Ensimmäisen viikon ruokahelpotus

Kaupallinen yhteistyö: Sannan ruokakassi

Tämä idea me saatiin jo vuosi sitten Espanjasta palatessa: mitä jos me helpotettaisiin kotiinpaluuviikon ruoanlaittoa ja tilattaisiin heti ensimmäiselle maanantaille Sannan ruokakassi…?


Niin tehtiin! Ja sama hyväksi havaittu idea toteutettiin myös tänä vuonna. Tällä meidän ensimmäisellä Suomen-viikolla meillä ei siis käydä niitä ainaisia ”mitä tänään ruoaksi” -pähkäilyjä, vaan syödään Sannan ruokakassin antimia.

Varmasti aika moni tietää tämän fiiliksen: matkalta kotiin tullessa on matkustusväsymys päällä ja tyhjä jääkaappi vastassa. Tällaisen puolen vuoden poissaolon jälkeen on edessä myös kaappien inventaario, kun kuivakaapin perustuotteita on ehtinyt mennä vanhaksi. Ruokahuolto ensimmäisinä päivinä tuntuu olevan enemmän tai vähemmän säätöä  – ennen kuin ollaan taas takaisin siinä omalla painollaan eteenpäinsoljuvassa arkitilanteessa, jossa kaapissa on ne omat tutut vakioainekset. Jauhoista öljyn kautta oivariiniin.

Tuon ruokakassin tilaaminen osui siis just sopivasti siihen ensimmäisten päivien ruokasäätövaiheeseen: sillä saa kolme päivää hyvää peliaikaa. Voi vaikka silläkin ajalla sitten pestä pyykkiä ja purkaa matkalaukkuja, heh. Toki muutamia perusjuttuja (maitoa, kahvia) täytyi silti käydä kaupasta alkuun nappaamassa, kun me palattiin jo lauantaina – mutta sen voi vielä tehdä silleen ”aivot narikassa” -tasolla ja se tuntuu jollain tavalla hassusti helpommalta.

Ja muutenkin tuon ruokakassin käyttö tuo normaaleihinkin viikkoihin aina sellaista sopivaa kivaa ruokavaihtelua, kun tulee kokeiltua vähän erilaisia ruokia. Jotkut ruoat jäävät vakkarivieraaksikin omaan keittiöön; näin kävi esimerkiksi sille papulevitteelle.

Mutta joo, viime vuonna tehtiin siis eka kerran tämä ruokakassin tilaaminen juuri kotiinpaluuhetkeen, ja nyt se sama sitten tosiaan toistettiin. Ja siitä kassista on jo syöty tällä viikolla koko perheen päivälliseksi orecchiettepastaa parsakaalitahnalla (eli ”vihreää hattupastaa”)…

…ja lounaaksi Joelin kanssa kaksistaan oman pihan piknik-viltillä kreikkalaisia pinaatti-fetajuustopihvejä salaatilla. Reseptistä tulee neljälle, joten loput me syödään vielä loppuviikosta vähän tuunaten vaihtelun saamiseksi; luultavasti loppujen kasvispihvien kaveriksi tehdään jonkinlainen papuherkkusysteemi.

Ja huomenna me syödään vielä reseptivihkon ja ruokakassin kolmas ruoka (jota itse asiassa odotan eniten vesi kielellä) eli stufato, italialainen kasvispata fetajuustolla.

Meille sattui vieläpä tosi hyvä tsägä, että Sannan Vegekassissa oli just tällä viikolla näitä fetajuustoa (mun ultimate-herkku!) sisältäviä ruokia – NAM. Alkuun mietimme hetken, että otammeko tähän saumaan Vegekassin vai  tavallisen ”lihallisen” version; molemmista saa kyllä soveltamalla meidän koko perheelle ruokaa, eli lihaa sisältävistä ruoista Joel vain keksii mun lautaselle lihan korvaavan proteiininlähteen. Mutta nyt todettiin, että lapset syövät kuitenkin lounaan päivähoidossa ja hekin kyllä noita kasvisruokia (vaihtelevalla menestyksellä) vähintäänkin maistelevat, joten Vegekassi it is.

Ja hyvä valinta oli!

Tuosta Sannan ruokakassista olen kirjoittanut siis monesti aiemminkin. Ensimmäistä kertaa me kokeiltiin sitä jo 1,5 vuotta sitten, siitä kokemuksia täällä. Eli homman ideahan on se, että ruokakassi helpottaa sitä ikuista ”mitä me nyt sitten tänään syödään” -ongelmaa toimittamalla (toimitus maanantaisin) kotiovelle ruokakassin, joka sisältää ainekset 3-5 (kassista riippuen) ateriaan ja reseptit niihin. Kasseista on tällä hetkellä olemassa jopa viisi erilaista variaatiota: perhekassi, gluteeniton perhekassi, vegekassi (lakto-ovo-vegetaarinen), lasten suosikkikassi ja maukaskassi.

Itselleni ihan uusi juttu on tuo lasten suosikkikassi – sitäkin me kyllä ehdottomasti joskus testataan! Toivotaan, että siellä on sitten papupöperöitä meidän 6-vuotiaalle ja nakkeja 4-vuotiaalle :D Sannalle vähän haastetta hei!

Jos et ole vielä testannut Sannan ruokakassia ja se kiinnostaa, niin sain tähän annettavaksi uusille tilaajille 10 euron alennuskoodin.

Koodilla: PUUTALOBABY10 saa siis 10 euron alennuksen uusista tilauksista, etu on voimassa 30.5. asti. Kokeilkaa ihmeessä ja kertokaa, tykkäsittekö!

Täältä näkee listan, mille postinumeroalueille ruokakassia tällä hetkellä toimitetaan. Myös postinumerohaku tuolta Sannan ruokakassin sivulta löytyy; sen saa esiin valitsemalla ensin jonkun ruokakassin ja klikkaamalla sitä; sieltä tulee seuraavaksi esiin ruutu, johon postinumeron voi syöttää ja tsekata, että toimitetaanko sitä omaan kaupunkiin.

Meillä ruokakassia on käytetty tosiaan näissä kotiinpaluutilanteissa ja sen lisäksi ajoittain ihan perusarkeen ruokavaihtelua tuomaan. Olen myös miettinyt sitä joskus lahjaksi, mutta en ole tullut koskaan kokeilleeksi – täytyy yrittää pitää muistissa sekin idea! Millaisiin tilanteisiin teille sopisi Sannan ruokakassi? Entä mikä kassivaihtoehto tuntuu teille houkuttelevimmalta?

Kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken arvotaan yksi Sannan ruokakassi (arvo n. 70e). Kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Kaupallinen yhteistyö: Sannan ruokakassi

12
Like
3

You Might Also Like

 • Sandels
  16.5.2018 at 19:43

  Olisi kyllä mahtava helpotus tämän hetkiseen arkeen huonosti nukkuvan juniorin ja parhaassa uhmaiässä olevan esikoisen kanssa. 😆

  • krista
   16.5.2018 at 19:52

   Auts mä niin muistan tuon elämänvaiheen – se tuntuu itsellä olleen eilen, mutta sit taas valovuosi aikaa… Oh aika ja ajan kuluminen <3 Mutta siis joo ota ihmeessä tuossa vaiheessa kaikki mahdolliset arkihelpotukset käyttöön! (tän lisäksi kotisiivous myös!) Ja muista, että se vaihe menee ohi <3

 • Satu
  16.5.2018 at 20:13

  Oon kassista haaveillut. Olis ihanaa arjen luksusta. Asutaan niin peräkylässä, ettei tänne toimiteta. Mutta nyt, kun olen palannut hoitovapailta töihin, niin voishan sitä sinne tilata muuten!!

  • krista
   17.5.2018 at 20:54

   Hei hyvä ajatus! Paitsi hmm tiedätkö se toimitus on aina maanantaina iltaisin, saakohan sen jotenkin silloin diilattua sun työpaikalle…? Tietysti riippuu työstä ja työvuoroista, että onnistuuko!

 • Milja
  16.5.2018 at 20:28

  Haluaisin kokeilla tätä erityisesti uusien reseptien ja ideoiden takia! Kaivataan vaihtelua ruokailuihin :)

 • Miikku
  16.5.2018 at 20:35

  Tuo lasten kassi kuulostaa hyvälle idealle.

 • Laalaa
  16.5.2018 at 20:35

  Tähän ruuhkavuosiarkeen helpotusta tuomaan, en voi sietää ruokakaupassa käyntiä ja ollaan niin jumiuduttu samoihin vanhoihin reseptehin! Ollaan kerran kassi tilattu ja ei ehkä meidän suosikkiruokia olleet, mutta mielelläni kokeilisin uudestaan :)

 • sarvis
  16.5.2018 at 20:47

  Haluaisin kokeilla, esimerkiksi vegekassia – olen maailman huonoin keksimään ruokia ja olisi kiva joskus yllättää mies hyvällä ruoalla. Se raukka kun pääasiassa vastaa meillä ruokahuollosta.

 • Sanna
  16.5.2018 at 23:09

  En oo minäkään ikinä tilannut tätä vaikka houkuttelee kyllä! Valitsisin lasten suosikkikassin koska varsinkin pienemmät ovat nirsoja, mutta vaihtelua kaivattaisiin!! Ja uusia ideoita. Ruoanlaitto tai ehkä se suunnitteluvaihe ”mitä tänään syötäisiin” on mun inhokki kotihomma…

 • Karoliina
  16.5.2018 at 23:41

  Tosi hyvä systeemi tuo! Lasten kassia kokeilisin eka, jos sais vaikka uusia ideoita. Harmillisesti vaan meille ei toimiteta, joten menis lahjaksi siskon perheelle jos voittaisin. Osaisivat arvostaa kyllä 😊

 • Rosie
  16.5.2018 at 23:55

  Kiireisiin päiviin tuo kassi toimisi loistavasti! Pienemmässä taloudessa pakastamalla ruokaa riittäisi kassista ainakin viikoksi. :) Ja vegekassia tälle kasvissyöjälle ehdottomasti! Nuo teidän kassiin sattuneet reseptit kuulostavat kaikki ihanilta!

 • Lotta
  17.5.2018 at 00:44

  Miehen toiveesta lihakassi, ja kiireiselle työviikolla ettei tarvitsisi pähkäillä mitä syödään.

 • Elina
  17.5.2018 at 06:45

  Haluaisin kokeilla vegekassia, kun pian maailmaamme sulostuttamaan saapuu pienen pieni tyttö, ja ajatukset ovat varmasti muualla kuin ”mitäs tänään syötäisiin?” 😊

 • ElinaBee
  17.5.2018 at 07:01

  Meillä ollut nyt melkein koko tämän vuoden A&A muksukassi käytössä joka ikinen viikko :D En tiedä mitä tekisin ilman ruokakassia!

  Meillä oli viime vuonna jonkin aikaa myös Sannan ruokakassi käytössä, mutta pidemmän päälle reseptit ja raaka-aineet eivät ihan vakuuttaneet. Jos A&A joskus lopettaa, niin siirryn kyllä takaisin Sannan ruokakassin käyttäjäksi!

  Muksukassissa on muuten sellainen kiva plussa, että yksi ruoka on liharuoka, yksi kalaruoka ja yksi kasvisruoka. On kivaa kun on vaihtelua viikossa – me pieniruokaisina syödään melkein jokaisesta ruokalajista kaksi päivää putkeen :D

 • LottaK
  17.5.2018 at 10:58

  Oishan tuo hauskaa vaihtelua ruoanlaittoon. :)

 • Piupali
  17.5.2018 at 11:49

  Vegekassi kiinnostaa. Olemme sekasyöjiä, mutta pyrimme lisäämään kasvispainotteisuutta koko ajan. Vegekassi voisi tuoda inspiraatiota ja ideoita. :)

 • Sumonen
  17.5.2018 at 12:30

  Ihanan laajalle on levinnyt nuo toimitukset, mut vielä ei meille asti 😟. Mutta jos arpaonni suosii, annan sen lahjaksi pienten kaksosten yh-äidille.

 • Ninni B
  17.5.2018 at 14:20

  Vegekassia olisi kiva kokeilla, kaipaisin ideoita kasvisruokaan!

 • Elisa
  17.5.2018 at 17:43

  Meille on syntymässä kesällä kaksoset. Siinä härdellissä kaikki helpotus ruokahuoltoon on tervetullutta. Pitäisi varmaan testata lasten suosikkikassia, jos vaikka ”valikoiva” esikoinenkin suostuisi syömään jotain.

 • Eeva
  17.5.2018 at 19:08

  Olen miettinyt tämän tilaamista kiireisinä viikkoina, kun ei jaksaisi käydä kaupassa tai miettiä reseptejä. Vegekassi kiinnostaisi!

 • Paprika
  18.5.2018 at 10:28

  Meille tänne Itäiseen Suomeen tätä ei valitettavasti toimiteta, mutta tämä voisi olla kätevä tilata mummolaan, niin voisi siitä ohiajaessa napata mökille mukaan! Mökillä tulee usein syötyä samoja pöperöitä, joten vaihtelu tekisi hyvää. Kesälomalla maanantaitoimituskaan ei ole ongelma, kun suunnittelee vaan menot sen mukaan.

  • Paprika
   18.5.2018 at 10:29

   Ja siis perhekassi lähtisi ensimmäiseksi kokeiluun.

 • tantantan
  18.5.2018 at 14:29

  Meillä vois käyttää ruokakassia niillä viikoilla, kun on puolison vuoro hoitaa kauppakäynnit ja keksiä viikon ruuat! Jostain syystä hänelle on tosi hankalaa koostaa se kauppalista ja löytää tuotteet hyllyiltä. Täytyykin vinkata, että maksamalla vähän extraa hän saa pestyä kätensä tästä kotityöstä :D

  • tantantan
   18.5.2018 at 14:33

   Ps. ”kilpailun säännöt” -kohta linkittyy postaukseen ”Kattojen yllä”, onko se tarkoitus?

   • krista
    18.5.2018 at 14:52

    Jaiks miten se voi olla edes mahdollista, julkaisun jälkeen vielä tarkistin… Joku sormilipsahdus siinä on nyt käynyt jossain vaiheessa, pahoittelut!!! Nyt korjattu!

  1 2 3