Paranemisbrunssi parvekkeella

Yhteistyössä: Santa Maria ja Risenta

No nyt mä tiedän, miksi brunssilla syödään niin paljon erilaisia herkkuja!


Siksi, että kaikille on tullut niiden valmistamisen aikana jo niii-iiiin kova nälkä (aamupala skipattu, luonnollisesti), kun keittiöstä on pitkin aamupäivää tulvinut erilaisia hyviä tuoksuja. Ja kun brunssi sitten vihdoin on katettu pöytään, on suorastaan pakko syödä paljon ja kaikkea.

santa-maria-risenta-brunssi-2

Tai ainakin meille kävi eilen just niin.

Sarjassamme ”mopo karkas” eli selvä merkki siitä, että lasten flunssailut on tältä erää voitettu ja Fuengirolan sadeviikko vaihtunut auringonpaisteeseen! Elämän voitto! Katetaan pöytä parvekkeelle!

Brunssi-idean taustalla oli tämä Santa Marialta ja Risentalta saatu herkkuainespaketti, joka tuli meille tänne jo reilu viikko sitten. Tästä eri bloggaajia haastettiin toteuttamaan ”New York -tyylinen brunssi”. Flunssan (ja sateen) takia paketin korkkaamista kuitenkin päätettiin lykätä. Parempia aikoja odotellessa. Ja eilen se sitten iski: nyt hei syödään näitä!

santa-maria-risenta-kaikki-tuotteet

Kuvasta puuttuu vielä Risentan mustapavut & Santa Marian kookosmaito.

…ja niinpä Joelin ”lapset ovat terveitä ja aurinko paistaa” -brunssilla tarjolla eilen oli:

  • fetasalaatti, jossa granaattiomenaa ja auringonkukansiemeniä
  • tacoveneet mustapapu-chilillä ja juustokuorrutuksella
  • minitortillat – täytteenä persimon-guacamolea sekä kvinoa-chiansiemen-seesaminsiemen-linssi-pöperöä (kasvisversio) ja lihaversiossa lisänä porsaanfileetä suikaloituna
  • smoothie (persimon, banaani, vanilja, kardemumma, sesaminsiemen, maitoa, jäitä)
  • pikkukakkusia granola-keksimurska-inkivääri-mantelijauhopohjalla sekä kookosjuustokakkutäytteellä; päällä granaattiomenaa
  • lettuja, joissa osa jauhoista riisijauhoja; niiden kanssa kermavaahtoa ja mustikoita
  • kardemummakahvia

Nam!

”MIKSI me ei tehdä tällaista useammin”, minä huokailin.
”Koska mä kokkasin näitä monta tuntia”, Joel vastasi.

Hahaa, no oli se silti joka kokkausminuutin arvoista! Paras brunssi pitk… …okei ehkä ikinä? Ravintoloiden brunssipöydät kun usein (edelleen!) ovat kasvissyöjälle vähän ”vajaita” ja ehkäpä sen takia olen päätynyt vähän välttelemään ravintolabrunsseja. Mutta tää meidän kotibrunssikeittiön kokkipa osasi ottaa just mun makumieltymykset huomioon :)

Oikeastaan näistä kaikki oli herkkua, mutta lemppareitani olivat nämä – ja rutkasti salsaa laitoin näihin myös.

kasvis-wrap

Guacamoleen Joel laittoi pari täydellisenmehevää avokadoa, Santa Marian guacamole-mausteainekset sekä (mulle) yllärinä myös persimonia. Sopi mukaan tosi hyvin!

guacamole-santa-maria

Tacoveneet jäivät brunssikattauksessa omalta osaltani vähän noiden minitortillojen varjoon (koska hotkin nälkääni ensin ne tortillat) – mutta viimeiset kaksi söin illalla lämmitettyinä (salsan ja guacamolen kanssa nekin). Veneistä oli kiva napsaista sormin irti paloja ja dippailla salsassa ja guacamolessa.

Vinkkinä muuten, että tacoveneen pohja uunituoreena helposti pettää; eka hajonnut vene syötiin suoraan pellitä lusikalla – joo ei kovin esteettistä, mutta maku oli sama, ha.

tacoveneet-uuniin

Uuniin menossa.

Pikkukakkusten taikinan Joel teki siis Risentan granolasta ja mantelijauhoista, keksimurskasta, inkivääristä (ja runsaasta voista) leivosvuokaan…

jalkiruoka-pohja

…ja sisälle siis juustokakkuainekset kookosmaitoa käyttäen. Koska mä en tykkää kovin paljon sellaisesta ihan megamakeasta, Joel laittoi mukaan tavallista vähemmän sokeria – ja granaattiomenat antoivat tuossa päällä vähän ”munmakuista” kirpsakkuutta.

jalkiruoat

Salaatti oli mun vakilemppari-fetasalaattia, mutta mukana siis granaattiomenaa (täällä on käsittääkseni sen satokausi), ja päällä vielä ripoteltuna auringonkukansiemeniä.

salaatti

…ja koska jälkiruokaahan tää kaikki vielä kaipaa (haha), niin sitten vielä lettuja (kuulemma Risentan riisijauhojen lisäys teki letuista rapsakoita) ja kardemummakahvia.

letut

Hmm. Ois pitänyt ehkä laittaa tähän ”älä lue nälkäisenä” -varoitus :D

*******

Iso osa tämän brunssin aineksista tuli siis meille tuotepaketissa – ja Santa Marian ja Risentan tuotepaketti (arvo 30e) arvottakoon täten myös kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken!

Kysymys siis kuuluu: millaisia brunssiherkkuja tekisit näistä tuotteista?

Osallistumisaika on 14.12. asti, ja kilpailun säännöt löytyvät täältä.

lifie-logo-rgb

Yhteistyössä: Santa Maria ja Risenta

10
Like

You Might Also Like

  • Ellliisa
    30.11.2016 at 10:07

    Oi että näyttääkin hyvältä! Varmaan jotain samantyylisiä juttuja tulisi meidänki brunssiin.

  • Laura
    30.11.2016 at 10:32

    Näyttää niin superhyvältä tuo teidän brunssi. Ja kyllä, en totellut varoitusta ”älä lue nälkäisenä”. Olis ehkä kannattanut, huoh!
    Nuo teidän tekemät versiot kuulostaa tosi hyviltä ja ihanan erilaisilta meidän normaaleihin ruokiin verrattuna, niin uskoisin, että tuolla tuotepaketilla kokeiltaisiin kotona ihan noita teidän versioita. Nams!

  • Mari T.
    30.11.2016 at 10:33

    Hyvältä näyttää! Paketissa on itselle vähän oudompia ainesosia joten menisi hetki ihmetellessä että mitä niistä voi tehdä, ja loppujen lopuksi varmaan päätyisin vähän kopioimaan Joelin herkkuja :D

  • Karoliina
    30.11.2016 at 10:43

    Oih vaihtoehtoja on monia, mutta teiän innoittamana juurikin brunssi :)

  • Heispi
    30.11.2016 at 10:44

    Vau! Ompa Joel kekseliäs! Ihanan näköisiä juustokakkusia 😍
    Mä en ehkä olis ihan noin kekseliäitä juttuja osannut tehdä. Mutta tortilloja tietty, paputäytteellä ja pannareita. Ja yleensä myös brunssilla hedelmiä ja mysliä. Meillä on aika harvoin brunsseja, ehkä siks kun herään aina kauheen nälkäisenä. Ei siinä mit ään ehdi kokkailla, kun pitää saada ruokaa napaan 😂

  • Tessa
    30.11.2016 at 11:09

    Aah lettuja tekee just nyt mieli!

  • Linda
    30.11.2016 at 11:21

    Voi kääk mitä herkkuja! Miksei tuota varoitusta lukenut heti alussa? :D Itsellenihän tekisin ihan samoja herkkuja (ehkä saattaisi eksyä vähän tummaa suklaata juustokakkuseokseen), miehelle lisäksi paistettua kanaa tai katkarapuja ja pojalle suolattomana versiona nämä :) Nyt tuli nälkä!

  • reetta
    30.11.2016 at 11:50

    Oi oi oi! Musta on kiva kokeilla aina jotain uutta ja voisin kokkailla vaikka ihan teidän (Joelin :D) resepteillä näistä aineksista. Meidän tortillat ja tacot on aina niin sitä samaa, jauhelihaa, salaattia, salsaa, guocamolea.. Mutta tota persimonilisäystä pitää ainakin testata! Ja rapeat letut ei voi olla huonoja ;)

    • krista
      30.11.2016 at 12:00

      Haha ehdottomasti siis Joelin – mä vaan toistin perässä tähän, mitä se kertoi :D Ja söin oman osani! :D

      Se persimon toimi tosiaan tosi hyvin, yllättävää! Joel haluaa aina vähän kokeilla jotain jujua, usein onnistuu :)

  • Neiti Nimetön
    30.11.2016 at 12:07

    Argh! Nälkä! Tekisin todennäköisesti teidän brunssin täsmällisen kopion, sillä nälkäinen pääkoppani ei keksi mitään, joka voisi olla parempaa. Ja miksi tehdä huonompaa. ;)

  • Johhu
    30.11.2016 at 12:30

    Olen tosi arka kokeilemaan uusia ruokalajeja, mutta blogien myötä olen tutustunut moneen tosi herkkuun jonkun toisen reseptin pohjalta! Näistä lähtisin kokeilemaan erilaisia suolaisia ”piirakoita” ja jotain samanlaisia tortilloja kuin teillä!

  • 6tytönäiti
    30.11.2016 at 12:33

    Rapsakat letut kuulostaa hyvältä :)

  • jenni
    30.11.2016 at 12:38

    Noita samoja varmaan pitäis kokeilla, nam!

  • Salla
    30.11.2016 at 12:45

    Nam! Quesadillat ois varmaan hyviä brunssipöytään ja mies toivoisi ehdottomasti vohveleita :)

  • elli
    30.11.2016 at 12:55

    Kiitos reseptistä vegaanityttären tulevaan 18v brunssiin ;) , hieman säätöä niin saadaan koko perhe suun mukaiset herkut!

    • krista
      30.11.2016 at 13:04

      Mahtavaa! Vähän noita säätämällä (esim. juusto vegaaniseksi) tästä saa tosiaan vegaanisen versionkin!

  • Roosa
    30.11.2016 at 13:01

    Letut näyttävät houkuttelevilta! :)

  • Lilah
    30.11.2016 at 13:04

    Hyvältä näyttää.

    Ehkä vähän kateellisen nälkäinen kommentti, mutta jossain vaiheessa taisit jopa kysyä millainen määrä yhteistyö-bloggauksia on hyvä. Ainakin omalta osaltani tuo raja on viime aikoina roimasti ylittynyt.

    • krista
      30.11.2016 at 14:55

      Tiedän :) Marraskuun loppu on joka vuosi ollut sumaa – kaikki pitkin syksyä suunnitellut ja ideoidut jutut tulee toteutukseen (”ennen joulua hei; oisko marraskuu hyvä?”) ja kun esimerkiksi joidenkin juttujen pohjaideointeja/kontaktointeja on tehty jo jostain tyyliin elokuusta asti, niin ei voi (ja halua) oikein sanoa, että ”eipäs tehdäkään”. (ei liity siis tähän yksittäiseen postaukseen, vaan yleistilanteeseen) Suma kuitenkin hiljenee joulukuun puolelle mentäessä, ja yhtä perinteisesti alkuvuonna ei ole MITÄÄN :D Toivottavasti sitä perinnettä ei noudateta tänä vuonna, koska se on mulle nollatulo se :D Tasapaino ois paras, mutta se ei aina ihan onnistu. Yritän kyllä parhaani pitää näitä hanskassa! :)

      Mutta joo, tahti ei siis ole tasainen vaan aalloittainen, ja just nyt se on vuoden isoin aalto, joka kyllä taas pian muuttuu :)

  • Heidi Heart
    30.11.2016 at 13:10

    Oih! Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä!
    Meilläkin tykätään paljon toetillousta joten ainakin niitä todennäköisesti kanatäyttellä ja tietenkin cuacamolella. Noita lettuja mustikoilla olisi kiva myös kokeilla.

  • Tipsu
    30.11.2016 at 13:16

    Olet selvästi käynyt väärillä brunsseilla, koska täällä yksi helsinkiläinen kasvissyöjä vetää yleensä ravintolabrunsseilla sellaiset överit, ettei loppupäivän syömisiä tarvitse paljoa miettiä. :D Helsingissähän on paljon ihan vege- (tai jopa vegaani!) brunsseja. Vaan hyvältä näyttävät nämäkin! <3

    • krista
      30.11.2016 at 13:42

      Hei voipa hyvinkin olla! Itse en nimittäin ole koskaan tainnut olla brunssipaikan valitsijan ominaisuudessa, vaan jostain ”lihaasyöväisiltä” on tullut paikkaehdotus ja sit oon vaan tullut (usein ainoana vegenä) perässä. Ja sit on ollut vaan muutamat kasvisvaihtoehdot ja oon vaan ajatellut, että no eipä tullut rahalle vastinetta tästä… Niinpä ei ole tullut esim. oman perheen kanssa ravintolabrunsseilla käytyä, kun aiemmat kokemukset on olleet sellaiset…

      • Katri
        30.11.2016 at 19:58

        Hei mene joskus Sandroon brunssille, se on vegelle ihana! Tai oli ainakin kun vuosi sitten viimeksi kävin :)

  • Heidi
    30.11.2016 at 14:32

    Meillä tehtäis quesadilloja (väliin vaikka paahdettuja seesaminsiemeniä, punajuurta, porkkanaa ja aurajuustoa); tacoihin kanaa, paahdettuja siemeniä ja raikasta salaattia; chiavanukasta, johon päälle vähän granolaa; siemennäkkäriä guacamolella… Tai sitten tehtäis Joelin ohjeella! :)

    • krista
      30.11.2016 at 14:43

      Apua! Chiavanukas ja siemennäkkäri guacamolella <3 <3 <3 Kääk me joudutaan ehkä tekemään toinenkin brunssi :D

  • rimma
    30.11.2016 at 14:51

    Uuu! Quesadilloja Meksikon tyyliin, siemennäkkäriä ja smoothieta varmastikin!

  • Maria87
    30.11.2016 at 14:52

    Meillä on kaveribrunssiin kuulunut perinteisesti vähän erilaiset eväät (pekoni, munaakokkeli, croisantit ja patongit, hedelmiä ja salaattia ym.), joten olisi ihan mahtavaa päästä kokeilemaan brunssia hieman erilaiseen tyyliin! Kokeiluun lähtisi osa Joelin resepteistä ja erilaisia oman maun mukaisia quesadilloja ainakin 😛

  • Sha
    30.11.2016 at 15:19

    Vaikka söin hetki sitten niin silti valuu kuola suupielestä :p Tekisin ite kans kaikkea mahdollista et sit kun pääsee syömään niin nautinto ois maksimaalinen, heh.

  • 1 2 3