Takaisin joogasalille! Tai siis kotiin.

Kaupallinen yhteistyö: Yogaia

Oooooo-oooom!

Nyt kuulkaas iskee mielenrauha! Oi kyllä kyllä! Kohta täällä ollaan ihan zen, ja kun lapset sitten seuraavan kerran kiukuttelevat tai kitisevät, minä vaan täällä istun jonkun pylvään päässä meditaatioasennossa ja resitoin vastaukseksi joogamantroja. Oooooom! Tai jotain.

Vaihtoehtoinen skenaario: seuraavan seitsemän päivän aikana ähisen ja puhisen punaisena olohuoneen lattialla kaikkien meidän sotkujen keskellä ja mietin, että mihin ihmeeseen sitä pitikin taas hemmetti vie itsensä laittaa…?

Olen siis juuri ryhtynyt viikon ajaksi Yogaian blogin vieraskirjoittajaksi – lupasin pitää heidän sivuillaan viikon ajan treenipäiväkirjaa ja kertoa, miten tavallinen pökkelötaipumaton kahden lapsen äiti testaa kotona tehtävää joogaa: miltä se tuntuu, miten toimii, ja innostaako jatkamaan nettijoogan parissa? Tuoko mielenrauhaa tai edes hyvää oloa? Vai pelkkää epätoivoista ähinää ja puhinaa?

Jaiks.

Taustaa: joogaharrastuksessani on ollut tässä… …kröhöm… aika monen vuoden (ja kahden lapsen) mittainen tauko. Aikoinaan koin kyllä sellaisia ihania joogahurahduksia astanga-joogan parissa, mutta arkikiireiden takia hurahdus jäi aina pariin kuukauteen. Sitten seurasi taas puolen vuoden tauko. Tuollaista on-off -joogaa harrastin yhteensä varmaan lähes kymmenen vuotta, mutta en koskaan uskaltanut edes siirtyä alkeistason tunnilta eteenpäin. En siis ollut kovin hyvä, suoraan sanoen :D Sain myös jonkinlaisia polvivaivoja, kun väkisin väänsin itseäni liikkeisiin, joihin en oikeasti olisi taipunut.

Mutta muistan niii-iiin sen hyvän olon. Ihan valokuvantarkasti muistan esimerkiksi yhden pimeän talvi-illan, jolloin matkustin ratikalla töiden ja joogatunnin jälkeen silloiseen kotiini Töölössä. Yhtä äkkiä tajusin, että ihmiset katsovat minua: pepsodent-hymyilin nimittäin itsekseni sellasta hurahtaneen ihmisen hymyä. Joogamattoa siinä selässäni kantaen, autuas hymy huulilla. Heh kuin suoraan jostain stereotypiasta. Mutta kun olo vaan oli niin superhyvinvoiva.

Sitä tunnetta mulla on ikävä. Voiko siihen olotilaan ruuhkavuosien (kliseeilmaisu, mutta totta), arkikiireiden ja kahden lapsen perusperhehärdellin aikana päästä vielä takaisin…? Edes hetkeksi. Pliis?

Tämän vieraskirjoittajapestin ansiosta sain ainakin hyvän motivaation yrittää.

Rehellisesti sanoen juuri tähän elämänvaiheeseen on ihan täysi mahdottomuus, että meidän perheen viikko-ohjelmaan mahtuisi enää yhtään äidin omaa harrastusiltaa. Jooga jossain salilla kaikkine matkoineen kun olisi parhaimmillaankin reilun parin tunnin keikka – ja nyt omia menojani on jo tanssin ja espanjan-tuntien myötä kahtena iltana. Ei vaan ole enää aikaa tuollaiselle, vaikka haluaisikin (ja tarvitsisin) taas pienen palan sitä joogan mukanaan tuomaa hyvinvointia.

Ja tällaiseen tarpeeseen tämä koko Yogaia on itse asiassa syntynytkin. Että siinä mielessä väitän olevani aika hyvä testaaja tälle palvelulle – ehkä ihan ydinkohderyhmää jopa.

Tämä suomalainen nettijoogapalvelu tarjoaa siis kotona tehtäväksi sekä ohjaajan vetämiä live-tunteja monta kertaa päivässä (sekä päivä- että ilta-aikoja) että tallenteita. Ja noissa tallenteissa on pääsääntöisesti mukana kaikki edellisen 30 päivän aikana lähetyt joogatunnit – ja jos jokun tunnin merkkaa omaksi suosikikseen, se pysyy tallessa tuolla vieläkin pidempään. Kuukausi- tai vuosimaksulla kaikki materiaalit ovat koska vaan joogajan tavoitettavissa.

Ja nuo live-tunnit voi tehdä joko kamera päällä (jolloin ohjaaja näkee ja voi antaa palautetta) tai halutessaan myös kamera suljettuna. Kameran päällelaitto vaatii ainakin itseltäni ministi tsemppaamista, mutta tässä viikon testijakson aikana toivon rohkaistuvani siihenkin (ehkä) sitten loppuviikosta.

Yritän muuten sitten näissä kuvissa teeskennellä sujuvaa (vanhasta muistista mukamas jotain liikkeitä tehden), mutta oikeasti en ole enää yhtään sujuva.

Tämän joogahaasteeni nimi on ”Elämä haltuun”, ja siinä tehdään 10-15 minuutin mittainen joogaharjoitus seitsemän päivän ajan joka ikinen päivä.

…ja mä oon niii-iiin tyytyväinen, että nämä harjoitukset ovat alkuun tällaisia lyhyitä täsmätreenejä. Itse ajattelin tehdä näitä tällä viikolla päiväsaikaan duunihommien välissä sellaisissa kohdissa, joissa aivot kaipaavat vähän nollausta ja kroppa energiaa. Tuollaisen 15 minuutin pätkän pystyn (toivottavasti) ihan hyvin päivästäni pihistämään – freelancer-elämää. Ehkäpä joogahetken jälkeen ajatuskin juoksee paremmin?

Itse juuri nyt kaipaan just tähän saumaan ehkä eniten jotain rentoutuksia tai mindfulness-kokeiluita. Silleen pehmeästi liikkeelle, ja sitten toivottavasti into vie eteenpäin samalla, kun (tällä hetkellä olematon) voima vähän kasvaa.

Hyvää oloa, rentoutumista ja läsnäoloa, kiitos!

Viikon haasteen ensimmäinen treeni on juuri nyt takana, ja olipa kyllä aikamoinen räpik… tai no hei miksipä mä sitä tässä toistan, kun juuri kirjoitin myös ensimmäisen treenipäiväkirjamerkintäni. Joka päivä päivittyvä (ja sataprosenttisen aito, lupaan) joogapäiväkirja siis täällä.

Myös tänne oman blogin puolellekin sain jotain:
Nimittäin arvottavaksi 2 kpl Yogaian vuosijäsenyyttä (arvo 119,88e/kpl) kaikkien tähän postaukseen kommentoivien kesken. Vastauksissa Yogaia haluaisi kuulla, että millaista joogatuntia sinä juuri nyt kaipaisit? Minkä tunnin valitsisit, jos tekisit Yogaian joogan kotonasi juuri nyt? Tuntivalikoiman (livetunnit) löydät täältä, ja kommentoida voit su 20.8. klo 12 asti; sitten arvon voittajat.

Itse valitsisin juuri nyt Rentouttavan Joogan tai ehkä tuon Pysähdy & Hengitä – tekee aika hyvää :) Myöhemmin voiman (ja rohkeuden) kasvaessa haluaisin kokeilla taas astangaa, eli valitsisin tuon Astanga Flown.

Kaikki tähän kommentoijat saavat myös halutessaan ”lohdutuspalkinnon” eli 14 päivän ilmaisen kokeilun (toimii koodilla) Yogaian nettijoogapalveluun. Koodi tulee sähköpostissa – jos et halua koodia meiliisi, ilmoita tästä ihmeessä kommenttisi yhteydessä, niin en sitten sitä koodia lähetä :) Koodia en valitettavasti tässä saa julkistaa (että se ei mene liian isoon jakeluun), joten se tulee sitten erikseen privana kommentoineille ja pysyy siten vain tämän blogin lukijoiden ikiomana etuna :)

Huh heijaa, seitsemän päivän joogakokeilu siis käynnistyköön! Elämä haltuun! Pitäkää peukkuja!

Ensimmäinen kokeilu ei tosiaan varsinaisest… tai no joo, lukekaa sieltä treenipäiväkirjasta :)

25
Like
5

You Might Also Like

 • Henna
  14.8.2017 at 22:01

  Rentouttava jooga tulisi tarpeeseen kyllä tällä hetkellä .. 😊

 • Kukkavarvas
  14.8.2017 at 22:01

  Mulla alkaa koulu huomenna. Useampi vuosi. Ihan uusi ala ja uusi ura. Edellisistä opinnoista on _todella_ pitkä aika. Oonkin aika isosti jännäkakka housuissa. Tällä hetkellä siis ihan ehdottomasti isoin kysyntä olisi rauhoittavalle, vähän ehkä meditoivalle joogalle. Pari kuukauden päästä taas varmasti enempi voimajoogalle, jotta koneella jumiutuneet lihakset saisi vähän virtaa.

 • Kristiina
  14.8.2017 at 22:10

  Ehdottomasti tarpeen olisi nyt sellainen toimistotyöläisen jumahtanutta niskaa ja hartioita liikkeelle pistävä jooga. Itse myös joskus muinoin astnagajoogailin mutta se jäi jostain mysteerisyystä pois harrastuksistani… eiku muistankin syyn, jäi pois kun muutimme keskustasta lähiöön enkä enää työpäivän jälkeen laiskuuttani saanut itseäni raahattua lähipiireistä hipsterikeskustaan. Plääh, voi saamattomuutta… tossa onkin parasta se ajatus että ei tarvii poistua kotoaan. Yksi tekosyys siis vähemmän jumahtaa työpäivän jälkeen sohvalle niskaa kiduttamasn ja padilla surffailemaan… ;-).

 • Darzan
  14.8.2017 at 22:21

  Valitsisin Power Flow:n tai Prana Vinyasa-joogan. Ois ihan mieletöntä!

 • Murkinamasu
  14.8.2017 at 22:21

  Ihana palkinto! Juuri mitä kaipaan. Kotona kaksi lasta 3-v ja 5 kk, eikä sika riitä mihinkään. Kaipaisin energisoivaa joogaa ja venyttelyä imetyksellä jumiin saadulle yläselälle. :)

 • Essi
  14.8.2017 at 22:24

  Joogaa jäykille sopisi varmaan minulle! :)

 • Esec
  14.8.2017 at 22:26

  Oi mä niin haluaisin sellaisen tunnin minkä vois tehdä lasten kanssa (meillä tytöt 2,5v ja 8v), jossa siis myös lapsille ois liikkeitä ja kuitenkin aikuisena sais siitä hyvän treenin. Voi kunpa voittaisin!

  Meillä on lasten joogakirja, mutta siinä ei tule itse tehtyä ihmeitä, vaikka se onkin lapsille hyvä ja hauska.

 • JKL
  14.8.2017 at 22:30

  Minä tarvitsisin nyt sellaisen syvärentoutustunnin yhdistettynä en-ole-harrastanut-ollenkaan-liikuntaa-synnytyksen-jälkeen -joogatuntiin. :D

 • Sanna
  14.8.2017 at 22:39

  Toi Yogaia on ihan paras! (Eli alekoodia en tarvitse, kiitos!) Teen sieltä jotakin lähes joka päivä, joogaa, venyttelyä, pakarajumppaa…. Aivan loistava homma ison perheen epäsäännöllistä vuorotyötä tekevälle äidille. Ohjaajat on ihania, positiivisia, kannustavia, iloisia! Teen aina tallenteita, Toisina iltoina monta putkeen! Tänään tein ton haasteen, jumppapallo jumpan ja pakara jumpan. Mahtavaa! Suosittelen kaikille! Tee edes pikku 10 min harjoitus joka päivä ja lupaan että nälkä kasvaa syödessä ;)

 • Laura W.
  14.8.2017 at 22:40

  Ihana idea! Ehdottomasti ottaisin testiin koko ”Elämä haltuun” -paketin. Ehkä erityisesti pysähtyisin jonkin meditatiivisen joogatunnin äärelle. Mikä siinä onkin, että kotona on (muka) niin vaikea löytää hetkeä treenata itse? Ja olen varma, että juuri tuo 15min päivittäistä pysähtymistä itsensä, kehon ja hengityksen äärelle riittää. Kunpa voittaisin, oih!

 • Jutta
  14.8.2017 at 22:42

  Olen jo monta vuotta halunnut kokeilla joogaa, mutta olen aivan liian ujo mennäkseni fyysisesti jollekin joogastudiolle ryhmäjoogaan. Vähän kaikenlaista haluaisin kokeilla, mutta olisi kaikkein kivointa olisi tutustua sellaiseen rentouttavaan joogaan, joka kenties auttaisi sitten keskittymiseenkin, olisiko se sitten tuo mindfulness!

 • AnniVe
  14.8.2017 at 22:46

  Lasten kanssa kotona ollessa joogailin juurikin päikkäriaikaan. Se vei mukavasti lounaan jälkeisen nuupahduksen ja sen voimalla jaksoin loppupäivän hulinat. Nyt on vaikea löytää joogalle aikaa työssäkäynnin ja päiväkotirumban keskelle. Kaipaisin siis tarpeeksi lyhyitä mutta tehokkaita tunteja, välillä nopeatempoisi ja välillä rentouttavia. Ja sitten toivon Yogaialta muistutuspalvelua joka voisi ihan konreettisesti muistutella vaikka päivittäin joogasta ja ehdottaisi muutamia tunteja.

 • Kaisa
  14.8.2017 at 22:48

  Työn ja opiskelun välillä tasapainoillessa mindfulness tekisi hyvää! Ja vähän akuutimmin just nyt tällä hetkellä kelpaisi joku niskan ja selän kiputiloja ehkäisevä ja näitä alueita vahvistava setti – ei se toimistotyöntekijän niskakipu ollutkaan mikään urbaanilegenda niinkuin luulin…

  • Anu Yogaialta
   15.8.2017 at 08:58

   Ihana kuulla! Positiivinen palautteesi auttaa meitä täällä Yogaialla jaksamaan meidän arjen keskellä ja kehittämään uutta. Kiva kuulla, että olemme pystyneet auttaamaan kiireisitä vuorotyötä tekevä äitiä löytämään liikkumisen ilon kiireen keskellä.

 • Elina
  14.8.2017 at 22:53

  Pysähdy ja hengitä kuulostaisi aika hyvältä ja tämä päätetyössä kangistunut kroppa kaipaisi kunnon venyttelyä!

 • Anita hurtig
  14.8.2017 at 22:58

  Juuri tänään huomasin missanneeni ilmoittautumisen joogatunneille, ryhmä täynnä siis! Kotijoogaaa!

 • EmmiM
  14.8.2017 at 22:58

  Ryhtijooga! Pilates flow! Vinyasa flow!
  En osaa päättää :)
  Toimiiko tuo yogaia myös ulkomailla asuville?

  • elmi
   15.8.2017 at 11:36

   Toimii! :)

 • Liisa
  14.8.2017 at 23:07

  15 min, mua kiinnostais kokeilla!

 • EevaE
  14.8.2017 at 23:16

  Täällä toinen on-off-joogaaja! Lyhyet treenit tulisi niin tarpeeseen, jotta saisi treenit taas kesän jäljiltä käyntiin.

 • Tialys
  14.8.2017 at 23:22

  Valitsisin juuri tähän hetkeen rentouttavan & palauttavan joogan. Olen parhaillaan vauvan kanssa äitiyslomalla mikä on saanut koko kroppani jumitustilaan vauvan kantamisesta, imettämisestä jne. En varmaan edes tunnista enää itsessäni jumittuneita kohtia. Jooga tekisi niin (lievästi) sanotusti gutaa!

 • tiinuska
  14.8.2017 at 23:25

  Mie kokeilisin ehottomasti joogaa jäykille ja niska-hartia jooga. Sitten kun paikat ois venytelty haluaisin haastaa itseä ja tehdä jonkun lihaskuntoa harjoittavan joogan.

 • 1 2 3 4 5 6 10