenista löytynytä Hare Krishna -kirjallisuutta. Hmmm. Ei suostunut irroitamaan otettaan tuosta edes kuvan oton ajaksi.

 Aaaaa aaaaaa.

Haalari puetaan aina kotiloissa tällä samalla paikalla, kirjaston matolla. Siinä jutellaan vielä rauhallisesti – lähinnä sanoilla ”nukkumaan”, ”väsyttää” ja ”aaaa aaaaaa”.

*******

Ja jos harrastaisin lastennvaatemerkkihehkutusbloggauksia, tälle fleecehaalarille olisin omistanut kokonaisen suitsutusbloggauksen jo aikaisemmin. Mutta sen sijaan annan kehuni nyt. Haalarin saimme jo keväällä Lapsimessuilta, Isbjörn of Sweden*) -merkin maahantuojalta. Ja sitä on käytetty paljon, eniten päiväunitarkoituksessa – aina, kun mittari on näyttänyt unille mennessä alle 15 astetta; jopa viileämpinä kesäpäivinä välillä siis.

Kierrätysfleece on tosi hyvälaatuista: lämmintä, mutta hengittävää. Ja tuo malli on tosi-tosi helppo sujauttaa väsyneen lapsen päälle. Viileämmillä keleillä ollaan ajatelu käyttää sitä myös välikausihaalarin alla.

Tuo merkkihän edustaa sellaista teknistä pukeutumista, ja sitä myydäänkin lähinnä vain retkeilyliikkeissä. Myös saman merkin talvihaalari kiinnostaisi aivan hurjasti, jos siihen vaan raaskisi satsata… No, itseni tuntien me sitten kuitekin päädytään haalariostoksille Prismaan tai kirppikselle :)

*) Fleecehaalari siis keväällä saatu, mutta en sitoutunut siitä bloggaamaan – kehut siis silti ihan vilpittömiä. Ja linkki vie merkin omalle netisivulle, ja se ei sisällä mitään  salattuja mainosklikkauskytköksiä.

*******

Okei, okei – sitten äkkiä pois täältä mainoskatkolta! Sori, tuo välihuomautus syntyi tuohon ihan spontaanisti – aiemminkin on ollut mielessä, että toi on kyllä niin hyvä, että siitä tekisi mieli mainita… Mutta nyt takaisin päikkäreille!

Sitten vaunuihin, vöihin, ja viimeiset aaaaa aaaaaa:t. Joskus kävellään vähän, usein vain hetki heilutellaan vaunua.

Shhhh, täällä nukutaan – nähdään parin tunnin päästä!

1
Like

You Might Also Like

 • Jonnaa
  23.9.2013 at 09:48

  Meillä ollaan juuro siirrytty pinniksestä isojen tyttöjen sänkyyn nukkumaan…tyttö hoksasi toisena iltana että hän käy hakemassa tyynyn ja peiton sieltä tuo sohvalle ne ja käy siihen pötköttämään..tämä on siis tytön tapa kertoa että on aika päästä nukkumaan, myös kaikki kissa pehmo lelut kannetaan mukana.nämä samaiset kissat kannetaan aamulla kainalossa kun on aika herätä.
  Tässä suhteessa tyttöni on super fiksu,esikois poikani nukahti juuri siihen paikkaa missä sattui olla kun väsy iski,potalle,kesken ruokailun,keskelle lattiaa…yhden kerran äijä sammui jopa päällä olevan imurin viereen päiväunille…mitkä unen lahjat hänelle onkaan luotu.

  • Kristaliina
   23.9.2013 at 16:51

   Ihanaa väsymisviestitystä sielläkin!

   Hih joo jotkut lapset sit taas on tuollaisia, että ne nukahtelee mihin ja minne vaan. Tirppa ei ole tainnut nukahdella mihinkään yllätyksellisiin paikkoihin kertaakaan – no tietty viltille lattialla joskus ihan vauvana… Tsihihi imurin viereen, varmaan oli rauhoittavat hurinat siinä :D

 • kao kao
  23.9.2013 at 10:50

  Miten tuo tirppa voi olla noin suloinen? Miten te saatte siellä mitään tehtyä lapsen ihastelulta? 

  • Kristaliina
   23.9.2013 at 12:30

   Hihihi, kiitos! Siinäpä muuten hyvä tekosyy, jos meillä on jotain asioita joskus hoitamatta – ei me voida, kun meidän pitää vaan ihastella tuota tirppaa :)

   • kao kao
    23.9.2013 at 20:35

    Ha ha, ootte te sentään jotain saaneet aikaiseksi, kun lukee tuon uusimman postauksen ;D

 • eveeeliina (Ei varmistettu)
  23.9.2013 at 11:13

  meilläkin mentiin vielä keväällä ”aa aa” muttta kesällä meillä kylässä käynyt naapuri ihmetteli suureen ääneen huuli pyöreänä ”käyttekö lapsenne kanssa AA-kerhossa?!”.. siinä olikin selittelemistä xD tästedes menemmekin ”paa paa” :D

  • Kristaliina
   23.9.2013 at 16:52

   Mistäköhän tuo aaaa aaaa nukkumisen merkkinä muuten tulee, aika jännä :) Heh ei mulla kyllä AA-kerho tulisi tuosta mieleen, taisi ”vika” olla naapurin mielleyhtymissä :D

 • Taija (Ei varmistettu)
  23.9.2013 at 11:18

  Laitoin juuri oman lapseni päikkäreille ja sen jälkeen luin tämän jutun. Ensimmäisenä ajattelin, että jumankekka, olisko munkin pitänyt laittaa fleeceä lapselleni. Kunnes tajusin, että teidän lapsihan nukkuu ulkona. Oma tyttöni on tuolla makuuhuoneessa pinnasängyssään, eiköhän tuo pärjää ilmankin. Pitäisköhän itsekin ottaa pikku tirsat… Heh. Kiitos näistä valloittavista kirjoituksista. Olen vakkarilukijasi, vaikka en koskaan kommentoikaan.

  • Kristaliina
   23.9.2013 at 16:54

   Joo, eiköhän tosiaan sisätiloissa pärjää ilman fleeceäkin :D Tirsat – hyvä idea! Joel tuli just töistä ja laittaa Silvan kakkospäikkäreille, mä taidan käyttää tirsatilaisuuden hyväkseni! :)

   Kiitos myös kivasta palautteesta!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  23.9.2013 at 12:12

  Siis tulkitsinko kuvaa oikein, että noi bugikset alkaa olla kohta ahtaat pituuden puolesta? Ja teidän neiti on vielä minikokoa!
  -jenni-

  • Kristaliina
   23.9.2013 at 12:32

   Huh, ei onneksi! :) Olisi kyllä aika minimittaiset vaunut, jotka meidän tirppanalle pieneksi jäisivät – tirppa kun esimerkiksi matkustaa autossa vielä sellaisessa vauvankaukalossa :)

   Eli pituuskasvun varaa on vielä jopa parikymmentä senttiä, tuonne viimeisessä kuvassa näkyvään mustaan ”kumiosaan” asti. Tuo taitoskohta, joka kuvassa taitaa myös näkyä, on siis ikään kuin polvitaipeiden kohta – mutta tirppa on niin hupsahtanut syvälle tuonne kuoppaan istumaosaan, että pohkeet on siinä kohdalla, missä polvien on kai suunniteltu olevan :) Tshih onpa vaikea selittää!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  23.9.2013 at 12:38

  Tutunnäköinen unihaalarimalli. Enpä tullut katsoneeksi tuolta nettisivulta mikä on suurin koko. Omat pennut kun nukkui vaunuissa 3-vuotiaiksi, piti jo itse ommella vastaava haalari 2-kerrosfleecestä, jotta tarkenivat talvet lämpöpussissa.
  Aika monet ekat lapset taitaa ainakin kotona hoidettuina vetää pitkään kaksia päikkäreitä. Päivähoito pakottaa siihen yksien unien rytmiin tai isommat sisarukset, jotta uniaika olisi sama kaikille ja muina aikoina pääsis helpommin liikkeelle. Omat lapset on menneet alle vuoden ikäisinä hoitoon, mutta kyllä ne sinne 1v3kk asti simahti rattaisiin aina ap-ulkoilulla puistosta palatessa vajaaksi puoleksi tunniksi. Sen voimin jaksoivat syödä ja sit pihalle jatkamaan unia. Naureskelinkin silloin, että olivat ulkoistettuja hoitolapsia, kun viettivät sisällä lähinnä ruoka-ajat.

  • Kristaliina
   23.9.2013 at 16:57

   Mä pikavilkaisin, ja oisko ollut jopa niin, että tämä Silvan haalari oli isoin koko… Voi harmi, tällaiselle olisi kyllä tarvetta jatkossakin! Tämän syksyn tuo kyllä menee vielä ihan mainiosti, mutta ensi keväästä ei sitten enää tiedäkään… Vastaavalla isompikokoisena olisi kyllä käyttöä meilläkin!

   Hei kiva kuulla, että teillä nukkui noin pitkään ulkona! Mä oonkin miettinyt, että ”kuuluuko” ne jotenkin ottaa sisään jonkun ikäisenä:) Kun se uni maistuu niin paljon paremmin tuolla raittiissa ilmassa, ero on ihan selvästi huomattavissa!

 • Liv
  23.9.2013 at 12:57

  Jännä sana tuo suitsuttaa. Mulla mielikuva on heti negatiivinen. :D että joku on tosi huono niin sitä suitsutetaan. Tai käyttäytyy huonosti yms. :) 

  • Kristaliina
   23.9.2013 at 14:36

   Hih jännä! Oiskohan murre-eroja…? Mulle joo suitsuttaminen on niin kuin hehkuttamista – ja sit taas suitsiminen ois asia erikseen :)

   • Liv
    23.9.2013 at 17:02

    Tuskin, mun mielestä oon aiemminkin törmännyt tähän ja omaan väärään käsitykseen. Jotain vaan pienenä ehkä ymmärtänyt väärin, who knows. Avaran ymmärsin kanssa aikanani väärin, olin muistaakseni jonkun 10v kun käsityksiä oijottiin :D 

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   23.9.2013 at 15:29

   Synonyymisanakirjasta: suitsuttaa – kehua, kiitää, kannustaa, onnitella, kehu, ylistys, glorifioida, mairitella

   • Kristaliina
    23.9.2013 at 15:35

    Joo, näin mäkin sen ymmärtäisin :)

 • Pingale
  23.9.2013 at 13:02

  Nuo nukkumaanmenoelkeet on kyllä niin ihanat (ja tutut)! Silmien hierominen ja sylissä nyhjääminen ei jätä epäselväksi mitä tyttärellä on mielessä. Kivannäköinen haalari!

  • Kristaliina
   23.9.2013 at 16:59

   Hih joo, kyllä noista on jo aika helppo tulkita, että nyt pikkutyypillä väsyttää :)

 • MinEna
  23.9.2013 at 13:07

  Ihana Tirppa :) Kerro mulle heti mistä toi potta on (vaikka mainoskatko ei sitä koskenutkaan)? :D

  • Kristaliina
   23.9.2013 at 15:43

   Hong Kong -tavaratalosta :D Nojoo, se sattui olemaan siellä alessa joskus viime talvena. Mutta siis Fisher Pricen potta-vessanpöntönsupistin-jakkara – all in one; soittaa ja luultavasti heittää volttiakin tarvittaessa :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  23.9.2013 at 15:53

  Voi apua, mä oon pitkään miettiny et Joel on jotenkin tosi tutunnäköinen. Ja nyt mä sen tajusin, Joel näyttää ihan jeesukselta :D

  • Kristaliina
   23.9.2013 at 16:48

   Heheheee meidän kotijeesus! :D

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    23.9.2013 at 17:40

    Hmm, osaako se muuttaa veden fresitaksi :D

    • Kristaliina
     23.9.2013 at 18:56

     Uuuuu joo suoraan hanasta!

 • -mimmu- (Ei varmistettu)
  23.9.2013 at 19:41

  mikä tuo teidän itkuhälytin on? ja ootteko käyttäny sitä myös pakkasella?

  • Kristaliina
   25.9.2013 at 20:30

   Sori venynyt vastaus! Tuo on Angelcare-merkkinen kätkythälytin/itkuhälytin, tilattiin se Amazonista joskus silloin alkuaikoina, kun Silvalla oli niitä hengityskatkoksia… (tässä bloggaus kojeesta: http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/kohderyhma-hermoheikot-vanhemmat-kylla-just-me) En tiedä, saako noita Suomesta mistään ostettua, mutta maailmalla tuo on käsittääkseni tunnettu ja luotettu merkki.

   Tuota kätkythälytinpuolta me ei itse asiassa koskaan käytettykään, koska Silva oli siirretty siinä vaiheessa meidän viereen, ja vieressänukkuaessa sitä ei voi käyttää. Mutta itkuhälyinpuoli on ollu aivan mainio, ollaan oltu tyytyväisiä. Se näyttää myös lämpötilan, mikä on tosi hyvä, ja pakkasen on myös kestänyt (Silva nukkunut ulkona max. 15 asteen pakkasessa)

   Ainoa miinusmerkki, että adapterin se vaatii, kun ei ole suomalainen pistoke siis siinä. Mutta onneksi saatiin sellainen lainaan kavereilta – samoilta kavereilta, jotka laitetta meille alunperin suosittelivat :) Hintakaan ei ollut sen isompi kuin ”tavallisissa” itkuhälyttimissä, kun tuolta netistä tilasi :)

 • Devika Rani (Ei varmistettu)
  24.9.2013 at 01:14

  Meillä tyttö on nukkunut kesästä lähtien sisällä päikkärit, välillä vaunuissa välillä pinniksessä. Nyt olen alkanut miettimään pitäisikö tyttö taas totuttaa ulkona nukkumiseen ja pohdinnassa on ollut juurikin mitä pukea päälle, kun ei enää nuku kopassa. Mutta tämä postaushan antoi hyviä vinkkejä. Alle siis housut ja paita, päälle fleecea. :)
  Kerrassaan mahtava kuvasarja! :)

 • Miitu (Ei varmistettu)
  24.9.2013 at 11:25

  Kah, jäipä tämä päivitys tuon myöhäsemmän jalkoihin :P

  Meillä jäi aikanaan (turhan) aikaisin pihapäikkärit pois tuon hikipään kanssa. Miinusasteita taisi olla viisi, ja lapsella päällä aika samanmoinen asustus, ku Silvalla tässä, mutta pihalla kärsi olla enintään 15 minuuttia, ennenkö huudettiin pää märkänä ”nyt just tuut hakemaan mut pois täältä”. Äitin pää ei sitten kestäny laittaa lastaan enää ohkasemmas asustukses pakkaseen… No, hyvinpä näyttää uni maistuvan sisälläki.

  Unilelu ja tutti meilläkin on must, ja ne haetaan itse vaikka mistä. Ei pahemmin korkeammat tasot enää pidättele. Pitäis vaan saada ny taisteltua tuo tutti viimein pois, kun kuluneen vuoden muutokset alkaa olla voitetulla kannalla… Luvassa siis valtava tahtojen taisto. ”TARRRRRVIIII TUTIN!!!!!”

 • EWE
  25.9.2013 at 00:04

  Tää on nyt ihan hassua, mut mulla nousi vedet silmiin, kun kattelin noita kuvia :) Ne on jotenkin vaan sulosia ja lutusia. Ja suloinen tirppa :) No, ne on varmaan nää hormonit jotka aiheuttaa tän. Tai sitten oon vaan tällä hetkellä ihan pöhkö ja liian tunteellinen :)

  Mutta siis, aloin lukea blogiasi vuosi sitten meidän pojan syntymän jälkeen. Tuolloin aluksi kahlasin kaikki vanhat juttusi läpi ja sen jälkeen oon seuraillut teidän menoa säännöllisesti. Nyt vasta ryhdyin kommentoimaan, kun luin, että teille on tulossa toinen pikkuinen. Onnea vielä kerran, vaikka onnittelin jo aiemmin siinä paljastuskirjoituksessa. Itsellä on  kanssa vauvakuume päällä – sen takia kaikki nuo söpöt jutut ja kuvat saavat mielen niin herkäksi :) Mutta katsotaan, koska meidän seuraavaa pikkuinen ilmoittaa olemassa olostaan, ei mitään hoppua vielä toistaiseksi.

  • Kristaliina
   25.9.2013 at 20:32

   Hormoneita on hyvä syyttää, mua kans kaikki herkistää :) Kiitos kivasta kommentista, tuli hyvä mieli! Pysy mukana jatkossakin – ja saa kommentoidakin, tykkään kovasti kommenteista!