Parasta leivän päälle (ja taas arvotaan!)

Kaupallinen kampanja: yhteistyössä, Fazer

Mulla on jo pitkään ollut ajatuksena kirjoittaa juttu just tällä otsikolla. Kyse ei ole mistään huippureseptistä eikä jostain sellaisesta salaisesta innovaatiosta, jota kukaan ei ole koskaan aikaisemmin kokeillut wohoo. Vaan ihan niinkin pienestä perusarjen asiasta kuin että Joel hoksasi jossain vaiheessa, että on jotain, mikä on leivän päällä paljon parempaa kuin tavalliset oivariinit: avokado.

Se vaan on leivän päällä (ikään kuin levitemäisesti käytettynä) niii-iii-iiin hyvää! Ja hyvää rasvaa myös. Eikä tavis-kasvisrasvavoiteita kaipaa siihen päälle enää yhtään – mikä ainakin minut itseni kovasti yllätti; olen aina kuvitellut, että leipä kuin leipä kaipaa aina ”kostuketta” noista oivariineista.

Ennen kuin sain avokadolevitejuttuni valmiiksi, tuli sattumalta viestiä Fazerilta: Olisimmekohan kiinnostuneita kehittämään jonkun kivan (ja ehkä jopa erikoisen) reseptin heidän uutuusleivälleen: Real Kaura-ruisleivälle?

No hmm:
a. ruisleipä on mulle lähes elinehto; syön sitä joka ikinen aamu ja usein myös iltaisin
b. perus-Real on ihan ehdottomasti toinen mun ikisuosikkileivistä (toinen on Reissari)
c. viime syksynä meillä hurahdettiin kauraleipään, joten Realin vastaava kuulosti kiinnostavalta
d. yllä mainittu avokadoleviteleipä

Okei!

Nojoo että myönnettäköön: puutalon resepti (heh) nyt ei todellakaan ole se kaikkein erikoisin – se kuuluu niin, että ”testaa avokadoa levitteen sijaan”. Mutku mutku mutku se on kuitekin niin hyvä ”resepti”! :) Ja ennen kaikkea aito: tuolla tavalla meillä nyt tuota leipää syödään ja kaikki muu olisi (meidän osalta) ollut vähän sellaista keksimällä keksittyä.

Eli parasta leivän päällä puutalossa hyvin arkisesti näin. Ainekset:

…ja lopputulos:

Nam. Meidän Kaura-ruisleipä nautitaan vaikkapa näin.

 

Mutta löytyisikö teiltä muilta vähän jotain erikoisempaa ideaa?

Fazerilla nimittäin haluttaisiin kuulla myös lisää erilaisia ideoita, miten Realia voisi käyttää. Perinteisetkin tavat toki käyvät, mutta jos lukijajoukosta löytyy jotain huippuresepti-innovointikykyisiä, niin kuulkaas antakaa palaa!

Kiva arvontakin tähän hommaan saatiin tarjolle: Kaikkien resepti-ideoijien kesken arvotaan 100 euron lahjakortti voittajan itse valitsemaan kuntokeskusketjuun. Ja lisäksi arvotaan Fazerin tuotelahjapaketti.

Arvontaan voi osallistua kertomalla oman realinsyöntivinkkinsä tämän bloggauksen kommenttikenttään 15.3. mennessä! …ja myös kuvat hurjan-hurjan tervetulleita!

…ja vielä se, että jätä siihen kommenttilomakkeeseen myös sähköpostiosoitteesi, mikäli et ole kirjautuneena Lilyyn! Jos se kuntosalilahjakortti vaikka osuisi kohdalle… :)

 

 

PS. Tiedän, tiedän: Puutalobabylandiassa on viimeisen kuukauden aikana ollut arvontoja enemmän kuin sen koko aiemmassa historiassa… :) Joidenkin iloksi ja joidenkin toisten harmiksi täten siis kerrottakoon, että valitettavasti (?) sama meno ei ihan jatku, vaan kyse oli ajoitussattumasta – eli ihan viikoittain/kuukausittain näitä ei jatkossakaan tänne tupsahtele :)

…hih paitsi jos tulee jotain tosi-tosi kivaa eteen arvontatarjokkaksi. Niin kuin ööö vaikka vaunut. Tai satasen lahjakortti itsevalittuun kuntokeskukseen. Ajattelin, että nämä on kuitenkin sen verran hyviä palkintoja, että menköön vaikka näin vähän peräkkäin :)

1
Like

You Might Also Like

  • maaritanneli
    1.3.2014 at 14:23

    Mä oon tehnyt Realista pannulla öljyssä krutonkeja, eli paahtanut pieniä paloja esim. Salaatin lisukkeeksi. Ja olen myös paahtanut kokonaisia viipaleita öljyssä. Nam.

  • Matsku (Ei varmistettu)
    1.3.2014 at 14:24

    Vinkkini on paahtaa ja päälle avokadoa (sorry olla tylsä, mutta täälläkin parhaaksi havaittu) ja levittyvää raejuustoa sekä tomaattia.

  • Miia. (Ei varmistettu)
    1.3.2014 at 14:27

    Oi, tuo avokado levite on kyllä hyvää, vielä paremmaksi muuttuu kun hiukan lisää valkosipulia, chiliä, pippuria ja suolaa. Toinen vakio levite meillä on: Voita, oliiviöljyä, ripaus suolaa ja jotain yrttiä esim. basilikaa, Nam! Jos ei mitään levitettä niin sitten ihan rehellisesti voita, en siis käytä laisinkaan kaupan käsiteltyjä ”terveellisenä” myytäviä margariinejä. :)

    • Kristaliina
      2.3.2014 at 21:54

      Oh, mulla kävi kans mielessä, että tuosta avocadosta tehdä maustamalla vielä jotain lisäherkkua… Tuo mausteyhdistelmä kuulostaa ihanalta!

  • paula__k (Ei varmistettu)
    1.3.2014 at 14:55

    tuli vaan mieleen – avokadomuussi ja pari tippaa limen mehua = mieletön dippi/levite vaikka mihin. kesällä grillasin kesäkurpitsaviipaleita ja päällystin ne avokado-limetahnalla. avot !

  • Satu Vee (Ei varmistettu)
    1.3.2014 at 16:13

    Mun uusin Real-herkku: leivän päälle Valion pehmeää raejuustoa (levittyy helposti), siivu ohutta kylmäsavukalkkunaleikettä ja reilusti tomaattia. Ei kovin omaperäistä, mutta ah, niin hyvää! :)

  • Silkkitassu
    1.3.2014 at 16:14

    Oma suosikki leivän päällä on lohilevite (tai ihan vain savustettu lohi paloina jos ei levitettä siitä jaksa tehdä) ja salaatti. Oi nomnom!

  • NooraP (Ei varmistettu)
    1.3.2014 at 17:10

    Paahdettua leipää ja hummusta. Kirsikkatomaatteja tai vastaavia päälle :) Menee näin hyvin vaikka alkupalana tai välipalana.

  • Punajuuri (Ei varmistettu)
    1.3.2014 at 17:13

    Oi, nam tuo avocadolevite on kyllä ihanaa. Meillä ihan lemppari on real paahdettuna, jotain rasvalevitettä ja levitettävä sulatejuusto (meillä Polar 9%). Päälle paprikaa ja tuoretta basilikaa. Aaah. Siitä on hyvät aamut tehty, vaikka ”tylsän arkinen” resepti onkin :D Ja 1,5-vuotiaskin tykkää!

  • Titiu
    1.3.2014 at 17:36

    Koska mun elämäni suurin tragedia tähän mennessä on ollut se, että avokado on alkanut aiheuttaa törkeää närästystä, neuvoisin mäkin laittamaan päälle hummusta. Esim. Silvan ILO-jalapenohummus on ihan tajuttoman hyvää, siihen päälle vielä kesäkurpitsasiipaleita niin avot… ah.

    Joo. Kiitos. Nyt täytyy varmaan mennä jääkaapille…

    • Kristaliina
      2.3.2014 at 21:55

      Oi ei, mikä tragedia! Hummus on meillä kans käytössä; ja koska ei olla niin tee-se-itse-kaikki kokki-ihmeitä, niin meilläkin on vakkarina just tuo valmispurkki-Silva/Ilo. Tykkään, nam!

  • Jenn-
    1.3.2014 at 17:43

    Mun mieskin syö leipää just avokadon kanssa, mutta se haluaa sen avokadon isoina paloina eikä ”levitteenä”. Päälle vaan suolaa ja pippuria, niin se on siinä!

  • SatuK
    1.3.2014 at 18:21

    Sunnuntai aamun vähän raskaampi aamiaisbrunssileipä vaatii päällensä perunasalaattia, viipaleen juustoa ja jotain kaapista löytyvää vihannesta, mieluiten paprikaa tai kurkkua!

  • NinaMaria
    1.3.2014 at 18:32

    Mun lemppari on laittaa leivän päälle raejuustoa (rasvainen versio – cottage tyylistä) ja sen päälle graavilohta. Nam! En tiedä onko olemassa mitään parempaa. :)

    ninamariatuulikki@gmail.com

  • Ilokseni (Ei varmistettu)
    1.3.2014 at 19:38

    Vastaan tylsästi että raejuustoa ja kasviksia kuten tomaattia ja paprikaa ja sitten välillä erilaisia tuorejuustoa, mitä milloinkin mielitekojen mukaan :) ilokseni@gmail.com

  • Jenni Haga (Ei varmistettu)
    1.3.2014 at 19:40

    tavis-reali + becel + cheddarsulatejuustoviipale = RAKKAUS<3

    • Kristaliina
      2.3.2014 at 21:59

      Hei tässähän on mukana nyt kaikki mun omat herkut! Uuuuu! Hih tosiaan kuulostaa kirjoitettuna vähän kokeilevalta keittiöltä, mutta ehdottomasti kokeiltavalta reseptiltä!

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    1.3.2014 at 20:25

    Lauantai-illan herkkuleipä: leipä paahdetaan ja päälle laitetaan hunajaa ja vuohenjuustoa.

  • Martsu Hoo (Ei varmistettu)
    1.3.2014 at 21:35

    Lohimössöleivät!! Creme freshin sekaan lämminsavulohta, kaprista, pieneksi silputtua punasipulia, pippuria ja tarpeen mukaan suolaa. Tätä tahnaa (paahdetun) ruisleivän päälle, toimii myös tonnikalalla. Aah.

  • Vaeltajatar (Ei varmistettu)
    1.3.2014 at 22:00

    Jälkkäri-Realia alkoi taas tehdä mieli: Realin päälle lakkahilloa ja halutessa siihen päälle siivu juustoa. Usein kyllä menee ihan vain hillolla ;)

  • Aa (Ei varmistettu)
    1.3.2014 at 22:20

    Paahdettu Real, Paholaisen hilloa, rucolaa ja mozzarellaa.

  • elppis (Ei varmistettu)
    1.3.2014 at 22:38

    Avokadoa levitteenä, päälle cashewpähkinöitä, mustapippuria ja mintunlehtiä.

  • Minde (Ei varmistettu)
    2.3.2014 at 03:56

    Mä tykkään ruisleivän päälle laittaa rasvalevitteen ja banaania. Tai sitten banaania ja Oltermannia. Aivan mielettömän hyvää :) Ja mä en halua kuntokeskus-palkintoa, vaan tuotepalkinnon, kiitos :)

  • 1 2 3