Al-Qaida aamupuurossa

vihaan mikropuuroja:

Ka-BOOOOM!

En tajua, ne räjähtää AINA. Kaikilla mahdollisilla tehoilla, kaikilla mahdollisilla lautasilla. Ja vaikka hämmentäisi neuroottisesti kymmenen sekunnin välein: ei tapahdu mitään. hämmentäminen. ei tapahdu mitään. hämmentäminen. ei tapahdu mitään. hämmentäminen. jee nyt se alkaa vähän saostua. hämmentäminen. Ka-BOOOOOOM!

Tänään syötiin sitten aamupalaksi Skyrin mustikkarahkaa.

Ja ei, tuo lusikka ei ollut mikrossa mukana.

6

You Might Also Like

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    17.9.2013 at 11:51

    Tosiaan jos ei mikropuuro onnistu, niin nämä lisää vain keitetty vesi -puurot ovat vaihtoehto. Mulla ei kyllä kiehu yli, mutta keitänkin pelkästään puolella teholla mikrossa puuron. 2 dl vettä, 1 dl hiutaleita ja 3-4 minuuttia aikaa. En sekoittele.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
    17.9.2013 at 12:05

    Suositukseni myös liesipuuroon siirtymisessä, siirryin itse hellan ääreen :D ehkä 5 vuotta sitten ja voin vannoa, että stressittömämpi vaihtoehto, ei tarvi koko ajan vahdata (vaikka juu voihan sekin kiehua yli, mutta pikapuurot tulevat niin nopsaan)… ja maku on parempi? Vai kuvittelenko vain?

    • Kristaliina
      18.9.2013 at 11:44

      Tsihihi niin kuin tuonne jonnekin toisaalle ehdinkin jo kommentoida, toi alkaa vaan kuulostaa vähän liian ruoanlaitoilta mun makuun :D

  • jannamaria (ei jaksa kirjautua) (Ei varmistettu)
    17.9.2013 at 12:14

    Pakko nyt kommentoida, vaikka muut ehtikin jo samasta asiasta, että ihan tavalliset pikakaurahiutaleetkin toimii niin että kaataa kiehuvaa vettä hiutaleiden päälle, odottaa muutaman minuutin ja sekoittaa. Pieni määrä jäähtyykin todella nopeasti kun kulhoa ei missään vaiheessa kuumenneta.

    • Kristaliina
      17.9.2013 at 12:17

      Toimii vai? Hitsi, että sitä voi tuntea itsensä hölmöksi – mä vaan aina noudatan pilkuntarkasti niitä valmistusohjeita. Just taas ennen mikrottamista ajattelinkin, että voi kun vois vaan kaataa vedenkeittimessä muutenkin lämpiminä olleet vedet päälle… Täytyypä testata!

  • ElinaJ (Ei varmistettu)
    17.9.2013 at 12:31

    Mikronkestävä taikinakulho ja Nalle-kaurahiutaleet on meillä pelastus. Paketin ohjeen mukainen annostus, kaksi minuuttia täysillä ja puuro on valmis. Kulhosta lautaselle ja hyvää on :) Joissain kaupoissa myydään ihan tätä tarkoitusta varten mikropuurokulhoja, itse on tyytynyt tuohon taikinakulhoon.

    • ElinaJ (Ei varmistettu)
      17.9.2013 at 12:34

      Jatkan vielä… Kulholla saa yllättävän ison satsin kerrallaan, meilläkin voidaan tehdä koko sakille (kolmelle) kerralla.

  • Minde (Ei varmistettu)
    17.9.2013 at 12:50

    Oi ei!

    Tässä mun tapa, takaan ettei tule yli! 1 dl hiutaleita, 2 dl vettä, 3 minsaa mikrossa. Astia ehdottomasti Teeman suuri syvä lautanen, ei mikrokupua. Ei tarvitse sekoittaa välillä tai vahtia. Kippaan valmiin puuron sitten laakeelle lautaselle niin jäähtyy nopsaan.

  • HeidiÄs (Ei varmistettu)
    17.9.2013 at 13:02

    Tiedän tunteen! Olen tehnyt kenttätutkimuksen aiheesta ja tulos oli se, että mikrolla on väliä. Sain laajan otoksen mikropuuron valmistuksesta ollessani kesätöissä kotihoidossa ja käytin useita eri aikakausien mikroja. Toisilla mikroilla puuro ei IKINÄ räjähtänyt vaikka den jätti sinne vartioimatta, mutta yhden vaarin mikrolla joka ikinen kerta :D uskomatonta, oli tehoa minkä verran vain se meni aina yli.. Ratkaisuna laitoin puurolautasen alle normaalin ruokalautasen mistä ylimenneet puurot sai kaavittua oikealle lautaselle :)

    • Kristaliina
      18.9.2013 at 11:45

      Mä veikkaan, että meillä on just tällainen räjähdysmikro… Aika vanha malli – tai siis tosi vanha malli. Tehoja on kuitenkin monta erilaista, mutta kaikilla tehoilla vaan räjähtää. Buhuu…

  • Jenn-
    17.9.2013 at 13:39

    On se puuron tekeminen hankalaa, kun lautasen merkilläkin on väliä :D Siis pitääkö se olla se syvä lautanen vai riittääkö se Teema-kulho? Meillä on vaan niitä kulhoja eikä kaappiin mahdu lisää lautasia.

    Me mennään sieltä mistä aita on matalin ja meidän poika syö vieläkin Muksu ensipuuroa. Lämmitetään vaan kulhossa vettä ja ja lisätään hiutaleet. Aika kallista kyllä, kun sitä puuroa menee aika paljon nykyään eikä pakkaus oo mikään riittoisa.

  • Liisa
    17.9.2013 at 14:32

    Minä laitan Teeman murokulhoon desin hiutaleita (ei pikahiutaleita koska mielestäni ne on ällöjä), pari desiä vettä ja suolaripauksen. Mikroon ilman kupua täydelle teholle 1 min 40 sek. Jäähtymisen aikana sekoitan pari kertaa. Tämä resepti on pitkän empiirisen tutkimuksen tulos jolla onnistun aina. :D

  • Londra (Ei varmistettu)
    17.9.2013 at 16:53

    Olen noin yleisesti ottaen surkea kokki, mikrokaurapuuro taitaa siis olla mun bravuurini. :) Reseptini on noin desi hiutaleita ja nestettä noin tuplamäärä lautaselle, sitten mikroon 3 minuutiksi. Olen mikrottanut puuroa lähes joka aamu vuodesta 1997 lähtien ja vissiin kaksi kertaa on puurot kiehuneet yli, kummallakin kerralla syynä oli vääränlainen (=liian kulhomainen) lautanen. Käytän ihan sellaista Citymarketista noin 50 sentillä ostettua tavallista syvää posliinilautasta, joten todistetusti myös muut kuin Teema-lautaset sopii puuhaan. :)

  • Iinamm (Ei varmistettu)
    17.9.2013 at 17:48

    :D täällä tämä ammattikokki tuskaili monta vuotta saman asian kanssa! Ratkaisu on kuitenkin löytynyt, teeman murokulho, 1 dl hiutaleita ja 2 dl vettä. Täydellä teholla mikroon 1.30min, sekoitus (ja suola), tehot astetta pienemmälle ja vielä toiset 1.30min. Tämän jälkeen puuro hetkeksi pöydälle jäähtymään (meikkausta tai muita aamurutiineja tähän väliin). Parhaat täytteet päälle ja herkullinen aamupala on valmis :)

  • 1 2