RuisSipsos Supreme (ja resepti!)

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä: Linkosuo

Aiemmin tuolla synttäritarjottavat-postauksessa mainitsinkin, että olin juuri silloin sopivasti saanut näytteeksi ison kassillisen Linkosuon RuisSipsejä – niitä oli siis meillä tarjottavana juhlapöydässä ihan sellaisenaan. Mutta oikeastaan heti näytekassin saatuani minulla alkoi takoa päässä yksi ajatus: Nachos Supreme. Tai siis RuisSips… öööh… RuisSipsos Supreme.

Nachos Supreme oli mulla joskus aikoinaan ihan sellainen henkilökohtainen addiktio eräässä Helsingin keskustan Texmex-ravintolaketjussa. Nachos Supreme paputäyttellä ja kuiva siideri – mmmmm! Kaikessa yksinkertaisuudessaan ruokalaji oli kyseisessä ravintolassa tyyliin nachot ja papukastike uuniin, päällä juustokastiketta ja jalapenoja, ja lisukkeina salsaa ja guacamolea. Niin ja se kuiva omenasiideri. Sanoinko jo, että se oli hyvää. Sanoin.

Nojoo, mutta viime supreme-kerrasta onkin kulunut nyt sitten ainakin sen viisi vuotta. Ja nyt tuosta näytekassin tulosta asti olen sitten houkutellut Joelia, että tee meille näistä Nachos Supreme, tee meille näistä Nachos Supreme, tee meille näistä Nachos Supreme. Ja lauantaina mun ensimmäisen tanssiesityksen jälkeen se vihdoin teki!

Oli jo korkea aikakin, koska olin melkein jo ehtinyt napostella koko näytekassin sisällön jo sellaisenaan… Onneksi oli kuitenkin jäljellä vielä muutama pussi!

Joel käytti vuokaan kaksi 60 gramman mini-pussia: tomaatti-paprikan ja texmex-juuston yhdistelmän. Toimi! Mutta onnistuu varmaan muillakin tavoin maustetuilla RuisSipseillä.

RuisSipsos Supreme a la Joel

– 2 pss RuisSipsejä (60 g minipusseja, meillä siis tomaatti-paprika ja texmex-juusto)
– 175 g papuja (meillä kidneypapuja, mustapavut kuulemma saattais olla vielä parempia)
– 1 dl salsaa
– 1 dl vahvaa kasvislientä
– 1 kpl makea suippupaprika
– kourallinen kirsikkatomaatteja
– 50 g kevätsipulia
– 1,5 dl juustoraastetta
– tilkka oliiviöljyä

Lisukkeet:
– avokadoa
– turkkilaista jugurttia
– salsaa

Tee näin:
Pilko kasvikset, poista siemenet. Paista 2/3 kasviksista kevyesti öljyssä.

Lorauta vuoan pohjalle öljyä. Sekoita vuokaan RuisSipsit, pavut, paistetut kasvikset, kasvisliemi ja salsa. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista uunissa 150 astetta 20 minuuttia tai kunnes juusto hyvin sulanut. Ota pois uunista ja ripottele loput kasvikset päälle. Sammuta uuni ja laita vuoka vielä jälkilämpöön ruskistumaan (n. 10 minuuttia tai kunnes juusto kypsän näköistä).

Tarjoile esim. avokadon (tai guacamolen), salsan ja turkkilaisen jugurtin kanssa. Jos kaipaat lisää tulista potkua, roiskauta päälle Sriracha-kastiketta (tulinen chilikastike).

Hehehe otin vähän niin kuin ”ihan kaiken varalta” -henkeen noi ruoanvalmistuskuvat – että jos tulee hyvää, niin voisin tehdä tästä ihan bloggauksen. En nimittäin yhtään tiennyt, että miten tää toimii noilla RuisSipseillä. Jos ei olisi toiminut, ei olisi tullut tätä bloggaustakaan…

Mutta hitsi että oli hyvää! Tykkäsin itse asiassa paljon enemmän kuin tavallisilla nachoilla. Oli jotenkin enemmän makua. Muutenkin syön nykyisin mieluummin tällaisia kuin vaikka sipsejä  – ja etenkin noita maustamattomia annan silloin tällöin herkkuna tai jälkkärinä Silvallekin.

Joo, mut tuota Supremea söin ensin päivälliseksi yhden annoksen ja Silva söi yhden (tykkäsi myös!), ja sitten illalla lasten nukahdettua tulin tänne alakertaan syömään koko loppuvuoan (kuivan siiderin kanssa) ihan yksin hiljaisessa talossa. Tai no, ei ollut ihan hiljaista: oikeasti katsoin pienellä volyymilla Temptation Islandia netistä.

Ihan parasta.
(paitsi se sarja, joka on muuttunut tässä jakson 13 tietämillä ihan tylsäksi, pöh)

 

PS. Ai niin, tän voi tietty tehdä jauhelihallakin! Meillä papuversio, koska herkuttelijana olin etupäässä minä :)

 
Like

You Might Also Like

  • Hanna R.
    27.4.2015 at 13:33

    Onpa mättö! Tämä taitaa mennä kokeiluun, kiitos vinkistä :)

    • Kristaliina
      27.4.2015 at 13:58

      Kerro sitten, tykkäsitkö! …mut jos texmexistä tykkää, niin veikkaan, että tykkää tästäkin! :)

      Vois muuten laittaa vaikka jalapenosiivujakin lisukkeeksi – mutta meillä ei vaan niitä sattunut olemaan, heh tää oli vähän tällainen ”mitä kaapista sattuu löytymään” -pohjainen resepti :) Ja avocadon sijaan vois vaikka itse tehdä guacamolen!

      • Hanna R.
        27.4.2015 at 14:13

        Yes! Meillä on nyt just jonkinlainen texmex-kausi menossa: On tehty enchiladoja ja toissa viikonloppuna tehtiin ”texmex lasagnea”. Vuokaan siis vuorotellen papu-maissi-tomaattiseosta, tortilla-lättyjä ja juustoraastetta. Oli hyvää!

        • Kristaliina
          27.4.2015 at 14:24

          Uuuu, kuulostaa hyvältä!

          • Hanna R.
            27.4.2015 at 21:57

            Näytin tän postauksen just miehelle. ”Mennään heti Alepaan ostamaan noi kaikki ainekset”, tuli kommentiksi :D 

          • Kristaliina
            27.4.2015 at 22:21

            No niin – tätä siis iltapalaksi ;)

          • Hanna R.
            29.4.2015 at 22:21

            Slurps! 

            Kaikki meni :) 

            Ps. Hitsi, kun toi ruokakuvaus on vaikeaa :D

          • Kristaliina
            29.4.2015 at 22:23

            Ooooooo mäkin haluun! Tykkäsitte siis? Kiva kuulla!!!

  • Anjuska
    27.4.2015 at 14:14

    Näyttääpä todella hyvältä, nams! Alkaa oleen jo tää ”tehdään tortilloja”- riimi jo niin kulunut ja käytetty joten mukava saada vinkkejä muistakin tex mex aiheisita ruoista! Pakko kokeilla! :) 

    • Kristaliina
      27.4.2015 at 14:26

      Jesh, suosittelen!

      Ja hei tulisuusfaneille sit vaan tulisesta salsasta, jalapenoista ja chilikastikkeesta polttoaste oman maun muikaiseksi! :)

      (ps. nyt itseäkin harmittaa, että tuo vuoallinen jo loppui, kun alkoi tehdä uudestaan mieli…)

  • Riika V.
    27.4.2015 at 14:40

    Mä voisin kans kuvitella tekeväni tollasen reseptipostauksen, jossa mä en todellakaan itse kokkaa! ;) Sama meininki siis täällä ton ruoanlaiton suhteen. Niin ja vaikutti hyvältä! Jauhelihana vaan tänne suuntaan. :)

    • Kristaliina
      27.4.2015 at 15:14

      Hei maistajan rooli on tietysti huomattavan tärkeä :)

      Juu, kantsii kokeilla!

      • Riika V.
        27.4.2015 at 15:26

        Mitäs me avuttomat, saamattomat, maistajat! :D

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    27.4.2015 at 15:02

    Toi on jotenkin niin säälittävää, että aikuinen ihminen ruinaa toista tekämään itselleen ruokaa. Oikeesti, tee itse! Oikein hävettää että noin avuttomia ihmisiä ja vielä vanhempia on. ”Meillä ollaan niii-iiin tasa-arvoisia vanhempia että!” Paskat. Teillä on yksi asiansa hoitava vanhempi ja yksi mariseva uusavuton pelle.
    Siitä sitten tasa-arvoista esimerkkiä lapsille ”on ihan ok että toinen tekee kaiken ja toinen vaan nauttii tuloksesta”. Toinen ei saa edes lapsia hoidettua, vaan toisenkin on jäätävä kotiin avuttoman saamattomuutta paikkaamaan. Mutta saamaton ei myöskään ole itse valmis menemään töihin ja jättämään lapsia ja kodinhoitoa sen hoidettavaksi, joka tehtävästä selviytyy. Kivempihan se tietty on loikoilla kotona täydessä ylläpidossa. Hieno nainen.

    • Kristaliina
      27.4.2015 at 15:12

      :D :D :D

      Myös Joelilta terveisiä: :D

    • hmmm..... (Ei varmistettu)
      27.4.2015 at 19:55

      Mä oon monesti miettinyt ihan samaa! :/ Mutta oon miettiny myös, että jos Joel on tyytyväinen osaansa niin mitäs hittoa se meille muille kuuluu kuka teillä tekee ja mitä :D
      ps. oikeesti oon salaa vähän kade miten ihanalta sun miehes vaikuttaa.. ;)

      • Kristaliina
        27.4.2015 at 20:01

        Hmm, ehkä mun täytyy kysyä, että onko se varmasti tyytyväinen… :)

        On se kuulemma <3

        (ja on se joo ihanakin)

  • Maininki (Ei varmistettu)
    27.4.2015 at 16:33

    Olipa siinä tilitys O_o siis toi edellinen kommentti. Krista kannattais sunkin ottaa vaan sama minä-minä-minä blogirooli niin et olisi niin _uusavuttoman_ oloinen. Toivottavasti tajusit pointin, minä en siis pidä sua uusavuttomana vaan just hyvänä, sellaisena joka ei nosta itseään kokoajan alustalle.

    • Kristaliina
      27.4.2015 at 16:46

      Hihi, kiitos! :)

      • Kristaliina
        27.4.2015 at 17:02

        Aaa joo ja piti tulla vielä ihan sanomaa, että kyllähän mäkin joskus (heh ainakin luulen tekeväni niin) iloitsen joistain asioista, joissa oon mielestäni onnistunut/tehnyt hyvin/iloinen. Silloin, kun musta aidosti tuntuu siltä. Esimerkiksi nyt noista tanssijutuista! Ehkä mä oon vaan sellaista ihmistyyppiä, että mulle on luontevampaa kehua mun läheisiä ihmisiä kuin itseäni. Se on tietysti helppoa, kun noi on niin ihania :)

  • Maininki (Ei varmistettu)
    27.4.2015 at 16:35

    Hehee, siis jalustalle!

    • Kristaliina
      27.4.2015 at 16:46

      Alusta on just hyvä :D

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    27.4.2015 at 16:43

    Tuon edellisen vierailijan kommentti nyt on ihan asiatonta höpöhöpöä, mutta kieltämättä itselläkin kävi mielessä, että etkö oikeasti olisi osannut tehdä tätä itse? Tässähän siis pilkotaan ainekset ja laitetaan ne päällekäin, ei siis mitään ihmeellistä hifistelyä. Ymmärrän sen, että kotityöt kannattaa jakaa sen mukaan, mistä kumpikin nauttii/mitä osaa paremmin, mutta eikö ole hassua jos aikuinen ihminen ei _osaa_ laittaa ruokaa? Ihan jo käytännössäkin, mitä jos Joel olisi vaikka viikon reissussa/sairaana tms, niin syöttekö nuudeleita? Aikaisemminhan oli ihan normi, että miehet ei osannut laittaa ruokaa, vaan sen teki aina nainen. Moni mies ja lapsi ollutkin pulassa, jos äiti vaikka joutuu sairaalaan, tästä esim. oma isäni kertonut. Nykyään jos mies ei osaa laittaa ruokaa sitä pidetään avuttomana, jos nainen ei osaa, se on tasa-arvoa ja hauska boheemi yksityiskohta, just saying.

    • Kristaliina
      27.4.2015 at 16:49

      Olisin osannut, sen verran yksinkertainen oli tuo ohje :) Mutta Joel tykkää tehdä ruokaa ja on ylpeä siitä, että se hemmottelee meitä hyvällä ruoalla.  Se on meidän ”chef”, ei se edes päästäis mua keittiöön sotkemaan :)

      • Oliver (Ei varmistettu)
        27.4.2015 at 21:03

        Antaa ihmisten jakaa kotityönsä niin kuin kullekin parhaaksi sopii. Mun isä ei tee i-ki-nä ruokaa, mutta tekee sitten muita juttuja, ja molemmat ovat tyytyväisiä työnjakoon.

        • Kristaliina
          27.4.2015 at 21:10

          Just näin :)

  • Hiirulainen
    27.4.2015 at 18:43

    Oo, pitää kyllä ehdottomasti testata itsekin pienellä variaatiolla. Saattais toimia jos sovellan vähän aineksia tästä ja J:n papudippi-reseptistä. Siinä lihana on kana, joka melko varmasti toimii kans aika hyvin.

    Ja Linkosuon ruissipsit on kyllä ihan mielettömän hyviä. 

    • Kristaliina
      27.4.2015 at 19:49

      Mmmmm, testiin vaan! Ja tämähän on just silleen ”varioi mielesi mukaan” -kamaa, eli tavallaan vuokaan vaan noita ja omia lemppariaineksia. Mmmm! Ei hemmetti mun oikeasti tekee mieli tuota lisää :D

  • Hamsteri (Ei varmistettu)
    27.4.2015 at 20:43

    Ootko muuten kokeillut niitä ruisnachoja? Erittäin hyviä,vähän ohuempia kuin ruissipsit ja siksikin tällainen hammasrauta-muija tykkää!

    • Kristaliina
      27.4.2015 at 21:04

      Joo, oon maistanut! Ja molemmista tykkään :) Niitä oon maistellut sellaisenaan (jotain yrtin makua), mutta en tälleen ”oikeana ruokana”. Se oli tosiaan vähän ohuempaa rakenteeltaan, ja tämä mun mielestä suuhun sellainen ”ruisleipämäisempi” – eli siinä vähän jauhoinen rakenne.

      Mut joo, molemmista tykkään – ovat kyllä syrjäyttäneet tavalliset sipsit ja nachot meillä!

  • kao kao
    27.4.2015 at 23:44

    Mäkin syön noita sipseinä! Menee pussillinen ihan hetkessä (niitä nachoja olen syönyt seesami&merisuolaversiona). En oo vain löytänyt mitään niiden kaa sopivaa dippiä. Höh. 

    Ja niin ymmärrän Joelia, musta on kiva kokata ja hermostuttaa kun mies tulee siihen pyörimään ja ”auttamaan” (kulta mä tiedän sun keittiön paremmin kuin sä, koska mä kokkaan siellä). Oon kyl koettanut opetella sietämään toista henkilöä siinä ”tiellä” kun sitä kerran kiinnostaa tehdä sitä ruokaa yhdessä. Ehkä me vuoden päästä ollaan sellai seesteinen yhdessä kokkaava pariskunta (ei tod. olla kun mä olen nälkäisenä keittiössä). :D

     

    • Hiirulainen
      28.4.2015 at 07:22

      Tuorejuustot toimii aika hyvin.

      Meillä on tarjoiltu joskus juhlissa niin et ruissipsin päälle tuorejuustoa ja siivu kurkkua tai kalaa yms… 

  • JH (Ei varmistettu)
    28.4.2015 at 08:50

    Testattiin, mutta käytettiin jauhelihaa papujen sijaan. Oli tosi hyvää, mutta ens kerralla taidan maustaa jauhelihan (en edes pippuria tajunnut lisätä, hups!)…

    • Kristaliina
      28.4.2015 at 20:58

      Joo hei ehdottomasti mausteita oman maun mukaan! Meillä oli tulista salsaa, siksi ei (kuulemma) Joel ollut laittanut muita mausteita tällä kertaa :)

  • Lauraxxx (Ei varmistettu)
    28.4.2015 at 12:54

    Tämä ei nyt liity postaukseen, mutta luin vaan niin järkky jutun Väestöliiton sivuilta siitä, kuinka paljon tossa Nepalin maanjäristyksessä on raskaana olevia naisia!! Siis joka viides!!
    Ton tekstin lopussa oli kerättynä tahot, joiden kautta voi lahjoittaa. Ajattelin siis, jos sinua kiinnostaisi tämä, kun olet sillä suunnalla reissannut..

    http://vaestoliitonblogi.com/2015/04/28/nepalin-tuhon-keskella-joka-viid

    • Nepalimielessä (Ei varmistettu)
      28.4.2015 at 13:24

      Mä luin ton saman! Ja ite paksuna, ahdistus. Vähän helpotti, kun sain jaettua blogin ja lahjoitin rahaa, jos se auttais ees vähän.

    • Kristaliina
      28.4.2015 at 14:32

      Kosketti <3 Kirjoitan, kiitos linkistä!

    • Vierailija (Ei varmistettu)
      28.4.2015 at 15:08

      Vähän väärän käsityksen sain tuosta edellisestä: joka viides järistysalueella oleva olisi raskaana oleva nainen. Todellisuudessa tilasto meni siis niin, että YK:n väestörahaston UNFPAn tilastojen mukaan kriisitilanteissa keskimäärin joka viides lisääntymisiässä oleva nainen on raskaana. Eli karkeasti väestöpyramidi Nepalissa näyttää kutakuinkin http://www.globalis.fi/Maat/Nepal esitetyltä ja noista lisääntymisikäisistä (15-44 v, n. 25-30% väestöstä) viidennes on raskaana. Paljon siis sekin, mutta ei viidennestä järistysalueen ihmisistä vaan 5-6%.

      • Kristaliina
        28.4.2015 at 15:23

        Joo, mä kans tsekkasin, että mistä luku peräisin – eli yleinen arviohan se oli. Paljon on kuitenkin raskaanaolevia, ja muita ihmisiä, jotka apua Nepaliin kipeästi tarvitsevat!

  • KaisaKuu (Ei varmistettu)
    28.4.2015 at 14:39

    Ei muuta asiaa kuin, että Nachos Supreme AAAAH! Reilu 10 vuotta sitten noita annoksia meni useastikin, kunnes päädyin työpaikkaan joiden takatilat jaettiin osittain ko. raflan kanssa. Sen jälkeen en ole syönyt ainootakaan.

    • Kristaliina
      28.4.2015 at 14:46

      Auts :D Oliko hygieniassa parantamisen varaa? Jos puhutaan samasta paikasta (ei mainita nimeltä ko. paikkaa kuitenkaan), niin yksi tuttu työskenteli joskus siellä ja kertoi kans jotain samaan suuntaan… Mullakin jäi paikassa käyminen osittain sen takia vähemmälle, vaikka joskus olin ihan vakkari. Koti-nachos supreme for the win! :)