Talvivarustelua

Emmi Nuorgam kyseli tänään blogissaan vinkkejä naperon talvikenkäostoksille – ei muuten mikään helppo juttu valita sopivia talvivarusteita… Keskustelu siellä käy jo kuumana, eli jos tiedät parhaat kengät, niin sinne vaan kuulkaas mukaan vink-vink-vinkkaamaan!

Itse sinne jo kirjoitinkin, että meidän tirpan kenkävalinnan avainkohta on ollut helppous. Siis merkityksessä ”ääh en jaksa tehdä mitään vertailuja”. Siksi kuulumme Kuoma-koulukuntaan. Viime talven Kuomat saatiin lainaan HelloAochilta, jonka Kainille ne olivat jo silloin jääneet pieneksi. Ja tänä talvena mummi soitteli Prismasta, että saako ostaa Silvalle uudet Kuomat. Sai.

Kuomat siis.

Mutta siitä Emmin bloggauksesta mulle tuli mieleen nämä:

Puutalon ehkä kaikkien aikojen käytetyin lastenvaate on ollut Isbjörn of Sweden -merkiltä joskus ajat-ajat sitten saatu fleecehaalari (näkyy reilun vuoden takaisessa bloggauksessa mm. täällä). Tirppa käytti sitä melkein 1,5 vuotta, ja pian Seela saa sen käyttöönsä.

Nooh, viime talvena saimme sitten tirpalle joululahjapaketin samalta merkiltä: haalarin, toppahanskat ja maailman lämpimimmän talvihatun.

Haalarit olivat silloin vuosi sitten Silvalle liian reilut, joten teimme phocahispidan kanssa näppärät haalarivaihtarit. Norppalan Kuutti on siis pitänyt haalaria viime talven (on kuulemma ollut hyvä!), ja tänä talvena se palautuu Silvalle takaisin käyttöön.

Kuva Ilman sinua olen lyijyä -blogin Instagramista.

Mutta joo siis noi hanskat ja hattu. Niistä mun piti kirjoittaa.

Hanskoista kirjoitin tuonne Emmin tontillekin, että mun mielestä (lämmön ja vedenpitävyyden lisäksi) ihan älyttömän tärkeää on mahdollisimman pitkälle menevä vetskari. Pukemisen kannalta siis. Nämä olivat viime talvena ainoat, joihin mulla ei mennyt akuutisti hermo:

Hattupuolella meillä on tirpalla ollut useimmiten talvisin käytössä kunnon villainen kypärämyssy ja sen päällä pipo. Isoimmille pakkasille ei voi ehkä kuvitella lämpimämpää kuin tämä:

Tirpalta tämä jäi jo tälle talvelle liian pieneksi. Nyt mietin, raaskisinko investoida isompaan kokoon. Tekisi mieli, mutta…

Näiden merkki on siis Isbjörn of Sweden, joka on tuollainen tekninen vaatemerkki – sitä myy vain muutama retkeilykauppa sekä googlaamalla totesin, että näköjään pari nettikauppaa myös. Se on ihan pakko sanoa, että hinnat ovat jotain muuta kuin perus-Prismaa (mihin oma kukkaroni on tottunut), mutta voiherranjestas että noi ovat kyllä hyviä.

Toisaalta tuolla tuttujen äiti-ihmisten kesken Facebookissa virtuaalijutellessa phocahispida laskeskeli hintoja per talvi etenkin jos käyttäjiä on useampia. Ja mä totesin, että jos raaskisin maksaa, maksaisin mieluummin kyllä just noista teknisistä ominaisuuksista kuin jostain trendimerkistä.

Mulla on näiden kanssa siis vähän kaksijakoinen mielipide: toisaalta tekee mieli sanoa, että nämä on ihan älyttömän hyvät (niin kuin todella onkin!) ja siksi suosittelen lämpimästi. Ja toisaalta on pakko sanoa, että onhan ne niin hintavia, että… Mutta ehkä se rehellinen mielipiteeni menee jokseenkin näin: jos sinulla on varaa ihan todella panostaa talvipukeutumiseen ja etenkin jos käyttäjiä on tulossa useita, niin siinä tapauksessa suosittelen lämpimästi.

Voi perhana mä taidan ostaa Silvalle tollaisen pakkashatun.

Minkälaista talvipukeutumista teillä harjoitetaan?

 

You Might Also Like

  • Torey
    7.11.2014 at 15:31

    Meillä on tytöllä isovanhempien ihana haalarilöytö Prahasta. Talvipipoja on yksi uusi Prismasta ja yksi viimetalvena kirpparilta ostettu. Joku ihana teki muumipipoja itse. Samalta reissulta on myöskin kudottu kauluri, joka myös menee yhä. Hanskatkin löytyi varastosta, kun isi osti viime talvena useammat ja yhdet olikin isot. :D

    Kenkäpuolella on yhdet käytetyt kirppikseltä lumikelejä varten ja sitten isoisovanhempien haluamat loskarit. ”Saadaanko ostaa!” NO TOKI! :D

     

    Täytyykin napsaista kuva blogin puolelle vaatteista jossain välissä. :)

  • Blue Peony (Ei varmistettu)
    7.11.2014 at 15:31

    Minun periaatteeni vaatteissa on, että laatu saa maksaa. Talvivaatteista olen ihan erityisen tarkka, koska eihän minun lapsuudessani mitään haalareita tai säänkestäviä vaatteita ollut. Ainoa asia, tai ainakin lähestulkoon ainoa, jonka muistan lapsuuden talvista, on märät, lumen kastelemat vaatteet ja että niissä oli kylmä… Mielikuvissani seison talvihämärässä jossain puiston laidassa ja on kylmä ja ne vaatteet ovat märkiä ja epämiellyttäviä päällä. Minun lapsilukuni jää yhteen, mutta laadukkaat talvivaatteet ovat löytäneet käyttäjiä lähipiirin lapsista, kun ne ovat omalle jääneet pieneksi. Mieluummin yhdet kestävät ja kunnolliset kuin monta sinne päin -ratkaisua, jotka eivät sitten ehkä kestä edes sitä käyttöikää, jolle meillä olisi tarvetta.

    • Kristaliina
      7.11.2014 at 16:33

      Tämä kuulostaa kyllä järkevältä. Mulla on ehkä huono taipumus lipsua just niihin ”sinne päin” -ratkaisuihin ja sitten tulee ostettua tyyliin monet alekori-hanskat eikä mitkään niistä ole oikein hyvät (tosi tapaus)… Sama koskee muuten myös mun omia talvivarusteita!

  • eppunen
    7.11.2014 at 15:43

    Meillä on toi pukeutuminen vähän sellaista, että mitä en ole ommellut niin ne on äitini ostamia. Se niiiin tykkää shoppailla, niin mitä sitä kieltämään kun Oulussa on niitä kauppoja ja sieltä löytääkin kaikkea, toisin kuin meidän halpahallista. Välihaalarin ompelin Papulle, koska yhtä ihanaa kangasta oli pakko saada kun se oikein huusi kuuluvansa Papun välihaalariksi…

  • P (Ei varmistettu)
    7.11.2014 at 15:57

    Lämpimiä hanskoja metsästäessä…mut kyllä on hintavat! Mutta jos tosiaan pitävät kädet lämpöisinä, niin voisi harkita. Meillä siis käyttäjä samoja ikiä kuin teillä ja pikkuveli seuraa perästä.

    • Kristaliina
      7.11.2014 at 16:11

      Joo, ihan todella pitävät – ja ovat vedenpitävät myös, vetskareita myöten. Yhden talven (tai siis joulusta alkaen) ovat olleet noi siis meillä käytössä, ja Silvalle menevät vielä tämän talvenkin. Ja Seelalle varmaan sit kaks seuraavaa talvea :)

      Meillä on tuo babyzip-malli, siinä on toi hyvä vetskari.

      Mutta joo, yli kolmekymppiä hinta…

      • Blue Peony (Ei varmistettu)
        7.11.2014 at 16:24

        Toisaalta jos teidän tytöt käyttävät hanskoja kaksi talvea kumpikin (ja ehkä joku vielä heidän jälkeensäkin), niin kolmekymppiä ei ole paha hinta. Halpishanskat, jotka eivät välttämättä kestä kulutusta kuin muutaman kuukauden tai lämmitä yhtä hyvin, maksavat nekin, joten kun muutaman parin ostaa, on kolmekymppiä äkkiä käytetty ja ylikin.

        • Kristaliina
          7.11.2014 at 16:30

          Totta! …ja tosiaan nyt googlasin, että maksaahan ne lämpimät tekniset hanskat muilla ns. paremmilla merkeilläkin aika paljon…

          • Blue Peony (Ei varmistettu)
            7.11.2014 at 16:42

            Jos sattuu olemaan fyysisesti aktiivinen lapsi (kuten minulla) huomaa kyllä kantapään kautta ne materiaalien erot… Lapsi on myyrien sukua, innokas kaivaja ja lotraaja, joten opin aika pian, että materiaaleissa ja vedenkestävyydessä ihan oikeasti on eroja. Parhaat hanskat pitävät myös kädet oikeasti lämpiminä, kun lapsi innoissaan kaivaa lunta tai hyistä sohjoa… Saimme yhdet Henkkamaukan halpishanskat ja ne menivät puhki reilussa viikossa ihan normaalissa päiväkotikäytössä loska-aikaan. Mutta kalliimmat hanskat kestivät sitten jopa tuota menoa kaksi talvea ennen kuin jäivät pieniksi, ja ne kehtasi vielä kiertoonkin antaa.

  • Lilla Pia
    7.11.2014 at 16:21

    Mun mielestä Didriksons on ihan älyttömän hyvä sekä teknisiltä ominaisuuksilta, kuin hinta-laatu suhteeltaan. Hinnoissa noi Didriksonit pyörii about puolet tosta Isbjörnin hinnoista ja meillä on lapset kulkeneet joka talvi Didriksonissa, tai siis esikoinen on. Pienelle neidille pitäisi vielä talvikamppeet hommata. Didriksonia saa nykyään jopa muualtakin kuin ruotsista ja netistä. Suosittelen.

    http://lekmer.fi/lastenvaatteet/Ulkovaatteet/kasineet/didriksons-rukkaset-biggles-zip-tangerine

    http://www.outnorth.fi/fi/didriksons/helge-kids-hat.php

    Muutamaa esimerkkiä lainatakseni ja on ainakin lämmin. Meillä itseasiassa kulkee myös aikuiset Didriksonissa, itsellä Thelma Parka-takki ja on ollut aivan loistava, kun ei ole yhtään haitanneet sateet tai myrskyt. Ja isännällä on talvitakki jo käytössä kun on enemmän vilukissa.

    • Kristaliina
      7.11.2014 at 16:28

      Joo Retroprinsessa-blogin Raissi oli bongannut Didriksonsia ihan Prisman alestakin!

      Ton linkin hatulla ei itse asiassa ole kuin parin euron hintaero Isbjörniin. Mutta haalarit niillä on tosiaan halvempia.

      Googlailin muuten muidenkin hanskojen hintoja, ja on ne näköjään esim. Reimallakin kolmen kympin luokkaa (noi Isbjörnit googlasin olevan 36 ja jotain nettikaupassa). Että ehkä ne hyvät varusteet vaan maksaa noin paljon ja mä oon se pihi urpo :D

      • Blue Peony (Ei varmistettu)
        7.11.2014 at 16:47

        Hanskoja sun muita kannattaa haalia alennusmyynneistä seuraavaa kautta varten. Hinta tippuu roimasti. Harrastan itse tätä ja on maksanut vaivan.

        • Vierailija (Ei varmistettu)
          7.11.2014 at 17:32

          Jup, sama täällä. Vk- ja talvirukkasia hankin varastoon ”liian isoja” kun aleprosentit on hyvät ja sitten on kiva ottaa suoraan kaapista kun tietää ettei ole maksanut itseään kipeäksi (joo ja en ole niin esteetikko että asusteiden tarvitsee 100% mätsätä keskenään, perusväriset rukkaset tuppaa sopimaan ole vaatevärit mitä vaan).

          • Vierailija (Ei varmistettu)
            7.11.2014 at 18:39

            Mä haluaisin tehdä just näin, että ostaisin nyt tulevista aleista ensi vuodelle oikeat varusteet. Mutta.. Vauva syntyy (oletettavasti) tammikuussa ja mistä voin ikinä päätellä minkä kokoinen hän on ensi talvena? En ymmärrä, samoin pohdin sitä, että mitä talvivaatetta vauva tarvitsee tänä talvena, huokaus. Tavoitteenani on olla jäädyttämättä tai paahtamatta vauvaa, koputan puuta että onnistun.

          • Kristaliina
            7.11.2014 at 19:46

            Älä välitä, mäkään en vieläkään ymmärrä :) Ja varsinkin ennen Silvan syntymää etukäteen hankitut jutut paljastui usein huonoiksi – esim. olin mennyt ostamaan kaksiosaisen toppa-asun 1-vuotiaalle (eijeijei – haalari se olla pitää)… 

          • Vierailija (Ei varmistettu)
            7.11.2014 at 20:30

            Teidän vauvalle käy ensi talveksi 74cm ticket outdoor haalari, osta se missä kaksi vetskaria -helppo pukea. Kenkien koko ens talvena on varmaan 21. Villahaalari kokoa 80 ja hatto kokoa 48/50.
            Täksi talveksi koon 60 villahaalari, untuvamakuupussi ja kaukaloon siihen sopiva kaukalopussi. Tuosta joutsenen untuvapussista saa myöhemmin peiton, eli pitkä käyttöikä. Lisäksi itse tehtyjä lapasia, ilman peukalon paikkaa, sekä itse tehdyt villasukat, molempiin n. 15 cm resori – ei tipu pois kun vauva sätkii. Lisäksi ruskivillan silkkimyssy ja villamyssy koossa 37-38.

          • Kristaliina
            8.11.2014 at 12:20

            Vau!

            …mutta jos äippäpakkauksen ottaa, silläkin saattaa ihan pärjätä – etenkin jos on pienikokoinen lapsi niin kuin meidän tirppana oli :)

          • Eija/Tässätalossa (Ei varmistettu)
            8.11.2014 at 13:15

            Meidän Poikanen syntyi tammikuussa -13 ja äitiyspakkauksen talvivaatteista ei ollut kyllä iloa ensimmäisen kevättalven pakkasilla! Olin myös etukäteen ostanut kevättalveksi 62 cm toppapuvun, joka oli aivan liian iso vauvalle. Ja sitten seuraavana syksynä se puku oli jo liian pieni, sjoten mentiin äitiyspakkauksen talvihaalarilla joka on muistaakseni 68 cm. Eli tammivauvaa odottavalle neuvoksi, että pieni 56 cm toppapuku menee todennäköisesti vauvalle ensimmäiset kuukaudet vallan mainiosti :)

          • Vierailija (Ei varmistettu)
            8.11.2014 at 23:13

            Meidän helmi-maaliskuisilla on ollut 56 cm toppahaalari, 60 cm ruskovillan haalari sekä itse tehtyjä lapasia, sukkia ja lakkeja. Näillä on mainosti pärjätty se eka talvi. Kaukalossa kätevin on hyvä kaukalopussi, jonka sisään vauvan voi laittaa lähes sisävaatteissa tai vaikka just tuossa pehmoisessa villahaalarissa kun kauppakeskuksissakin on aikamoinen ilmanvaihto vaikkei varsinaisesti kylmä olisikaan. Kaikenmaailman vanu- ja fleecehaalarit on kaukalossa tosi hiostavia selästä ja pyllyn alta.

            Seuraavana talvena on aika pitkälle pärjätty äp-haalarin tyyppisillä jutuilla mutta kyllä meillä myös tekninen kosteussuojattu haalari on ollut käytössä syksyllä hiekkalaatikolla (n. 8kk kanssa kun isommat sisarukset vaativat puistoilua eikä vauva loputtomasti vaunuissa viihdy) ja kevättalvella kun ikää on vuoden paikkeilla ja ovat alkaneet kävellä/kontata vauhdilla. Fiksujen kenkien löytäminen on ollut haastavinta kun pelkillä toppatöppösillä ei pärjää ja alle vuoden ikäinenkin haluaa ulkona kävellä tukien mutta ei yhtään osaa vielä ”auttaa” siinä kengän jalkaan laittamisessa. Kavat on olleet leveälestisinä aika helppoja pukea.

          • Vierailija (Ei varmistettu)
            10.11.2014 at 16:38

            Ihanaa, kiitos tosi tosi paljon! Ja paljon kiitoksia muillekin ketkä sivistivät tietämätöntä!

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    7.11.2014 at 17:29

    Meillä on talvivaatteet Ticketiä ja Reimaa ja jaloissa Kuomat tai Vikingit. Osa uutta isoilla aleilla ja osa käytettyä. Hyvin on pelittänyt ja lapsi lämpimänä pysynyt. Paras hankinta on yleensä ns. rönttähaalari eli jo paljon käytetty mutta ehjä tekninen toppahaalari halpaan hintaan jota käytetään just näillä keleillä kun on jo vähän kylmä mutta kuraa riittää. Tuota rönttähaalaria kun voi ihan huoletta pitää ja pestä ja ei tartte itkeä katoavien ominaisuuksien perään. Uutena hankittu toppahaalari otetaan sit käyttöön pakkasilla, että on uuden muhkea ja lämmin (ja ei ehkä mene ihan kamalaan kuntoon heti).

    Mutta rukkasasiaan. Meillä on 2,5-vuotias ja nyt 2 talvea peukkujen kanssa taisteltuani (joo vetskarit on pop!) on päästy tilanteeseen että rukkanen kuin rukkanen sujahtaa kohdilleen. Eli kun lapsi kasvaa niin tää asia helpottuu niin kovasti. Siis en tiedä kamalampaa kuin minityypin kenkien ja rukkasten laittaminen, mutta nyt kolmas talvi vaikuttaa helpolta tässä suhteessa :D

    • Vierailija (Ei varmistettu)
      7.11.2014 at 17:41

      Aijoo se piti vielä sanoa, että musta parhaat rukkaset pk-seudun tyypillisiin talvikeleihin (tyyliin 5 astetta tai vähemmän pakkasta ja varsin kosteaa) on Reimatec vk-rukkaset (varmaan mikä tahansa, meillä vaan tykätään Reiman Askare mallista kovasti kun ne ei tunnu käytössä kuluvan yhtään) joiden alle mummon neulomat lapaset. Paljon lämpimämpi yhdistelmä kuin tekniset talvirukkaset plus että kuivuu nopeammin. On meillä talvirukkasiakin mutta niitä käytetään vain paukkupakkasilla (ja silloinkin alle villalapanen). Oon myös kokenut että aluslapasen kanssa peukun saa helpommin paikoilleen.

  • jalat-lonkat-selkä (Ei varmistettu)
    7.11.2014 at 17:30

    Moi! Mulla on ollut aina lapsena kuomat, kunnes joku lääkäri äitille sano että kuomat on huonoimmat mahdolliset kengät kasvavalle lapselle. Suomalaisilla on usein matala jalkaholvi ja/tai lättäjalka ja kun kuomissa ei ole juurikaan tukea jalalle, jalka kehittyy väärässä asennossa. Polvet ja lonkat alkaa kiertyä helposti sisäänpäin, mistä taas saattaa tulla notkoselkää jne. Mullakaan ei oo tutkitusti oo selässä eikä jaloissa muuta ongelmaa kuin tuo korkea jalkaholvi, mutta aiheuttaa paljon kipuja, kun lihasten luonnollinen asento on lapsena kehittynyt kääntämään jalkoja sisäänpäin ja selkää notkolle. Nyt sitä asentoa sit korjataan monen sadan euron tukipohjallisilla ja tukiliiveillä ja jumpataan. oman kokemuksen pohjalta siis muistutan, että kannattaa niitä kenkiä myös miettiä :)

    • Vierailija (Ei varmistettu)
      7.11.2014 at 17:40

      Nykyään taas fysioterapeutit tuppaavat suosittelemaan lapsille mahdollisimman ohutpohjaista ja epätukevaa kenkää, että lapsen jalan lihakset pääsisivät kehittymään monipuolisesti eivätkä suotta laiskistuisi. Talvikengissä tottakai ei voi olla mitenkään erityisen ohuet pohjat, mutta tuo tukevuus ei siis sinänsä ole enää itseisarvo.

      Lähiömutsin blogissa oli loistava kenkäpostaus joku aika sitten. Linkkaisin, mutta kyseinen blogi näyttäisi olevan tällä hetkellä nurin. Tämä linkki saattaa toimia, kun sivu nousee taas pystyyn: http://www.mutsiavautuu.com/2014/04/miten-valita-lapselle-hyvat-ja.html En mene kuitenkaan siitä takuuseen.

      En usko, että Kuomilla tai järeillä vaelluskenkämäisillä kengillä yksin saa lapsen jalan pilattua. Talvikenkäkausi on kuitenkin sen verran lyhyt Suomessakin.

      Itselläni oli lapsena heikot nilkat, jotka fyssarin mukaan olivat ainakin osa-aiheutuneet luisteluharrastuksestani. Muuten fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta 5 kertaa viikossa erittäin tukevat luistimet jalassa urheilu jätti nilkan lihakset heikoiksi. Piti sitten erikseen niitä jumpata kuntoon fysioterapeutin antamilla ohjeilla. Kävelin siis nilkat lintassa kunnes asento korjautui lihasten vahvistuessa.

      • Vierailija (Ei varmistettu)
        7.11.2014 at 17:54

        Sain cache-version auki ja lukaisin jutun uudestaan. Talvikengistä haastateltu jalkaterapeutti Antti Kaikkonen (Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys) käytti lapsillaan Lähiömutsin kirjoituksen mukaan itse asiassa juuri Kuomia lapsen juuri opittua kävelemään ja nyt käytössä on ilmeisesti jonkinlainen paljasjalkakenkä talvikäytössäkin.

        Kirjoituksen mukaan talvikengät ovatkin vähän kompromissi, kun ei täällä tarkene niillä kaikkein ”parhaimmilla” kengillä tai saati paljasjaloin, joka olisi se kaikista paras olotila jalalle.

      • Kristaliina
        8.11.2014 at 12:22

        Mä taas itse asiassa jostain luin, että just Kuomiakin joku fyssari haukkui, ovat liian kovat. Me käytiin asiasta lyhyt keskustelu, mutta todettiin kans  just noin, että ei niillä nyt niin paljon talvella kävellä. Kesällä tirpalla oli kesäkenkinä jumppatossut, eli muuten suositaan mahdollisimman ohutpohjaisia kenkiä. Ja ollaan avojaloin aina, kun vaan mahdollista.

      • Hyvä (Ei varmistettu)
        8.11.2014 at 23:04

        Kiitos linkistä, mahtava! Meillä mies on enemmän perehtynyt asiaan ja täysin hurahtanut paljasjalkakenkiin, meidän 5-vuotias ei enää muita käytä, tosin nyt talvella on pakko. Mukavaa että kumosi myytin että kenkiä ei saisi kierrättää lapselta toiselle, en kyllä itse ostaisi lapsille kenkiä käytettynä, mutta jos vaan isomman naperon kengät ovat hyvässä kunnossa niin voi niitä pikkusisko käyttää hyvillä mielin.

  • Nii
    7.11.2014 at 17:50

    Ebbiksen talvivarusteluun kuuluu Polarn o. Pyretin toppahaalari (kallis, mutta lämmin, vedenpitävä ja kestävä – tänhetkisellä haalarilla lähtee viides talvi eikä edes polvet ole puhki!), saman merkin merinovillatakki ja -housut, muutama mummo-osaston neuloma villapaita, Ruskovillan kypärämyssy, paksusta langasta neulottuja pipoja, käsintehty karvalakki, Elsa Pitkäsen toppahanskat, Lassietechin toppahanskat joissa kämmenpuoli on kurahanskakangasta, paksuja villalapasia, ohuita merinovillalangasta neulottuja aluslapasia, ohuita ja paksuja villasukkia, Kuomat, Vikingin goretexit ja karvakengät. Näillä mennään :) harkinnassa vielä vilukissalle poronnahkakinttaat, ehkä vihjataan joululahjojen kyselijöille.

    Melkolailla kaikki on ostettu/saatu käytettynä. Ainoastaan toppahanskat oon ostanut uutena. Sit kaiken neulottavan oon neulonut itse lukuunottamatta villapaitoja. Ei siis olla käytetty lapsen talvikamppeisiin kuin maks. 100e ja siinä tosiaan on tuo kaikki mitä edellä luettelin!

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    7.11.2014 at 18:20

    Alesta mäkin yritän ostaa seuraavaa kautta varten. Hanskat ja haalarit musta pitää olla teknisiltä ominaisuuksilta hyvät, mutta taas hattu joka ei altistu kulutukselle voi olla halvempikin. Oon ostanut h&m:n
    toppahattuja ja ollut tyytyväinen. Vielä kun ostaa keväällä alesta hintaa tulee huimat 3-4 € :)

  • Lilla Pia
    7.11.2014 at 19:49

    Just kävin hakemassa tuosta tammistosta, kun pienen googlettamisen jälkeen huomasin olevan alessa:

    http://www.xxl.fi/vaatteet/asusteet/rukkaset-ja-lapaset/didriksons-biggles-zip-mittens-lasten-rukkaset/p/1098865_2_style

    http://www.xxl.fi/vaatteet/asusteet/pipot/didriksons-biggles-cap/p/1098866_1_style

    Lakista ei ollut meille kokoja, harmi, sillä tuo oranssi olisi mielestäni ollut syötävän ihana. Onneksi näitä talvivarusteita saa vielä, vaikka ei ihan keväällä tai syksyllä olekaan ollut hereillä :)  Esikoiselle ostin toppapuvunkin kun huomasin, että toppapuku jonka olen alesta hamstrannut jo pari vuotta sitten on edelleen iso.. että se siitä säästämisestä kun ostaa alesta :)

     

    • Vierailija (Ei varmistettu)
      8.11.2014 at 08:46

      XXL:stä näytti saavan Didriksonin isompien rukkasia (ilman vetoketjua 2-4v. pienin koko) kympillä. Tilasinpa sit kokeeksi noitakin :)

    • Kristaliina
      8.11.2014 at 12:22

      No hei osuipa hyvin, kiitos vinkistä kaikkien muidenkin puolesta!

  • pire (Ei varmistettu)
    7.11.2014 at 23:03

    Pakko kommentoida nuista kuomista. Itse omistan kuomat, aikoinaan ostin pakkaskeleille koirapuisto kengiksi, kun siellä piti seisoskella kovilla pakkasilla. Täytyy kyllä sanoa että olivat pirun kylmät kengät siihen hommaan! En nyt sano, että mikään kenkä lämmittäis jos vaan seisot -20 pakkasella, mutta kyllä niissä varpaat paleltu ihan touhutessaki :/ Vinkkelit ne olla pittää!:)

    • Kristaliina
      8.11.2014 at 12:24

      Joel taas on väittänyt, että sillä ei ole sen talvikuomissa koskaan palellut – ja se on siellä useimmiten paljaalla jalalla ilman sukkaa :D (outo, tiedän) Mutjoo, se onkin tuollainen paljasjalkaluolaihminen: kulkee meillä kotona talvellakin avojaloin, kun mulla on villasukat jalassa…

      Vinkkeleitä mä oon ihastellut kierrätysryhmistä, mutta täällä kun on niin märkä talvi, niin ajattelin, että ne ei ehkä kuitenkaan ole niin optimaaliset…

  • Mindeka
    7.11.2014 at 23:23

    Hauskaa, että just äsken luonnostelin aamuksi jutun, kossa koen jonkinsortin ostokrapulaa siitä, että meidän 3-v sai ensimmäistä kertaa elämässään ihan uudet, kaupasta ostetut talvivarusteet.. Mutta en nyt paljasta liikaa, joten menkää (la-)aamulla klikkaamaan ja lukemaan :)

    Ja minäkin siis maksoin teknisistä ominaisuuksista, mutta herramunjee, että on tyyristä!

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    7.11.2014 at 23:32

    Meillä helmi-maaliskuussa syntyneet lapset. Ensimmäinen talvi alle vuoden ikäisinä pääosin meni pitkälti vaunuissa ulkoillen, kun oppivat kävelemään maalis- ja toukokuussa. Silloin varusteina oli Elefantenin lampaanvillavuorilliset goretexit, 100% villahaalari ja Reimatec. Päässä kypärämyssy ja Fredrikssonin hattu (niitä vanhoja on paljon kirpputoreilla. Ovat lämpimiä ja istuvat hyvin päähän). Käsissä tais olla jotkut peukuttomat hanskat ja lapaset alla.
    Toisena talvena – ja sitä seuraavina – on pärjätty ihan vastaavilla vermeillä. Villahaalarin ostan aina 100% villaa, fleeceä en suosi jos tarvitaan oikeasti lämmintä. Laskettelussa käytetään teknisiä kerrastoja, päivähoidon ulkoilussa haalarien alle on riittäneet aina ne ihan tavalliset sisävaatteet ja tarvittaessa villahaalari. Kintaiden alle puetaan aina 1- tai 2-kertaiset merinovillalapaset. Niissä kädet pysyy lämpiminä vaikka rukkaset kastuisi eivätkä ne tunnu märiltä vaikka kädet hikoaa. Kuomia en ole kouluikään mennessä ostanut yksiäkään, muita saapasmallisia Vikingejä on ollut. Mitkään gorekengät ei vaan ole kovin lämpimiä, joten lisäksi on ollut huopikkaat. Tuosta toisesta talvesta lähtien lapsemme ovat myös olleet niin liikkuvaisia, että useammin valittavat pihalla kuumasta kuin kylmästä. Kintaiden hinnat ja valinta tulivat vaikeiksi vasta viime vuosina kun laskettelurinteessä on vierähtänyt helposti 6h päivässä yhdellä tauolla kelissä kuin kelissä. Edelleen merinolapaset ja nahkarukkaset lampaankarvavuorella ovat hyvä vaihtoehto. Stadiumin myymän ColorKids rukkaset ovat myös olleet hintansa (17 e) arvoiset (ja ainoat uutena ostamani rukkaset).
    Haalareita meillä on myös joka talvelle useampi, koska ne parhaat teknisetkin kastuvat päältä eikä sellaista ole kiva pukea märkänä päälle. Kirppareilta kun kaiken haen, ei silti varmaan ole mennyt sataa euroa yhden lapsen varustukseen/talvi ja samat menee aina toisellekin perheessä vielä.

  • hankriste (Ei varmistettu)
    7.11.2014 at 23:55

    Itse tässä rahattomana just mietin että mitä ihmettä tarvin nyt 5kk 68cm pitkälle pojalle.. Viimesen päälle pahassa vaiheessa. Mutta ehkä me mennään tää alkutalvi fleecehaalarilla ja erilaisilla lämpöpussi-makuupussi -viritelmillä. Ja ainahan on äitiyspakkauksen toppahaalari. Ja villahaalari. Muttasiis kertokaa tarvinko mä tuolle lapselle jo jotain ”kunnollista” vaatetta? Ja jos, niin missä koossa kannattee ostaa ku tuo on tähän mennessä kasvanut ihan HURJAA vauhtia :D

    • Järkky
      8.11.2014 at 08:00

      Äitiyspakkauksen toppahaalari riittää ihan loistavasti. Noin pieni istuu/makaa vielä vaunussa koko tämän talven, eikä näin ollen tarvitse minkäänlaisia teknisiä ominaisuuksia vaatteiltaan. Kunhan on lämpimät. Ja jos haluat päästä hänet jossain vaiheessa maastoon, valitset vain kuivan ja lumisen pakkaspäivän. Tuon ikäinen ei vielä puistoissa rymyä kuten 1-vuotias.

      • Järkky
        8.11.2014 at 08:03

        Niin, ja osta alesta sitten ensi vuotta varten. Koko lienee 1,5- vuotiaalla mitä tahansa 80 ja 92 välillä…

  • Salallaa (Ei varmistettu)
    8.11.2014 at 00:01

    Mä olen tainnut ostaa kaikki uudet toppa- ja välikausihaalarit edellisen kauden alesta, osa aivan pilkkahinnalla (-70%), jos koko arvio ei olisi täsmännyt, niin ei olis kirpassut niin paljoa lahjoittaa/myydä eteenpäin. Kirppareilta on myös ostettu muutamia, nyt kun ikää on enemmän ja pihalla myös ollaan ja peuhataan talvella enemmän niin suosin käyttämättömiä vermeitä. Reiman tuotteisiin ollaan oltu tyytyväisiä, travellen haalareita ostettu käytettyinä ja talvikenkinä kuomat, totta kai.

  • Tilia kirjautumatta (Ei varmistettu)
    8.11.2014 at 17:13

    Aika vähän on meillekään uutena talvikamppeita ostettu, kun on sukulaisilta ja kavereilta saatu pieneksi jääneitä. Alle kouluikäisillä on talveen kuulunut Lassien suprafill kura-alaosatoppahaalari, Remu tai vastaavaa prrustoppahaalari, takki-housut-yhdistelmä (muka siistimpiä tilaisuuksia varten), villahaalari, kuomat, gore-kengät (Viking), suprafill-hanskat, Elsa Pitkäsen rukkaset (kopiot huonoja, aidot on lämpimät), villalapaset ja -sukkia (itse tehtyjä), paksumpi ja ohuempi kypärämyssy, sukset, monot ja luistimet. Karvahattuja ei ole ollut koskaan eikä täällä Keski-Suomen korkeudella ole tarvittu. Huppu pannaan päähän, jos on viimaa. Toki lapsissa on eroja, meilläkin toisella on aina hiki päässä, kun on liikunnallinen. Kärryttelyn sijasta on paljon laitettu lapsia kävelemään pakkasella, niin paremmin tarkenee. Lampaantalja on kärryissä ja pulkassa hyvä lämmike.

  • Heya (Ei varmistettu)
    9.11.2014 at 21:29

    Tilian luettelema vaatevarasto löytyy meiltäkin 1,5-vuotiaan käytöstä! Melkein kaikki on saatu tai kirpparilta. Tärkeintä on hyvät peruskamppeet, joita ei tarvitse varoa missään olosuhteissa. Sekä se, että päivän toiseen/kolmenteen ulkoiluun on vaihtohaalari ja hanskat, jos edelliset ovat märät. Kävelemällä/ulkotöissä touhuamalla myös pysytään lämpimänä, vaikka kyllähän lapsi yrittää usein sylikyytiä vaatia pienelläkin matkalla, jonka jaksaa jo kävellä.

  • stev (Ei varmistettu)
    10.11.2014 at 10:27

    Meillä taas ulkoillaan paljon, joten se on se juttu mihin panostetaan. Yritän kyllä hyödyntää aleja, mutta jos ei satu olemaan silloin alennukset päällä, niin maksan kyllä mukisematta sen mitä pyydetään. :) Ulkovaatteissa suositaan Polarn o Pyretiä, mikä on hyväksi todettu. Toppahaalarit on kuitenkin joka vuosi Molo Kidsit. Kengissä suositaan Vikingiä ja villavaatteissa Ruskovillaa. Ja meillä niissä ulkovaatteissa todella rymytään useampi tunti päivässä säällä kuin säällä.
    Ja itse asiassa lapsilla on varmasti yli puolet kalliimpia ulkovaatteita päällä kuin mitä itselläni. Olenkin monesti todennut, että kun itse en istuskele, konttaile ja pyöri maassa ja loskassa, niin olkoon ne tekniset ominaisuudet sitten vaatteissa niillä, jotka tuota harrastavat, eli lapsilla. No omiin kenkiin kyllä panostan, koska se on ikävä olla puistoissa kylmin varpain.
    Mutta siis tosiaan, itse pidän ulkoilua todella tärkeänä ja samoin sitä, että siellä ulkona on mukava olla!
    Useamman kerran on ollut niin, että ollaan oltu isommalla porukalla yhdessä ulkona ja toiset lapset on alkaneet valitella märkiä käsineitä (viimeksi eilen!) ja meillä on pojalla ihan kuivat ja lämpimät kädet kun viimein sisälle mennään..

  • iitu - (Ei varmistettu)
    12.11.2014 at 15:40

    Hei kiitos hanskavinkistä, nää lähtee tilaukseen. Vitsi se hanskojen pukeminen on meinaan ehkä ärsyttävintä hommaa ikinä! Jos sitä vaan mitenkään voi helpottaa, niin kai siitä voi vähän maksaakin.