Opettavaa puuhastelua pikkukoululaiselle (ja arvonta!)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Oppi&Ilon kanssa.

Meidän lapset ovat ihan pikkunaperosta asti rakastaneet erilaisia puuhakirjoja – ihan niin kuin minä itsekin lapsena! Muistan vieläkin, miten erityisesti eskari-ikäisenä väkersin erilaisten puuhakirjojen tehtäviä tärkeänä: katsokaa, mä osaan! Kohta mä olen ihan oikea koululainen! Vanhemmilta tulleet kehut ja kannustukset olivat kullanarvoisia tulevaa oppimispolkua ajatellen.

Tämä on mulle itselle tosi tärkeä juttu lasten kanssa toimimisessa. Mä nimittäin uskon hyvin vakaasti, että just tuollainen onnistumisen ilo ruokkii mahtavasti oppimismotivaatiota. Koulutielle on hyvä lähteä, kun tuntee varmuutta omista oppimisen kyvyistään ja ajattelee, että uuden oppiminen on kivaa. Ihana päästä kouluun oppimaan lisää asioita! Ja jos ei heti osata, niin sitten harjoitellaan – harjoitteleminen on hauskaa!

Oppimisen ilon filosofiastani oon kirjoittanut aiemminkin, esimerkiksi ”mitä haluan opettaa lapsilleni” -postauksissa, 1,5 vuotta sitten täällä.

Meidän lähimarkettien puuhakirjahyllyt tulivat meille tutuiksi jo aikoinaan, kun silloin 2-vuotiaalle esikoiselle piti keksiä paikoillaanpysyvää viihdettä, kun minä imetin pikkusiskoa. Tavallisista tarra- ja värityskirjoista se lähti. Muutama vuosi sitten ”löysimme” Oppi&Ilon opettavaisten ja ikävaiheittain suunniteltujen puuhakirjojen pariin – kiitos sukulaisen, joka alkoi ostaa niitä tytöille merkkipäivälahjoiksi. Ilmeisesti kirjakaupasta oli niitä suositeltu lahjavinkkinä, ja se oli kyllä erinomaisen hyvä suositus!

Tällä hetkellä etenkin poispyyhittävillä tusseilla tehtävät Oppi&Ilon puuhakirjat ovat meidän perheessä ihan lemppareita. Niitä kun voi tehdä uudelleen ja uudelleen! Ja vaikka molemmat sisarukset vuorotellen.

Tänä kesänä meillä on ollut tapetilla erityisesti kellonaikojen opettelu.

Havahduin tähän itse asiassa jo joskus viime keväänä; kääk täytyyköhän kouluun mennessä osata kello…? Me ei olla hoksattu sitä opetella! Meillä on kyllä montessorikerhossa askarreltu pahvikello, ja meillä oli myös erittäin hyvä tarkoitus opetella sillä kelloa jo viime vuonna. Vai sitä edellisenä? Mutta se sitten vaan jotenkin… …unohtui. Kysyin tästä eskarissa, ja siellä vakuuteltiin, että ei tarvitse osata vielä kelloa, kaikki tällaiset opitaan sitten koulussa. No hyvä!

Mutta silti meille jäi kytemään ajatus, että olisi vaikka ihan jo aamulähtöjen (ja nukkumaanmenojen) helpottamiseksi hyvä, jos lapsi osaisi jo peruspiirteet kellotaulusta: mitä on tasan ja puoli? Ja ehkä myös varttia vaille ja varttia yli.

Eikös näilläkin jo pääse pitkälle? Näin me ainakin ajateltiin. ”Vähän yli tasan kahdeksan” tai ”kohta puoli yhdeksän” ovat jo tosi hyviä ajanmääreitä!

Oppi&Ilolta me saatiinkin sitten tulevalle koululaiselle juuri tähän tarkoitukseen tosi hyvä puuhakirja: Pyyhittävät kellopuuhat. Tämän avulla meillä on nyt tänä kesänä opeteltu kellonaikoja!

Kirja lähtee erilaisten tehtävien avulla tosi kivasti liikkeelle ensin tasatunneista, sitten edeten puolikkaisiin tunteihin ja vartteihin. Ja kun samalla vielä ostettiin kotiin viisarilliset kellot meille kotiin sekä ala- että yläkertaan, niin se oli sitten siinä! Tuleva ekaluokkalainen oppi tämän kesän aikana keskeisimmät kellonajat helposti ja vähän niin kuin leikkien, jahuu!

Esimerkiksi nukkumaanmenoon motivoiminen onkin nyt ihan selvästi helpottanut, kun voi lapsille sanoa, että ”hupsis, tulkaapa katsomaan itse katsomaan kelloa, että paljonko se on”. (Kymmenen, jaiks! Pitäisi palata jo arkiruotuun!)

Pyyhittävien kellopuuhien lisäksi Oppi&Ilolla on tämän syksyn uusille koululaisille kolme muutakin tosi hyödyllistä materiaalia, tällaiset meillä on käytössä: Kohti koulua -puuhakirja, Valppain mielin -puuhakirja (liikennepuuhaa) sekä ihan älyttömän hyvä ja monipuolinen puuhakorttisarja nimeltään Kouluunmenijä.

Meillä on siis puuhasteltu nyt näitä kaikkia. Osaa on tehty jo vähän aiemminkin: tuon Kohti koulua -puuhakirjan lapsi sai jo viime jouluna joululahjaksi Espanjaan asti, ja Kouluunmenijä-puuhakorttisetin puolestaan 7-vuotissyntymäpäivälahjaksi.

Kaikki näistä sopivat mun mielestä tosi hyvin just ekaluokkalaiselle, sekä tässä koulun alkaessa syksyllä että koko vuoden ajan. Ja totta kai myös eskarilaiselle vähitellen koulun ensimmäisiä taitoja pohjustamaan.

Superiso suositus myös esimerkiksi 6- ja 7-vuotissynttärilahjoiksi!

Esimerkiksi tältä näyttävät puuhakorttipakan puuhat:

Sitten muuten vielä pieni pro-tason (heh) vinkki.

Näiden poispyyhittävillä tusseilla tehtävien puuhakirjojen ja -pakettien mukana on aina oma (musta) tussi, mutta värikkäämpiä tusseja on ostettavissa myös erikseen. Me saatiin tyttöjen synttärilahjojen mukana keväällä kaksi pakettia näitä värillisiä tusseja, ja ne ovat tuoneet kyllä lisäiloa (ja väriä) puuhien tekemiseen.

Vinkki väritietoiselle siis! Tai etenkin jos näitä tekee paljon niin kuin meillä tehdään, kahden puuhastelijan voimin.

Pakko vielä muistuttaa, että kaikissa näissä tulevan koululaisen uusissa taidoissa pätee mun mielestä sama kuin kellon oppimisen kanssakin: kyllähän ne opit myös koulussa tulevat. Eli ei paineita tai stressiä! Kunhan sinne kouluun menee sitten kivalla mielellä torstaina.

Mutta tällaiset hyvät ja ikävaiheiden mukaan suunnitellut puuhakirjat vahvistavat orastavia tai puhkeamaisillaan olevia oman kehitysvaiheen taitoja. Lisäksi tosiaan mä uskon tosi vahvasti siihen, että onnistumisen ilo ruokkii intoa oppia! Lapsi huomaa, että erilaiset tehtävät ovat kivoja ja oppiminen hauskaa.

Sillä iloisella mielialalla kohti koulua – jo yliylihuomenna!

(”IIK!”, sanoo äiti)

Lapsen kanssa on muuten meillä nyt paljon puhuttu siitä, että mitä siellä koulussa tehdään. ”Siellä tehdään varmasti aika paljon erilaisia tehtäviä”, minä olen kertonut. Ja yhdessä ollaan todettu, että hei sehän on just kivaa!

Koulussa on siis varmasti tosi kivaa.

Näitä Oppi&Ilon tuotteita saa heidän oman verkkokauppansa lisäksi myös kirjakaupoista ja isoista marketeista, kuten K-Citymarketeista ja Prismoista.

Ja jesh! Sain Oppi&Ilolta kivat koulun alkuun sopivat tehtäväpaketit myös tänne blogiin arvottavaksi!

Arvotaan siis täten täällä kolme (3) Oppi&Ilon tuotepakettia, ja kuhunkin tuotepakettiin voittaja saa valita kaksi (2) kpl vapaavalintaista tuotetta seuraavista Oppi&Ilon tuotteista: Kouluun menijä -puuhakortit sekä Kohti koulua-, Valppain mielin-, Pyyhittävät kellopuuhat– tai Ketterät kirjaimet -puuhakirjat.

Kunkin palkinnon eli yhden tuotepaketin arvo on 21,80–27,40 € palkinnoksi valittavista tuotteista riippuen.

Arvonta on voimassa 5.-15.8.2019 ja siihen voi osallistua tavalliseen tapaan, eli kommentoimalla tätä blogipostausta! Kerro kommentissasi, että mitkä kaksi tuotetta annetuista vaihtoehdoista haluaisit teille, jos voitat! Ja voi toki kertoa lisäksi muutakin; esimerkiksi että onko nämä Oppi&Ilon erilaiset tuotteet teille entuudestaan tuttuja ja mitä ootte näistä tykänneet :) Me ollaan tykätty paljon!

Arvonnan säännöt löytyvät täältä.

PS. Oppi&Ilon uutiskirjeestä saa vinkkejä iloiseen oppimiseen ja esimerkiksi tiedon Oppi&Ilon ystävämyynneistä. Uutiskirje tulee noin kuukauden välein, ja sen voi tilata täältä.

 

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Oppi&Ilon kanssa.

6
Like
2

You Might Also Like

 • Anja
  5.8.2019 at 20:26

  Kouluun menijän puuhakortit sekä kellopuuhat! Meillä on tosi monia Oppi & Ilo’n tehtäväkorttipaketteja sekä joitakin puuhakirjoja ja kaikista on kyllä tykätty.

 • Metsärusakko
  5.8.2019 at 20:38

  Kellopuuhat ja Kohti koulua. Ois puuhaa meijän kouluun ja eskariin menijöille!

 • Veeamilia
  5.8.2019 at 20:38

  Liikenneasiat ja kellon opettelu kiinnostaa. Meilläkin alkaa uusi elämänvaihe kun eskariin mennäänkin jo tulevaan kouluun vanhan tutun päiväkodin sijaan.

 • Essi
  5.8.2019 at 20:40

  Valppain mielin ja ketterät kirjaimet! Just hyviä olis veljen lapsille lahjaksi tämmöiset, ettei aina olis jotain lasten toivomaa ”krääsää”. Vaikka toki krääsäkin on tärkeetä ja ihanaa lapsille!

 • Anna x
  5.8.2019 at 20:42

  Kellopuuhat ja kouluunmenijä! Meillä on jo neljä eri puuhapakettia ja ovat kivoja.

 • Vilhil
  5.8.2019 at 20:52

  Tämä tuoteperhe onkin meille tuttu! Puuhakorttipakkoja ja tehtäväkirjoja on useita jo ja myös lautapeleistä olemme tykänneet. Puuhakortit olivat kesälläkin monella reissulla mukana. Niitä lapset ovat puuhailleet niin autossa, lentokoneessa, ravintolassa kuin hotellissakin. Kivaa puuhaa! Käytän näitä myös töissä (alakoulu) oppilaiden kanssa. Meidän tällä viikolla eskarin aloittavat tuplat ilahtuisivat varmasti noista kaikista, mutta valintani olisi pyyhittävät kellopuuhat -kirja ja kouluun menijä -puuhakortit. Jos ei arvonnassa onni suosi, tässäpä tuli hyvä vinkki elokuun lopulle, kun lapset juhlivat synttäreitään.

 • Tiia
  5.8.2019 at 21:05

  Kohti koulua (pitäisi varmistaa ettei tätä vielä ole) ja kellopuuhat! Meillä eskariinmenijä, mutta nämä varmasti osuvimmat :)

 • Ribis
  5.8.2019 at 21:19

  Pyyhittävät kellopuuhat sekä Kouluunmenijä -puuhakortit olisivat varmasti tulevalle ekaluokkalaiselle erittäin mieluisia puuhasteluna. Tuttuja nämä Oppi&Ilo pyyhittävät (ja muutkin) puuhakirjat entuudestaan, ja kovin ovat pidettyjä😊

 • Hanna
  5.8.2019 at 21:22

  Kohti koulua ja Pyyhittävät kellopuuhat lahjoittaisin kaverin eka luokan nyt aloittavalle lapselle.

 • Kahden äiti
  5.8.2019 at 21:34

  Meidän 5 vuotiasta poikaa ei piirtäminen ja askartelu ole kiinnostanut missään vaiheessa juuri laisinkaan. Välillä olen ollut vähän huolissani, oppiiko ennen eskaria käyttämään edes kynää, kun kaikki muu kiinnostaa vaan enemmän. Mutta oppi&ilo tehtävävihkot ovat pikkuhiljaa alkaneet kiinnostamaan. Ensimmäisen tehtävävihkon ostin melkein kaksi vuotta sitten ja mitään en tietenkään ollut pyyhkinyt pois. Muutamien pyyhkimisyritysten jälkeen hoksasin kokeilla kosteuspyyhkeitä ja kappas, vihkot ovat kuin uusia! Nyt olen katsellut kohti koulua ja ketterät kirjaimet tehtävävihkoja. Värilliset tussit ostetaan ensi kauppareissulla, kiitos vinkistä!

 • Hanna
  5.8.2019 at 21:43

  Kelloa on meilläkin nyt opeteltu mutta ei ole tyttö vielä aivan ymmärtänyt joten Pyyhittävät kellopuuhat ja Kohti koulua toimisi meillä

 • Silla
  5.8.2019 at 22:02

  Kohti koulua ja kellopuuhat – vihkot olisivat meille mieluisimpia tulevalle eskarilaiselle. Korttipakkoja meillä on vuosien mittaan ollut useampiakin erilaisia, niistä on kyllä tykätty, mutta jollakin tapaa ovat myös vähän ”hankalia”, kun ovat kaksipuoleisia ja lapset aina mielellään säilyttäisivät tekemänsä jutut jonkin aikaa, sitten toinen kortti tai pöydällä pitäminen suttaa toisen puolen. Lisäksi korteissa on aina ollut mälsää se korttien kerääminen ja niiden saaminen siististi takaisin pakkaukseen. Ja ehkä kortit ovat aika pieniä tehdä tussilla tehtäviä, ainakin pienemmille. Haluttaisiin siis kovasti kokeilla vihkoja, poistuisikohan niissä nuo korteissa harmittavat jutut? Sisällöltään oppi ja ilo – jutut ovat aivan huippuja!

 • Tawawa
  5.8.2019 at 22:14

  Meillä on yhdet piuhakortit, jotka ovat lapselle jo turhan helppoja. Mieluisia ovat olleet ja melkein aina matkoilla mukana. Arvonnasta valittaisiin nyt Valppain mielin ja Pyyhittävät kellopuuhat.

 • Ems~
  5.8.2019 at 22:40

  Meille parhaat olisi Valppain mielin – ja Ketterät kirjaimet -puuhakirjat.

 • Tia
  5.8.2019 at 22:43

  Ketterät kirjaimet ja kouluun menijän puuhakortit tulis meille! 😊 Ihan mahti juttuja, olen töissä käyttänyt oppilaiden kanssa 👌🏼

 • Sanna
  5.8.2019 at 22:50

  Kellopuuhat ja ketterät kirjaimet olisi minun valinta. Meillä on näitä oppi&ilon poispyyhittäviä tehtäväkortteja ja lapsi tykkää niistä kovasti. Kiva keksintö👍 Tussejakin löytyy meiltä erivärisiä, olen huomannut, että kynän pää menee aika nopeesti huonoksi. Voi kyllä olla, että johtuu siitä, jos lapsi painaa kynää liian kovaa. Tekee niin innoissaan tehtäviä😂

  • krista
   6.8.2019 at 09:51

   Meilläkin on yhden tussin pää mennyt sellaiseksi ”paksuksi”, veikkaan että se on ekan kirjan kynä ja että sillä on just painettu liikaa. Muut on pysyneet vielä toistaiseksi hyvinä. Mutta onneksi niitä saa irrallaan uusia, niin puuhailu voi jatkua! :)

 • Enski
  5.8.2019 at 23:07

  Oi kummityttöni 6v rakastaa näitä Oppi&ilo tehtäväkirjoka! Hän riemastuisin kouluunmenijän puuhakorteista ja kellonajoista. Ne siis pakkaisin vaikka joulupakettiin hänelle :) ehdottomasti mukana siis!

 • Tiina
  5.8.2019 at 23:17

  Kouluun menijä ja kellopuuhat. Parhaillaan meillä opetellaan enkkua one, two, three korttien parissa😀

 • Tiina
  5.8.2019 at 23:35

  Meillä on joku korttipakka, ja joku liikenne vihko odottamassa! Mutta lautapelejä meillä on kaksi, ja niitä pelaamme paljonkin! Oppi&ilo pelit ovat ihania! :)
  Meidän 5vuotiaalle olisi varmaan mieluisia pyyhittävät kellopuuhat ja ketterät kirjaimet!
  Ja talvella niille olisi kovasti käyttöä, jos äiti pääsee harjoittelemaan kahden vauvan imetystä!

  • krista
   6.8.2019 at 09:49

   Hei mä en ole edes hoksannut, että niillä on pelejäkin! Täytyypä tutustua, meillä muutenkin vois olla muutama peli lisää!

 • Hanna
  6.8.2019 at 00:28

  Nää on huippuja! Meille kelpaisi ketterät kirjaimet ja kohti koulua!

 • 1 2 3 4 6