Puutalobaby 1 vuotta! …ja synttäriarvonta!

Tämä onkin sitten näköjään se aika vuodesta, kun lähes jokainen ajatus alkaa sanoilla ”tasan vuosi sitten”. Että sori vaan – erilaisia muistelokuohahduksia luvassa todennäköisesti ainakin ensi perjantaihin asti; silloin Silva täyttää vuoden.

Mutta Silva ei ole tämän puutalon ainoa synttärisankari. Tänäänkin on syntymäpäivä!

Ja nyt tulee siis se ”tasan vuosi sitten” -lause:

Tasan vuosi sitten julkaisin ensimmäisen Puutalobaby-bloggaukseni!

Idean blogin perustamiseen olin saanut muutamaa päivää aikaisemmin. Se tuli aika spontaanisti, ”hei tää vois olla kiva juttu” -tyyppisesti, ja tapani mukaan en asiaa kovin pitkään puntaroinut. Hommiin vaan! Blogin nimi syntyi välittömästi eikä tyylilajiakaan tarvinnut pohtia: siitä tulee minun näköistä, tietysti!

Joelilta tieysti kysäisin, että onko ok, jos ollaan koko porukka siinä sitten omilla etunimillämme ja naamoillamme. Ja Joel totesi, että antaa palaa vaan.

”Mä veikkaan, että jos Krista alkaa tuollaista tehdä, ja tuolla sen omalla tyylillä, siitä tulee vielä iso juttu”, Joel ennusti kavereille meidän kotiin järjesteyissä nörttibileissä – blogilla oli silloin ikää yksi päivä.

”Nääh. Arvakaa vaan, kuinka paljon maailmassa on blogeja. Oishan se tietty ihan huippua, jos mulle tulisi lukijoita – mutta miten ihmiset mukamas löytäisivät just mut…? Miten sieltä joukosta muka erottuisi, nääh…”, olin aika skeptisenä.

Ensimmäisen jutun julkaisun jälkeen istuin möhömahani kanssa tuossa olohuoneen sohvalla ja tuijoin herpaantumatta Google Analyticsin reaaliaikaista kävijäseurantaa: ”Yks lukija, mun juttua lukee just nyt joku! Oho eiku se oonkin minä itse. Ja sitten: neljä lukijaa – tuossa on nyt neljä lukijaa!” Vau.

*******

Ja siitä on nyt siis vuosi. Vau sillekin.

Ja vau sille, että miten te kaikki lukijat olette todistaneet tuon mun nääh-ajauksen vääräksi ja löytäneet tänne! Ja VAU sille ajatukselle, että näin moni ihminen ihan oikeasti käyttää (lähes) joka päivästä omaa aikaansa tulemalla tänne puutalobabylandian juttuja lukemaan! Se on lähes käsittämätöntä. Huikeaa. Se tuntuu niin-niin-niin kivalta!

*******

Minulta on kysytty, että mikä saa minut bloggaamaan – ihan ilmaiseksi tekemään jotain näin aikaavievää, ja vieläpä tässä lapsenhoidon rinnalla. Minun on ollut pakko vastata, että syyt ovat varmasti loppujen aika itsekkäät. Totta kai ne ovat itsekkäät.

Ensin on tietysti kirjoittamisen ilo. Haluan kirjoittaa. Mutta minulla ei ole pitkäjänteisyyttä romaaniin eikä taitoa runouteen. Sen sijaan minulle on kai kehittynyt jonkinlainen jännä ominaisuus: pystyn huomaamaan arjesta pieniä hauskoja juttuja, ja ne muotoutuvat päässäni kuin itsestään tekstinpätkiksi.

Ennen blogia naureskelin, että olen kehittänyt itselleni kyvyn nähdä elämän Facebook-statuksina: kirjoitin Facebookiini pikkunäppärän heko-heko-hauskan statuksen joka ikinen päivä. Nyt teen ihan samaa, mutta bloggauksina. Mikä tahansa pieni hetki voi yhtä äkkiä avautua päähäni valmiina blogitekstinä. Sitten vain etsin itselleni ajan napu-napu-naputtaa sen näppäimistön kautta ulos.

Jotkut ovat taitavia vaikkapa piirtämään tai laulamaan. Minä en. Mutta arkielämän näkeminen hauskana lyhyenä tekstinpätkänä on minun oma pienenpieni luovuuden hetkeni. Se tuottaa minulle iloa, nautintoa, onnistumisen tunteita. Bloggaus on mun juttu.

Ja toiseksi on tietysti tämä: tuottaa aivan huikean paljon iloa saada positiivista palautetta. On se sitten sydämen kuva tuohon yläpalkkiin, kommentteja keskusteluketjuun tai yksityisempi viesti omaan sähköpostiin.

Tuntuu aivan mahtavalta, jos on pystynyt herättämään omilla teksteillä ajatuksia, tunteita. Huomata käynnistäneensä lukijassa jonkinlaisen reaktion, joka voi johtaa jopa johonkin omaan oivallukseen. Asioiden jakamiseen. Vertaistukeen. ”Niin meilläkin” -toteamukseen. Kommentteihin. Mielipiteisiin. Lukijoiden omiin, joskus pitkiinkin kertomuksiin keskustelussa.

Ikään kuin ei olisikaan vain minun blogini vaan useita tarinoita yhdessä – joskus te lukijat kirjoitatte omista kokemuksistanne ihan yhtä pitkästi kuin minäkin. Se tuntuu aivan hurjan hienolta.

Kiitos!

*******

Ai niin, otsikossa lukee myös synttäriarvonta!

Halusin siis blogin yksivuotispäivän kunniaksi arpoa jotain kivaa. Mutta mitä? Mietin sitä aika pitkään: sen pitäisi olla puutalobabylandian tyyliin jotain sopivan arkista, näppärää ja sellaista, mistä itse ollaan tykätty. Ei mitään luksusta vaan joku normaali naperoperheen peruskäytännöllinen juttu.

Ja sitten mieleen tuli tämä:

Sormiruokaileva napero? Itsevärjätty ruokalappuharso? Avocadopastan pääaines sotattuna pöytään? Ei, vaan tuo syömisalunen: Stokken Table top.

Meillä oli Silvan ruokailualustana ensin sellainen ihan tavallinen Ikean lintukuvioinen ruokailutabletti. Mutta kun sormiruokailukokeilut aloitettiin, niin todettiin, että me taidetaan tarvita jotain vähän… …no: vähemmän lattiallelentelevää.

Sitten keksittiin tuo Stokken Table top. Eli tuollainen imukupeilla pöytään kiinnitettävä alunen, joka on superhelppo pyyhkiä puhtaaksi, ja lisäksi siinä on vähän kohotetut reunat – napero voi kaataa siihen vaikka kokonaisen vesimukillisen (ja kaataakin) ilman, että koko ruokapöytä alkaa lainehtia.

On se vaan hyvä. Ja arkinen. Ja näppärä.

Niinpä ihan omin pikku kätösin näpytin sähköpostia Stokkelle ja kysyin nätisti, että haluaisivatko he kenties lahjoittaa tällaisen Table topin arvontatarkoitukseen. Ja sieltä vastattiin, että tottahan toki. Jee!

Jee, sanoo myös avocadosuu.

Siispä arvotaan!

Mitään sen kummempia kommervenkkejä ei tarvita – muuta kuin että jätä tähän kommenttikenttään yhteystietosi (meiliosoite), jos haluat osallistua arvontaan! Ja aikaa voisi olla vaikka ke 3.4. klo 12 asti, niin saadaan myös tällä hetkellä pääsiäislomailevat lukijat mukaan.

Itseäni kiinnostaisi kuitenkin myös tällainen: mikä on ollut lempihetkesi/ lempibloggauksesi puutalobabylandiassa? Vaikkapa kutkuttavanhauskin tai itkettävänkoskettavin juttu? Tai ylipäänsä joku, mikä sinulle on jäänyt päällimmäiseksi mieleen?

Osallistua voi siis tuohon kysymykseen vastaamattakin – mutta olisi vaan tosi kiva kuulla, mikä teidän mielestänne on ollut kuluneen blogivuoden huippukohta!

*******

 

Krista, Joel & Silva kiittävät kaikkia lukijoita puutalobabylandian ensimmäisestä vuodesta: olette tärkeitä ja tykkäämme teistä kovasti – KIITOS!

 

 

ps. ei sisällä mainoslinkkejä, mutta tuo Table top -alunen on siis pyydetty Stokkelta tähän arvontaan – siksi alla merkintä ”yhteistyö”

 
Like

You Might Also Like

 • niini
  30.3.2013 at 12:18

  Onnea Puutalobabylandiaan! :) Olen lukenut mukana melkein koko vuoden ja se on ollut mahtavaa, kun oma poika on vain hiukan Silvaa nuorempi. On ollut samoja juttuja ja eri juttuja kuin meillä; on mahtavaa saada eräänlaista vertaistukea ihan ”tuntemattomalta” :D Mitään yksittäistä juttua en juuri nyt osaa nimetä, koska kaikki tuntuu hassulla tavalla myös omilta; näinhän meilläkin menee :) 

  Toivottavasti jaksat jatkaa kirjoittelua, juttujasi on mahtava lukea! Teksteistä voi melkein kuulla sinun äänen ja innostuksen :)

  Onnea myös erikseen tulevalle päivänsankarille! :)

  saija_a @ hotmail . com

 • Mamma
  30.3.2013 at 12:21

  Hassu mies jutut. Joel on aikamoinen hahmo, vaikka onkin oikeasti olemassa. Siis ja olette sinä ja Silvakin ihania. Ihana perhe, ei voi muuta sanoa :)

   

 • ande
  30.3.2013 at 12:21

  Kaikki juttusi ovat olleet niin mahtavia kuin olla ja voi, mutta Lemmenlomalla oli kuin suoraan meiltä! :D 

  Onnea oikein paljon blogin 1-v synttäreinä, toivon paljon pitkiä ja ihania blogikirjotuksia jatkossakin, olethan tosiaan ensimmäinen joka innoitti mut tähän bloggailuun! ;) Ja s-posti: anna.hiekkataipale@gmail.com

 • Tansku (Ei varmistettu)
  30.3.2013 at 12:22

  Ensinnäkin täytyy kiittää ja kumartaa iki-ihanasta blogistasi! Onnea 1-vuotiaalle! Se vaikuttaa niin aidolta ja voin samaistua kirjoituksiisi postaus postaukselta. Olen blogisi suhttuore lukija, joten en ole ehtinyt lukea vielä montaakaan postaustasi, mutta niistä jotka olen nähnyt tuli mieleen ”pakahtuva sydän” (tai jotain sinnepäin taisi postauksen nimi olla). Ihan itku pääsi sitä lukiessa.. :’)

  mailiosoitteeni: tanja.tikkanen@gmail.com

  Tuollainen alusta oisi niin kätsä ruokailemaan opettelevalle pikkupojulleni!

 • annemi
  30.3.2013 at 12:22

  Hurjasti onnea yksivuotiaalle, sekä blogille että Silvalle :)

 • Adiina
  30.3.2013 at 12:23

  Paljon onnea ja kiitokset itsesi näköisestä blogista!

  Paljon on vuoteen mahtunut ja aivan huippujuttuja. Mutta, yksi on kuitenkin jäänyt eniten mieleeni. Meillä taisi lasketut ajat olla melko lähekkäin, mutta otitkin varaslähdön. Jännityneenä luin sairaalasta kirjoittamaasi juttua ”Apua, meidän vauvalla on kakkaa silmässä!”. Siis mitä? Silloin tuli itsellekin huoliöverit jo ennen synnytystä. :)

 • Dalmi
  30.3.2013 at 12:24

  Onnea! :)

  En kyllä lähde nimeämään yhtä tiettyä postausta, minusta Puutalobabyn mukavuus on juuri siinä että kaikki jutut tulee luettua. Ja keskosbeiben kasvunseuraaminen koukuttaa tietysti toista ennenaikojaan tulleen lapsen äitiä.

  mail.dalmi@gmail.com (Jos ei voiteta, ostetaan kyllä tommonen alunen HETI. Kaikkee (hienoo) ne keksiikin!)

 • Jenni81 (Ei varmistettu)
  30.3.2013 at 12:25

  Iih! Haluun tollasen alusen!! Osoite on jenni.smedberg@gmail.com.

  Ehdottomasti paras hetki blogisi parissa on ollut se teksti, jonka luin ensimmäiseksi ja jonka ansiosta minusta tuli blogisi päivittäinen lukija. Eli se Elämä tässä ja nyt -postaus. Olin itse juuri jäänyt äitiyslomalle ja vietin päiväni omaa kääröäni tuoksutellen. Ja ajattelin juuri niinkuin sinä tuossa postauksessa. Monia muitakin ihania hetkiä (sellaisia ”just tältä mustakin tuntuu”) olen viettänyt blogisi parissa, mutta tuohon postaukseen palailen aina silloin tällöin uudelleen… :)

 • Kristaliina
  30.3.2013 at 12:26

  Ooo, paljon kommentteja tullut nopeasti – kiitos kaikille!

  Niin joo ja sellainen lisäys siis vielä, että jos olet rekisteröitynyt ja sieltä tiedoistasi on löydettävissä myös meiliosoite, niin sitten ei tarvitse tietystikään jättää meiliosoitetta tähän erikseen :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  30.3.2013 at 12:30

  Eksyin joskus vahingossa lukemaan blogiasi. Ennen tämän blogin löytymistä en oo seurannut mitään blogia säännöllisesti tai saatikaan kauheasti lukenutkaan. En osaa sanoa mikä kirjoitus olisi paras, mutta tykkään kovasti sun kirjoitustyylistä.

  Tuollainen alusta tulisi todella tarpeeseen. Itselläni on tänään 1-vuotissynttäreitä juhliva tyttö, joka kovasti haluaa opetella itse lusikalla syömistä ja sotku on kauhea :)
  pauliinakuusisto@gmail.com

 • Emmi Elise (Ei varmistettu)
  30.3.2013 at 12:30

  Itse löysin sattumalta Lilyyn, kun olit juuri kirjoittanut ”Meille tulee keskosvauva-”postauksen. Klikkasin samoin tein blogiisi ja jäin seuraamaan siitä eteenpäin, jäin koukkuun. :) Itse odotin vauvaa syntyväksi kesäkuussa, joten aihe kiinnosti.
  Oma tyttö on tosiaan 2,5 kk Silvaa nuorempi, joten sinun alkuaikojen fiiliksesi ovat jääneet mieleeni parhaiten. Niitä kun tuli paljon peilailtua omiin fiiliksiini.
  emmi.saaristo@gmail.com

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  30.3.2013 at 12:34

  tiina.kerkkanen@gmail.com

  Aika laaja-alaisesti olen tykännyt kaikista jutuistasi. Paljon on ollut kaikenlaisia arjen pieniä vinkkejä, kuten harsojen värjäystä :) Myöskin syvälliset kirjoitukset ovat hyvin jääneet mieleen suorittajatytöstä ja munkkien opeista.

  Kiitoksia vain teille mukavasta blogista, joka kyllä antaa naurua ja hymyjä ainakin tälle äidille.

 • Amma
  30.3.2013 at 12:36

  Löysin palstalle aikanaan muistaakseni fb:n mainoksesta ”iik, vauvalla on kakkaa silmässä”, kuten myös Tommin palstalle ”katsotaan nyt onko siellä ketään elossa” tai jotai sinnepäin ainakin.

  Aika pian jäin koukkuun moneen muuhunkin Lilyn blogiin ja no, loppuhan on historiaa, eikähän täältä malta pysyä poiskaan, kun kaikki on vaan niin mahtavia!!

  Parasta vuodessa on ollu ne lukuisat kerrat, joina olen miehelle kertonut puutalon kuulumisia. Yksittäisinä postauksina mieleen on jäänyt mm. nimiäiset (tai nimiäiskrapula), naimiaiset, ”en mitään kasvatusoppaita ole lukenut enkä lue, mutta meillä tehdään näin”-jutut ja jostain syystä se joku överi kultakehyksinen peili :D

  Mutta ihanaa, jatka vaan samaan malliin!!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  30.3.2013 at 12:36

  Hei!! Löysin blogisi juuri tänään ja aivan upea!!
  Jään seuraamaan, että mitäköhän jännää seuraavan vuoden aikan tulee ;)

  sähköposti arvontaan: riitta.a(at)me.com

 • Mari00 (Ei varmistettu)
  30.3.2013 at 12:47

  Hurjasti onnea 1-vuotiaalle blogille!! Blogisi on aivan ihana ja piristävä, kiitos että jaksat sitä kirjoittaa! En osaa nimetä lempijuttua, mieleen on jäänyt kaikenlaista.. vauvan nukuttaminen verannalla, teidän ihanan värikkäät keittiön kaapit ja talon remontti, ankkapotta ja Silvan arkipäivän seikkailut. :-)

  Osallistun mielelläni arvontaan, s.postiosoitteeni on: marispuranen @ gmail.com.

 • Heyni (Ei varmistettu)
  30.3.2013 at 12:48

  Olen pahasti koukussa blogiisi :D Itselläni on 3,5 kk ikäinen tyttö ja urakalla imen itseeni vertaistukea ja blogisi on tyydyttänyt osan tästä tuki tarpeestani. Iso kiitos siitä! Luen blogiasi, koska kerrot arjesta sellaisena kuin se on, ei pelkästään kaunistelua, vaan ihan oikeaa lapsi arkea.

  sähköposti arvontaan: heini154@gmail.com

 • MariaS (Ei varmistettu)
  30.3.2013 at 13:01

  Oih, alusta olisi kovasti tarpeen! Meidän neiti puoli vuotta on sitä mieltä että soseet on ihan plääh, mutta omaan käteen saatuja paloja tungetaan innolla suuhun.

  Mustakin teidän hääpostaus oli ihana <3 Itsekin haluaisin mennä pienesti ja omannäköisesti naimisiin, mutta mies haluaa jotkut isot kesähäät… Muutenkin teidän elämää on ollut hauska seurata senkin takia kun asutaan samoilla huudeilla.

  Kiitos ihanasta blogista Krista!

  maria.setala@gmail.com

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  30.3.2013 at 13:11

  Heipä hei täällä kanssa yksi arvontaan osallistuva:) (nniiina@hotmail.com)

  Olen seurannut blogiasi viime kesästä asti kun aloin vauvasta haaveilemaan, ja nyt odottelen pienokaista syntyväksi heinäkuussa!:) En osaa erityisemmin lempparipostausta mainita, mutta on niin mukava lukea kuulumisiasi sekä seurata miten Silva on kehittynyt. Ehkä parhaimmat postaukset liittyy siihen missä olet kertonut kokemuksiasi jostain tietystä asiasta, ja miten on toiminut. Olen jo monia vinkkejä kahminut sinulta itselleni!:D

 • Lilie
  30.3.2013 at 13:15

  Onnea yksivuotiaalle ihanalle blogille!

  Koko blogi koskettaa, naurattaa ja liikuttaa, mutta ihan näin lonkalta heitettynä mieleeni tulee pari postausta, joista tuli sellainen helpotuksen huokaus: ”Me ei olla ainoita, joilla asiat menevät näin, luojan kiitos!” Eli postauksesi rytmittömyydestä ja ulos lähtemisen vaikeudesta saivat pienen kiven tippumaan sydämeltä ja omatunto keveni hitusen :)

  Jatka samaan malliin! :)

  march6th@hotmail.com

 • Tiina-äiti (Ei varmistettu)
  30.3.2013 at 13:17

  Arvontaan mukaan! Löysin tämän sinun blogin aika vasta, joten en osaa vielä sanoa sellaista tiettyä kutkuttavaa hetkeä. Mutta tykkään sun tyylistä kirjoittaa, se on ihanan rehellistä! Ja aika moneen juttuun naureskelen ja totean täällä kotona yksikseni että niinhän se just on. Niin kuin vaikka tuo mitä juuri kirjotit niistä tekstinpätkistä. En ole koskaan ennen sitä sanoiksi pukenut, tai edes ajatellut, mutta teen just tuota samaa :D Siis ennen ne asiat muotoutui päässä FB-päivityksiksi, nyt osittain blogiteksteiksi. Mietin just eilen että pitäiskö mun perustaa toinen blogi, että saisin jakaa vähän eri aiheen tekstejä. Kai se on vaan joku asioiden jakamisen ilo joka niitä lauseita omaan päähän tuottaa? :D

 • 1 2 3