Siivouspaperitestin tuloksia

Yhteistyössä: Serla

Plim plom, testattu on. Nimittäin ne Serlan siivousliinat ja siivouspaperit; sekä meillä puutalossa että viiden lukijan kotona, plus neljässä muussa blogissa – yhteensä 20 testaajaa siis. Tässäpä tuloksia!

Kosteat siivousliinat

Meillä puutalossa näitä valmiiksi kosteita siivousliinoja käytettiin etenkin keittiössä. Ja etenkin-etenkin naperon ruokailun jälkeen. Täytyy varmaan heti kertoa yksi keskeinen oma havainto: millään muulla pesutekniikalla en ole saanut sitä Stokken ruoka-alustaa niin kirkkaaksi kuin tällä. Muut pesuaineet ovat jättäneet pinnan aina jotenkin sameaksi… Luulin, että se on samentunut ikuisiksi ajoiksi – mutta bling bling!

Kuvittelin, että meillä kotikäytössä nämä eivät olisi niin erityisiä kuin vaikkapa mökillä tai reissussa. Mutta kappas tulipa näitä aika useinkin napattua, kun ne siihen tiskipöydän kulmalle sopivasti jätti. Ei nyt kyllä todellakaan niin kuin mainoslauseessa, että ”niin helppoa, että et edes huomaa siivoavasi”, ha ha – siihen päästään meillä vain sillä, että ei siivota. :D

Testaajat kommentoivat siivousliinan käyttöä mm. näin:

”Keraamisen lieden puhdistus, hankalatkin tahrat lähtivät pienellä vaivalla. Varsinkin, kun liinan antoi hetken levätä tahran päällä.” (samaa mieltä!)

”Liesituulettimen kupu! Rasvaista lasia ei yleensä saa millään puhtaaksi, saa pestä, pyyhkiä, kuivata ja pestä uudestaan. Siivousliinalla puhdistui kirkkaaksi ja raidattomaksi helposti!” (täytyypä kokeilla!)

Testaajat olivat pitäneet liinoja näppärinä myös mm. roska-astioiden ja vessanpöntän pyyhkimiiseen. Ja tietysti keittiössä niin kuin mekin: keittiön pöydän ja työtason pyyhkimiseen.

18 vastaajaa (kahdesta kymmenestä) piti siivousliinaa hyvänä tuoteena, mutta totta kai kriittisempiäkin näkemyksiä sai esittää. Kertakäyttöisyyttä kritisoitiin, ja yhden vastaajan mielestä jo olemassa olevat siivousvälineet riittävät näihin hommiin hyvin. Plussaa tuli näistä: kätevä, nopea, helppokäyttöinen, kompostoituva. Ja miinuksena pidettiin voimakasta tuoksua, kertakäyttöisyyttä, ja avaus- ja annostelijamekanismia.

Siivouspaperi

Mä jollain tapaa fanitin tätä heti alkuun – Joel puolestaan vähän purnasi, että mihin me tätä tarvitaan, kun meillä on talouspaperi. Mutta mun mielestä ero tämän ja talouspaperin välillä on huomattava! Siivouspaperi ei nukkaa tai hajoa niin helposti – tosi hyvä kissanoksennusten siivousväline! Ja se toinen iso plussa, josta jo aiemmin mainitsin: tällä on ihan huippuhyvä pestä peilejä ja lasipintoja (lue: koko meidän keittiön pöydän pinta). Tavallista talouspaperia nyhrääntyy tuohon hommaan vaikka kuinka monta, mutta siivouspaperilla yhdellä paperilla pystyy pesemään niii-iiiin paljon enemmän.

Mutta että tavallista talouspaperia tämä ei kuitenkaan korvaa. Tavallista talouspaperia menee silloin, kun tarvitaan imua (vaikkapa pöydälle kaatunut vesimuki) – tämä ei siis sillä tavalla ime nestettä sisäänsä ollenkaan.

Mä siis totesin, että haluan, että kotona on molempia: talouspaperia ja tätä.

Testaajien kommentteja tilanteissa, joissa siivouspaperia pidettiin kätevänä:

”Jokapäiväisessä maidon siivouksessa lattialta.”

”Talouspaperin tilalla kiva, ei hajoa kastuessaan niin helposti.”

”Saunassa kertakäyttöisenä peflettinä.” (hih hih, luovempaa käyttöä!)

Vastaajista 16 (kahdesta kymmenestä) piti tätä hyvänä tuotteena. Loput eivät oikein löytäneet käyttökohteita tälle tai kokivat, että tavallinen talouspaperi riittää. Plussia imukyvystä, kestävyydestä ja nukkaamattomuudesta. Miinusta liian isosta rullasta, liian kovasta paperista tai yleisestä tarpeettomuudesta.

*******

Testaajista 19 suosittelisi jompaa kumpaa tuotetta tuttavilleen ja 17 ostaisi tuotteita uudelleen – etenkin kosteaa siivousliinaa:

”Ostan ehdottomasti! Kosteat liinat olivat paljon parempia kuin aiemmin käyttämäni. Siivouspaperi on ollut suosikkini ennestäänkin.”

”Luultavasti en, sillä en kokenut tuotteita meille tarpeelliseksi muiden jo käytössä olevien ajaessa hyvin asiansa.”

”Aion ehdottomasti ostaa siivousliinoja ja varmaankin myös siivouspaperia, sillä koin ne käteväksi ja mukavaksi lisäksi arjen puuhiin. Myös mieheni innostui käyttämään tuotteita ja jakson aikana hän myös siivosi enemmän.”

*******

Aika näyttää, vakiintuvatko nämä meille kotikäyttöön. Nyt sanoisin, että joo kyllä, totta kai. Väittäisin jopa, että jatkossa ostan näitä molempia. Toisaalta niin tykkäsin silloin viimeksi niistä talousarkeistakin, mutta muutaman kuukauden ensi-innostuksen jälkeen niitä ei tullutkaan enää ostettua vaan tavallinen talouspaperi jäi käyttöön. Se on vaan tietty se, että mihin on tottunut… :)

Toisaalta talousarkeilla ja tavallisella talouspaperilla oli vähän niin kuin samanlainen käyttötarkoitus – näillä taas mun mielestä aaaaaaaaivan eri. Saas nähdä – kysykää parin kuukauden päästä uudestaan!

Ja taasen näin loppuun, sana on vapaa muillekin kuin ”virallisille” testaajille:

Oletko itse jo kokeillut näitä siivouspapereita tai siivousliinoja, tai aiotko kokeilla?
Mitkä ovat olleet kokemuksesi?
Plussat ja miinukset?

Ostaisitko itse näitä jatkossa? (joko kokeiltuasi itse tai luettuasi blogista/muualta)

Serlalla ollaan varmaan tälläkin kertaa kuulolla – kertokaa siis ihmeessä mielipiteitänne!

 

You Might Also Like

  • NinaMaria
    20.10.2014 at 18:16

    Hahaa. :) Mä tietenkin haluaisin mutta toisaalta meillä ei ole edes talouspaperia kun tuo toinen osapuoli pitää niitäkin ekologisesti kammoksuttavina. Joten meillä on vain rätti. Jos joku tuote voittaisi sen puolelleen ekologisuudellaan niin sitten tulisi varmaan meillekin. Ja ei – en oo siis saanut ees testimielessä ostaa.

    • Kristaliina
      20.10.2014 at 18:52

      Hihii, ja me kun taas pidetään niitä rättejä pöpölogisesti kammottavina :) Mutta joo, jos ei ole tällaista rättikammoa kuin meillä, niin toi on kyllä totta. Onneksi noi voi kuitenkin laittaa bioroskiin – laiha lohtu, mutta lohtu kuitenkin.

      Hei tutkimuksessa tuli muuten ilmi myös sellainen piirre, että Puutalobabyn lukijoille ekoasiat olivat tärkeämpiä (niitä mainittiin useammin) kuin muille tän testin testaajille. Hyvä me te!!! :)

      • Amma
        20.10.2014 at 19:58

        Meillä on kymmenkunta luutua ja ne voi ihan huoletta nakata päivän jälkeen pyykkikoriin (mä nyt en niin usein nakkaa, mutta you know, voisi). Huraus kuudessakympissä ja tadaa – puhdasta on ja hyvin pyyhkii!

        • Kristaliina
          20.10.2014 at 20:50

          Mutku mutku mutku iyyyyh en mä niitä laittaisi normipyykin sekaan ja niille pitäis olla oma pyykkikori ja pestä ne kerran erikseen kerran päivässä ja sit se korikin ois ihan pöpöpesä ja iyyyyh :) lue: fobia mikä fobia :)

          • Vierailija (Ei varmistettu)
            20.10.2014 at 22:47

            Vaivaako tämä rättifobia sinua reissulla? Tai ulkona syömässä?

            Meillä on töissä yksi hygieniapoliisi, joka oli saada kohtauksen kun huomasi työkaverin pyyhkivän sekä kahvihuoneen lavuaarin reunat että kahvipöydän samalla rätillä :-) Itsellä taas lipsahtaa helposti pyyhkäistä jotain keittiön lattialta, tiskipöydältä, pöydältä, lapsen kädet kun on kaivanut puuroa suustaan jne samalla keittiörätillä. Toki huuhtaistaan välillä ja kuivuu ilmavasti ja pestään koneessa parin päivän välein tmv. Vessaan on sentään oma rättinsä ja lattiatkin pääsääntöisesti mopataan eikä pyyhitä sillä keittiörätillä. Niin minä kuin lapset taidetaan kotona pistää suuhumme sen enempää ajattelematta jos vaikka salaattia tehdessä pala kurkkua tipahtaa lattialle. Tai leipä. Tai peruna. Hyi epähygieeniset me – tosi terveitä ollaan kyllä josko tällä pöpökyllästyksellä on mitään tekemistä asian kanssa.

            Eli tästä kaikesta voi varmasti päätellä, että mun käytössä mitkään kertakäyttöiset liinat eivät kuluisi. Ei kulu talouspaperikaan, vaikka mies sitä ostaa ja käyttää.

          • Amma
            21.10.2014 at 08:06

            Fobioi ihan rauhassa ;)

          • Vierailija (Ei varmistettu)
            21.10.2014 at 11:53

            no voihan sen rätin kiehauttaa pikkukattilassa, ihan hyvin voi. Eikä ole pakko olla paksu bakteerihautomorätti, joka säilyy mehevän märkänä tunti tolkulla, chifonetti esimerkiksi kuivaa ihan hetkessä eikä näin ollen kasvata mitään.

          • Kristaliina
            21.10.2014 at 11:55

            eijeijeeeeeei kattilaan, missä keitellään myös ruokaa :D t. pakkomielteinen

          • Kristaliina
            21.10.2014 at 11:57

            Täällähän siis kootut siivouskosherini :)
            http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/valikoivaa-siivousneuroottisuutta

      • biologi (Ei varmistettu)
        21.10.2014 at 10:11

        Siinä vaiheessa kun on muutamankin vuoden pyörittänyt kestovaippoja samassa koneessa kaiken muun seassa, niin siivousrätin riittävä puhdistuminen koneessa ei epäilytä kyllä hetken vertaa. Jos rehellinen p***a puhdistuu vauvan paljaalle pyllylle laitettavan puhtaaksi, niin kyllä yksi keittiörättikin.

        Mua on aina naurattanut kaikki tuttipullojen desinfiointihässäkätkin. Saman tien, kun sen pullon ottaa kiehuvasta vedestä tai sterilaattorista huoneilmaan, se lakkaa kyllä alle sekunnissa olemasta steriili.

        Järjen käyttö on sallittua ja turha pöpökammoisuus vain lietsoo allergioita. Ihmisessä itsessäänkin on 1,5 kiloa bakteereita! Älkää hinkatko niitä pois, elämme symbioosissa.

        • Vierailija (Ei varmistettu)
          21.10.2014 at 11:32

          Ihan täyskomppi tälle toiselta biologilta :-) Ulosteperäiset bakteerithan on niitä mitkä lähinnä mahatautia aiheuttavat ja niitä meillä on keittiössä kaiketi kuitenkin vähänlaisesti, joten en vähääkään sure saman rätin käyttöä lähes kaikkeen keittiössä. Meillä myös käsiä pestään todella harvoin, lähinnä kun ovat silminnähden likaiset. Tosin täytyy myöntää että emme kulje julkisilla kulkuneuvoilla emmekä pyöri juurikaan ostoskeskuksissa kun enemmän maalla asutaan. Markettien kärryjä kuitenkin kulutetaan ahkerasti ja lapsi saa imeä sitä kärrynkahvaa ihan niin paljon kuin tahtoo.

        • Kristaliina
          21.10.2014 at 11:59

          …ja tästä syystä kestovaippojen käyttäminen ei koskaan lyönyt läpi meillä :)

          Vaikka totta kai hurjasti arvostan niitä, jotka pystyvät meitä ekologisempia valintoja tekemään! Meistä itsestämme ei ole kuitenkaan ekologiseksi esikuvaksi ei sitten millään :) Valitettavasti.

          • riistahurjastelijamamma (Ei varmistettu)
            22.10.2014 at 08:15

            Ei ole tarkoitus jatkaa tappiin asti eikä ainakaan aivan kamalasti kuittailla, mutta kuinkakohan steriileiksi arvioisit rinnanpäät? :)
            Jos noin niin kuin ajatellaan (virheellisesti), että hysteriahygienia koituisi pienten lasten parhaaksi?

          • riistahurjastelijamamma (Ei varmistettu)
            22.10.2014 at 08:18

            Vielä: itse kyllä eroittelen karkeahkosti huussihommat muusta liasta, siksi esim vaipat kyllä pesen erikseen ja riittävän usein kuumassa.

  • Hulmuhelmahumanisti
    20.10.2014 at 19:06

    Rättikin on hygieeninen, kun sitä pesee tarpeeksi useasti. :) Tavallisen rullasta leikattavan keittiöliinan voi pestä todella monta kertaa kuudessakympissä ennen kuin se hiutuu hajalle!

  • miski (Ei varmistettu)
    20.10.2014 at 19:48

    Siis mistä niitä kosteita liinoja saa?? Oon himoinnut niitä ensimmäisestä postauksestasi lähtien, mutta meidän Uudenmaalaisesta kohtuuisosta Prismasta tai Citymarketista en ole onnistunut löytämään. Vai etsinkö vain väärästä paikasta?
    Nim. ilmiselvä blogimainonnan onnellinen uhri :D :D

    • Kristaliina
      20.10.2014 at 20:44

      No hitsi – me ei olla vielä itse ostettu, kun nämä tulivat siinä testipaketissa. Mutta kuvittelisin, että Prisman siivousosastolta pitäisi löytyä… Onpa mälsää, jos ei löydy. Tää on kyllä uutuus, mutta käsittääkseni kyllä kaupoissa jo… Täytyypä itsekin tsekkaa ens kerralla hyllyt!

      Jos joku tietää, niin saa vinkata :)

      • Toveri (Ei varmistettu)
        20.10.2014 at 21:13

        Löysin ihan Prisman siivousosastolta puhdistusaineiden joukosta muistaakseni. Lildlillä on muuten kans oma versio siivousliinoista. Ostin mutta en ole vielä testannut.

  • Toveri (Ei varmistettu)
    20.10.2014 at 20:13

    Ostin siivousliinoja ja jäävät pysyvään käyttöön. Kaikki pinnat on niin helppo ottaa nopeasti niillä puhtaaksi. Mua kans jotenkin inhottaa rätit. Lisäksi mä lotraan aina liikaa puhdistusainetta ja liinoissa ei tarvitse sitä taas miettiä. Ja tulee puhdasta. WC:ssä niiin kätevä pyyhkiä se rengas esimerkiksi. Kertakäyttöisyys on varmaan joo luonnon näkökulmasta miinusta, mutta muuten itse käyttöön ei liity miinuksia.

    • Kristaliina
      20.10.2014 at 20:48

      Samaa mieltä! Ja meillä muuten kans pyyhittiin veskinrengasta tolla :)

  • Mira P
    20.10.2014 at 20:28

    Siivouspaperit myyty tän tekstin perustella ainaki mulle :D Vaikutuksen teki niiden erinomaisuus kissanoksennuksen siivouksessa, tavallinen talouspaperihan vettyy ja sormet menee läpi jos niitä tuohon puuhaan käyttää. Bonuksena toki tuo nukkaamattomuus peilin pesussa ;) Eli ostoslistalle lähti.

    • Kristaliina
      20.10.2014 at 20:46

      Joo, mä oon kans niin monet kissanoksut saanut sormeeni paperin läpi, että toi piirre teki muhun ihan erityisen vaikutuksen :D

  • Tarpu (Ei varmistettu)
    20.10.2014 at 21:13

    Silloin ekan postauksen luettuani ajattelin että näitä on saatava, mutta tässä välissä Universal stone on osoittanut erinomaisuutensa ja vakuuttanut myrkyttömyydellään, joten luulen että sitä ei korvaa enää mikään :D Jos nämä joskus kaupan siivousvälinehyllyllä sattuvat silmään niin vois kai kuitenkin testata. Vaan taitaa ongelma olla tuo saatavuus?

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    20.10.2014 at 21:26

    Kosteat siivousliinat kuulostavat ihan käteviltä, koska käsitin että maatuvat.

    Mutta ei meille kyllä tule kumpaakaan noista. Pitää näet koittaa paikata kertakäyttövaippojen ja wipes-pyyhkeiden käytön ekotaakkaa pikkuhiljaa. Vaippojen käyttö onneksi loppui jo puolisen vuotta sitten, mutta wipesit meni jäähyllä ihan vasta (on niillä kyllä yksi käyttökohde jossa en niistä luovu, eli pieni räkänokka kovassa flunssassa).

    Millä sit korvata kertakäyttötuotteet, no tietysti jokavauvakodin yleishyödykkeellä harsolla. Eli pukluvauvan jäljiltä meillä on noin miljoona (eli noin 40kpl) harsoa. Leikkasin ja saumuroin isot harsot semmoiseen talouspaperikokoon ja tadaa, siinä mulla on kestokäyttöwipes/talouspaperi (wipes käytössä kastellaan keittiön hanan alla ja talouspaperikäytössä ei, imukyky on mahtava). Näitä tosiaan käytetään tasan kerta ja sit pyykkikoriin, 60 asteen pesu + kuivausrummutus takaa hygienian … ja maailma pelastuu (no jaa, mutta ainakin mulla on vähemmän paha eko-omatunto, koska noi harsot ois muuten kaapissa turhan panttina).

    • Vierailija (Ei varmistettu)
      20.10.2014 at 22:52

      Meillä on harsot samanlaisessa käytössä (siis pikkuharsot) edelleen vaikka vauvasta on jo viisi vuotta. Ne tulivat varmaan jäädäkseen korvaamaan talouspaperin käyttöä. Tosin käyttö ei läheskään aina (pyyhkimiskohteesta riippuen) jää yhteen kertaan mutta yhteen päivään sentään.

  • Jonnuli (Ei varmistettu)
    20.10.2014 at 21:29

    Kertokaa miksi siivoukseen pitäisi käyttää kerakäyttöisiä liinoja?
    Yksi kirjoittaja onneksi jo puolusti perinteistä rättiä sillä, että sen voi pestä koneessa lukemattomia kertoja, joten hygienia ei varmaan ole puolustus kertakäyttöliinoille.
    Minua surettaa, että kukaan ei näytä kyseenalaistavan tällaiten kertakäyttöliinojen epäekologisuutta. Järhetön määrä jätettä, pakkauskin on muovia, joka joutuu kaatokaikalle.

    • Toveri (Ei varmistettu)
      20.10.2014 at 21:56

      No mun mielestä on siis ihan päivänselvää, et epäekologisiahan nää on. Siitä näkökulmasta näitä ei voi kehua.

    • Kuu (Ei varmistettu)
      20.10.2014 at 21:59

      Samaa mieltä! Toki harva meistä pystyy täydelliseen ekologisuuteen, ja jokainen valitsee ne itselleen sopivat keinot siihen pyrkimisessä. Mutta tuntuu, että tämä olisi yksi helpoimmista keinoista! Tai, että en koe, että itseäni haittaisi ainakaan jos kissanoksennusta menee sormiin, kun ne voi sen jälkeen pestä. Ja miksi pitäisi pestä vessanpönttöä kertakäyttöisellä, kun voi pestä ihan tavallisellakin rätillä tai liinalla.. En myöskään pidä räteistä yhtään, mutta kun pitää ne puhtaana ja käyttää jotain pesuainetta vähän, niin asia helpottuu. Vaikka kertakäyttöliinat voisikin laittaa biojätteen joukkoon, niin onhan niiden valmistus, pakkaus ja kuljetus ollut jo ympäristölle turha taakka.

      • Kristaliina
        21.10.2014 at 14:03

        Tsihihi – ja mä taas mieluummin olisin valmis luopumaan veskipaperin käytöstä (ja pestä) kuin talouspaperin! :) Hei tulipa muuten mieleen, että miksiköhän länsimaissa ei vessapaperin käyttöä ollenkaan paheksuta…? Ei ole tullut ainakaan vastaan :) Muualla kuin Intiassa, joissa länkkäreitä pidetään aika likaisina, koska he vain pyyhkivät (levittävät) peppulikaa, iyyyh…

        Eikä kovin moni käytä kestonenäliinojakaan, vaikka nehän ois kans tosi näppärä pestä koneessa – periaatteessa :)

        Mutta joo tässä oon sataprosenttisesti samaa mieltä: ”Toki harva meistä pystyy täydelliseen ekologisuuteen, ja jokainen valitsee ne itselleen sopivat keinot siihen pyrkimisessä.” 

        • kaatikselle (Ei varmistettu)
          22.10.2014 at 14:32

          Kyllä meillä käytetään kankaisia nenäliinoja! Ja kestositeitä ja pikkuhousunsuojia. Pesen nämä kaikki ihan siinä samassa koneessa kuin muunkin pyykin 60 asteessa. Eikä ällötä yhtään.

          Suosittelen ihan jokaiselle retkeä kaatopaikalle. Sielläpä ne vauvanvaipat ja kuukautissiteet odottaa ihan maailman tappiin asti.

    • Nata - White Trash Disease
      20.10.2014 at 22:37

      Työkseni sairaalassa siivonneena en voisi kuvitellakaan rättejä omaan kotiini. Pitäisi pestä 90 asteessa ja jokaisen käyttökerran jälkeen, enpä tiä onko sen ekologisempaa. Lisäksi omat laarit puhtaille ja likaisille räteille, ei missään nimessä peruspyykin seassa. (Nooh, mut mä en myöskään koske yleisten ovien kahvoihin, bussien nappeihin tai kaiteisiin ellei ole ihan pakko…)

      Ja siksi käytän talouspaperia ja lidlin kertakäyttöisiä, kostutettuja liinoja. Ja omia tiskiharjoja kaikille mahdollisille asioille. Ja superdesinfioivaa ja luontoa saastuttavaa vessanpesuainetta.. :/ mut hei! En oo ollu kertaakaa kipee moneen vuoteen!

      • Kristaliina
        21.10.2014 at 10:41

        Sama. Ja käsidesi kulkee kassissa :)

        • Vierailija (Ei varmistettu)
          21.10.2014 at 11:37

          Mulla kulki käsidesi kassissa yhden Thaimaanreissun kahden lapsen kanssa ja sitä käsidesiä tuli käytettyä kerran lähtöpäivänä. Sen jälkeen se unohtui autuaasti kun en sellaisella arjessakaan lotraa. Terveenä lähdettiin ja terveinä palattiin :-)

          Mulla on yksi tuttu, joka on jokaisen neljän lapsensa syntyessä ottanut sairaalasta sen sängyn päässä olevan käsidesin mukaansa kotiin ja se on sitten ollut vieraita vastassa heti ulko-ovella. Itse tulin ostaneeksi käsidesin kun luovutin maitoa sairaalaan. Kun maidot oli aina puhtaita niistä tutkittavista bakteereista, alkoi käyttö aika äkkiä hiipua ja kun seuraavan lapsen kanssa taas maitoa luovutin, oli sama käsidesipullo edelleen tallessa mutta taas sitä jäi luovutuksen loppuessa. Näin vaikea niitä kulutustottumuksia näyttää olevan muuttaa.

    • Kristaliina
      21.10.2014 at 10:39

      ”kukaan ei näytä kyseenalaistavan” > no se ei kyllä tän keskustelun perusteella näytä olevan niin :)

    • Emilia M
      21.10.2014 at 23:42

      No mä mietin myös sitä, että jos kerta on noin tehokasta että irrottaa vaikka hellalta kaikki liat, kun hetken antaa olla paikoillaan, niin jo on ihme kemikaaleilla kyllästetty. Eli jos esim. muuten ostaa ekotiskiainetta, niin tällasta ei sit kannattane käyttää? Nyt vois joku kemikaalitietoisempi tulla kommentoimaan!

      • Kristaliina
        22.10.2014 at 10:15

        Biohajoava selluloosapaperi, etanoli ja hajuste (limonene)

        :)

  • nukka (Ei varmistettu)
    20.10.2014 at 22:45

    ^ en ehkä vertaisi sairaalasiivousta kotiolosuhteisiin. Mut vessan pikasiivouksessa mäkin noita kostutettuja joskus käytän ja normaalisti vanhoista vaatteista leikattuja rättejä, jotka heitän myös roskiin.

    • Nata - White Trash Disease
      20.10.2014 at 23:29

      Emmä vertaakaan, mutta opituista tavoista on hankala päästä eroon (ts. rätissä on vain 4 pyyhkimispintaa, sen jälkeen se vain levittää likaa). Kun on istunut tuntikaupalla oppimassa paljonko likaa on missäkin kohtaa hanaa, pöytää, lavuaaria jne ni ei siivous ole sen jälkeen läpihuutojuttu. Tai siis nimenomaan on, jos on kertakäyttöisiä rättejä ;D

      • Vierailija (Ei varmistettu)
        21.10.2014 at 11:39

        Mä muistan myös aina miten ystäväni, jonka äiti työskenteli lapsuudessani sairaalassa, sanoi aina että sormuksen alla on Euroopan väkiluvun verran bakteereita :-) Mulla tulee tuo mieleen lähinnä kun alan leipoa ja otan sormuksen pois. Silloin tulee sellainen olo että voisin pesaista kädet ennen taikinaan tarttumista vaikka kuoleehan ne bakut uunissa!

  • nukka (Ei varmistettu)
    20.10.2014 at 22:46

    ^ en ehkä vertaisi sairaalasiivousta kotiolosuhteisiin. Mut vessan pikasiivouksessa mäkin noita kostutettuja joskus käytän ja normaalisti vanhoista vaatteista leikattuja rättejä, jotka heitän myös roskiin.

  • lauree (Ei varmistettu)
    21.10.2014 at 08:51

    Heh, pakko liittyä tähän ihmettelykerhoon. Mietin vaan, että MITÄ niillä räteillä sitten (kotona) pyyhitään, kun niitä pitää säilytellä eri laareissa ja pyykkikorikin saastuu? :) Mä en voi uskoa, että lapsen puuron tähteet pöydällä – tai edes meidän lattiakaan – on niin saastainen, että vaatis superdesinfiointia. Kyllähän mä vaatteetkin, joihin on jotain ruokaa tai sukatkin, joilla on lattioilla kävelty heitän ihan pyykkikoriin. Vai onkohan se outoa? :D en oo tullut ajatelleeksi… Toki siis vessan siivoilut on eri asia.. Musta meidän yhteiskunnassa on vaan vieraannuttu ns. perus elämän bakteereista :D. Lapset allergisoituvat ja me kaikki sairastutaan heti ties mihin kun matkustetaan länsimaista muualle. Itseni mukaan lukien siis.

    • maalaisjärki (Ei varmistettu)
      21.10.2014 at 10:15

      Juu näitä kun lukee, niin alkaa miettiä, että miten se peppu pitäisi sitten desinfioida sen jälkeen, kun on pöntöllä istunut? Jos jo kettiörätin hygieniataso ällöttää, niin miten pystyy vessaan edes menemään? Aikuisillekin k e r t a k ä y t t ö v a i p a t, niin ongelma hoituu? :)

      • Nata - White Trash Disease
        21.10.2014 at 11:49

        itse asiassa vessanpöntössä on vissiin vähemmän pöpöjä kuin tiskialtaassa. eniten likaa himassa on hanojen alaosissa. en oo ottanu selvää, kunhan tiedän hehhehheheheh. terkut, snadisti pakkomielteinen

      • Kristaliina
        21.10.2014 at 13:47

        Pepulla harvemmin on tapana ovia aukoa ym. :)

        • Nata - White Trash Disease
          21.10.2014 at 14:39

          krista I feel you!! :D

    • Kristaliina
      21.10.2014 at 10:36

      Hihi mulla on sukille oma pyykkikori :D …mutta mä oon se kummallinen, tiedän :)

      • Vierailija (Ei varmistettu)
        21.10.2014 at 11:40

        Onko sukat likaisemmat kuin alushousut? Bakteriologisesta katsottuna epäilen. Mut toki meillä jokaisella on omat kummallisuutemme :-)

      • yksinkertainen (Ei varmistettu)
        21.10.2014 at 13:29

        Entäs kesällä, kun kuljetaan paljain jaloin? Käytätkö jalkadesiäkin?

        En kyllä enää yhtään ihmettele teidän pyykkivuoria, jos kaikki täytyy tehdä noin mutkikkaasti. Saahan niitä sukkia olla miljoona, ennen kuin saa koneen täyteen ja vielä jos väreittäin lajittelee… Mua kyllä enemmän ällöttää, jos likapyykki odottelee pitempään pyykkiin pääsyä kuin se, että pesen kaikki värit ja pestävät samassa koneessa keskenään. Eivät kerkeä haisemaan, kun joka toinen päivä pestään 40- ja joka toinen 60-asteen pyykki. Noin keskimäärin.

        • Kristaliina
          21.10.2014 at 13:43

          Pesen :)

          Joo mä en ikinä laittaisi sukkia samaan pyykkiin muiden kanssa :) …ja värienerotteluhommat on sit juttu erikseen: http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/pyykkiarvauksen-voittaja-ja-lajitteluneurootikon-pyykkivinkki

          • NinaMaria
            21.10.2014 at 13:49

            Me ollaan siis vissiin kuin yö ja päivä :) Meillä pestään suurin osa pyykistä pikapesulla 30 asteella.  Kun pesee noin alhaisessa lämpötilassa niin värit ei juurikaan leviä, joten harvemmin tulee edes värejä eroteltua (uudet vaatteet toki testataan ensin, et lähteekö vai eikö) ja kyllä siellä menee sukat ja kaikki mukana. Eikä me vielä olla kuoltu tai edes juurikaan sairasteltu :D Lakanat on melkeen ainoa juttu jotka yritän pestä 60 asteessa mutta kiireessä sekin jää joskus tekemättä. Ja kyllä ne keittiöliinatkin siellä samoissa pesuissa pyörii.