Pitkätukkaperheen hiusvinkit

Kaupallinen yhteistyö: XZ Muumi

Tällä karvaperheellä (haha, kuka luki väärin?) ainakin tuota selvitettävää takkua riittää:


Olen kertonut Niiskuneidin selvityssuihkeen fanituksestamme jo aikaisemminkin (täällä). Joskus silloin 2,5 vuotta sitten tuon suihkeen löysimme (ensibongaus oli naperokaverin kylpyhuoneesta), ja kun myöhemmin ostimme suihketta kokeiluun, se oli kerrasta koukkuun. Sen ensikokeilun jälkeen tässä talossa ei olla pesty hiuksia ilman, että tuota selvityssuihketta on pesun jälkeen odottamassa.

Tuon äskeisen voi lukea vieläpä ihan kirjaimellisesti: ei oikeasti siis olla. Olen itsekin ihan tarkoituksella siirtänyt hiusten pesua seuraavaan päivään, jos suihke on ollut loppu. En en EN aio selvittää pesussa megatakkuuntuvia hiuksiani repien ja raastaen (ja hiuksia katkoen), kun vaihtoehtona on Niiskuneidin selvityssuikeen käyttö – ja sen jälkeen täysin sujuva, nopea ja katkomaton selvitysoperaatio. Myös Espanjaan tätä kannettiin viime talvena (ja kannetaan tulevanakin) pullotolkulla. Tai no 3-4 pulloa meillä muistaakseni kului viime talven aikana koko perheelle.

Tältä mun hiukset näyttää pesun jälkeen ennen selvitystä:

…mutta selvityssuihkeen avulla tämän sotkun selvittäminen ei ole mikään ongelma.

Vaikka tuo Niiskuneidin selvityssuihke on tietysti suunniteltu erityisesti lapsille, meillä sitä käyttävät myös molemmat aikuiset; itsekään en ole nyt pariin vuoteen käyttänyt omille hiuksilleni mitään muuta hiuksia selvittävää ainetta. En itse asiassa käytä nykyään poispestävää hoitoainettakaan. En vaan tarvitse sitä enää. Pelkkä pesu tavallisella shampoolla, ja pesun jälkeen selvityssuihkeet ja harjaaminen. Ja hiukset ovat paremmassa kunnossa (myös kampaajan mielestä) kuin koskaan – lisäksi kampaaja toki tekee omia hiustaikojaan aina kampaajakäyntien yhteydessä.

Ja tietysti lasten hiusten selvittämiseen tuon suihkeen löytäminen teki ihan merkittävän helpotuksen.

Tässäpä meidän kokemusten perusteella viisi vinkkiä lasten hiusten selvittämiseen:

1. Niiskuneidin selvityssuihke ja Tangle Teezer -harja

Tämän kaksikon avulla meidän takkutukat pysyvät ojennuksessa. Olen aika varma, että jos näitä kahta ei olisi, meidän lapsilla ei olisi niin pitkät hiukset kuin nyt on. Nyt kun muistelee aikaa ennen selvityssuihketta – vaikka että kuinka sotkussa Silvan tukka oli vaikka meidän Thaimaan-matkalla Silvan ollessa alle 2-vuotias – niin… uhhuh. Joo, hiukset olisi kyllä pätkäisty jo aikapäiviä sitten.

Mutta selvityssuihkeen ja tuon harjan (tai vastaavan hyvän harjan) ansiosta pitkät hiukset eivät ole mikään ongelma – hiusten selvittäminen on sellaisia yhtä perusjuttuja kuin vaikkapa hampaiden harjaus; se vaan kuuluu asiaan ja sillä selvä.

2. Pesun jälkeen ja videopalkalla

Hiukset selvitetään meillä aina pesun jälkeen, eli pari kertaa viikossa. Päivittäin ne laitetaan ainoastaan kiinni (useimmiten letille) aamuisin. Silloin ei erityisesti harjata muuta kuin sen verran (tavallisesti sormilla), että letit ja ponnarit saa siististi kiinni.

Disclaimer tähän: Itse asiassa olen kyllä monesti itsekin kuullut, että hiuksia nimenomaan ei kannattaisi selvittää märkinä. Mutta mä en vaan tottele sitä :) Mun mielestä ne selviää kaikkein parhaiten just kosteina pesun jälkeen ja tuon suihkeen kanssa – eikä me olla huomattu mitään katkeiluongelmaa. Mutta ehkä se katkeiluherkkyys riippuu myös hiuslaadusta?

Selvittämisen ajaksi tytöt istuvat keittiön pöydän ääreen korkealle tuolille, jotta minulla on siinä hyvä harjailuasento. Ja kumpikin lapsi vuorollaan saa valita yhden videon Yle Areenasta. Tavallisesti selvittäminen (se on mun hommaa) kestää maksimissaan yhden Ryhmä Hau -tarinan verran eli kymmenisen minuuttia per lapsi.

Lasten mielestä tuo koko selvityshomma on kivaa – koska siinä saa katsoa videoita, haha. Meidän pienempi lapsihan muuten kategorisesti kieltäytyi kaikista hiuksiin liittyvistä toimenpiteistä 2-vuotiaaksi asti (siitä täällä), mutta sen jälkeen tällaisia asenneongelmia ei ole enää ollenkaan ollut.

3. Osio kerrallaan

Selvitän sekä lapsilta että itseltäni hiukset aina osio kerrallaan, ja noin 3-4 osassa. Eli ensin osa hiuksista kiinni päälaelle, ja niskahiusten selvitys. Sitten lisää hiuksia auki ja niiden selvitys, ja viimeiseksi vasta (meillä usein eniten takussa olevat) päällyshiukset. Ja sitten letille. Näin:

4. Latvoista alkaen

Tämä opin omakohtaisesti vasta aikuisena! Jos hiukset harjaa suoraan ylhäältä alaspäin (pitkin vedoin juuresta latvaan), voi päätyä siirtämään takkuja alaspäin ja ikään kuin kiristämään niitä latvaa kohti. Niinpä aina ensin latvat. Senkin teen usein kolmessa osassa: ensin harjaan latvat, sitten noin puolivälistä latvaan päin (sekä erityiset takkukohdat) – ja lopuksi vasta koko hiusten pituudelta.

5. Letit = paras kampaus

Olemme todenneet, että pitkähiuksisen leikki-ikäisen paras päivähoitokampaus on letti. Hiukset eivät sotkeennu leikeissä, ulkoiluissa pipon alla ja lepohetkillä – ja valtavan isoa plussaa siitäkin, että ainakin oletan sen toimineen myös jonkin verran täintorjujana. Kop kop puuta: vaikka täilappuja on päivähoidossa usein nähty, meille ne öttiäiset eivät koskaan ole tarttuneet. Pitkistä hiuksista huolimatta. Osin se on varmasti sattumaa, mutta ehkä leteilläkin on jokin osuus asiassa. KOP KOP PUUTA.

Myös yöllä pitkät hiukset on hyvä pitää letillä; ei päädy näyttämään aamulla tältä.

Aikaa ennen selvityssuihketta ja letitystapaa.

Niiskuneidin selvityssuihkeella on muuten tuollainen uusi läpinäkyvä pullo, mutta onneksi itse tuote on edelleen sama hyväksi todistettu tuote. Toivottavasti eivät muuta tätä ikinä! Tuoksu siinä on edelleen voimakas (tästäkin juteltiin silloin pari vuotta sitten myös), mutta ilmeisesti sen verran ”lapsenhajuinen” (heh), ettei meidän tuoksukieltäytyjäkään vedä siitä mitään flipareita. Eli sellainen hyvin imelä marjainen tuoksu siinä on – se ei kuitekaan tuoksu enää hiuksissa vaan ainoastaan heti suihkaisun jälkeen.

XZ:n Muumi-tuotteiden sarjaan on tullut muuten tänä syksynä myös hajusteeton uutuus eli tällainen suihkushampoo, jolla voi pestä sekä hiukset että kropan:

…ja lisäksi uusia tuotteita ovat nuo kuvan taustalla näkyvät Shampoo ja 2in1 Shampoo ja hoitoaine, jotka on nekin tietysti ihan varta vasten lapsille suunniteltu. Tuotteet valmistetaan Heinävedellä ja niissä on Avainlippu-tunnus.

Näitä meillä käytetään <3

Sain tämän blogiyhteistyön myötä myös taas uutta arvottavaa!

Eli tähän postaukseen ma 30.10. klo 12 mennessä kommentoivien kesken arvon 3 kpl XZ Muumi-tuotteiden tuotepaketteja (arvo n. 15e). Kerro vaikka, ovatko nämä XZ:n Muumi-tuotteet teille tuttuja – tai että fanitetaanko muissakin perheissä tuota selvityssuihketta yhtä kovasti kuin meillä :) Tai jaa omat hiusvinkkisi!

Arvonnan säännöt täällä.

Yhteistyössä: XZ Muumi

6
Like
6

You Might Also Like

 • anna s.
  27.10.2017 at 06:55

  Mukana :) Muumituotteet on tuttuja, mutta selvityssuihketta ei olla kokeiltu :)

 • Eevis
  27.10.2017 at 10:40

  Meillä ei ole koskaan ollut kummempia selvitettäviä takkuja perheessä, vaikka naisväellä onkin pitkät luonnonkiharat hiukset. Ehkäpä johtuu sitten erilaisesta hiuslaadusta? Täällä kyllä hiukset harjataan kaksi kertaa päivässä: aina aamuisin ennen kuin laitetaan kiinni, ja vielä iltaisin sen jälkeen, kun hiukset avataan. Harjaus on lähinnä sellainen nopea läpikäynti, ei tosiaan tule takkuja. Suihkunkin jälkeen kampaaminen käy helposti ilman suihkeita, vaikka hiukset olisivat märät. Meillä on kyllä käytössä tosi hyvä luonnonmukainen shampoo ja hoitoaine Less is More -merkiltä, ehkäpä ne myös auttavat pitämään hiukset takuttomina. Niiskuneiti-suihketta kyllä löytyy kaapista, ja sitä suihkitaan välillä muuten vaan hiuksiin, kun kuusivuotiaan mielestä se tuoksuu niin ihanalle :D

 • Q
  27.10.2017 at 15:07

  Ostin vauvalle tuota Muumi-shampoo-suihkusaippuaa! Ei ole vielä juuri käytetty kun vesipesulla pärjää, mutta hyvin vakuutti kuvausteksti siitä että sopii lasten herkille hiuksille. :D

  Tuota niiskuneitisuihketta mun on aiemminkin pitänyt kokeilla kun olet sitä hehkuttanut, mutta ehkä tällä kertaa pitää ihan oikeasti… hiukset jatkuvasti järkyttävänä takkukasana ja sitten menee ikuisuus ennenku jaksaa ryhtyä setvimään!

 • Sanha
  27.10.2017 at 22:27

  Niiskuneiti on tuttu tuote meille. Tosin viimeisin pullo loppui juuri yllättäen sillä neiti neljä vee päätti kokeilla sen tehoa myös nuken hiuksiin ja siinä ohella lotrasi siis koko pullon 🙈😜

 • Elise H.
  28.10.2017 at 05:35

  Tuttuja ovat, paitsi että juuri tuota selvityssuihketta emme ole kokeilleet. Olen kyllä kuullut siitä kehuja aiemminkin, joten uskon että on hyvä tuote :) Mukana arvonnassa!

 • Minnnna
  28.10.2017 at 08:17

  Selvityssuihke on tuttu tuote. Pitääkin ostaa myös kokeiluun tuo shampoo :)

 • Johanna
  28.10.2017 at 23:09

  Selvityssuihke ei ole ollut vielä käytössä, useasti ollut mielessä että pitäisi kokeilla, kirjoitan heti ostoslistalle 😊
  Muita muumi tuotteita käytetään säännöllisesti ja lapset tykkää ❤

 • hilkka
  29.10.2017 at 12:55

  Ihanan näköisiä tuotteita, täytyy hankkia joululahjapakettiin :) Tuotteet ovat tuttuja :)

 • Sannamarianna
  29.10.2017 at 20:32

  On tuttuja ennestään ja jännityksellä odotan, millainen afrokikkara meidän neidille tulee. :D

 • 1 3 4 5