Pitkätukkaperheen hiusvinkit

Kaupallinen yhteistyö: XZ Muumi

Tällä karvaperheellä (haha, kuka luki väärin?) ainakin tuota selvitettävää takkua riittää:


Olen kertonut Niiskuneidin selvityssuihkeen fanituksestamme jo aikaisemminkin (täällä). Joskus silloin 2,5 vuotta sitten tuon suihkeen löysimme (ensibongaus oli naperokaverin kylpyhuoneesta), ja kun myöhemmin ostimme suihketta kokeiluun, se oli kerrasta koukkuun. Sen ensikokeilun jälkeen tässä talossa ei olla pesty hiuksia ilman, että tuota selvityssuihketta on pesun jälkeen odottamassa.

Tuon äskeisen voi lukea vieläpä ihan kirjaimellisesti: ei oikeasti siis olla. Olen itsekin ihan tarkoituksella siirtänyt hiusten pesua seuraavaan päivään, jos suihke on ollut loppu. En en EN aio selvittää pesussa megatakkuuntuvia hiuksiani repien ja raastaen (ja hiuksia katkoen), kun vaihtoehtona on Niiskuneidin selvityssuikeen käyttö – ja sen jälkeen täysin sujuva, nopea ja katkomaton selvitysoperaatio. Myös Espanjaan tätä kannettiin viime talvena (ja kannetaan tulevanakin) pullotolkulla. Tai no 3-4 pulloa meillä muistaakseni kului viime talven aikana koko perheelle.

Tältä mun hiukset näyttää pesun jälkeen ennen selvitystä:

…mutta selvityssuihkeen avulla tämän sotkun selvittäminen ei ole mikään ongelma.

Vaikka tuo Niiskuneidin selvityssuihke on tietysti suunniteltu erityisesti lapsille, meillä sitä käyttävät myös molemmat aikuiset; itsekään en ole nyt pariin vuoteen käyttänyt omille hiuksilleni mitään muuta hiuksia selvittävää ainetta. En itse asiassa käytä nykyään poispestävää hoitoainettakaan. En vaan tarvitse sitä enää. Pelkkä pesu tavallisella shampoolla, ja pesun jälkeen selvityssuihkeet ja harjaaminen. Ja hiukset ovat paremmassa kunnossa (myös kampaajan mielestä) kuin koskaan – lisäksi kampaaja toki tekee omia hiustaikojaan aina kampaajakäyntien yhteydessä.

Ja tietysti lasten hiusten selvittämiseen tuon suihkeen löytäminen teki ihan merkittävän helpotuksen.

Tässäpä meidän kokemusten perusteella viisi vinkkiä lasten hiusten selvittämiseen:

1. Niiskuneidin selvityssuihke ja Tangle Teezer -harja

Tämän kaksikon avulla meidän takkutukat pysyvät ojennuksessa. Olen aika varma, että jos näitä kahta ei olisi, meidän lapsilla ei olisi niin pitkät hiukset kuin nyt on. Nyt kun muistelee aikaa ennen selvityssuihketta – vaikka että kuinka sotkussa Silvan tukka oli vaikka meidän Thaimaan-matkalla Silvan ollessa alle 2-vuotias – niin… uhhuh. Joo, hiukset olisi kyllä pätkäisty jo aikapäiviä sitten.

Mutta selvityssuihkeen ja tuon harjan (tai vastaavan hyvän harjan) ansiosta pitkät hiukset eivät ole mikään ongelma – hiusten selvittäminen on sellaisia yhtä perusjuttuja kuin vaikkapa hampaiden harjaus; se vaan kuuluu asiaan ja sillä selvä.

2. Pesun jälkeen ja videopalkalla

Hiukset selvitetään meillä aina pesun jälkeen, eli pari kertaa viikossa. Päivittäin ne laitetaan ainoastaan kiinni (useimmiten letille) aamuisin. Silloin ei erityisesti harjata muuta kuin sen verran (tavallisesti sormilla), että letit ja ponnarit saa siististi kiinni.

Disclaimer tähän: Itse asiassa olen kyllä monesti itsekin kuullut, että hiuksia nimenomaan ei kannattaisi selvittää märkinä. Mutta mä en vaan tottele sitä :) Mun mielestä ne selviää kaikkein parhaiten just kosteina pesun jälkeen ja tuon suihkeen kanssa – eikä me olla huomattu mitään katkeiluongelmaa. Mutta ehkä se katkeiluherkkyys riippuu myös hiuslaadusta?

Selvittämisen ajaksi tytöt istuvat keittiön pöydän ääreen korkealle tuolille, jotta minulla on siinä hyvä harjailuasento. Ja kumpikin lapsi vuorollaan saa valita yhden videon Yle Areenasta. Tavallisesti selvittäminen (se on mun hommaa) kestää maksimissaan yhden Ryhmä Hau -tarinan verran eli kymmenisen minuuttia per lapsi.

Lasten mielestä tuo koko selvityshomma on kivaa – koska siinä saa katsoa videoita, haha. Meidän pienempi lapsihan muuten kategorisesti kieltäytyi kaikista hiuksiin liittyvistä toimenpiteistä 2-vuotiaaksi asti (siitä täällä), mutta sen jälkeen tällaisia asenneongelmia ei ole enää ollenkaan ollut.

3. Osio kerrallaan

Selvitän sekä lapsilta että itseltäni hiukset aina osio kerrallaan, ja noin 3-4 osassa. Eli ensin osa hiuksista kiinni päälaelle, ja niskahiusten selvitys. Sitten lisää hiuksia auki ja niiden selvitys, ja viimeiseksi vasta (meillä usein eniten takussa olevat) päällyshiukset. Ja sitten letille. Näin:

4. Latvoista alkaen

Tämä opin omakohtaisesti vasta aikuisena! Jos hiukset harjaa suoraan ylhäältä alaspäin (pitkin vedoin juuresta latvaan), voi päätyä siirtämään takkuja alaspäin ja ikään kuin kiristämään niitä latvaa kohti. Niinpä aina ensin latvat. Senkin teen usein kolmessa osassa: ensin harjaan latvat, sitten noin puolivälistä latvaan päin (sekä erityiset takkukohdat) – ja lopuksi vasta koko hiusten pituudelta.

5. Letit = paras kampaus

Olemme todenneet, että pitkähiuksisen leikki-ikäisen paras päivähoitokampaus on letti. Hiukset eivät sotkeennu leikeissä, ulkoiluissa pipon alla ja lepohetkillä – ja valtavan isoa plussaa siitäkin, että ainakin oletan sen toimineen myös jonkin verran täintorjujana. Kop kop puuta: vaikka täilappuja on päivähoidossa usein nähty, meille ne öttiäiset eivät koskaan ole tarttuneet. Pitkistä hiuksista huolimatta. Osin se on varmasti sattumaa, mutta ehkä leteilläkin on jokin osuus asiassa. KOP KOP PUUTA.

Myös yöllä pitkät hiukset on hyvä pitää letillä; ei päädy näyttämään aamulla tältä.

Aikaa ennen selvityssuihketta ja letitystapaa.

Niiskuneidin selvityssuihkeella on muuten tuollainen uusi läpinäkyvä pullo, mutta onneksi itse tuote on edelleen sama hyväksi todistettu tuote. Toivottavasti eivät muuta tätä ikinä! Tuoksu siinä on edelleen voimakas (tästäkin juteltiin silloin pari vuotta sitten myös), mutta ilmeisesti sen verran ”lapsenhajuinen” (heh), ettei meidän tuoksukieltäytyjäkään vedä siitä mitään flipareita. Eli sellainen hyvin imelä marjainen tuoksu siinä on – se ei kuitekaan tuoksu enää hiuksissa vaan ainoastaan heti suihkaisun jälkeen.

XZ:n Muumi-tuotteiden sarjaan on tullut muuten tänä syksynä myös hajusteeton uutuus eli tällainen suihkushampoo, jolla voi pestä sekä hiukset että kropan:

…ja lisäksi uusia tuotteita ovat nuo kuvan taustalla näkyvät Shampoo ja 2in1 Shampoo ja hoitoaine, jotka on nekin tietysti ihan varta vasten lapsille suunniteltu. Tuotteet valmistetaan Heinävedellä ja niissä on Avainlippu-tunnus.

Näitä meillä käytetään <3

Sain tämän blogiyhteistyön myötä myös taas uutta arvottavaa!

Eli tähän postaukseen ma 30.10. klo 12 mennessä kommentoivien kesken arvon 3 kpl XZ Muumi-tuotteiden tuotepaketteja (arvo n. 15e). Kerro vaikka, ovatko nämä XZ:n Muumi-tuotteet teille tuttuja – tai että fanitetaanko muissakin perheissä tuota selvityssuihketta yhtä kovasti kuin meillä :) Tai jaa omat hiusvinkkisi!

Arvonnan säännöt täällä.

Yhteistyössä: XZ Muumi

6
Like
6

You Might Also Like

 • Ninnnni
  23.10.2017 at 18:27

  Meiän tytöllä on vielä aika hentoinen, mutta ällistyttävän kiharainen tukka. Pitäisi löytää hyvät aineet, millä ne kiharat saisi pidettyä kauniina. Iso plussa näissä on tuo kotimaisuus :)

 • Heidi
  23.10.2017 at 18:47

  Kiinnostaisi kokeilla tuota selvityssuihketta, kun on näin tykätty selkeästi :). Itsellä käytössä tangle teezer ja on kyllä paras harja!

 • Mii
  23.10.2017 at 19:20

  Niiskuneitisuihke on meilläkin päivittäisessä käytössä. Taas alkaa pullo loppumaan ja aika ostaa uusi. On testattu myös eri merkkisiä,mutta ei oo näin hyviä.

 • Miitu
  23.10.2017 at 19:34

  Jos ostat uuden harjan, osta tämä: http://www.lily.fi/blogit/lilous-crush/tangle-teezerin-voittaja-kaikkein-aikain-paras-hiusharja Hinta suunnilleen sama.

  Allekirjoitan täysin Hertan ylisanat. Ennen meidän isomman takkutukan päähän sai lotrata poishuuhdeltavaa JA hiuksiin jätettävää hoitoainetta selvityssuihkeen l i s ä k s i, ja selvitys kesti pahimmillaan puoli tuntia, jos oltiin unohdettu harjata hiukset ennen pesua. Nyt menee reipas viis minuuttia.

  • krista
   24.10.2017 at 09:27

   Hei mä muistinkin, että Hertta joskus kirjoitti jostain Tangle Teezerin voittajasta, mutta en muistanut, että mikä harja se oli… Kiitos! Ehkä jotain tuollaista voisi harkita. Toisaalta se TT on ollut meille nii-iiin hyvä, että oon aina vähän huono kokeilemaan mitään uutta, kun hyvä on jo löytynyt :D Mutta ehdottomasti nyt jää linkki talteen, toi kuulostaa TOSI hyvältä!

 • Metsärusakko
  23.10.2017 at 19:41

  Sun innoittamana aikoinaan alettiin tota selvityssuihketta käyttämään tyttären kans. Ennen oltiin herätessä kuin Leijonakuninkaat konsanaan, mutta ei enää. Ei pärjätä ilman!

 • Karoliina
  23.10.2017 at 19:50

  Meillä ei tätä ole vielä koskaan käytetty, mutta pitääpä ostaa heti kun tytön, 9kk, hiukset alkavat kasvaa 😍

 • Kuppikakku
  23.10.2017 at 20:48

  Oi auttaisko se tähänkin takkuun :D

 • Mikaela
  23.10.2017 at 21:30

  Siis niinku miks pitää väkisin olla vaikeasti hoidettavat pitkät hiukset koko perheellä, 4 kpl ?
  Onko siinä jotain hienoa ? Eikö olisi paljon käytännöllisempää ja helpompaa ja kivempaa, kun kaikilla tai edes jollain olisi lyhyet, skarpit hiukset ? Joelillekin kävisi nin hyvin lyhyet hiukset tai jopa hiukset pois-kampaus.
  No kai siinä on jotain tekemistä illoille, kun setvii tyttöjenkin päät. Kun ei ole muutakaan tekemistä.

 • Heidi
  23.10.2017 at 21:49

  Ei ole kyllä tuttuja muuten kuin sinun blogistasi. Olisi ihana päästä kokeilemaan ❤️

 • Sanni L
  23.10.2017 at 21:53

  Lapsena käytettiin näitä tuotteita!

 • keel
  23.10.2017 at 21:54

  Meilläkin tämä hoitosuihke käytössä lapsilla. Toisella pitkät ja paksut hiukset, jotka ei onneks pahemmin takkuunnu. Toisella ohuemmat, kiharat ja helposti takkuuntuvat. Kiva olis kokeilla muitakin tuotteita ja iso plussa tuotteiden kotimaisuudesta! Täytyy muuten kokeilla tuota hoitosuihketta omaankin päähän joku päivä… :)

 • Lauralis
  23.10.2017 at 22:36

  Meidän ensi kuussa 2 vuotta täyttävän neidin tukka on aika lailla saman pituinen kuin teidän Seelan. Yllättäen hänkään ei kovasti niiden harjailusta välitä. :) Itse myös selvitän pari kertaa viikossa pesun jälkeen kunnolla, kun viime päivien ruokalistakin on saatu niistä pestyä pois! :)
  Käytän joko pois pestävää hoitoainetta tai Niiskuneidin tai Urtekramin hoitosuihketta. Ja yleensä harjaan hiukset samalla kun tyttö syö tai sitten vessassa seisoo jakkaralla leikkien vesileikkejä lavuaarissa.

 • Taija
  23.10.2017 at 22:52

  Meidän peikkotukkainen neiti etsivä, silloin 5 v, löysi selvityssuihkeen aikoinaan itse prisman hyllystä. Neiti on paljon kiinnostuneempi hyllyjen tonkimisesta kuin äitinsä… Ostin kokeeksi vähän pitkin hampain, mutta koukussa oltiin heti ekan kerran jälkeen. LOISTAVA tuote, vaikkei meillä pitkää tukkaa olekkaan, mutta neiti ei pidä harjaamisesta ja tämän tuotteen ansiosta sitä ei tarvitse niin ahkeradti tehdäkään. Toki käytössä myös suihkusaippuat. Heinävesi ❤

 • Anu
  23.10.2017 at 22:52

  Meillä 3 ja 5 vuotiaat tytöt käyttävät selvityssuihketta. Ihan huippu 😊 ainoastaan tuoksu voisi olla hieman vähäisempi.

 • Reea
  23.10.2017 at 22:54

  Oon aikaisemminkin kuullut tätä kehuttavan, nyt täytyy ehkä tosissaan harkita tämän ostoa, oli hyvä myynti puhe ja kun tuon kolme veen pyllyyn asti ulottuva tukka on joka ilta leteistä huolimatta takussa. En huomannut mitään erillistä mainintaa, mutta kuinka toimii kuiviin hiuksiin? Tai pitääkö hiukset ns. selvenpinä päiviä jos pesun jälkeen laittaa, kun meillä ei joka päivä pestä hiuksia?

  • krista
   24.10.2017 at 09:23

   Me ollaan satunnaisesti käytetty myös kuiviin – tai siis silloin, kun on pitänyt kuivia selvitellä. Eli sopii myös siihen, mutta meillä ei ole ollut sitten tosiaan sitä kuivana selvittämisen tarvetta kovin paljon, vaan pesun jälkeen selvittely (ja sitten letit) ovat riittäneet. Tarkistin vielä pullosta, niin siinäkin lukee, että ”pyyhekuiviin hiuksiin” ja sitten ohjeet, ja lopussa että ”sopii myös aamutakkujen selvittämiseen”.

   Meilläkin tosiaan pestään n. neljän päivän välein vaan lapsilta hiukset, mutta pesun jälkeen selvittely (ja lettien laitto) ovat riittäneet. Jonkin verran se aamulla laitettu letti aina vuorokaudessa ”rastoittuu”, mutta silti aina seuraavanakin aamuna on saatu ilman harjaa uusi letti – en ole siitä lähtenyt päivän aikana tulleita pikkutakkuja selvittelemään, vaan sormilla kampailen ja letti vaan päälle (ja pikkutakut uppoaa sinne letin sisään), kun voi luottaa, että sitten taas seuravan pesun jälkeen saa kaiken selväksi. Mutta tosi paljon tietysti riippuu hiuslaadusta nämä kaikki!

 • Liisu
  23.10.2017 at 23:56

  Meilläkin käytössä tangleteezer, mut oon tykänny myös Urtekramin lasten selvityssuihkeesta. Toimii meidän ohuelle ja suoralle tukalle yhtä hyvin kun Muumi ja on selkeästi miedomman tuoksuista ja tykkään et on luonnonmukaisempaa.

 • Kultakatriina
  24.10.2017 at 02:08

  Meillä näitä käyttää kaksivuotias pitkätukkainen poitsu ja äiti silloin tällöin. Lapsi on kova muumifani, mutta parasta selvityssuihkeessa on kuitenkin kuulemma se, että tukkaan jää mansikkainen haju (omien sanojensa mukaan :D)

 • Ariana
  24.10.2017 at 08:15

  Oletko Krista ajatellut ikinä luopuvasi hiuksistasi syöpälasten hyväksi?
  En nyt muista tytön nimeä, joka moisen kampanjan laittoui liikkeelle, täytyy etsiä.
  Mutta tosiaan jutun ideana on, että hiukset lähetetään johonkin, jossa niistä tehdään peruukkeja tukkansa menettäneille lapsille. Tämän upean kamppiksen alkuunpanijana on nuori tyttö, jonka oma äiti oli menettänyt syövän takia hiuksensa, ja tyttö päätti lahjoittaa omat hiuksensa lapsille.
  Jos joku muistaa, niin vinkatkoon tytön nimen!

  • krista
   24.10.2017 at 09:07

   Olen! Kuulin tästä nyt tänä syksynä ensimmäistä kertaa sen myötä, kun ystäväni on menossa lahjoittamaan (https://www.instagram.com/p/BamgcsiBu11/?taken-by=hurlumheiblogi). Seuraan kampanjaa mielenkiinnolla ja hyvinkin voisin mennä mukaan, jos/kun se jatkuu ja jos niistä hiuspäähineistä (käsittääkseni ne eivät ole peruukkeja vaan esim. pipoja, joista näkyy ikään kuin ponnari olisi alla) aidosti saadaan iloa syöpää sairastaville! Hiukset ovat kuitenkin niin uusiutuva juttu ja kasvavat kyllä takaisin! Tosi hieno juttu tuo!

   • Blue Peony
    24.10.2017 at 10:14

    Näitä kampanjoita on käsittääkseni menossa ainakin kaksi. Työkaveri lahjoitti hiuksensa Little Princess Trustille, joka tekee niistä peruukkeja syöpälapsille Britanniassa. Sitten on vielä toinen kampanja, jossa tehdään noita hiuspäähineitä. Lapset saavat suunnitella päähineet itse.

 • Satu
  24.10.2017 at 08:53

  Kuulostaa niin tutulta. Meillä 8v tytön hiukset ( ne päälihiukset) aina takussa jos ei käytä: muumiselvityssuihketta, tangle teezer ja ehdottomasti letti päivisin ja öisin. Muumiselvitysuihke ( +nämä kaksi muuta) toi helpotuksen itkuun hiuksia selvittäessä. Enää ei itkua. Muumiselvityssuihkeesta en luovu! :)

 • Saana
  24.10.2017 at 09:54

  ”Muumi-aine” ja videot käytössä täälläkin. Meillä tosin vain kuopus (ja äiti) tarvii luonnonkiharoihin, vaikkei edes kovin pitkät ole. Tangle teezer meni tän postauksen luettuani heti tilaukseen, edellisen jätin joskus viime kuus… öö keväällä uimahalliin.

 • 1 2 3 4 5