Takaisin joogasalille! Tai siis kotiin.

Kaupallinen yhteistyö: Yogaia

Oooooo-oooom!

Nyt kuulkaas iskee mielenrauha! Oi kyllä kyllä! Kohta täällä ollaan ihan zen, ja kun lapset sitten seuraavan kerran kiukuttelevat tai kitisevät, minä vaan täällä istun jonkun pylvään päässä meditaatioasennossa ja resitoin vastaukseksi joogamantroja. Oooooom! Tai jotain.

Vaihtoehtoinen skenaario: seuraavan seitsemän päivän aikana ähisen ja puhisen punaisena olohuoneen lattialla kaikkien meidän sotkujen keskellä ja mietin, että mihin ihmeeseen sitä pitikin taas hemmetti vie itsensä laittaa…?

Olen siis juuri ryhtynyt viikon ajaksi Yogaian blogin vieraskirjoittajaksi – lupasin pitää heidän sivuillaan viikon ajan treenipäiväkirjaa ja kertoa, miten tavallinen pökkelötaipumaton kahden lapsen äiti testaa kotona tehtävää joogaa: miltä se tuntuu, miten toimii, ja innostaako jatkamaan nettijoogan parissa? Tuoko mielenrauhaa tai edes hyvää oloa? Vai pelkkää epätoivoista ähinää ja puhinaa?

Jaiks.

Taustaa: joogaharrastuksessani on ollut tässä… …kröhöm… aika monen vuoden (ja kahden lapsen) mittainen tauko. Aikoinaan koin kyllä sellaisia ihania joogahurahduksia astanga-joogan parissa, mutta arkikiireiden takia hurahdus jäi aina pariin kuukauteen. Sitten seurasi taas puolen vuoden tauko. Tuollaista on-off -joogaa harrastin yhteensä varmaan lähes kymmenen vuotta, mutta en koskaan uskaltanut edes siirtyä alkeistason tunnilta eteenpäin. En siis ollut kovin hyvä, suoraan sanoen :D Sain myös jonkinlaisia polvivaivoja, kun väkisin väänsin itseäni liikkeisiin, joihin en oikeasti olisi taipunut.

Mutta muistan niii-iiin sen hyvän olon. Ihan valokuvantarkasti muistan esimerkiksi yhden pimeän talvi-illan, jolloin matkustin ratikalla töiden ja joogatunnin jälkeen silloiseen kotiini Töölössä. Yhtä äkkiä tajusin, että ihmiset katsovat minua: pepsodent-hymyilin nimittäin itsekseni sellasta hurahtaneen ihmisen hymyä. Joogamattoa siinä selässäni kantaen, autuas hymy huulilla. Heh kuin suoraan jostain stereotypiasta. Mutta kun olo vaan oli niin superhyvinvoiva.

Sitä tunnetta mulla on ikävä. Voiko siihen olotilaan ruuhkavuosien (kliseeilmaisu, mutta totta), arkikiireiden ja kahden lapsen perusperhehärdellin aikana päästä vielä takaisin…? Edes hetkeksi. Pliis?

Tämän vieraskirjoittajapestin ansiosta sain ainakin hyvän motivaation yrittää.

Rehellisesti sanoen juuri tähän elämänvaiheeseen on ihan täysi mahdottomuus, että meidän perheen viikko-ohjelmaan mahtuisi enää yhtään äidin omaa harrastusiltaa. Jooga jossain salilla kaikkine matkoineen kun olisi parhaimmillaankin reilun parin tunnin keikka – ja nyt omia menojani on jo tanssin ja espanjan-tuntien myötä kahtena iltana. Ei vaan ole enää aikaa tuollaiselle, vaikka haluaisikin (ja tarvitsisin) taas pienen palan sitä joogan mukanaan tuomaa hyvinvointia.

Ja tällaiseen tarpeeseen tämä koko Yogaia on itse asiassa syntynytkin. Että siinä mielessä väitän olevani aika hyvä testaaja tälle palvelulle – ehkä ihan ydinkohderyhmää jopa.

Tämä suomalainen nettijoogapalvelu tarjoaa siis kotona tehtäväksi sekä ohjaajan vetämiä live-tunteja monta kertaa päivässä (sekä päivä- että ilta-aikoja) että tallenteita. Ja noissa tallenteissa on pääsääntöisesti mukana kaikki edellisen 30 päivän aikana lähetyt joogatunnit – ja jos jokun tunnin merkkaa omaksi suosikikseen, se pysyy tallessa tuolla vieläkin pidempään. Kuukausi- tai vuosimaksulla kaikki materiaalit ovat koska vaan joogajan tavoitettavissa.

Ja nuo live-tunnit voi tehdä joko kamera päällä (jolloin ohjaaja näkee ja voi antaa palautetta) tai halutessaan myös kamera suljettuna. Kameran päällelaitto vaatii ainakin itseltäni ministi tsemppaamista, mutta tässä viikon testijakson aikana toivon rohkaistuvani siihenkin (ehkä) sitten loppuviikosta.

Yritän muuten sitten näissä kuvissa teeskennellä sujuvaa (vanhasta muistista mukamas jotain liikkeitä tehden), mutta oikeasti en ole enää yhtään sujuva.

Tämän joogahaasteeni nimi on ”Elämä haltuun”, ja siinä tehdään 10-15 minuutin mittainen joogaharjoitus seitsemän päivän ajan joka ikinen päivä.

…ja mä oon niii-iiin tyytyväinen, että nämä harjoitukset ovat alkuun tällaisia lyhyitä täsmätreenejä. Itse ajattelin tehdä näitä tällä viikolla päiväsaikaan duunihommien välissä sellaisissa kohdissa, joissa aivot kaipaavat vähän nollausta ja kroppa energiaa. Tuollaisen 15 minuutin pätkän pystyn (toivottavasti) ihan hyvin päivästäni pihistämään – freelancer-elämää. Ehkäpä joogahetken jälkeen ajatuskin juoksee paremmin?

Itse juuri nyt kaipaan just tähän saumaan ehkä eniten jotain rentoutuksia tai mindfulness-kokeiluita. Silleen pehmeästi liikkeelle, ja sitten toivottavasti into vie eteenpäin samalla, kun (tällä hetkellä olematon) voima vähän kasvaa.

Hyvää oloa, rentoutumista ja läsnäoloa, kiitos!

Viikon haasteen ensimmäinen treeni on juuri nyt takana, ja olipa kyllä aikamoinen räpik… tai no hei miksipä mä sitä tässä toistan, kun juuri kirjoitin myös ensimmäisen treenipäiväkirjamerkintäni. Joka päivä päivittyvä (ja sataprosenttisen aito, lupaan) joogapäiväkirja siis täällä.

Myös tänne oman blogin puolellekin sain jotain:
Nimittäin arvottavaksi 2 kpl Yogaian vuosijäsenyyttä (arvo 119,88e/kpl) kaikkien tähän postaukseen kommentoivien kesken. Vastauksissa Yogaia haluaisi kuulla, että millaista joogatuntia sinä juuri nyt kaipaisit? Minkä tunnin valitsisit, jos tekisit Yogaian joogan kotonasi juuri nyt? Tuntivalikoiman (livetunnit) löydät täältä, ja kommentoida voit su 20.8. klo 12 asti; sitten arvon voittajat.

Itse valitsisin juuri nyt Rentouttavan Joogan tai ehkä tuon Pysähdy & Hengitä – tekee aika hyvää :) Myöhemmin voiman (ja rohkeuden) kasvaessa haluaisin kokeilla taas astangaa, eli valitsisin tuon Astanga Flown.

Kaikki tähän kommentoijat saavat myös halutessaan ”lohdutuspalkinnon” eli 14 päivän ilmaisen kokeilun (toimii koodilla) Yogaian nettijoogapalveluun. Koodi tulee sähköpostissa – jos et halua koodia meiliisi, ilmoita tästä ihmeessä kommenttisi yhteydessä, niin en sitten sitä koodia lähetä :) Koodia en valitettavasti tässä saa julkistaa (että se ei mene liian isoon jakeluun), joten se tulee sitten erikseen privana kommentoineille ja pysyy siten vain tämän blogin lukijoiden ikiomana etuna :)

Huh heijaa, seitsemän päivän joogakokeilu siis käynnistyköön! Elämä haltuun! Pitäkää peukkuja!

Ensimmäinen kokeilu ei tosiaan varsinaisest… tai no joo, lukekaa sieltä treenipäiväkirjasta :)

25
Like
5

You Might Also Like

 • Anna A
  14.8.2017 at 18:06

  Yogaia olisi juuri sitä, mitä tähän erittäin paljon reissaavaan työelämän vaiheeseen tarvitsisin. Astanga tai hot yoga tunteja on mahdoton varata tällä hetkellä, kun en tiedä milloin olen reissun päällä. Valitsisin napakoita lyhyitä erityisesti keskikehoa vahvistavia treenejä, haaveena olisi saada myös taas astangaharjoitus käyntiin.

 • Anicca
  14.8.2017 at 18:07

  Ooo, vuoden joogat ois ihan mahtava juttu! Mä oon muutaman kerran ollutkin Yogaian tilaaja, mut aina se on jäänyt. Vaikka mulla on ihan sama, et aikoinaan kävin joogaamassa on-off, mut nyt tosiaan lapsiperhearjessa ei vaan muka ehdi joogasalille mitenkään.

  Mä valkkaisin nyt varmaan yin-joogaa, se on ihanaa!

 • Heini
  14.8.2017 at 18:22

  Mindfullness ois mulle hyvä. Ja vsrmaan joku muukin, en vaan tunne vielä joogaa niin hyvin että osaisin sanoa, olis mukava päästä kokeileen nettiversiotakin, vaikka ilmottauduin joogatunneillrkin tänä syksynä!

 • keel
  14.8.2017 at 18:24

  Joku oli tuolla maininnut ryhtijoogan. Se olis kyllä tarpeen mullekin. Kahden raskauden jälkeen on kyllä keskivartalon lihakset hakusessa ja ryhti niiiiin huono!

 • Marika
  14.8.2017 at 18:28

  Jos tekisin juuri nyt niin se taitaisi olla joogaa jäykille.. Usean vuoden astangatausta on mullakin (hyvin hyvin kaukana) takana.
  Nyt kyllä heräsi kiinnostus noihin lyhyisiin 15-20 minuutin tunteihin. Ei ehkä olisi ihan mahdotonta laittaa aamulla herätys puoli tuntia aikaisemmaksi.

  • Anu Yogaialta
   15.8.2017 at 08:41

   Kyllä se notkeus ja voima sieltä löytyy! Tervetuloa mukaan Elämä Haltuun haasteeseen.

 • MM
  14.8.2017 at 18:42

  Pysähdy ja hengitä kuulostaa nyt kiireen keskellä just siltä, mitä tarviin! Ajattelin käydä jonkun lyhyen joogakurssin syksyllä ja siirtyä sitten kotijoogailuun..

  • Anu Yogaialta
   15.8.2017 at 08:45

   Hyvä idea! Yogaiassa on myös paljon ihan aloittelojoille suunnattuja tunteja, jolle voit tulla mukaan ilman aikaisempaa joogataustaa. Jos tulet mukaan live tunnille – saat myös henkilökohtaita ohjausta – varsinkin jos muistat kertoa chatin avulla ohjaajalle. Joogaa jäykille – tunnista on hyvä aloittaa.

 • huhtikuu
  14.8.2017 at 18:53

  Oon onnekseni ja ihmeekseni saanut vuosi sitten aloittamani joogan osaksi arkea. Otan vähintään kerran viikossa joogamaton esille, laitan lempimusiikkia soimaan ja teen lyhen harjoituksen. Nyt kaipaisin jotain pidempää, noin tunnin pituista hetkeä, jollaiseen en osaa itsekseni keskittyä. Flowta ja yin-joogaa. <3

 • Johanna
  14.8.2017 at 18:53

  Mä olen aikanaan aloittanut joogakokeilut Yogobella eli toisella nettijoogasivustolla ja siitä kyllä tykkäsin! Mutta olen harrastanut joogaa ihan samalla tavalla kuin sinä, aina muutaman kuukauden pätkissä ja sit ties kuinka pitkä tauko :D Miten se onkin niin hankalaa ottaa se oikeasti arkirutiineihin mukaan, mulla ei ole edes ajanpuutteesta kiinni vaan pelkästä laiskuudesta!

 • Maisa
  14.8.2017 at 18:57

  Sairauden vuoksi aerobinen liikunta, joka on ollut minun henkireikäni, on pannassa. Asuin hetken Kaliforniassa, jossa hurahdin Vinyasa flow yogaan. Suomeen palattuani jooga jostain syystä jäin, mutta muistan kyllä sen euforisen olotilan tunnin jälkeen. Tämä ois kyllä mahtava keino elvyttää jooga-harrastus. Peukut pystyssä mukaan siis! =) Aloittaisin varmaan rauhallisella jooga-tunnilla.

 • Heidi
  14.8.2017 at 19:07

  Kaipaisin jotain kehoa aktivoivaa joogaa, sellaista aineenvaihduntaa kohottavaa :) Kaikki nuo flow-tunnit kuulosti just hyvältä – soturiflow <3

 • Laura
  14.8.2017 at 19:08

  Pysähdy ja hengitä kuulostaa hyvältä. Samoin niska-hartia-jooga.

 • Johannat
  14.8.2017 at 19:37

  Vuosia sitten joogasin 5x viikossa, kunnes sain nivelpussintulhduksen. Paraneminen kesti pitkään ja kun olisin taas kyennyt liikuttamaan jalkaani, oli paino nousut niin, että joogaaminen ei tuntunut mukavalta. Voisikohan yogia olla se kaivattu paluu joogan pariin? Silloin vuosia sitten ihanimmat tunnit olivat sellaisia, jotka saivat reilusti hien pintaan, mutta niin tunneissa oli myös säännölliset levot ja hengitykset. Lempiopettajani osasi täydellisesti rytmittää tunnin ja sellaista joogaa toivon takaisin elämääni.

 • Heidi
  14.8.2017 at 19:37

  Minä valitsisin jonkun ihanan rentouttavan tunnin illan päätteeksi. Sellaista todella kaipaisin :)

 • Norde
  14.8.2017 at 19:39

  Tällä hetkellä tarpeeseen tulisi kaikki äitiysjoogat. :) Yoogaiaan oonkin aina välillä ostanut lyhempiä pätkiä, mutta kyllähän vuoden jäsenyys tällaista pienituloista kiehtoisi!

 • Hanna
  14.8.2017 at 19:40

  Yin joogaa! Se tunne tunnin yin joogan jälkeen, mieluiten illalla tehtynä, kun kroppa ja mieli on rento ja levännyt ja raukea ja nukut niiin hyvin. Ja yogaian kautta tietty tehtynä, niin on valmiiksi kotona että voi vaan siirtyä suoraan sänkyyn. Oijjoi miksi sitä ei ehdi ja tee useammin :)

  • krista
   15.8.2017 at 09:37

   Oi hitsi miten ihanalta kuulostais kyllä <3
   -
   ...toi "nukut niin hyvin" teki sen viimeisen silauksen" :)

 • Mummoilijatar
  14.8.2017 at 19:50

  Pysähdy & Hengitä olisi juuri minulle, kiireiselle mummulille tarpeen.

 • Anneli
  14.8.2017 at 19:51

  Ottaisin Niska-hartiajoogan jos vain yksi pitää valita. Mulla on jo pidemmän aikaa ollut suuria ongelmia aina alaselästä niskaan asti ja joka päivään kuuluu särky enemmän tai vähemmän. Olis ihanaa kun rankan fyysisen työn ja perusperhearjen sopukoihin sais mahdutettua vielä jotain aikaa itsellekin.

 • Suvi
  14.8.2017 at 19:57

  Valitsisin meditaatio tai yin joogan. Tykkään hitaasta ja raaaaauhallisesta menosta :)

 • murina
  14.8.2017 at 20:03

  Oi että <3 mulla jää niin helposti kotitreenit tekemättä ja tällä hetkellä elämä on niin hetkistä vuorotöiden ja kahden lapsen yhdistelmällä että juuri mitään ei tule tehtyä… saiskohan tälläsestä motivaatiota? Ja noita tunteja selatessa hihkuin joka toisen kohdalla, että toi, eiku toi!! Eli kokeilisin varmaan kaikkia…

  • Anu Yogaialta
   15.8.2017 at 08:52

   Tervetuloa mukaan! Minulla itselleni lyhyet tunnit ovat ollet pelastus. Meillä on kolme lasta, 1,5 tunnin työmatka Lontoossa ja arki tosi hetkistä. Joogamatto muistuttaa treenistä sängyn vieressä – jos en ole muuten liikkunut – teen vartin venyttelyn ennen nukkumaan menoa. Välillä ei tosiaan jaksaisi, mutta koskaan en ole katunut matolle kipuamista.

   • A
    15.8.2017 at 14:40

    Lyhyet tunnit on muuten tosi kivoja. Ei ole kerta tai kaksi kun olen saanut itseni tsempattua ajatuksella että tämän 10 minuutin tunnin jaksan/ehdin…minkä jälkeen olen sit innostunut ”samalla vaivalla” tekemään 15 minsan lihaskuntojumpan ja 10 minuutin venyttelyn vielä päälle. Eli kun alkuun pääsee niin noita lyhyitä saattaapi tulla tehtyä useampi :D

 • Heidi
  14.8.2017 at 20:14

  Power Pilates! Jos se hukassa oleva core löytyisi jostain :)

 • 1 2 3 4 10