Opettavaa puuhastelua pikkukoululaiselle (ja arvonta!)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Oppi&Ilon kanssa.

Meidän lapset ovat ihan pikkunaperosta asti rakastaneet erilaisia puuhakirjoja – ihan niin kuin minä itsekin lapsena! Muistan vieläkin, miten erityisesti eskari-ikäisenä väkersin erilaisten puuhakirjojen tehtäviä tärkeänä: katsokaa, mä osaan! Kohta mä olen ihan oikea koululainen! Vanhemmilta tulleet kehut ja kannustukset olivat kullanarvoisia tulevaa oppimispolkua ajatellen.

Tämä on mulle itselle tosi tärkeä juttu lasten kanssa toimimisessa. Mä nimittäin uskon hyvin vakaasti, että just tuollainen onnistumisen ilo ruokkii mahtavasti oppimismotivaatiota. Koulutielle on hyvä lähteä, kun tuntee varmuutta omista oppimisen kyvyistään ja ajattelee, että uuden oppiminen on kivaa. Ihana päästä kouluun oppimaan lisää asioita! Ja jos ei heti osata, niin sitten harjoitellaan – harjoitteleminen on hauskaa!

Oppimisen ilon filosofiastani oon kirjoittanut aiemminkin, esimerkiksi ”mitä haluan opettaa lapsilleni” -postauksissa, 1,5 vuotta sitten täällä.

Meidän lähimarkettien puuhakirjahyllyt tulivat meille tutuiksi jo aikoinaan, kun silloin 2-vuotiaalle esikoiselle piti keksiä paikoillaanpysyvää viihdettä, kun minä imetin pikkusiskoa. Tavallisista tarra- ja värityskirjoista se lähti. Muutama vuosi sitten ”löysimme” Oppi&Ilon opettavaisten ja ikävaiheittain suunniteltujen puuhakirjojen pariin – kiitos sukulaisen, joka alkoi ostaa niitä tytöille merkkipäivälahjoiksi. Ilmeisesti kirjakaupasta oli niitä suositeltu lahjavinkkinä, ja se oli kyllä erinomaisen hyvä suositus!

Tällä hetkellä etenkin poispyyhittävillä tusseilla tehtävät Oppi&Ilon puuhakirjat ovat meidän perheessä ihan lemppareita. Niitä kun voi tehdä uudelleen ja uudelleen! Ja vaikka molemmat sisarukset vuorotellen.

Tänä kesänä meillä on ollut tapetilla erityisesti kellonaikojen opettelu.

Havahduin tähän itse asiassa jo joskus viime keväänä; kääk täytyyköhän kouluun mennessä osata kello…? Me ei olla hoksattu sitä opetella! Meillä on kyllä montessorikerhossa askarreltu pahvikello, ja meillä oli myös erittäin hyvä tarkoitus opetella sillä kelloa jo viime vuonna. Vai sitä edellisenä? Mutta se sitten vaan jotenkin… …unohtui. Kysyin tästä eskarissa, ja siellä vakuuteltiin, että ei tarvitse osata vielä kelloa, kaikki tällaiset opitaan sitten koulussa. No hyvä!

Mutta silti meille jäi kytemään ajatus, että olisi vaikka ihan jo aamulähtöjen (ja nukkumaanmenojen) helpottamiseksi hyvä, jos lapsi osaisi jo peruspiirteet kellotaulusta: mitä on tasan ja puoli? Ja ehkä myös varttia vaille ja varttia yli.

Eikös näilläkin jo pääse pitkälle? Näin me ainakin ajateltiin. ”Vähän yli tasan kahdeksan” tai ”kohta puoli yhdeksän” ovat jo tosi hyviä ajanmääreitä!

Oppi&Ilolta me saatiinkin sitten tulevalle koululaiselle juuri tähän tarkoitukseen tosi hyvä puuhakirja: Pyyhittävät kellopuuhat. Tämän avulla meillä on nyt tänä kesänä opeteltu kellonaikoja!

Kirja lähtee erilaisten tehtävien avulla tosi kivasti liikkeelle ensin tasatunneista, sitten edeten puolikkaisiin tunteihin ja vartteihin. Ja kun samalla vielä ostettiin kotiin viisarilliset kellot meille kotiin sekä ala- että yläkertaan, niin se oli sitten siinä! Tuleva ekaluokkalainen oppi tämän kesän aikana keskeisimmät kellonajat helposti ja vähän niin kuin leikkien, jahuu!

Esimerkiksi nukkumaanmenoon motivoiminen onkin nyt ihan selvästi helpottanut, kun voi lapsille sanoa, että ”hupsis, tulkaapa katsomaan itse katsomaan kelloa, että paljonko se on”. (Kymmenen, jaiks! Pitäisi palata jo arkiruotuun!)

Pyyhittävien kellopuuhien lisäksi Oppi&Ilolla on tämän syksyn uusille koululaisille kolme muutakin tosi hyödyllistä materiaalia, tällaiset meillä on käytössä: Kohti koulua -puuhakirja, Valppain mielin -puuhakirja (liikennepuuhaa) sekä ihan älyttömän hyvä ja monipuolinen puuhakorttisarja nimeltään Kouluunmenijä.

Meillä on siis puuhasteltu nyt näitä kaikkia. Osaa on tehty jo vähän aiemminkin: tuon Kohti koulua -puuhakirjan lapsi sai jo viime jouluna joululahjaksi Espanjaan asti, ja Kouluunmenijä-puuhakorttisetin puolestaan 7-vuotissyntymäpäivälahjaksi.

Kaikki näistä sopivat mun mielestä tosi hyvin just ekaluokkalaiselle, sekä tässä koulun alkaessa syksyllä että koko vuoden ajan. Ja totta kai myös eskarilaiselle vähitellen koulun ensimmäisiä taitoja pohjustamaan.

Superiso suositus myös esimerkiksi 6- ja 7-vuotissynttärilahjoiksi!

Esimerkiksi tältä näyttävät puuhakorttipakan puuhat:

Sitten muuten vielä pieni pro-tason (heh) vinkki.

Näiden poispyyhittävillä tusseilla tehtävien puuhakirjojen ja -pakettien mukana on aina oma (musta) tussi, mutta värikkäämpiä tusseja on ostettavissa myös erikseen. Me saatiin tyttöjen synttärilahjojen mukana keväällä kaksi pakettia näitä värillisiä tusseja, ja ne ovat tuoneet kyllä lisäiloa (ja väriä) puuhien tekemiseen.

Vinkki väritietoiselle siis! Tai etenkin jos näitä tekee paljon niin kuin meillä tehdään, kahden puuhastelijan voimin.

Pakko vielä muistuttaa, että kaikissa näissä tulevan koululaisen uusissa taidoissa pätee mun mielestä sama kuin kellon oppimisen kanssakin: kyllähän ne opit myös koulussa tulevat. Eli ei paineita tai stressiä! Kunhan sinne kouluun menee sitten kivalla mielellä torstaina.

Mutta tällaiset hyvät ja ikävaiheiden mukaan suunnitellut puuhakirjat vahvistavat orastavia tai puhkeamaisillaan olevia oman kehitysvaiheen taitoja. Lisäksi tosiaan mä uskon tosi vahvasti siihen, että onnistumisen ilo ruokkii intoa oppia! Lapsi huomaa, että erilaiset tehtävät ovat kivoja ja oppiminen hauskaa.

Sillä iloisella mielialalla kohti koulua – jo yliylihuomenna!

(”IIK!”, sanoo äiti)

Lapsen kanssa on muuten meillä nyt paljon puhuttu siitä, että mitä siellä koulussa tehdään. ”Siellä tehdään varmasti aika paljon erilaisia tehtäviä”, minä olen kertonut. Ja yhdessä ollaan todettu, että hei sehän on just kivaa!

Koulussa on siis varmasti tosi kivaa.

Näitä Oppi&Ilon tuotteita saa heidän oman verkkokauppansa lisäksi myös kirjakaupoista ja isoista marketeista, kuten K-Citymarketeista ja Prismoista.

Ja jesh! Sain Oppi&Ilolta kivat koulun alkuun sopivat tehtäväpaketit myös tänne blogiin arvottavaksi!

Arvotaan siis täten täällä kolme (3) Oppi&Ilon tuotepakettia, ja kuhunkin tuotepakettiin voittaja saa valita kaksi (2) kpl vapaavalintaista tuotetta seuraavista Oppi&Ilon tuotteista: Kouluun menijä -puuhakortit sekä Kohti koulua-, Valppain mielin-, Pyyhittävät kellopuuhat– tai Ketterät kirjaimet -puuhakirjat.

Kunkin palkinnon eli yhden tuotepaketin arvo on 21,80–27,40 € palkinnoksi valittavista tuotteista riippuen.

Arvonta on voimassa 5.-15.8.2019 ja siihen voi osallistua tavalliseen tapaan, eli kommentoimalla tätä blogipostausta! Kerro kommentissasi, että mitkä kaksi tuotetta annetuista vaihtoehdoista haluaisit teille, jos voitat! Ja voi toki kertoa lisäksi muutakin; esimerkiksi että onko nämä Oppi&Ilon erilaiset tuotteet teille entuudestaan tuttuja ja mitä ootte näistä tykänneet :) Me ollaan tykätty paljon!

Arvonnan säännöt löytyvät täältä.

PS. Oppi&Ilon uutiskirjeestä saa vinkkejä iloiseen oppimiseen ja esimerkiksi tiedon Oppi&Ilon ystävämyynneistä. Uutiskirje tulee noin kuukauden välein, ja sen voi tilata täältä.

 

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Oppi&Ilon kanssa.

6
Like
2

You Might Also Like

 • Saara
  10.8.2019 at 23:42

  Kirjaimet ja kellonajat.

 • Vera
  11.8.2019 at 08:38

  Valppain mielin ja Ketterät kirjaimet

 • Anna
  11.8.2019 at 13:49

  Valppain mielin ja Kellopuuhat! :)

 • Airi
  11.8.2019 at 21:54

  Oi, meidän ihana Hupu menee tiistina koulupolkua aloittamaan, hänelle antaisin Pyyhittävät kellopuuhat– ja Ketterät kirjaimet -puuhakirjat. Hän alkaa olla kiinnostunut kellosta, kirjaimet hän tuntee kaikki jo mutta ei vielä halua kovasti kirjoitaa lauseita, yksittäisiä sanoja vain.

 • Liinu
  11.8.2019 at 22:34

  Kouluunmenijän puuhakortit ja Kellopuuhat iskisivät meidän tuoreeseen ekaluokkalaiseen, luulen. :)

 • Leimuska
  11.8.2019 at 22:50

  Kohti koulua ja kellopuuhat

 • Essi K
  11.8.2019 at 23:35

  Oih, tehtäväkirjat, oman lapsuudenkin suosikit <3 Puuhapakka ja Kohti koulua -puuhakirja tulis varmasti käyttöön :)

 • Mari Vesterlund
  12.8.2019 at 07:21

  Haluaisin meille nuo kouluun menijän -puuhakortit ja pyyhittävät kellopuuhat.
  Itse havahduin ihan tuohon samaan, että kirjaimia ja numeroita ollaan harjoiteltu, mutta kelloa ei olla harjoiteltu ollenkaan, niin tuo kellopuuhakirja olisi tosi kiva.

  Oppi ja ilo tuotteet ovat meille tuttuja. Löytyy useampi paketti puuhakortteja ja muutamia kirjoja. Lapset tykkäävät tosi paljon tehdä näitä. Nämä ovat ihania kun säilyvät myös pienemmälle sisarukselle, ei tarvitse aina uusia ostaa.

 • Hemuli
  12.8.2019 at 10:36

  Kellopuuhat ja valppain mielin kohtaisivat tarpeen juuri nyt. Erilaisia puuhakortteja meillä on muutamia, yksi kirja ja pari vihkoa. Oivallisia työkaluja nuutuneille (äidin) aivoille. Huh!

 • Mariia
  12.8.2019 at 10:40

  Meillä varmaan tykättäisiin Pyyhittävät kellopuuhat– ja Ketterät kirjaimet -puuhakirjoista. :)

 • Mirka
  12.8.2019 at 12:10

  Kellopuuhat ja Valppain mielin sopisivat meidän ekaluokkalaiselle.

 • Hanna
  12.8.2019 at 14:06

  Kouluunmenijän puuhakortit ja kellonajat olisivat ajankohtaisia

 • Erja A
  12.8.2019 at 19:22

  Hei! Oppi ja ilo kortit ovat tuttuja ja käytän niitä työssäni luokanopettajana. Kouluunmenijän puuhakortit olisivat ekiksillä kovassa käytössä, koska aloitin tänään uusien ykkösten kanssa.
  Kellopuuhat olisivat myös hyvin mieleiset.

 • ReK
  12.8.2019 at 21:25

  Kellot ja kirjaimet :) Tuttuja tuotteita, tykätään!

 • Ellliisa
  14.8.2019 at 13:39

  Heeei meinasi mennä ohi tällainen arvonta! Meidän valinta ois Kellonajat ja Valppain mielin.

 • anna s.
  14.8.2019 at 14:27

  Ketterät kirjaimet ja kellopuuhat olisi varmasti mieluisat :)

 • Aino
  15.8.2019 at 20:18

  Kellopuuhat ja ketterät kirjaimet!

  Oon ihastellu kyllä näitä kaupassa, mutta en oo raaskinu vielä ostaa :)

 • sari
  15.8.2019 at 22:16

  Meille ois hyvät nuo kouluun menijä puuhakortit ja kellopuuhakirja. Monia oppi ja ilo tuotteita on testattu, ovat kyllä kivoja!

 • 1 4 5 6